Vu+ Solo2 (Εντυπώσεις - Ερωτήσεις - Reviews...)

όχι δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στη λίστα του vhanibal, το νέο κανάλι θα βγεί στη λίστα νέα κανάλια.

Καλησπερα σε ολους.
Ειμαι κι εγω κατοχος ενος Vu Solo 2 εδω και 15 μερες περιπου.
Δυστυχως αντιμετωπισα καποια προβληματσ και αυτη την στιγμη τον εχω στειλει πισω απο εκει που τον πηρα να τον τσεκαρουν για δυσλειτουργια.
Να τονισω οτι ειμαι ασχετος με δεκτες λινουξ ( ειχα πολυ παλια εναν κλωνο 500αρι αλλα τον κρατησα ελαχιστα )
Λοιπον , με το που πηρα τον δεκτη κατ αρχας του εβαλα εναν εσωτερικο σκληρο 2.5 WD .
Του περασα και το ΒΗ 2.0.6 και κατευθειαν ξεκινησαν τα προβληματα.
Πρασινες οθονες πολυ συχνα και επειδη μου φανηκε και καπως πολυπλοκο το συγκεκριμενο ιματζ αποφασισα να το αλλαξω μετα απο καποιες ωρες, και με την προτροπη ενος γνωστου περασα το Openpli 3.
Ενω δουλευε καλα στην αρχη , μετα αρχισε το προβλημα.
Ο δεκτης παγωνε και το κοντρολ δεν δουλευε , και χρειαζοταν κλεισιμο απο τον διακοπτη στο πισω μερος του δεκτη.
Στην αρχη δεν εδωσα σημασια , αλλα μετα παρατηρησα οτι μου το εκανε καθε μερα και τοτε αρχισα να ψαχνομαι. Να πω εδω οτι μου κολλαγε σε καναλια HD και συνηθως χωρις να τον σκαλιζω ( δηλαδη αφημενο σε παιδικα καναλια για να βλεπει η κορη μου ) . Επισης ο δεκτης ητανε σε σωστη θερμοκρασια , δεν μου φανηκε ουτε καν ζεστος.
Μιλησα με το μαγαζι που πηρα τον δεκτη και μου ειπανε να βαλω ιματζ αλλης ημερομηνιας , παλι openpli.
1-2 μερες επαιζε καλα , μετα παλι τα ιδια .
Εκτος απο τα κολληματα μου εκανε κι ενα αλλο κουφο 2-3 φορες. Εκει που εβλεπα ενω ο ηχος ακουγοταν κανονικα η οθονη αναβοσνηνε , δηλαδη μαυριζε-εδειχνε-μαυριζε-εδειχνε με συχνοτητα 1 δευτερολεπτου περιπου οι εναλλαγες αυτες. Πατωντας το οκ εφτιαχνε.
Δοκιμασα να περασω και το openvix αλλα εκει κοντεψε να μου στριψει , πολλες πρασινες οθονες με καποια προσθετα οπως το subtitle player κι επισης πολλα προβληματα με τα σοφτκαμ. Μια δουλευανε μετα απο ρεσταρτ μια οχι.
τελος παντων , το εβγαλα κι αυτο και ξαναγυρισα στο openpli με τα γνωστα πλεον κολληματα.
Χτες καπου κουραστηκα με τα τερτιπια του και τον πακεταρα τον δεκτη και τον πηγα εκει που τον πηρα .Τωρα περιμενω το "πορισμα" των ειδικων. θελουν να τον τεσταρουν...
Ποια η γνωμη σας ρε παιδια , ειναι λογικα αυτα που κανει ?
Τι μπορει να φταιει ?

Μου φαινονται εξαιρετικα περιεργα ολα αυτα.Ειδικα οταν τα προβληματα αρχιζουν 2 μερες μετα.Επειδη αγορασα 3 σολο2 με μικροπροβληματα μεν αλλα γενικα ολα πολυ καλα,εως παρα πολυ καλα
Περιμενω να δω τι θα κανουν και τι θα πουν απο την αντιπροσωπια
κρατα μας ενημερους

Οταν λεω 2 μερες , μη φανταστειτε οτι τον ειχα ολη μερα να δουλευει.
Μπορει αυτες τις 2 μερες να τον ανοιξα για 1-2 ωρες.
Το προβλημα ( το παγωμα δηλαδη του δεκτη οπου χρειαζοταν κλεισιμο απο τον διακοπτη καθως δεν υπακουγε στο τηλεκοντρολ ) εντοπιζοταν σε HD καναλια ( Sky Uk , Sky Italia ) και παντα μου το εκανε χωρις να πειραζω τον δεκτη για καποια ωρα.
Σε sd καναλια δεν μου το εκανε κι ας εβλεπα και αρκετες ωρες . μπορει βεβαια να ειναι τυχαιο αυτο .
Ξεχασα να γραψω οτι εχω περασει πανω απο 10 διαφορετικα ιματζ , κυριως openpli , ελπιζοντας οτι ετσι θα λυθει το προβλημα.
Σε τελευταια επικοινωνια που ειχα με τον πωλητη πριν λιγο, μου λεει οτι τον εχει απο χτες και παιζει συνεχεια σε HD καναλι χωρις να του κανει κανενα προβλημα και δεν τον στελνει ακομα στον αντιπροσωπο γιατι αν δουλευει καλα δεν θα μας τον αντικαταστησει !!!
Μου ειπε και καποια ακομα κουφα -εως αστεια -, τα οποια προτιμω να μην τα γραψω εδω , οποιος θελει να του τα πω σε π.μ.

Αυτο που θελω να ρωτησω ολους εσας που γνωριζετε αρκετα πραγματα παραπανω απο εμενα ειναι τα εξης.
1ον Περνωντας νεο ιματζ σβηνεται ΤΕΛΕΙΩΣ το προηγουμενο η αφηνει καποια καταλοιπα ?
και 2ον πως μπορω να αποδειξω οτι πραγματι εχει προβλημα ο δεκτης και οτι δεν το φανταζομαι ?
Εχω αρχισει να πιστευω οτι θα με βγαλουν τρελο ...

Επειδη αγορασα 3 σολο2 με μικροπροβληματα μεν αλλα γενικα ολα πολυ καλα,εως παρα πολυ καλα

Τι μικροπροβληματα ειχες ? μπορεις να γινεις πιο σαφης ?

Last edited by a moderator:
σωστος ετσι φορα παρτιδα εεε, και επειδή είμαι κάτοχος του δεκτη φιλε δε φταει ο δέκτης εχω βαλει hub usb 4 usb στικακια το ενα ειναι dvt για ψηφιακα καναλια (bh 2.0.7) kαι παιζει καμπανα μη λεμε φταει το μηχάνημα.

Απαντηση στο δικο μου ποστ ειναι η σε καποιο αλλο που εχει σβηστει ??

Τι μικροπροβληματα ειχες ? μπορεις να γινεις πιο σαφης ?
Οχι τετοια που αναφερεις.Κατι ψιλα απο τα plugin απο epg απο το meoboot, αλλα γενικα οι δεκτες ολοι ηταν αψογοι .Δηλαδη οτι προβλημα ειχα δεν ειχε σχεση με την λειτουργια του δεκτη αλλα με μερικα προσθετα κατι που μαλλον ωφειλοταν σε δικη μου κακη επιλογη

Καλημέρα
Τρέχω το τελευταίο BH και έχω τα εξής "προβλήματα":
1) Η οθόνη του solo ΔΕΝ μου γράφει όπως παλιά το όνομα του καναλιού που βλέπω στην τηλεόραση. Μου βγάζει διάφορα μηνύματα από το μενού του BH!! Κάτι δεν πάει καλά...
2) ΔΕΝ μπορώ να προγραμματίσω EPG σωστά.. Του λέω να μου κατεβάσει για παράδειγμα του sky it έτσι για να δω τι βλέπουν οι ιταλοί.. και δεν λειτουργεί!!! Περίεργο..
Με την ευκαιρία, να ρωτήσω μιας και το διάβασα σε προηγούμενο ποστ: Στις 9 και στις 7 μοίρες υπάρχει κάποιο κανάλι "ελληνικό" δηλαδή με ελληνικούς υπότιτλους ή μεταγλώτισση, εκτός φυσικά από το πακέτο του ΟΤΕ??

Ευχαριστώ πολύ!!

Τελικα μονο ενα παιδι μπηκε στον κοπο να μου πει 2 πραγματακια που ισως με βοηθουσαν να βγαλω συμπερασμα τι τελικα φταιει, και τον ευχαριστω.

Δυστυχως δεν βγαινει ακρη με το προβλημα μου. Ο πωλητης λεει οτι του παιζει μια χαρα ο δεκτης 3 μερες που τον δοκιμαζει.
Επισης μου ειπε οτι αν τον στειλει στην αντιπροσωπια εκει εχουνε ενα σουπερ ντουπερ μηχανημα που βρισκει αν εχει βλαβη ο δεκτης και οτι αν δεν βρουνε βλαβη θα μας τον στειλουνε πισω και θα επιβαρυνθω και αλλα 10 ευρω μεταφορικα. Δηλαδη θα μεινω με εναν δεκτη ο οποιος δεν μου δουλευει σωστα και θα πληρωσω και κερατιατικα.
Δεν ξερω τι να κανω ρε παιδια, κοντευει να μου στριψει , πηρα εναν δεκτη και τον πληρωσα παραπανω απο οτι αντεχε η τσεπη μου και ουτε δεκτη εχω και πανε να με βγαλουν και τρελο.
Τι μπορω να κανω , δωστε καμια συμβουλη ρε παιδες

Γιατί αποκλείεις την περίπτωση να βγάλει το σούπερ ντουπερ μηχάνημα το πρόβλημα;;;
Στείλτο και στην τελική είναι δυνατό να σκέφτεσαι τα 10 μπροστά στο ενδεχόμενο να βρεις τι φταίει ;
συμβουλη: σε κάθε περίπτωση γράψε σε βίντεο τα προβλήματα που βλέπεις και στείλτα να τα δούνε... Τρελό δεν θα σε πούνε τότε και άκρη θα βρεις

κατ αρχας δεν ξερω αν αυτο το σουπερ ντουπερ μηχανημα υπαρχει στ αληθεια και γι αυτο δεν θελω να τον στειλω. Υπαρχει μηχανημα που μπορει να βρει βλαβη του δεκτη ??? Υπαρχει τετοιο εργαλειο ??? ποσο πισω εχω μεινει ρε γμτ.
Ειναι και η σιγουρια του πωλητη οτι μιλησε με τον αντιπροσωπο και ειναι σιγουροι οτι αποκλειεται να φταιει το μηχανημα !!!!!!! Πως ειναι τοσο σιγουροι , εγω νομιζα μεχρι σημερα οτι ολα τα μηχανηματα του κοσμου παιζει να ειναι και χαλασμενα ενιοτε.
Δευτερον αδυνατω να πιστεψω οτι 3 μερες ο δεκτης παιζει χωρις κολληματα ενω σ εμενα κολλαγε συνεχεια.
αυτο με το βιντεο το σκεφτηκα κι εγω αδερφε μου και αυτο θα κανω στο τελος , δεν μου μενει αλλη λυση.

Δεν πιστευω οτι μπορει να φταινε τα diseqc και τα lnb στο παγωμα του δεκτη , οχι να κολλαει η εικονα αλλα ολοκληρος ο δεκτης και να θελει βγαλσιμο απο την πριζα.
Πιστευω οτι ειναι θεμα καθαρα δεκτη...

Επισης οι αλλοι δεκτες που εχω δοκιμασει δεν μου κανουνε καποιο προβλημα , παιζουνε κανονικοτατα ( ενας spiderbox κι ένας mini argus )

Η εγγραφή βίντεο είναι must.
Δεν αποκλείεται να φταίνε καλώδια, lnb, disecq και δεν ξέρω και εγώ τι άλλο, που δεν αναπαράγουν το πρόβλημα με άλλους δέκτες, παρά μονο με τον vu... Σπάνιο, σπανιότατο, αλλά ποτέ δεν ξέρεις... Εχουν δει τα μάτια μου... και σκέψου είμαι απολύτως ερασιτέχνης..
Και εγώ ΔΕν το πολυσπιστεύω ότι υπάρχει το κλαιν μαιν μηχάνημα, αλλά δεν το ξέρεις πως θα αντιδράσουν σε αυτό το πρόβλημα ως εταιρία και εάν θα το αλλάξουν το μηχανάκι σου..
Λυπάμαι για την ατυχία σου... στείλτο όμως και μην το αργείς άλλο... Η εγγύηση είναι 2ετής, βέβαια, αλλά γιατί να ταλαιπωρείσαι;;;

@snapy13: Χωρίς το δίσκο μέσα δοκίμασες; Τον έστειλες με το δίσκο ή χωρίς;

Αυτό με το "σούπερ ντούπερ" μηχάνημα που θα ελέγξει το δέκτη είναι παπαριά ολκής.

Καλησπερα φιλε μου.
Τον εστειλα χωρις τον σκληρο δισκο , και η αληθεια ειναι οτι οσο καιρο ειχα τον δεκτη δεν τον δοκιμασα ουτε λεπτο χωρις τον σκληρο.
λες να ειναι αυτο η αιτια του προβληματος ?

αυτο με το σουπερ ντουπερ μηχανημα ειναι που με κανει κι εμενα δυσπιστο με τον πωλητη ...

Μάλλον είναι ο δίσκος. Είτε έχει πρόβλημα και κολλάει το δέκτη είτε απαιτεί μεγαλύτερο ρεύμα για να δουλέψει απ' όσο του παρέχει ο δέκτης και δημιουργούνται μετά προβλήματα. Πες του τεχνικού να τον δοκιμάσει με δίσκο πριν στον γυρίσει πίσω.