VU+ Uno HD

Re: VU+ Uno is coming ........

Καλησπερα σε ολους...
Ψαχνοντας ενα συρταρι βρηκα ενα ξεχασμενο ASUS My Cinema-U3000Hybrid το οποιο το ειχα για να βλεπω επιγεια&αναλογικη ψηφιακη TV στο PC μεσω USB.
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Μπορω να το αξιοποιησω και να βλεπω τα επιγεια ψηφιακα καναλια βαζοντας το σε μια θυρα usb του VU+ UNO?
(και πως γινετα φυσικα γιατι ακομα ειμαι 'ασχετος' με το αθλημα..Ευχαριστω!)

Last edited:

Καλησπέρα, μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να περάσω έτοιμα settings γιατον 9Ε δορυφόρο στο black hole 1.7.2 media tree ? με χειροκίνητη ή αυτόματη αναζήτηση δεν βρίσκω τίποτα ενω to diseqC 16/1 δουλεύει κανονικά με τους υπόλοιπους δορυφόρους, για κάποιο λόγο τον 9Ε δεν τον βρίσκει μα τίποτα

Καλησπέρα, μπορεί να μου πει κάποιος πως μπορώ να περάσω έτοιμα settings γιατον 9Ε δορυφόρο στο black hole 1.7.2 media tree ? με χειροκίνητη ή αυτόματη αναζήτηση δεν βρίσκω τίποτα ενω to diseqC 16/1 δουλεύει κανονικά με τους υπόλοιπους δορυφόρους, για κάποιο λόγο τον 9Ε δεν τον βρίσκει μα τίποτα
κατέβασε τα Likra motor settings...

Απάντηση: VU+ Uno is coming ........

μπορείς σε παρακαλώ να μου πεις σε ποιον φάκελο πρέπει να τα βάλω τα λικρα ; τα βάζω στον φάκελο tmp και μετά από το μενου του δέκτη ή κανω κάτι άλλο;Ευχαριστώ

Έχω το blackhole 1.7.2 με εγκατεστημένο το τελευταίο firmware από http://www2.vuplus.com/component/content/article/14-vuplus-articles/91-vu-uno-upgrade. Το πρόβλημα είναι ότι δεν βλέπει αρκετούς transporteres από Hotbird 13. Έχει γίνει αντικατάσταση και του satellites.xml αρχείου χωρίς αποτέλεσμα. Σε διάταξη loop δουλεύει ένας άλλος δέκτης χωρίς κανένα πρόβλημα στις συχνότητες που δεν "βλέπει" ο uno. Όταν πάω manual να βάλω τις "απούσες" συχνότητες το snr παρουσιάζει διακυμάνσεις και έτσι δεν μπορεί να κλειδώσει(για παράδειγμα στην 12169H που είναι το κανάλι της Βουλής). Δοκίμασα να εγκαταστήσω τόσο σε simple mode όσο και σε manual τα 2 lnb δίχως αποτέλεσμα. Τι άλλο μπορώ να δοκιμάσω;

Attachments

• 2012-03-24 12.39.00.jpg
    2012-03-24 12.39.00.jpg
    60.4 KB · Views: 232
  • 2012-03-24 12.39.06.jpg
    2012-03-24 12.39.06.jpg
    61.8 KB · Views: 232

Την αναβαθμιση την εκανες κανονικα? Συμφωνα με τις οδηγιες?
Ξανα καντην ακριβως οπως λεει το site μηπως κατι πηγε στραβα

το ίδιο είχα και εγώ... Πρέπει να κάνεις αναβάθμιση...

Εχει δοκιμάσει κανεις να παίξει ενα mkv απο τον δέκτη με αναλογία οχι 16/9 αλλα μεγαλύτερη χωρίς παραμόρφωση;
Δοκιμαζω αρχείο με ανάλυση 1920 x 800 και η οθόνη δεν εμφανίζει τις μαύρες μπάρες πάνω και κάτω με αποτέλεσμα η εικόνα να παραμορφώνεται.
Δεν ειναι θέμα τηλεόρασης μιας και στην δευτερη HDMI υπάρχει PC που την ιδια ταινία την δειχνει κανονικά.
Στον δέκτη εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα αλλα το πρόβλημα παραμένει.
Καμιά ιδέα;

Καλησπερα σε ολους...
Ψαχνοντας ενα συρταρι βρηκα ενα ξεχασμενο ASUS My Cinema-U3000Hybrid το οποιο το ειχα για να βλεπω επιγεια&αναλογικη ψηφιακη TV στο PC μεσω USB.
Η ερωτηση ειναι η εξης:
Μπορω να το αξιοποιησω και να βλεπω τα επιγεια ψηφιακα καναλια βαζοντας το σε μια θυρα usb του VU+ UNO?
(και πως γινετα φυσικα γιατι ακομα ειμαι 'ασχετος' με το αθλημα..Ευχαριστω!)

Επειδη μπορει να ενδιαφερει αρκετους τωρα που θα εχουμε αναλογικο κλεισιμο καναλιων ,ξερει κανεις ποια usb tuners αναγνωριζοντε απο τον δεκτη???

Απάντηση: Re: VU+ Uno is coming ........

Επειδη μπορει να ενδιαφερει αρκετους τωρα που θα εχουμε αναλογικο κλεισιμο καναλιων ,ξερει κανεις ποια usb tuners αναγνωριζοντε απο τον δεκτη???

Το συγκεκριμενο παντος που αναφερω σιγουρα παιζει με το ΒΗ 1.7.2 (το δοκιμασα και ανοιξε κανονικοτατα!)

Απάντηση: Re: VU+ Uno is coming ........

Είναι αρκετά. Βασικά εξαρτάται από το chipset που φοράνε πάνω.
Υπάρχουν Drivers για κάποια chipset. Όσα μοντέλα τα διαθέτουν, προφανώς και είναι συμβατά.
Προσωπικά έχω το TECHNISAT Airstar Telestick 2, (διαθέτει dib0700 chipset),
το οποίο από όσο γνωρίζω έχει πλήρη συμβατότητα με τους Vu+ καθώς και με άλλους E2 δέκτες...

Όσον αφορά την εγκατάσταση τώρα, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Το μόνο χρειάζεται είναι να περάσουν οι σχετικοί drivers.
Θα τους βρεις στο μενού με τα πρόσθετα, στην κατηγορία Drivers.
Μετά κάνεις επανεκκίνηση του δέκτη και εμφανίζεται κανονικά ως δεύτερο Tuner στο Enigma 2.
Στη συνέχεια κάνεις ανίχνευση υπηρεσιών και είσαι έτοιμος. :smile:

Υ.Γ.: Ενημερωτικά να πω ότι ως Image χρησιμοποιώ το Vu Uno ViX 2.3 (Linux 3.1.1) Build 204

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: VU+ Uno is coming ........

Είναι αρκετά. Βασικά εξαρτάται από το chipset που φοράνε πάνω.
Υπάρχουν Drivers για κάποια chipset. Όσα μοντέλα τα διαθέτουν, προφανώς και είναι συμβατά.
Προσωπικά έχω το TECHNISAT Airstar Telestick 2, (διαθέτει dib0700 chipset),
το οποίο από όσο γνωρίζω έχει πλήρη συμβατότητα με τους Vu+ καθώς και με άλλους E2 δέκτες...

Όσον αφορά την εγκατάσταση τώρα, τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Το μόνο χρειάζεται είναι να περάσουν οι σχετικοί drivers.
Θα τους βρεις στο μενού με τα πρόσθετα, στην κατηγορία Drivers.
Μετά κάνεις επανεκκίνηση του δέκτη και εμφανίζεται κανονικά ως δεύτερο Tuner στο Enigma 2.
Στη συνέχεια κάνεις ανίχνευση υπηρεσιών και είσαι έτοιμος. :smile:

Υ.Γ.: Ενημερωτικά να πω ότι ως Image χρησιμοποιώ το Vu Uno ViX 2.3 (Linux 3.1.1) Build 204

Ειναι μια ικανοποιητικη απαντηση αλλα οχι πληρης. Που να βρισκουμε τωρα τα τσιπακια που ειναι συμβατα.....
Εκει ειναι η ολη ερωτηση.... Τι ειναι συμβατο... γιατι αν περιμενεις απο τα μαγαζια που τα πουλανε κανενας και το τονιζει κανενας ΔΕΝ ξερει.

Δε γνωρίζω να υπάρχει τέτοια λίστα που λες.
Είναι πολλά τα μοντέλα ούτως ή άλλως...
Ακόμα κι αν αποφασίζαμε να φτιάξουμε μια λίστα εμείς εδώ, θα έπαιρνε πιστεύω αρκετό διάστημα μέχρι να ενημερωθεί επαρκώς...
Πας ψάχνοντας λοιπόν.
Δηλαδή, αφού καταλήξεις σε κάποια USB Tuners που σε καλύπτουν από θέμα τιμής-χαρακτηριστικών,
αρχίζεις να ψάχνεις τι φοράνε πάνω. Google it... (μοντέλο και ερώτηση ή τη λέξη chipset)
Τα συμβατά chipset όπως σου είπα θα τα βρεις στα πρόσθετα, στην κατηγορία Drivers... (δεν είναι και πολλά)
Βλέπεις τι από αυτά που κατέληξες φοράει κάποιο από τα συμβατά chipset και αποφασίζεις...

Ήδη σου είπα το δικό μου... Είπε ένα κι ο leonkoum στην προηγούμενη σελίδα.
Επίσης, αν τυχόν σε ενδιαφέρει USB Tuner με διπλό Tuner πάνω!!! ρίξε μια ματιά και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Xtrend?p=1056333691&highlight=#post1056333691
(αναφέρεται συμβατότητα με VU+)
Έχεις λοιπόν μια βάση. Από κει και πέρα, καλό ψάξιμο...

Είναι αλήθεια ότι κι εγώ δεινοπάθησα αρκετά μέχρι να βρω κάτι σίγουρο και όταν το βρήκα, απλά το τσίμπησα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη...
Αν καταλήξεις σε κάτι άλλο πάντως, ενημέρωσέ μας ώστε να βοηθηθούν και άλλοι που ψάχνουν όπως τώρα εσύ...

Re: Απάντηση: VU+ Uno is coming ........

Δε γνωρίζω να υπάρχει τέτοια λίστα που λες.
Είναι πολλά τα μοντέλα ούτως ή άλλως...
Ακόμα κι αν αποφασίζαμε να φτιάξουμε μια λίστα εμείς εδώ, θα έπαιρνε πιστεύω αρκετό διάστημα μέχρι να ενημερωθεί επαρκώς...
Πας ψάχνοντας λοιπόν.
Δηλαδή, αφού καταλήξεις σε κάποια USB Tuners που σε καλύπτουν από θέμα τιμής-χαρακτηριστικών,
αρχίζεις να ψάχνεις τι φοράνε πάνω. Google it... (μοντέλο και ερώτηση ή τη λέξη chipset)
Τα συμβατά chipset όπως σου είπα θα τα βρεις στα πρόσθετα, στην κατηγορία Drivers... (δεν είναι και πολλά)
Βλέπεις τι από αυτά που κατέληξες φοράει κάποιο από τα συμβατά chipset και αποφασίζεις...

Ήδη σου είπα το δικό μου... Είπε ένα κι ο leonkoum στην προηγούμενη σελίδα.
Επίσης, αν τυχόν σε ενδιαφέρει USB Tuner με διπλό Tuner πάνω!!! ρίξε μια ματιά και εδώ
http://www.avclub.gr/forum/showthre...Xtrend?p=1056333691&highlight=#post1056333691
(αναφέρεται συμβατότητα με VU+)
Έχεις λοιπόν μια βάση. Από κει και πέρα, καλό ψάξιμο...

Είναι αλήθεια ότι κι εγώ δεινοπάθησα αρκετά μέχρι να βρω κάτι σίγουρο και όταν το βρήκα, απλά το τσίμπησα χωρίς ιδιαίτερη σκέψη...
Αν καταλήξεις σε κάτι άλλο πάντως, ενημέρωσέ μας ώστε να βοηθηθούν και άλλοι που ψάχνουν όπως τώρα εσύ...

Σε ευχαριστω για την απαντηση σου. Δεν προκειτε ομως να μπω στη διαδικασια αναζητησης γιατι μπορει αυτο που σε σενα λειτουργει ισως σε μενα να μην λειτουργει.(απο τα παραξενα ,ισως).
Νομιζω η καλυτερη λυση ειναι combo δεκτης και δεν μπαινεις στην ολη διαδικασια.
Καλη Ανασταση και Καλο Πασχα σε ολους

Έχει ακούσει κανείς για το νέο διπλό τιούνερ που ετοιμάζεται να βγει για τον ούνο;μπαίνει στην ίδια θέση με το μονό και ο δέκτης γίνεται με διπλό τιούνερ, λενε ότι ο κόστος του θα είναι 45-50 ευρώ

Έχει ακούσει κανείς για το νέο διπλό τιούνερ που ετοιμάζεται να βγει για τον ούνο;μπαίνει στην ίδια θέση με το μονό και ο δέκτης γίνεται με διπλό τιούνερ, λενε ότι ο κόστος του θα είναι 45-50 ευρώ

Ετσι ακουγετε, οπως διαβασα και αλλου απο το τελος του Μαιου θα πωλουνται απο τα καταστηματα Twin Tuner(DVB-S2) για VU UNO, τιμη 50 euro περιπου.

Ετσι ακουγετε, οπως διαβασα και αλλου απο το τελος του Μαιου θα πωλουνται απο τα καταστηματα Twin Tuner(DVB-S2) για VU UNO, τιμη 50 euro περιπου.

Αμα γινει αυτο τοτε το μηχανημα θα αγγιζει την τελειοτητα!
Ειχα τον 800αρι για 2 χρονια αλλα πλεον με τον UNO και τα BLACKHOLE του εχω σφαιρατο media center-player!

Το διπλό DVB-S2 tuner θα κάνει για VU+ Uno και VU+ Ultimo, ενώ αναμένεται το 3ο τρίμηνο του 2012. Δηλαδή από Σεπτέμβρη και όχι τέλος Μάη.
Η τιμή του δεν έχει ακόμα ανακοινωθεί.

Twintuner_001.jpg