Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

Καλά η συζήτηση έχει ξεφύγει τελείως. Όντως ο καθένας λέει ότι θέλει.
Τα ροδάκια είναι πολύ cool, μπορείς να τα παραγγείλεις και με ειδικά ζαντολάστιχα χαμηλού προφίλ για να ερθουν στο κατάλληλο ύψος ακρόασης.
Η Burmester κυκλοφόρησε μια αλοιφή που κάνει ματ τις γυαλιστερές επιφάνειες των μηχανημάτων της για να μην εμφανίζουν γυαλάδες
και κατ επέκταση σκληρότητα στον ήχο.
Τα alexia είναι ασθενικά ηχεία και δεν μπορούν να αποδώσουν τα drums σωστά. Άσε που και αυτά γυαλίζουν όπως τα Burmester λόγω των
8 χεριών βερνικώματος της Wilson Audio. Απορώ πως ακούσατε μουσική δηλαδή.

Καλά η συζήτηση έχει ξεφύγει τελείως. Όντως ο καθένας λέει ότι θέλει.
Τα ροδάκια είναι πολύ cool, μπορείς να τα παραγγείλεις και με ειδικά ζαντολάστιχα χαμηλού προφίλ για να ερθουν στο κατάλληλο ύψος ακρόασης.
Η Burmester κυκλοφόρησε μια αλοιφή που κάνει ματ τις γυαλιστερές επιφάνειες των μηχανημάτων της για να μην εμφανίζουν γυαλάδες
και κατ επέκταση σκληρότητα στον ήχο.
Τα alexia είναι ασθενικά ηχεία και δεν μπορούν να αποδώσουν τα drums σωστά. Άσε που και αυτά γυαλίζουν όπως τα Burmester λόγω των
8 χεριών βερνικώματος της Wilson Audio. Απορώ πως ακούσατε μουσική δηλαδή.

:flipout::worshippy:

Αρκετα με τα μηχανηματα Εκεινο που προεχει ειναι η συναισθηματικη εμπλοκη με το μουσικο εργο Προς αυτη την κατευθυνση συσκευες της κλασεως αυτων που ακουσαμε στον ΟΡΦΕΑ καταλληλως συνταιριασμενες δεν ειναι δυνατον να αποτυχουν Προσωπικα ειμαι πεπεισμενος οτι η παλαια τεχνολογια single ended [ ανεξαρτητως solid state η tube ] αποτελει την πλεον ισχυρη βαση για να κτισει καποιος ενα μουσικο συστημα

Αυτο ομως που ακουσα και απο εκει και μετα ειπα δεν ξανασχολουμαι ειναι ενας που ειπε " πω πω και μονο απο την εμφανιση καταλαβαινει κανεις οτι τα burmester θα ξυνουν... πολυ γυαλαδα". Απο εκει και επειτα πειτε μου πως να παρω στα σοβαρα κατι τετοιυς τυπους που γραφουν και στο φορουμ και εχουν και αποψη...

Επισης μην αναρωτηθειτε γιατι ολο και λιγοτεροι αντιπροσωποι ασχολουνται με τα φορουμ. Τετοια διαβαζουν και τρελαινονται. Εδω μεχρι και τα ροδακια σχολιαστηκαν.

ηλεκτρισμενη η ατμοσφαιρα:D

Ειναι τουλαχιστον λυπηρο το γεγονος οτι σχολιαζουμε ετσι απλα,τα ροδακια ενος ηχειου η αλλες ανουσιες παραμετρους ενος συστηματος που οι περισσοτεροι απο εμας εχιυμε συστηματα του ενος εικοστου της τιμης του.... Και η burmester οπως και η wilson ειναι εταιριες με υποβαθρο που εχουν εισχορησει σε studios επαγγελματικου ηχου mastering και εχουμε μαζευτει ολοι και κοιταμε αν εχει ροδακια η ακιδες το ηχειο και δεν ξερο κι εγω τι αλλο...

Πάντως καλώς ή κακώς,τα πιστά ψηλά ξύνουν ελαφρώς..έως πολύ...
Είτε σε ζωντανό πρόγραμμα είτε σε μόνιτορ ηχεία είτε σε ultra πιστά μηχανάκια.
(Όσα απαίδευτα αυτιά ακούσουμε μόνιτορ ηχείο με τα καινούργια class D [Mola-Mola,Ncore,κλπ] υποψιάζομαι πως θα βγάλουμε καντήλες.)Κι ας είναι θεόπιστοι αναπαραγωγείς.

Επίσης τα ψηλά ξύνουν όταν τα μεγάφωνα είναι αρρύθμιστα και τα ψηλά φτάνουν πρώτα και τα μπάσα μετά.Το συγκεκριμένο φαινόμενο προκαλεί μάλιστα και έντονη δυσφορία σε κάποιους.
Από ότι διάβασα τα Wilson παρέχουν τις απαραίτητες ρυθμίσεις (είναι time coherent) ώστε να επιτευχθεί το ιδανικό στην όποια τοποθέτηση.
Οπότε μπορεί να έχει κάποια βάση η γνώμη κάποιων που ήταν μακριά απ' το sweet spot.

Εδώ βέβαια μπορεί να υπάρξει η ένσταση πως τέτοιου επιπέδου ηχεία θα έπρεπε να έχουν πιο ευρύ sweet spot kαι μπορεί και να έχουν,δεν άκουσα,απλώς προσπαθώ να δικαιολογήσω μέσα μου αυτά που διαβάζω.
Απ' την άλλη βέβαια είναι και πως έχει συνηθίσει κανείς..

Συγνωμη ρε παιδια αλλα ειδικα αυτο το συστημα μονο σκληρο δεν λεγεται. Αν καποιος εχει ακουσει ζωντανα, πνευστα, ειδικα τρομπετα και αλτο σαξοφωνο βιολι πιανο τοτε θα καταλαβει τι ειναι σκληραδα. Ειδικα με τα πνευστα. Δυστυχως εχει περασει οτι καλο ειναι το γλυκο αυτο που στρογγυλευει το λευκο το κανει κρεμ... Ομως ενα καλο συστημα πρεπει να δειχνει την κακη ηχογραφηση να την ξεμπροστιαζει. Αν οχι τοτε ειναι αυτο που λεμε οτι και να βαλεις μια απο τα ιδια θα ακουσεις.
Αυτο ομως που ακουσα και απο εκει και μετα ειπα δεν ξανασχολουμαι ειναι ενας που ειπε " πω πω και μονο απο την εμφανιση καταλαβαινει κανεις οτι τα burmester θα ξυνουν... πολυ γυαλαδα". Απο εκει και επειτα πειτε μου πως να παρω στα σοβαρα κατι τετοιυς τυπους που γραφουν και στο φορουμ και εχουν και αποψη...

Επισης μην αναρωτηθειτε γιατι ολο και λιγοτεροι αντιπροσωποι ασχολουνται με τα φορουμ. Τετοια διαβαζουν και τρελαινονται. Εδω μεχρι και τα ροδακια σχολιαστηκαν.

κ. Μιχαήλο, με κάθε σεβασμό, επιτρέψτε να σας πώ πως τοποθετηθήκατε πολύ λάθος.
Με την λογική που περιγράφεται παραπάνω, με τα όσα έχουμε ακούσει -όλοι μας- από πωλητές, θα έπρεπε να είχαμε γειώσει παντελώς την Ελληνική αγορά και να παραγγέλνουμε απόξω τα πάντα όλα.

Ας μην "τσουβαλιάζουμε" διότι πολλοί άνθρωποι, μαζί κι´εσείς, μοχθούν για το καλύτερο.

Σε ένα forum λοιπόν, θα πρέπει να είναι αναμενόμενο πως θα συναντήσουμε ποικιλία ανθρώπων.
Αντιμετωπίζουμε όλα τα "φαινόμενα" με ψυχραιμία και προχωράμε παρακάτω.

Με εκτίμηση,
Μπίρμπας Αντώνης

Δεν ξερω σε ποιον απευθηνεστε κ Μιχαηλο αλλα καλο θα ηταν να ειμαστε πιο προσεκτικοι με τα τσουβαλιασματα, οπως ειπε και ο Gojakla πιο πανω.

ΑΝ καποιος ειπε στα σοβαρα οτι η γυαλαδα εχει κατι να κανει με τον ηχο, μπορει να μην καταλαβαινει και πολλα αλλα απο εκει στο να γενικευουμε για το ποιος ξερει και δεν ξερει τι ειναι "σωστος" ηχος ειναι το λιγοτερο απρεπες.

οσο για εμενα προσωπικα, μια που παρασκευη και δευτερα ημουν στην τεχνοπολη για τις συναυλιες της τζαζ, ναι εχω αποψη για το πως πρεπει να αναπαραγεγετε η μουσικη, ειτε σας αρεσει ειτε οχι.

και κατι τελευταιο, τις μουσικες επιλογες τις κανατε στο μαγαζι. εαν στην συμφωνια του νεου κοσμου, στις 4 εποχες και στην navidad του Ramirez το συστημα δεν απεδιδε οπως θα θελατε και οι ηχογραφησεις ηταν "μετριες" αλλη φορα να διαλεγετε καλυτερες.

Ηρεμήστε παίδες..Δεν υπάρχει λόγος για πικρίες ούτε για παρεξηγήσεις..

Μην μας αναγκάσετε να προβούμε σε διαχειριστικές ενέργειες που θα μας στεναχωρήσουν όλους.

Re: Απάντηση: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

δεν ξερω ποιος ειπε για την γιαλαδα (αν το ειπε) παντως εγω ακουσα στα πηγαδακια τεσσερα τουλαχιστον ατομα να αναφερονται σε καποια σκληροτητα των ss.οχι κατι ιδιαιτερα ασκημο βεβαια.τωρα μετα την αντιμετωπιση που εχουν οσοι τολμησαν να το γραψουν ισως να το σκεφτουν διπλα να το γραψουν και αυτοι.....

Re: Απάντηση: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

δεν ξερω ποιος ειπε για την γιαλαδα (αν το ειπε) παντως εγω ακουσα στα πηγαδακια τεσσερα τουλαχιστον ατομα να αναφερονται σε καποια σκληροτητα των ss.οχι κατι ιδιαιτερα ασκημο βεβαια.τωρα μετα την αντιμετωπιση που εχουν οσοι τολμησαν να το γραψουν ισως να το σκεφτουν διπλα να το γραψουν και αυτοι.....

Οι γνώμες όλων μετράνε, και περισσότερο των μελών που ήταν στην συνάντηση..Αρκεί να μην ρίχνουν λάδι σε μια φωτιά
που δεν υπάρχει λόγος να υπάρχει.

Απάντηση: Re: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

O τελικός της Burmester / Einstein μπορεί να αντεπεξέλθει σε φορτία 1Ω?

Εδώ λέει άνετα.
Και μάλιστα παραδίδει 2χ1.250 watt.
Λογικό βέβαια για την τιμή του.(50-60.000; )
Επίσης στο ψάξιμο είδα πως σε όλα τα rewiews χαρακτηρίζεται ζεστός,σχεδόν λαμπάτος με την καλή έννοια φυσικά.
Βέβαια μετράει η γνώμη αυτών που άκουσαν.

Re: Απάντηση: Re: Was...25/5..Orpheus Audio....D Day!!

O τελικός της Burmester / Einstein μπορεί να αντεπεξέλθει σε φορτία 1Ω?

Ο Βurmester σιγουρα...
Παρά ταύτα δεν απαιτείται.

[TABLE="class: cms_table"]
[TR]
[TD="class: cms_table_NoBr, align: right"]Nominal Impedance:[/TD]
[TD="class: cms_table_NoBr, align: left"]4 ohms / minimum 2 ohms @ 80 Hz[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Το στοίχημα της Wilson ήταν να φτιάξει ηχεία που δεν απαιτούν κατ' ανάγκη και θηριώδεις ενισχυτές, για να παίξουν σωστά. Που είναι εύκολα και ομαλά σαν φορτία. Και μάλιστα, αν παρατηρήσουμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά των ηχείων, όπως τα δίνει στο site η εταιρεία, τα ακόμα μεγαλύτερα μοντέλα είναι ακόμα πιο εύκολα.

Πιστεύω ότι το κέρδισε το στοίχημα η Wilson.

Όσο για τις επί μέρους ενστάσεις και παρατηρήσεις, είχα γράψει κατά την περιγραφή της ακρόασης, ότι τα Wilson είναι ξεκάθαρα monitor. Και αποκαλύπτουν οτιδήποτε βρίσκεται πίσω απ' αυτά στην αλυσίδα αναπαραγωγής, είτε πρόκειται για την ηχογράφηση, είτε για τα συνοδά. Ένα τέτοιο άκουσμα ενδεχομένως ξενίζει κάποιους. Κι' όταν τυχόν ακουστεί κάποια ατέλεια, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή ώσπου να διευκρινιστεί σε ποιό σημείο της αλυσίδας βρίσκεται.

Πάντως όχι στα Alexia.

Εσύ δεν θέλεις να φανταστούμε, αλλά να τρελλαθούμε...
Καλά και άγια τα Leema αλλά μέχρι ενός σημείου..Και το λέω επειδή τα έχω ακούσει
αρκετές φορές και με διαφορετικά setup..

Αλλά δύο 3'' mid-bass δεν μπορώ να φανταστώ(εδώ κολλάει) πως απέδιδαν την "οντότητα των ντραμς" όπως γράφεις
σε σχέση με τα 8" και 10" woofer των Alexia..

Και όπως γράφεις επίσης, φόρουμ είμαστε, και οφείλουμε να είμαστε σοβαροί
γιατί μας διαβάζει κόσμος..Δεν μπορούμε να γράφουμε( και τελείως) παπάτζες.

Κάπταιν το κλείνω το θέμα, γιατί κουραστήκαμε όλοι.
Δεν έχω γίνει κατανοητός προφανώς, αλλά βαριέμαι να ξαναεξηγώ.

Με αφορμή την παρατήρησή μου για τα ντραμς, ξεδίπλωσα μια γενικότερη φιλοσοφία για τα περί σχολιασμού μας.
Δεν υποστήριξα ότι έχω δίκιο, ούτε ότι τα Leema είναι καλύτερα από τα Wilson.
Μάλιστα δεν εστίασα πουθενά στο ότι φταίνε τα ηχεία.

Αφορμή ήταν όλο αυτό για να υποστηρίξω ένα πλαίσο διαλόγου, όταν η συζήτηση αφορά κοινή ακρόαση συστημάτων.

Υ.Γ. Άκουσα το ίδιο κομμάτι στο σύστημά μου. Διαπίστωσα ότι μια χαρά έπαιζε κ στo σύστημα με τα Wilson.
Απλά έπαιζε σε normal εντάσεις, ενώ στο σπίτι μου το "τσιτώνω" συνήθως, οπότε κάποια χτυπήματα στη ντράμς, ακούγονται επιβλητικότερα κ αυτή η εντύπωση μου έχει αποτυπωθεί..

Φιλε economo η διατυπωση μου ηταν αρκετα σαφης. Δεν ανεφερα οτι τα maxx2 επαιζαν κακα αλλα οτι δεν μπορουσαν να ξεδιπλωσουν τις αρετες τους πληρως. Εκτος αυτου χρησιμποποιησες παρατηρησεις μου για μια περιπτωση πο δεν εχω εμπειρια δηλαδη τα alexia οπως και εσυ δεν εχεις γνωση για την εμπειρια των περιπτωσεων που ανεφερα. Αρα με το να χρησιμοποιεις τα λεγομενα μου σε μια τριτη περιπτωση μαλλον ειναι αδοκιμη.

Πάνο δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκες.
Έγραψες ότι σου άρεσαν περισσότερο τα Sophia και επειδή κι εγώ έκανα μια παρόμοια παρατήρηση, ανέφερα συνοπτικά το σχόλιό σου ως αφορμή ή ως παράδειγμα για να τεκμηριώσω μια σκέψη κ να θέσω κάποια ερωτήματα, που ήρθαν στο μυαλό μου, από τη δική μου εμπειρία μεταξύ Alexia και Sophia και όχι από τη δική σου!

Δεν πήρα τα λεγόμενά σου αυτολεξί για να στηρίξω τη θέση μου.

Τόσο περίεργα τοποθετούμαι κι όλο παρεξηγούμαι?
Βάζω ροδάκια και φεύγω! :smash:

Πάνο δεν ξέρω γιατί ενοχλήθηκες.
Έγραψες ότι σου άρεσαν περισσότερο τα Sophia και επειδή κι εγώ έκανα μια παρόμοια παρατήρηση, ανέφερα συνοπτικά το σχόλιό σου ως αφορμή ή ως παράδειγμα για να τεκμηριώσω μια σκέψη κ να θέσω κάποια ερωτήματα, που ήρθαν στο μυαλό μου, από τη δική μου εμπειρία μεταξύ Alexia και Sophia και όχι από τη δική σου!

Δεν πήρα τα λεγόμενά σου αυτολεξί για να στηρίξω τη θέση μου.

Τόσο περίεργα τοποθετούμαι κι όλο παρεξηγούμαι?
Βάζω ροδάκια και φεύγω! :smash:

Φιλε economo δεν παρεξηγηθηκα. Δεν υπαρχει τετοιο θεμα καν. Απλα τοποθετηθηκα στον σχολιασμο σου εξηγωντας οτι τα παραδειγματα που εθεσα δεν αφορουν σαν παραδειγμα την ακροαση του alexia επειδη δεν ημουν παρον και δεν μπορω μα τα ταυτισω.

Αυτο ηταν ολο. Την καλημερα μου σε ολους σας! :ernaehrung004:

Να γράψω ένα λόγο και εγώ, καλά εγώ τα ηχεία τα ερωτεύτηκα όχι οπτικά αλλά ηχητικά , στην αρχή τα ηχεία έπαιξαν πολύ καλά αν και λίγο σκληρά που νομίζω πως αυτό προερχόταν από τα ενισχυτικά.
Μετά το διάλυμα όταν ξαναμπήκαμε μέσα στην αίθουσα ακρόασης, η ένταση του ήχου αυξήθηκε πολύ πάνω από ότι άντεχε ο χώρος με αποτέλεσμα πολλές φορές ο ήχος να γίνετε ενοχλητικός.
Κάθε χώρος αντέχει μια ένταση ήχου, αν την υπερβείς αρχίζουν οι παραμορφώσεις και εκεί δεν φταίει κανένα μηχάνημα .
Όταν ακούσαμε τους ενισχυτές της Einstein η ισχύς ήταν πολύ πιο μικρή ( τα αυτιά μας ήταν επηρεασμένα από την προηγούμενη μεγάλη ισχύ ) ο ήχος ήταν πιο σωστός και για τον χώρο και για τα αυτιά μας, βέβαια αυτός ο ενισχυτής δεν ταίριαζε απόλυτα με τα ηχεία, δεν μπορούσε να αποδώσει σωστά τα δυναμικά.
Λοιπόν είναι πολλές οι παράμετροι που πρέπει να λαμβάνονται υπ όψιν , πόσο ταιριάζει ένα ηχείο στον χώρο, πόσο ταιριάζουν τα ενισχυτικά με τα ηχεία. Επίσης οι Κύριοι, αγαπητοί οικοδεσπότες μας, μας τα παρουσίασαν όλα όσα μπορούσαν να μας παρουσιάσουν στη ώρα που είχαμε και εμείς πρέπει να είμαστε ευγνώμονες που μας έκαναν την τιμή αυτή.
Λοιπόν ο καθένας ας πάρει αυτό που του άρεσε και έτσι θα μείνει ευχαριστημένος, γιατί τίποτα δεν είναι απόλυτο.
Εγώ πάντως ξετρελάθηκα με τα ηχεία και μια ημέρα τώρα κοντά θα πάω να ακούσω και τα πιο μικρά μιας και αυτά ταιριάζουν στον χώρο μου.

Last edited:
Κάπταιν το κλείνω το θέμα, γιατί κουραστήκαμε όλοι.
Δεν έχω γίνει κατανοητός προφανώς, αλλά βαριέμαι να ξαναεξηγώ.

Εγώ δεν κουράστηκα!
Επίσης δεν είμαστε και ηλίθιοι.Από αυτά που έγραφες, όπως τα έγραφες, βγάλαμε
τα συμπεράσματα μας.

Υ.Γ. Άκουσα το ίδιο κομμάτι στο σύστημά μου. Διαπίστωσα ότι μια χαρά έπαιζε κ στo σύστημα με τα Wilson.
Απλά έπαιζε σε normal εντάσεις, ενώ στο σπίτι μου το "τσιτώνω" συνήθως, οπότε κάποια χτυπήματα στη ντράμς, ακούγονται επιβλητικότερα κ αυτή η εντύπωση μου έχει αποτυπωθεί..

Θα μπορούσες να ζητήσεις από τον άνθρωπο που έκανε
την παρουσίαση όταν πήγες να αυξήσει, την ένταση..Θα σου είχε φύγει η απορία
και μάλλον θα μάθαινες τι σημαίνει πραγματικά, ταχύτητα, παρουσία και live άκουσμα.