WDTV Live gen3

Re: Απάντηση: WDTV LIVE gen3

Μπορεις να δεις τους δισκους απο το pc κανονικα.

Πως;

Μου ζητάει user/pass και δεν ξέρω τι να βάλω εκεί!

Προσπαθώντας να τον δεις δικτυακά ο WDTV σου ζητάει έναν user και έναν κωδικό! Τι βάζουμε εκεί;
Αφήνοντας τα κενά δεν μπαίνει.
Ούτε τα παρακάτω έπαιξαν:
- user/user
- admin/admin
- user/<ΚΕΝΟ>
- admin/<ΚΕΝΟ>
- wdtvlive/wdtvlive
....

Απάντηση: WDTV LIVE gen3

για να δεις χωρίς password τότε πρέπει να κάνεις share τους δίσκους για everyone.
μετά θα τους βλέπεις μια χαρά χωρίς password.
επίσης στο wd, θα σου λέει για login anonymous όπου θα πατήσεις το δεξί βέλος για να πας στο "v" κατευείαν και θα πατήσεις οκ.
δηλαδή δε θα μπεις να γράψεις κάποιο login id και password αλλά τα αφήνεις όπως έχουν.

Last edited:
Re: WDTV LIVE gen3

Πάω να δω τον σκληρό που είναι συνδεδεμένος στο WDTV από το PC και μου ζητάει user/pass!
Πιστεύω πως αδύνατο ...

Ξαναλέω, τον PC από τον WDTV βλέπω χωρίς πρόβλημα...

iant, υπάρχει επιλογή που πρέπει να έχεις ON στο WDTV Live. Setup->Network Settings->Network Share Server.

Για να δεις τον σκληρό ή USB Stick, στον Windows Explorer πας στο Network και θα δεις εκεί το WDTV LIVE. Από εκεί θα έχεις πρόσβαση στο USB device που είναι συνδεμένο στο player.

Καλησπέρα! Να σας πω και γω την ιστορια μου και τι μου προτείνετε να κάνω!

Μετά απο παρακολούθηση του thread, κατέληξα να πάρω το player από το amazon.fr. Το παράγγειλα 27 Ιανουαρίου και διαβαζοντας απαντησεις μελών, οτι ερχεται σε 2 μερες ειπε ενας, σε 5-7 εργασιμες αλλος, λεω ας το παρω απο εκει, μιας και εχω λογαριασμο, μην ανοιγω στην pixmania.
Απο τις 27 που το παραγγειλα μου εδωσαν eta 6 φεβρουαρίου. Μια χαρα λέω. Ερχεται η ημερομηνια, περναει, και αρχιζω να ανησυχώ! Φτανει 16 φεβ. και στελνω μηνυμα, τι έγινε που ειναι το δεμα κλπ. Αυτος που μου απαντησε, αφου πρωτα ελεγξε, μου ειπε προφανώς χαθηκε το δέμα δεν εχει tracking system και τετοια. Σου κανω καινουργια παραγγελια μην ανησυχεις, συγγνωμη κλπ! Αν ερθει το δεμα τελικα το πρωτο, λεει ας στειλω το νέο πισω. Νεα eta 26 φεβρουαρίου. Οντως αυτη την ημερομηνια, μου ηρθε ειδοποιηση απο τα ελτα να παω να παρω δεμα. Ολα οκ! Ελα ομως που σημερα ήρθε και νεα ειδοποιηση για νεο πακετο! Κοιταω το πρώτο κουτί και τελικά στις 26 μετά απο ενα μηνα δλδ ηρθε το πρωτο πακετο, και σημερα το 2ο!

Τι λετε να κάνω; να κρατησω και τα 2 και να κανω πως δεν τρεχει τπτ? Να στειλω το νέο πίσω? Θα μπορουν να δουν οτι οντως ήρθε το πρωτο?

iant, υπάρχει επιλογή που πρέπει να έχεις ON στο WDTV Live. Setup->Network Settings->Network Share Server.

Για να δεις τον σκληρό ή USB Stick, στον Windows Explorer πας στο Network και θα δεις εκεί το WDTV LIVE. Από εκεί θα έχεις πρόσβαση στο USB device που είναι συνδεμένο στο player.

Thanks! Θα το δω το βράδυ.

Μετά απο παρακολούθηση του thread, κατέληξα να πάρω το player από το amazon.fr. Το παράγγειλα 27 Ιανουαρίου και διαβαζοντας απαντησεις μελών, οτι ερχεται σε 2 μερες ειπε ενας, σε 5-7 εργασιμες αλλος, λεω ας το παρω απο εκει, μιας και εχω λογαριασμο, μην ανοιγω στην pixmania.
Απο τις 27 που το παραγγειλα μου εδωσαν eta 6 φεβρουαρίου. Μια χαρα λέω. Ερχεται η ημερομηνια, περναει, και αρχιζω να ανησυχώ! Φτανει 16 φεβ. και στελνω μηνυμα, τι έγινε που ειναι το δεμα κλπ. Αυτος που μου απαντησε, αφου πρωτα ελεγξε, μου ειπε προφανώς χαθηκε το δέμα δεν εχει tracking system και τετοια. Σου κανω καινουργια παραγγελια μην ανησυχεις, συγγνωμη κλπ! Αν ερθει το δεμα τελικα το πρωτο, λεει ας στειλω το νέο πισω. Νεα eta 26 φεβρουαρίου. Οντως αυτη την ημερομηνια, μου ηρθε ειδοποιηση απο τα ελτα να παω να παρω δεμα. Ολα οκ! Ελα ομως που σημερα ήρθε και νεα ειδοποιηση για νεο πακετο! Κοιταω το πρώτο κουτί και τελικά στις 26 μετά απο ενα μηνα δλδ ηρθε το πρωτο πακετο, και σημερα το 2ο!

Τι λετε να κάνω; να κρατησω και τα 2 και να κανω πως δεν τρεχει τπτ? Να στειλω το νέο πίσω? Θα μπορουν να δουν οτι οντως ήρθε το πρωτο?

Να το επιστρέψεις πίσω ακολουθώντας την διαδικασία του Amazon γιατί κάτι τέτοια βλέπουν και στο τέλος δεν θα στέλνουν τίποτε Ελλάδα.
:worshippy:

Από την συνείδησή σου εξαρτάται!

Έκτος από την επιστροφή έχεις και μια επιλογή ακόμα: τους γράφεις πως ήρθαν τελικά και τα δυο, και για να μην ταλαιπωρείσαι με επιστροφές ίσως με κανένα Χ ποσό (μικρότερο από την αξία του) το κρατάς.
Έπειτα το πουλάς εδώ μέσα μαζί με την απόδειξη.

Λίγο off-topic και "φιλοσοφικό" το ερώτημα.
Θα προσπαθήσω να δώσω την ανάλογη απάντηση. (την ίδια απάντηση θα έδινα και στα παιδιά μου....)
Κάνε ότι θα ήθελες να σου κάνουν. Φέρσου όπως θα ήθελες να σου φερθούν...

Τελικά το "Network Share Server" ήταν στο On.

Εδώ τι βάζω:
wd1m.jpg

http://img854.imageshack.us/img854/29/wd1m.jpg

Καλησπέρα παιδια,

Μετα τα τελευταία 2 update εχουν αρχίσει και κολλάνε οι ταινιες στην αναπαραγωγή. Ενω παιζει μια χαρα ξαφνικά σταματανε να εμφανίζονται οι υπότιτλοι και μετα απο 5sec κολλαει και η ταινια.
Παραμενει παγωμενη εικονα για κανα λεπτο και μετα αρχιζει το fast forward και πατωντας play επανερχεται..
Αυτο γινεται συχνα ομως πχ σε ενα επεισόδιο σειρας 45min, μπορει να κολλήσει και 5-6 φορές!

Επισης παρατήρησα οτι αυτο γινεται μονο απο την μπροστινή USB, απο την πισω παιζουν μια χαρα!

Γνωρίζουμε πιο ειναι το πιο stable fw να κανω rollback μηπως και λυθει?

καπου στο μενου του wd εχει "security" επιλογη.μηπως ειναι εκει κλειδωμενο?

Αν ακολουθήσεις τον οδηγό που ανέβασα λίγο πιο πάνω, νομίζω πως δε θα έχεις πρόβλημα.

Καταλαβα που ειναι η ρυθμιση για κωδικο η οχι.εκει που λεει στο advanced sharing tab αλλα και στο security tab ενος φακελου που θελουμε να ειναι shared εμενα εχει μονο το "everyone" πρεπει να δημιουργησω και το "guest"?γιατι ειναι το guest?

Τελικά το "Network Share Server" ήταν στο On.

Εδώ τι βάζω:

iant, με linux είσαι; To παραπάνω όπως το ανέφερα, είναι εφικτό με Vista/Windows 7. Με άλλα Windows, χρειάζεσαι την εφαρμογή WD Link. Το έχει στο Eλλ. manual σελ 39-40. Δυστυχώς δεν υπάρχει αναφορά σε Linux στο manual οπότε ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με την WD για να δεις τι θα σου πουν.

Κάτι άλλο τώρα....

Χρησιμοποιεί κανείς το WDTV Live gen 3 μαζί με WD My Book Live (2TB έχω) μέσω της επιλογής Media Server; Αν ναι, θα ήθελα να δω αν αντιμετωπίζει το ίδιο θέμα που έχω κι εγώ.

Συγκεκριμένα, όταν βάλω ένα USB stick στο media player και το κάνω remove, εξαφανίζεται το Twonky από τη λίστα στο Media Server του WDTVL. Την ίδια στιγμή, το κάνω κανονικά ping από το PC, βλέπω τα περιεχόμενα του, και η Viera το βλέπει κανονικά ως Media Server. Το πρόβλημα υπάρχει μόνο στο WDTVL. Το ωραίο είναι ότι αν ξαναβάλω το USB stick στο media player, εμφανίζεται ξανά το Twonky στο Media Server.

Για να το δω χωρίς το USB stick, πρέπει να κάνω restart το My Book Live. Μέχρι να βάλω ξανά κάποιο USB stick όπου αν το ξανακάνω remove εξαφανίζεται εκ νέου. Πρόβλημα με f/w μου βρωμάει του WDTVL καθώς το My Book Live συνεργάζεται μια χαρά με όλα τα άλλα devices.

iant, με linux είσαι; To παραπάνω όπως το ανέφερα, είναι εφικτό με Vista/Windows 7. Με άλλα Windows, χρειάζεσαι την εφαρμογή WD Link. Το έχει στο Eλλ. manual σελ 39-40. Δυστυχώς δεν υπάρχει αναφορά σε Linux στο manual οπότε ίσως θα έπρεπε να επικοινωνήσεις με την WD για να δεις τι θα σου πουν.

Ναι, με το Kubuntu είμαι...
Όντως, κάτι λέει για Windows. Θα το δω.... Ευχαριστώ.
Τώρα δε νομίζω να γράψω στο WD για το θέμα αυτό..

Παιδιά για το διαδικτυακό κομμάτι του Player πρέπει υποχρεωτικά να εγκαταστήσουμε στα win7 κάποιο dlna πρόγραμμα(Allshare, mezzmo κ.τ.λ.) ή δεν είναι απαραίτητο απλά κάνουμε κοινόχρηστους τους φακέλους/δίσκους που θέλουμε στα win xp/7... και τους βλέπει κανονικά όπως όλα τα προηγούμενα wd tv live και εννοείτε μπορείς να κάνεις και το αντίστροφο δηλαδή να δεις ότι δίσκους έχεις συνδεδεμένους πάνω στο wd tv live gen3 από το pc και να επεξεργάζεσαι/σβήνεις/αντιγράφεις αρχεία πάντα όπως τα προηγούμενα wd tv live.
Και γενικότερα αν δεν είναι απαραίτητο το dlna μπορούμε με κάποιο τρόπο να το απενεργοποιήσουμε ΕΝΤΕΛΩΣ?

Last edited:

Απλα τους κανεις κοινοχρηστους,oπως και στο προηγουμενο live.

Ok Thanks.
Οσο αφορα το dlna απ' οτι διαβασα εχει και αυτη τη δυνατοτητα ετσι δεν ειναι?

Μπορεις απο το μενου του να το απενεργοποιησεις εντελως το dlna?

δε θυμάμαι να υπάρχει τέτοια επιλογή.
Από όσο ξέρω το WD δεν είναι DLNA server οπότε δε χρειάζεται απενεργοποίση.