Warcraft και χωρισμός

γιατί ρε Λάρυ?
ποιός τον βιντεοσκόπησε τον μικρό?
και για ποιό λόγο?
εκτός αν τον έχουν ήδη σε ψυχιατρική κλινική
ή αν είναι μάθημα γιά ψυχίατρους...

Όντως, είναι πολύ σοβαρά τα πράγματα.
Είναι εφάμιλλο με τη μάστιγα των ναρκωτικών.

Eδώ και 1 με 2 χρονια έχω χάσει 3 φίλους έτσι...
Οι 2 ψιλοεπανήλθαν κάπως μετά από μήνες εξαφάνισης (κυριολεκτικής) ο 3ος δυστηχώς όχι.. Ο 3ος είχε και μια πολύ πετυχημένη ιστοσελίδα,και web-designer στο επάγγελμα..
Τον Δεκ. του 2005 έγραψε στο blog του οτι μόλις ειχε αγοράσει το WoW και θα έκανε και review.. Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.

Οσο και αν φαίνεται αστείο τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, τα παιχνίδια αυτά προκαλούν εθισμό σε σημείο που δεν κατανοεί κανείς αν δεν δοκιμάσει.

Το Warcraft το αγόρασα και εγώ αλλά ακόμη το έχω στις ζελατίνες...

Τραγικό το video.
Δε μου φαίνεται πάντως για απάτη, ο μικρός παρα είναι πειστικός για μένα.
Ήταν σε berserk mode όλη την ώρα!

Καποια video games "κουμπωνουν" σε καποιους ανθρωπους οπως ο τζογος, τα ναρκωτικα ή το αλκοολ. Μιλαμε για καθαρες περιπτωσεις adiction και ετσι αντιμετωπιζοντα στην παντα μπροστα - σε αυτα τα θεματα - Αμερικη.

Μια απορία έχω μόνο..
Οι γονείς αυτού του παιδιού δεν πήραν χαμπάρι τίποτα?
Κι αν δεν πήραν χαμπάρι την συγκεκριμένη "φάση" δεν διαπίστωσε κανείς τους οτι ο πιτσιρικάς έχει ΤΕΡΑΣΤΙΟ πρόβλημα?
Γιατί θεωρώ οτι αυτή η συμπεριφορά δεν ήταν της στιγμής, αλλά μόνιμη!

Δυστυχώς αυτός ο πιτσιρικάς έχει καεί πολύ άσχημα, έχει διαταραχθεί ο ψυχικός του κόσμος και δεν βλέπω να υπάρχει επιστροφή!!!

Υ.γ Κε Σούρλα, σαν ειδικός που είστε, τι έχετε να πείτε για όλα αυτά?

Ρε παιδιά, μόλις το είδα! Αυτό είναι απίστευτο, άνω ποταμών, δε συλλαμβάνεται! Κι όλα αυτά για ένα χαζο-action game! Έλεος!

Με λένε Δημήτρη και έχω 95 μέρες να παίξω World of Warcraft (δεν κάνω πλάκα, διαβάστε όλο το μήνυμα).

Είμαι παντρεμένος με μια γυναίκα με πολλή κατανόηση και 1 παιδί 2,5 χρονών.

Ήμουν κολλημένος για 1,5 χρόνο με το συγκεκριμένο παιχνίδι. Παίζω βιντεοπαιχνίδια από 6 χρονών και είμαι 32. Έχω παίξει τα άπειρα παιχνίδια σε όλες τις κονσόλες. Ο εθισμός μου με τα PC και Console games έχει περάσει από πολλά στάδια, αλλά το συγκεκριμένο παιχνίδι είναι πιο εθιστικό και συνάμα ότι πιο καταστροφικό για την πραγματική ζωή του παίκτη.

Το παιχνίδι αριθμεί περίπου 8.000.000 συνδρομητές σε ολόκληρο τον κόσμο.

Είναι εθιστικό γιατί έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να "ανταμοίβει" όλους τους παίκτες από τους πιο casual έως τους πιο hardcore. Από το επίπεδο 1 έως και το Maximum επίπεδο (60). Και να παίζεται από πολύ απλά με point and click, μέχρι πολύ σύνθετα με χρονόμετρα, μακροεντολές, plugins και συγχρονισμό ακριβείας 40 ανθρώπων μέσω team speak.

Ο πραγματικός εθισμός όμως έρχεται μετά το 60, εκεί δηλαδή που σε ένα κλασσικό RPG θα περίμενε κανείς το ενδιαφέρον να ατονήσει. Τα μέγιστα rewards μετά το επίπεδο 60, έρχονται μόνο σε οργανωμένα guilds 100άδων ατόμων που συνεργάζονται μεταξύ τους. Κάνουν αποστολές 40 παικτών που χρειάζονται 3-6 ώρες συντονισμένου, συνεχόμενου, προσεκτικού παιχνιδιού από όλους τους παίκτες για να βγουν. Δίνονται ραντεβού συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Αν δεν είσαι εκεί σε πετάνε έξω από τα rewards για την συγκεκριμένη και κάμποσες επόμενες αποστολές στις οποίες μπορεί και να συμμετέχεις. Έχουν Plug -ins δηλαδή ειδικά προγράμματα που καταγράφουν τις ώρες παρουσίας των παικτών και τα rewards που παίρνουν. Λίγες ώρες παρουσίας = καθόλου rewards.

Την ώρα που παίζεις δεν μπορείς ούτε να πάς τουαλέτα ούτε να φας. Ούτε να πας να πετάξεις σκουπίδια, ούτε να μιλάς πολύ ώρα τηλέφωνο, ούτε να κάνεις τίποτα άλλο. Μόνο παίζεις. Και δεν είναι ότι το κάνεις μόνο για τον εαυτό σου. Αν κάνεις κάτι λάθος ή αν σηκωθείς να φύγεις στη μέση της αποστολής, "κρεμμάς" και τους άλλους 39 γιατί δε βγαίνει αλλιώς η αποστολή. Απο εκεί μπορείτε να συμπεράνετε τη καταστροφή μπορεί να φέρει στην κοινωνική ζωή του κάθε ανθρώπου. Η γυναίκα μου για 2 μήνες αναγκαζόταν να φέρνει το φαγητό της στο δωμάτιο που είχα τον υπολογιστή για να με βλέπει. Τώρα το σκέφτομαι και λέω τι ηλίθιος που ήμουν, τότε όμως δεν είχα άλλη σκέψη από το επόμενο epic item και την επόμενη προαγωγή στο guild. Ότι και να σου λένε οι φίλοι σου δεν το κόβεις. Μόνο αν συνειδητοποιήσεις μόνος σου τι βλακεία κάνεις θα γλυτώσεις. Μέχρι τότε η ζωή του avatar σου κυριαρχεί στη δική σου. Ο πραγματικός σου εαυτός γίνεται σκιά του εικονικού.

Ή παίζεις έτσι ή δεν παίζεις καθόλου και το παρατάς όπως έκανα εγώ.

Με το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο εθισμός μου ξεπέρασε κάθε λογικό όριο. Το αποτέλεσμα ήταν να συνειδητοποιήσω τις καταστροφικές συνέπειες αυτού που έκανα και να περιορίσω στο ελάχιστο το χρόνο που αφιερώνω πια σε computer games.

Δεν υπάρχει περίπτωση να μη σε καταστρέψει αυτό το παιχνίδι αν συνεχίσεις να το παίζεις. Μια συμβουλή έχω να δώσω σε όλους
ΜΑΚΡΥΑ!!!

"Παν μέτρον άριστον" και στα παιχνίδια.

Last edited:
Re: Απάντηση: Warcraft και χωρισμός

Eδώ και 1 με 2 χρονια έχω χάσει 3 φίλους έτσι...
Οι 2 ψιλοεπανήλθαν κάπως μετά από μήνες εξαφάνισης (κυριολεκτικής) ο 3ος δυστηχώς όχι.. Ο 3ος είχε και μια πολύ πετυχημένη ιστοσελίδα,και web-designer στο επάγγελμα..
Τον Δεκ. του 2005 έγραψε στο blog του οτι μόλις ειχε αγοράσει το WoW και θα έκανε και review.. Αυτά ήταν τα τελευταία του λόγια.

Οσο και αν φαίνεται αστείο τα πράγματα είναι αρκετά σοβαρά, τα παιχνίδια αυτά προκαλούν εθισμό σε σημείο που δεν κατανοεί κανείς αν δεν δοκιμάσει.

Το Warcraft το αγόρασα και εγώ αλλά ακόμη το έχω στις ζελατίνες...

ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ!!!
ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ, ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ !!!

Ρε παιδιά, μόλις το είδα! Αυτό είναι απίστευτο, άνω ποταμών, δε συλλαμβάνεται! Κι όλα αυτά για ένα χαζο-action game! Έλεος!

Δυστυχώς ξεκινά σαν χαζο-action και καταλήγει tactical. Μην παρασύρεσαι από τα cartoonίστικα γραφικά. Είναι έτσι για να τραβάνε τα παιδάκια. Μέχρι εργαλεία αντίστοχα του χρηματιστηρίου υπάρχουν για το auction house

Last edited:

Έκανα το test με βάση τη συμπεριφορά μου την εποχή που έπαιζα.
Δε θέλω να φανταστώ τι συμπεριφορά είχαν οι περισσότερο εθισμένοι!!!

Well on your way!
You are 67% Addicted!
You play a lot, and you're starting to get hooked. Keep it up and soon you too will be part of the ever-growing group that is totally addicted. Or, see the warning signs now and get out while you still can!

My test tracked 1 variable How you compared to other people your age and gender:

You scored higher than 27% on addiction level

Παλι καλα που ξεκολησες μονος σου δεν λες. Ο φιλος μου εμενα ειναι 32 χρονων και καθεται και καιγεται ακομα και ενω εφαγε και μια σφαλιαρα απο χωρισμο και εχασε εναν ανθρωπο που αγαπουσε πολυ. Αυτος μαλλον δεν εχει γιατρεια. Γιατι δεν του εχει μεινει και μυαλο φυσικα

Εγω εχω μεινει στο warcraft II μετά τέλος.
Τοτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά όμως το On line δεν υπήρχε για games.

Πάντως χωρις να έχω παιξει το συγκεκριμένο, μπορεις να αποφύγεις ολη αυτη την φασαρία απλα παιζοντας μονο το campaign (αν αντέξεις). Αν αρχίσεις τα on line κλαφτα καλλίτερα. Ενας ακόμη λόγος να προτιμήσει κανεις τα πειρατικά ειναι οτι στα περισσότερα δεν έχεις Online δυνατότητα για gaming

Σκάλωμα ειχα φάει και εγω με το RedAlert αλλα η φάση ήταν το Starcraft (ιδια εταιρεια με το warcraft) εκει ρίξαμε τα απίστευτα ξενυχτια ευτυχώς κοπηκαν μαχαίρι πριν 6.5 χρόνια.

Εγω εχω μεινει στο warcraft II μετά τέλος.
Τοτε τα πράγματα ήταν διαφορετικά όμως το On line δεν υπήρχε για games.

Πάντως χωρις να έχω παιξει το συγκεκριμένο, μπορεις να αποφύγεις ολη αυτη την φασαρία απλα παιζοντας μονο το campaign (αν αντέξεις). Αν αρχίσεις τα on line κλαφτα καλλίτερα. Ενας ακόμη λόγος να προτιμήσει κανεις τα πειρατικά ειναι οτι στα περισσότερα δεν έχεις Online δυνατότητα για gaming

Σκάλωμα ειχα φάει και εγω με το RedAlert αλλα η φάση ήταν το Starcraft (ιδια εταιρεια με το warcraft) εκει ρίξαμε τα απίστευτα ξενυχτια ευτυχώς κοπηκαν μαχαίρι πριν 6.5 χρόνια.

To World of Warcraft παίζεται μόνο online. Δεν έχει campaign όπως τα RTS. Δεν είναι RTS όπως τα Warcraft I,II,III αλλά MMORPG. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Απλά το WoW ςίναι βασισμένο στο "σύμπαν" που δημιούργησαν τα Warcraft I και II.

ΜΗΝ ΤΟ ΑΝΟΙΞΕΙΣ!!!
ΣΟΒΑΡΑ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΠΛΑΚΑ, ΧΑΡΙΣΕ ΤΟ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΣΟΥ !!!

To ξέρω φίλε μου.. Είδα τις συνέπειες στους φίλους μου και δεν το άνοιξα καν .. Ηδη χανόμαστε ώρες καθε μέρα αν αρχίσουμε και αυτό...

To World of Warcraft παίζεται μόνο online. Δεν έχει campaign όπως τα RTS. Δεν είναι RTS όπως τα Warcraft I,II,III αλλά MMORPG. Πρόκειται για εντελώς διαφορετικά παιχνίδια. Απλά το WoW ςίναι βασισμένο στο "σύμπαν" που δημιούργησαν τα Warcraft I και II.

A-καλααα τόσο πίσω έχω μείνει?

Ο πραγματικός εθισμός όμως έρχεται μετά το 60, εκεί δηλαδή που σε ένα κλασσικό RPG θα περίμενε κανείς το ενδιαφέρον να ατονήσει. Τα μέγιστα rewards μετά το επίπεδο 60, έρχονται μόνο σε οργανωμένα guilds 100άδων ατόμων που συνεργάζονται μεταξύ τους. Κάνουν αποστολές 40 παικτών που χρειάζονται 3-6 ώρες συντονισμένου, συνεχόμενου, προσεκτικού παιχνιδιού από όλους τους παίκτες για να βγουν. Δίνονται ραντεβού συγκεκριμένες ώρες και ημέρες. Αν δεν είσαι εκεί σε πετάνε έξω από τα rewards για την συγκεκριμένη και κάμποσες επόμενες αποστολές στις οποίες μπορεί και να συμμετέχεις. Έχουν Plug -ins δηλαδή ειδικά προγράμματα που καταγράφουν τις ώρες παρουσίας των παικτών και τα rewards που παίρνουν. Λίγες ώρες παρουσίας = καθόλου rewards.

Θα συμφωνήσω μαζί σου.. εκεί είναι που το παράτησα και εγώ... Το να φας 3-6 ώρες για ένα dungeon ήταν υπερβολικές για τον ελεύθερο χρόνο μου και εκεί το παράτησα... Δεν έφτασα καν το 60lvl. Όντως το παιχνίδι είναι άκρως εθιστικό...

Άν είχε βγεί μερικά χρόνια νωρίτερα (όταν είχα περισσότερο ελεύθερο χρόνο) σίγουρα θα είχα δαπανήσει ΠΟΛΥ περισσότερες ώρες..:music-smiley-005:
Με λένε Βασίλη και είμαι καλά...:firstprize:

επαιζα και του λογου μου αλλα εχω να ακουμπησω games (FPS) πανω απο 9 μηνες.
Η αληθεια ειναι οτι εχω τραβηξει κι εγω κατι 6ωρα σερι που στο τελος απλα σιχαινεσαι τον εαυτο σου.Ειδικα μεχρι πριν 2 χρονια μπροστα στην CRT που με το refresh rate της σου προκαλουσε πονοκεφαλους και ταση για εμετο δε νομιζω να ειχα καμμια διαφορα απο τα τζανκις που συναντας στην ομονοια καθημερινα.
κατι οτι κινδυνευσε η σχεση μου ,κατι οτι διαπιστωνεις ποσο αδειο και αχρηστο ειναι ειναι αυτο το ειδος διασκεδασης,κατι το οτι εμεινε εγγυος η γυναικα μου και αλλαξε ο τροπος που προσδιοριζα τον εαυτο μου στη ζωη με κανανε και το παρατησα......
Πιστεψτε με μονο κερδισμενος βγηκα απο αυτη την αποφαση μου.
Και το βραβειο μου?
καταρχην ο γιος μου.
Γεννηθηκε πριν 33 ωρες και ηδη χαμογελω 500% παραπανω απο πριν.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ VIDEOGAMES ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ.

Attachments

• PC270002 (Small).JPG
    PC270002 (Small).JPG
    21.7 KB · Views: 12
Και το βραβειο μου?
καταρχην ο γιος μου.
Γεννηθηκε πριν 33 ωρες και ηδη χαμογελω 500% παραπανω απο πριν.
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΤΑ VIDEOGAMES ΧΩΡΙΣ ΜΕΤΡΟ.

Βασικά να χαίρεσαι το γιόκα σου. Τίποτε άλλο. Ακόμη και εγώ που δεν γούσταρα τα παιδιά, οταν έγινα θείος πριν 15 μήνες άλλαξε η ζωή μου. Και που να γίνω πατέρας.... Δεν θέλω να το σκέφτομαι.
Και ας μην έχω ασχοληθεί ποτέ με παιχνίδια.
Να σου ζήσει.
Χρόνια Πολλά σε όλους και μακρυά απο εξαρτήσεις.