Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

Θα δοκιμάσω να κάνω αλλαγή σε BH αν και το VIΧ με έχει βολέψει πάρα πολυ!

καλό κ φτηνό το TECHNAXX αλλά μετά από ωρα μου κανει καποια νερά κ θελει αλλαγή καναλιού για να στρωσει ενώ δεν ζεσταινεται καθόλου!
Με το νοβαστικ κανενα προβλημα (σε bh mod).

Κανενα πρόβλημα δεν έχει. 6ωρη εγγραφη έκανα τις προάλλες
Πες μου ότι έβαλες κι εσύ το καλεμίσιο με το οποίο κολλάνε τα πάντα...

εννοείται... Βάλτε ρε το original ΒΗ και αφήστε τις kalemies... O,τι θέλετε το προσθέτε μόνοι σας... Δε χρειάζεστε κανένα kalemi με άθλια wallpapers με θεούς και ημίθεους, πατέντες και panels... Έλεος δηλαδή!

Πως μπορεί ένα backup image (που είναι του kalemis) να μη δουλεύει το usb tuner; Δεν αλλάζει κάτι το backup image σε σχέση με τα USB και τους drivers.

το να φταίει κάτι άλλο απ' το μονταρισμένο image και να το αποδίδει στο USB stick που εγκατέστησε αποκλείεται δηλαδή?

Παιδες ηρθε!τον εχω και τον χαζευω...απο εβδομαδα ερχεται και το wave frontier t90...οργασμοοοοοςςςς

Παιδία να κάνω και γω 2-3 ερωτήσεις
1 Πήρα καλόδιο ethernet για το νετ χρειάζεται να κανω κάποια ρυθμιση πριν το συνδέσω ή οχι?

2Υπάρχει κάποια εφαρμογή (πχ youtube,browser)μέσα στον solo για να δοκιμάσω τη σύνδεση ή το κατεβαζω απο κάπου?

3 ξέρετε free κανάλια με αθλητικά στους astra hotbird ?

4 ο τεχνικός που ρώτησα μου είπε οτι με το νετ θα μπορώ με ένα πρόγραμμα στο pc να βάλω τα κανάλια στο solo όπως θέλω εγω ισχυει?

ευχαριστώ πολύ

Παιδία να κάνω και γω 2-3 ερωτήσεις
1 Πήρα καλόδιο ethernet για το νετ χρειάζεται να κανω κάποια ρυθμιση πριν το συνδέσω ή οχι?

2Υπάρχει κάποια εφαρμογή (πχ youtube,browser)μέσα στον solo για να δοκιμάσω τη σύνδεση ή το κατεβαζω απο κάπου?

3 ξέρετε free κανάλια με αθλητικά στους astra hotbird ?

4 ο τεχνικός που ρώτησα μου είπε οτι με το νετ θα μπορώ με ένα πρόγραμμα στο pc να βάλω τα κανάλια στο solo όπως θέλω εγω ισχυει?

ευχαριστώ πολύ

1. Πριν το συνδέσεις όχι. Αφού το συνδέσεις θα πας και θα δώσεις καρφωτή IP στον VU για να τον βλέπουν εύκολα τα windows PCs με τον windows explorer σαν κομμάτι του δικτύου .
Menu --> παραμετροποίηση --> σύστημα --> network --> ρυθμίσεις για adapter --> OXI DHCP και μετά δίνεις μια σταθερη IP που θέλεις

2. Υπάρχει το test δικτυου που θα σου βγάλει με πράσινο χρώμα το test όταν πατήσεις εναρξη test.

4. Ναι υπάρχει. Είναι το Dreamset και ειναι καταπληκτικό.
Εδώ θα βρεις και ένα tutorial:
http://www.vuplus-community.net/boa...t-make-your-own-channel-list.7133/#post-57650

Για τα αθλητικά που ρωτάς ειναι κάποια, αλλα τα καλά να ξέρεις είναι συνδρομητικά.

Καλημέρα παίδες!
Χαίρομαι που σας βρίσκω και είναι το πρώτο μου μήνυμα στην κοινότητα.
Μια ερώτηση που ελπίζω να μη σας φανεί αστεία...
Λογικά από όσο παρακολουθώ από εδω μέσα, σε κανά 15ήμερο θα βγει και ο Vu+ Duo2. Αξίζει να τον αγοράσει κανένας ή με τον Solo2 κάνεις μια χαρά άψογα τη δουλειά σου; Για χρήση οικιακή εννοώ βλέποντας 2-3 δορυφόρους. Απλά για το πόσο θα υποστηρίζονται στο μέλλον εννοώ από επιπλέον ιδιότητες του λειτουργικού. Π.χ. υποστηρίζει τα OpenGL 2 ο Solo2 όπως ο Duo2?
Συγνώμη αν κούρασα και πάλι χάρηκα που σας βρήκα!

Καλησπερα και καλωσορισες. Για οικιακή (και όχι μόνο) χρηση, ο solo2 ειναι ενα κτηνος-κλάσεις ανώτερο απο ό,τι εχει κυκλοφορήσει απο καθε άλλη εταιρία και κοστίζει 340e. Πρακτικά ο duo2 δεν σου προσφέρει πολλά παραπάνω αν αναφερεσαι για οικιακη χρήση, περαν των αποσπομενων δεκτων και εχει εκτιμωμενο κοστος 500+ ευρώ. Προσωπικά, θα περιμενα και θα πηγαινα για τον solo2 που ισως να πεσει η τιμη του.

Συζητηση και αρχικα review μπορεις να βρεις εδω.

Σε ευχαριστώ πολύ αδερφέ για την απάντησή σου! Θα περιμενω λίγο ακόμα να ανακοινωθούν και οι τιμές του Duo2 στην Ελλάδα, να δω τι θα γίνει με την τιμή του Solo2 και θα πράξω αναλόγως...

Καλώς σας βρήκα και πάλι!

Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Κάθε φορά που κάνω shutdown απο το menu του δεκτη (vu+solo2) την επόμενη φορά χάνονται οι εγγραφές μου στον ενσωματωμένο σκληρό και πρέπει να κάνω ξανά initialize. Επίσης υπάρχει τρόπος να βλέπω το περιεχόμενο του δεκτη μου στο iPad ή στον υπολογιστή μου με τα windows 8; Μέχρι τώρα δεν τα κατάφερα :(

Αρχικα ενδιαφερομουνα για τον Vu+ Duo². Με τα τελευταια μηνυματα που διαβασα ομως στο http://www.vuplus-support.org εχω στραφει προς τον Solo² προσπαθωντας να μαθω ποιες ειναι οι αρνητικες του πλευρες. Ζητω την κατανοηση σας εαν καπου εδω μεσα ηδη εχει απαντηθει καποια απο τις ακουλουθεισες ερωτησεις μου.

1. Με την ποιοτητα εικονας στα SD και HD εισαστε ικανοποιημενοι;
Μερικοι λενε πως ειναι καταπληκτικος αλλος πως χαλια και δεν βγαζω ακρη εαν εξαρταται απο το υλικο, την TV τους η εαν ειναι καθαρα θεμα δεκτη.

2. Στα οριακης ληψης σηματα ποια ειναι η εμπειρια σας εχοντας τον συγκρινει με αλλους δεκτες;
Προσπαθω να καταλαβω σε συγκριση με την Technotrend S2-1600 μου εαν θα δειχνει εικονα εκει που η καρτα ακομα τα καταφερνει.

3. Ποια ειναι τα χαμηλοτερα και υψηλοτερα Symbolrates σε DVB-S και DVB-S2 που καταφερνει να παιζει απροβληματιστα;

4. Μεσοπροθεσμα σκοπευω ισως να δουλεψω δυο κινητες κεραιες, μια 1.20μ στο Tuner 1 και την ηδη υπαρχουσα 1μ στο Tuner 2.
Η κινηση μπορει να γινει και με απλο Diseqc 1.2 αντι για USALS και τα βηματα ειναι τοσο μικρα ωστε πετυχαινουμε μια σωστη στοχευση οπως το εχω συνηθισει με τις PCI καρτες;

5. Υπαρχει κανενα θεμα υπερθερμανσης ειτε χωρις η με σκληρο ενσωματωμενο;

6. Ο ανεμιστηρας καταρχας ακουγεται πολυ αν ανεβαζει στροφες; Αν ναι μπορουμε να τον αλλαξουμε με εναλλακτικο 80mm που χρησημοποιουμε στα PC η θελει διαφορετικο;

7. Την ποιοτητα κατασκευης του δεκτη πως θα την χαρακτηριζατε;
Προσωπικα δεν μ' αρεσει καθολου το glossy μαυρο λογω σκονης που φαινεται και θα προτιμουσα ασημι matt αλλα μερικα πραγματα πρεπει να τα παρουμε δεδομενα.

8. Με το τηλεκοντρολ εισαστε ικανοποιημενοι;
Ξεκινωντας απο το glossy design του που διαβασα στο οποιο φαινονται δαχτυλιες, τα πληκτρα πατωντας τα εχουν καλη αισθηση;
Ανταποκρινεται ο δεκτης και ας μην δειχνουμε με το τηλεκοντρολ προς αυτον;

9. Το Display στην προσοψη δειχνει μονυμως την ωρα οταν ειναι σε standby ο δεκτης και διαβαζεται απο τα 3μ στο σκοταδι;
Φανταζομαι με καποιο script μπορει να γινει κι αυτο ακομα και εν ωρα λειτουργιας, σωστα;

10. Η τελευταια ερωτηση μου αφορα την ταυτοχρονη παρακολουθηση δυο προγραμματων Α και Β
a) βλεπουμε Α, γραφουμε Β
b) εγγραφη Α και Β
c) βλεπουμε Α και Β με pip/pap

Ειναι εφικτα τα πανω σεναρια εαν Α και Β εκπεμπουν σε 720p η 1080i;

Ιδια ερωτηση εαν προκειται για κλειδωμενα καναλια οπως π.χ. στο ευκολο BISS που χρησημοποιει η Digea στις 3.1Ε.

Και επιπλεον εφοσον η Digea και τις δυο συχνοτητες τις εχει σε ιδια πολωση και μπαντα θα πρεπε να πραγματοποιουνται τα πανω σεναρια και με μονο ενα καλωδιο στο Tuner 2 κανωντας "εσωτερικο loopthrough" στο Tuner 1 (το οποιο δεν τροφοδοτειται απο αλλο καλωδιο) μεσω software. Το εχει δοκιμασει κανεις;

Υπαρχει κατι αλλο αρνητικο που θα επρεπε να γνωριζω;

Last edited:
1. Ναι, είναι ΟΚ. Είχε κάποια θεματάκια με τους πρώτους drivers στο deinterlacing και στο scaler. Τώρα πιστεύω πως είναι στο ίδιο επίπεδο με όλους τους Broadcom δέκτες.
2. Είναι πιο ευαίσθητο από το Avalink των Xtrend και VU+ Uno/Ultimo. Δείχνει εικόνα ακόμα κι αν δε λοκάρει 100% (με σπασιματάκια), όταν στο Avalink θα δείξει μόνο αν λοκάρει 100%.
3. Μέχρι 2000 σε DVB-S. Σε DVB-S2 δε ξέρω, αν έχεις κάποια να δοκιμάσω μου λες
4. Ναι μπορείς.
5. Όχι
6. Ο ανεμιστήρας δεν ακούγεται μέσα στο A/V rack που τον έχω. Είναι μικρός, δεν αλλάζει με 80ρη.
7. Καλή αλλά όχι κάτι το κορυφαίο
8. Τυπικό τηλεκοντρόλ, κάποιοι είχαν θέμα με τηλεοράσεις plasma και παρεμβολές.
9. Με script μπορείς να κάνεις ότι θες. By default όταν παίζει δείχνει το όνομα του καναλιού.
10. Οι enigma2 δέκτες μπορούν να κάνουν demux μέχρι 6 κωδικοποιημένες εκπομπές ταυτόχρονα, αρκεί να είναι σε δύο αναμεταδότες (αφού έχει δύο tuner). Από αυτέ τις 6, μπορεί να έχεις 2 σε PIP/PAP και 4 εγγραφές σε δίσκο ή μία να βλέπεις, 2 να στριμάρεις και 3 να γράφεις κτλ κτλ κτλ. Αν μιλάμε για FTA κανάλια νομίζω το demux όριο είναι 8 υπηρεσίες ανά tuner.
11. Εσωτερικό loop υποστηρίζεται αλλά δε μπορείς να έχεις ρυθμίσει το ένα tuner και σαν USALS και σαν loopthrough. Ή το ένα ή το άλλο. Τώρα που το σκέφτομαι βέβαια θα ήταν ενδιαφέρουσα προσθήκη αυτή, τεχνικά γίνεται, απλώς δε το υποστηρίζει το enigma2.

Σ' ευχαριστω για την αμεση ανταποκριση Παναγιωτη.

Οσο για την ερωτηση 3.
Αν δε τα καταφερει ο δεκτης δε χαθηκε ο κοσμος. Ειχα καποιους ραδιοσταθμους στις 16Ε και 23.5Ε στο νου μου που παιζουν πολυ κατω απο το 1MS/s. Τηλεοπτικα κατω των 2MS/s ουτως η αλλως δεν δειχνουν καλα οπως τα λιγα ιταλικα στις 11W και στην αναγκη παιζουν απο PCI-(E) καρτα. Απλα απο περιεργια ρωταω μπας και εχει ψαχτει κανεις.

Καλησπέρα σε όλους! Ήθελα να ρωτήσω το εξής. Κάθε φορά που κάνω shutdown απο το menu του δεκτη (vu+solo2) την επόμενη φορά χάνονται οι εγγραφές μου στον ενσωματωμένο σκληρό και πρέπει να κάνω ξανά initialize. Επίσης υπάρχει τρόπος να βλέπω το περιεχόμενο του δεκτη μου στο iPad ή στον υπολογιστή μου με τα windows 8; Μέχρι τώρα δεν τα κατάφερα :(

Για τον δίσκο δε γνωρίζω τι ακριβως συμβαίνει.
Όταν λες το περιεχόμενο του δέκτη εννοείς τα πάντα, γιατί αν πατήσεις στα windows την ip του δέκτη σου θα έχεις αρκετά σε λειτουργίες από αυτον, όπως και εικόνα.
Στο ipad ψάξε για την εφαρμογή vu+player.
(Αν γνωρίζει καποιος άλλος παρόμοια εφαρμογή ας την αναφέρει, και αν δείχνει και ποιότητα σήματος ακόμη καλύτερα.)

2. Είναι πιο ευαίσθητο από το Avalink των Xtrend και VU+ Uno/Ultimo.

Αυτός είναι ένας λόγος για να περάσεις από τον uno στον solo2.
Άτιμη κρίση...:furious3:

Last edited by a moderator:
Περίμενα πως και πως ένα πιάτο wave frontier t90 με μεταφορική από Αθήνα και οι βλάκες δεν το πήραν γιατί λέει δεν είχαν χώρο στο φορτηγό... Τώρα θα μου το στείλουν τη Δευτέρα... Έχω τον δέκτη στα χέρια μου και τον κοιτάω... Έκανα και ένα flashaki format σε ένα fat32.... Κατέβασα και το τελευταίο blackhole...την τύχη μου μέσα...

Last edited by a moderator: