Warcraft και χωρισμός

=silent=

AVClub Fanatic
2 August 2006
11,473
Homeless
Όλοι γνωρίζουν το online game Warcraft. Εγώ δεν το έχω παίξει αλλά έχω το δει γιατί μια περίοδο έπαιζε ο αδελφός μου αυτό το παιχνίδι, όχι πλέων βεβαία. Το παιχνίδι αυτό έχει περίπου 1,5 χρόνο που έχει βγει και ομολογώ ότι είναι αρκετά εντυπωσιακό. Όμως παρατηρώ γύρω μου διάφορα φαινόμενα εξάρτησης που είναι αρκετά ανησυχητικά θα έλεγα. Και για να μην πολυλογώ ένας φίλος μου παίζει αυτό το παιχνίδι ανελλιπώς εδω και 1,5 περίπου χρόνο. Έχει κολλήσει εντελώς το παλικάρι. Έκοψε το έξω εντελώς και δεν πάει πουθενά και ποτέ. Και μιλάμε για έναν άνθρωπο που ήταν άκρως κοινωνικός και πολύ του έξω και της βόλτας. Το παλικάρι αυτό εντωμεταξύ είναι αρραβωνιασμένος και συζεί με την αρραβωνιαστικιά του. Όχι πλέων βεβαία γιατί πρόσφατα των χώρισε. Και άλλα αυτά για το Warcraft:bang: Όταν το έμαθα έπαθα σοκ. Ήμαρτον όμως ρε παιδιά είναι δυνατόν ένα παιχνίδι να καθηλώσει έναν άνθρωπο στο σπίτι του για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα και να παίζει συνεχεία? Δηλαδή αλλά πράγματα στη ζωή ποιο ενδιαφέροντα δεν υπάρχουν? Σε καμία περίπτωση δεν ισχυρίζομαι ότι όσοι παίζουν το παιχνίδι αυτό είναι ντε και καλά κολλημένοι. Τι να πω ειλικρινά δεν ξέρω :nounder:

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε περάσει τέτοιο στάδιο.
Εγώ ευτυχώς το είχα περάσει πολύ παλιά.

Command & Conquer, Red Alert και Red Alert 2.

Καθόμουν Σάββατο πρωϊ στο κομπιούτερ και σηκωνόμουν Κυριακή μεσημέρι.
Χωρίς πλάκα. Μόνο νερό έπινα.

Τώρα πάω να πάθω το ίδιο με το Rise of Nations.
Ίσως όμως όχι το ίδιο ακριβώς, αφού δεν έχω τόσο ελεύθερο χρόνο πλέον.

Θέλει μέτρο σε όλα.

Το καταλαβαινω αυτο που λες. Αλλα να φτασεις στο σημειο του χωρισμου μαλλον ειναι λιγο ακραιο δεν νομιζεις???

Απάντηση: Re: Warcraft και χωρισμός

Το καταλαβαινω αυτο που λες. Αλλα να φτασεις στο σημειο του χωρισμου μαλλον ειναι λιγο ακραιο δεν νομιζεις???

Ε, καλά, δε νομίζω να του'πε η κυρά: "ή κόβεις το γουόρκραφτ ή χωρίζουμε" και αυτός συνέχισε να παίζει...

Σε αυτή την περίπτωση:

1)Η κυρά είχε ήδη βρει άλλο καραβοκύρη και έψαχνε αφορμή

2)Το φιλαράκι είχε βαρεθεί την κυρά και βρήκε τρόπο να τη σουτάρει (την έκανε να τον σουτάρει)

3)Η κυρά ήταν μπάζο

4)Αγαπημένοι ήρωες του φίλου σου ήταν οι γνωστοί "Nerds"

5)Ο φίλος σου δε κατάλαβε ποτέ γιατί τον χώρισε η κυρά γιατί δε θα μπορούσε να φανταστεί ότι η αιτία ήταν ένα παιχνίδι σε Η/Υ, άσχετα αν του το είχε δηλώσει.

χμμμμμ

Πάντως άμα ήθελε να τη στείλει αυτός, ήταν ένα πολύ ευφάνταστο και ίσως και ευχάριστο σχέδιο...
Να γιατί αποφεύγω να παίζω online! Νέα παιδιά είμαστε, δε θα φάμε τα νιάτα μας στον κομπιούτορα...

εχουν γινει και αυτοκτονιες και ειδικα στην Αμερικη πολλα νεα παιδια ειναι κλεισμενα σε ιδρυματα,υπηρχαν περιπτωσεις παικτων που "προσομειωθηκαν" πληρως με τον ηρωα του παιχνιδιου και δεν επανηλθαν

δεν ειναι αστεια και καλο θα ηταν οταν παρατηρουμε τετοια φαινομενα οπως του παραπανω φιλου να ενημερωνουμε τους δικους του για να τεθει αμεσα υπο ιατρικη παρακολουθηση

φιλος γιατρος στον Καναδα μου ελεγε οτι προκειται για την μαστιγα του 21 αιωνα που θα οδηγησει πολλα νεα παιδια στην καταστροφη

Αυτο που ισχυει ειναι οτι του το ειχε πει 10000000 φορες οτι αυτη η κατασταση δεν μπορει να συνεχιστει απλα αυτος ητανε τοσο κολημενος που περα βρεχει. Δεν υπαρχει θεμα οτι βρηκε καποιον αλλο αυτη ή οτι αυτος βρηκε αφορμη να χωρισει με αυτο τον τροπο. Αλλωστε τωρα κανει προσπαθιες να τα ξαναβρουνε

εχουν γινει και αυτοκτονιες και ειδικα στην Αμερικη πολλα νεα παιδια ειναι κλεισμενα σε ιδρυματα,υπηρχαν περιπτωσεις παικτων που "προσομειωθηκαν" πληρως με τον ηρωα του παιχνιδιου και δεν επανηλθαν

δεν ειναι αστεια και καλο θα ηταν οταν παρατηρουμε τετοια φαινομενα οπως του παραπανω φιλου να ενημερωνουμε τους δικους του για να τεθει αμεσα υπο ιατρικη παρακολουθηση

φιλος γιατρος στον Καναδα μου ελεγε οτι προκειται για την μαστιγα του 21 αιωνα που θα οδηγησει πολλα νεα παιδια στην καταστροφη

Υπαρχουνε και περιστατικα οπου ανθρωποι πεθαναν μετα απο 2 και 3 μερες συνεχομενου gameplay. Εχω ακουσει τουλαχιστον 2 περιστατικα. Το 1 ητανε με εναν Ιαπωνα.

Απάντηση: Re: Warcraft και χωρισμός

Αλλωστε τωρα κανει προσπαθιες να τα ξαναβρουνε

Δεν πιστευω να τις κανει δωρο κανα notebook με το παιχνιδι εγκατεστημενο μεσα? :firstprize: :firstprize: :firstprize:

Περα απο την πλακα, εαν ο χωρισμος προηλθε απο το παιχνιδι, σιγουρα θα τα ξαναβρουν.
Δεν χωριζεις για ενα παιχνιδι, ουτε για ενα συνολο δραστηριοτητων (εννοω ενασχοληση με home cinema, setαρισματα, ρυθμισεις ρυθμισεων κλπ).

Μπορα ειναι θα περασει.

φιλος γιατρος ειχε κολλησει με ενα παιχνιδι ...αν θυμαμαι καλα κατι με Ρωμαικη αυτοκρατορια και εφτιαχνε πολεις ,του φευγανε πολιτες,εβαζε φορους,κοντεψε να χασει το 6μηνο τον ειχα μα τον Θεο αφησει μια φορα παρασκευη βραδυ ωρα 12 και την Δευτερα που τον πηρα τηλεφωνο ηταν ακομη στην οθονη περιττο να σας πω οτι οτα ν σηκωθηκε και κοιταξε εξω απ το παραθυρο εκανε 5 λεπτα να καταλαβει που ηταν......

Re: Απάντηση: Re: Warcraft και χωρισμός

Δεν πιστευω να τις κανει δωρο κανα notebook με το παιχνιδι εγκατεστημενο μεσα? :firstprize: :firstprize: :firstprize:

Περα απο την πλακα, εαν ο χωρισμος προηλθε απο το παιχνιδι, σιγουρα θα τα ξαναβρουν.
Δεν χωριζεις για ενα παιχνιδι, ουτε για ενα συνολο δραστηριοτητων (εννοω ενασχοληση με home cinema, setαρισματα, ρυθμισεις ρυθμισεων κλπ).

Μπορα ειναι θα περασει.

Κοιταξε. Αμα εισαι ολη μερα μπροστα στο pc και δεν κανεις τιποτα μα τιποτα αλλο διοτι περι αυτου προκειται τοτε ναι χωριζεις φιλε μου. Γιατι ειναι σαν να εισαι εκει αλλα να μην εισαι. Εδω μιλαμε για nonstop gameplay. Απο την ωρα που γυρναει απο την δουλεια μεχρι την ωρα που πηγαινει για υπνο. Ουτε βολτες για ποτο ουτε τιποτα. Εσυ θα αντεχες μεσα σε μια τετοια σχεση?

Έτυχε να είμαι στο συγκεκριμένο σπίτι μάρτυρας σε πολλά "σκηνικά"...

Και μπορώ να πω με κάθε βεβαιότητα ότι
δεν υπάρχει γυρισμός σ'αυτήν την σχέση,
η κοπέλα δεν είχε κάτι άλλο στα σκαριά,
αυτός δεν είχε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος γι αυτό και δεν έδινε ποτέ ιδιαίτερη σημασία σ'αυτά που του έλεγε για την σχέση τους και το μ@μημένο το Warcraft και επίσης, και αυτό είναι το χειρότερο,
αυτός την παρακαλάει να γυρίσει πίσω γιατί την αγαπούσε πραγματικά!!!

Δυστυχώς το παληκάρι αυτό δεν έδωσε ποτέ ιδιαίτερη σημασία ούτε στις δικές μου συμβουλές..
Του τα είχα πεί πολλές φορές..

Όμως τι περιμένεις απο ένα παληκάρι που όταν πήγαινα να τον δώ σπίτι του-είμαστε φίλοι καμιά δεκαριά χρονάκια- δεν σταματούσε να παίζει κι ας καθόμουν 2 και 3 ώρες εκεί μαζί του.?.?.?

Και κάτι ακόμα..
Μ'αυτό το κωλοπαίχνιδο έχασε σχεδόν και όλους τους φίλους του!!!
Δυστυχώς..

Όντως, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα.
Είναι εφάμιλλο με τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Θυμάμαι τις προάλλες ένα βιντεάκι που είχα δει στο Youtube που έδειχνε ένα γερμανάκι να προσπαθεί να παίξει ένα παιχνίδι doοmοειδές (πείτε κανένα τίτλο να το θυμηθώ) όπου έχουν πάθει τα νεύρα του, έχει ρημάξει το πληκτρολόγιο και το ποντίκι του, φωνάζει, τσιρίζει, χοροπηδάει και στο τέλος όταν χάνει στο παιχνίδι ΤΑ ΣΠΑΕΙ ΟΛΑ!
Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν στημένο, αλλά βλέποντάς το ολόκληρο κατάλαβα ότι είναι 100% αληθινό!

Θέλει πολλή προσοχή, ιδίως για τους καινούργιους γονείς!

Αυτο ειναι μια αλλη περιπτωση βεβαια και τελειως ακραια. Προλαβε να σπασει το keyboard πριν αρχισει να παιζει. Και φυσικα οταν εχασε το αποτελειωσε. Αρρωστος τελειος. Φανταζομαι οτι σε καμια κλινικη θα βρισκεται τωρα.

σοβαρα πιστευεις οτι ειναι απατη Δημητρη? (μακαρι)
εμενα μου χαλασε την μερα.......