WDTV Live gen3

Re: WDTV LIVE gen3

ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση. στις ρυθμίσεις τι έχεις βάλει αν επιτρέπεται?

Digital pass-through HDMI only, έχω τικάρει ό,τι υποστηρίζει ο AVR και στο τέλος που σου ζητά πόσα κανάλια για το PCM έβαλα 8 κανάλια PCM (γιατί είναι 7.1).

αυτόν εδώ έχω και από οτι βλέπω έχει DTS MA..... μου το έχει γράψει και μπροστα σε μερικά bluray που έχω.
http://eu.harmankardon.com/harman-kardon-product-support-detail-eu/avr_158.html
αν είναι έτσι πάω καρφί να το πάρω, γιατί έχω εκνευριστεί πολύ με τον ενσωματομένο mediaplayer του BD-F5500 και το cinavia!!!

σας ευχαριστώ και τους 2!

Εμένα να δεις πόσο μου την έχει σπάσει ο ενσωματωμένος player του blu ray και της TV. Άσε που κατά πάσα πιθανότητα, θα έχεις καλύτερη εικόνα overall.

Digital pass-through HDMI only, έχω τικάρει ό,τι υποστηρίζει ο AVR και στο τέλος που σου ζητά πόσα κανάλια για το PCM έβαλα 8 κανάλια PCM (γιατί είναι 7.1).
στις ρυθμισεις του hdmi only εχεις βαλει στο auto η στο manual?
το hdmi απο το wdtv παει κατευθειαν στον ενισχυτη η στην τιβι και απο εκει στον ενισχυτη?

στις ρυθμισεις του hdmi only εχεις βαλει στο auto η στο manual?
το hdmi απο το wdtv παει κατευθειαν στον ενισχυτη η στην τιβι και απο εκει στον ενισχυτη?

Manual. Δεν κοίταξα τι κάνει με το auto.

WD->AVR->TV

Χθες είδα το "planes" σε DTS HD Master Audio. Στην οθόνη του AVR έγραφε DTS-HD MSTR.

πήγα και το πήρα και εγώ σήμερα στα 90 και το εγκατέστησα πολύ ευκολα θα έλεγα. βρήκε την αναβάθμιση του firmware αυτόματα και την έκανε μέσα σε 5 λεπτάκια.

εγώ το συνδεσα WD--->HDMI---> AVR--->HDMI---> TV
στον ηχο εβαλα passthrough hdmi only και manual με 6 καναλια αφού είναι 5.1. Επαιξε κανονικά αρχείο DTS MSTR
Μερικές ερωτήσεις που εχω είναι τι είναι καλύτερο για την προβολη, να επιλέξω 1080p στα 60Hz ή auto που το βγάζει 1080p στα 24hz? ποια η διαφορά αυτων των 2?(νομίζω οτι στο δεύτερο ήταν ελάχιστα καλυτερα η εικόνα, μπορεί να ηταν και η ιδέα μου)
Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το menu όταν παίζει ταινία να επιλέγω να αλλάζω το μεγεθος της οθόνης?
δοκίμασα και αρκετές ματρόσκες και έπαιξε τα πάντα απροβλημάτιστα με εξαίρεση μια που είχε codec DTSHRA οπως εγραψε ο ενισχυτής και δεν εβγαζε ήχο καθόλου. στην ίδια ματρόσκα όταν εβαζα να παίξει το commentary που είχε επισης επαιζε κανονικά....
τέλος οταν το γύρισα σε στερεο ο ήχος έπαιζε κανονικά, αφού λογικά δεν εκανε αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής. αλλα αρχεία με DTSHRA τα έπαιξε κανονικά
Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να περάσω το συγκεκριμένο αρχείο από το MKVmerge και να του "φτιάξω" τον ήχο ωστε να ακουγεται? το αστείο είναι πως όταν το έπαιζα από το player του bluray με bitstream ο ήχος έπαιζε κανονικά!!!

Last edited:

Το bitstream στα blu-Ray ίσως και να μην είναι τόσο... bitstream σε ορισμένες περιπτώσεις. Εγώ, χρησιμοποιώντας τον player του Blu-Ray και με αρχείο ήχου AAC, ο ενισχυτής έπαιζε. Στις ρυθμίσεις του WD, όταν του τίκαρα το AAC δεν έπαιζε.
Το συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι ο ενισχυτής μου δεν αποκωδικοποιεί AAC και το blu-Ray αυτό το μετατρέπει σε PCM πριν το στείλει στον AVR. Αλλιώς δεν θα είχε πρόβλημα να αναπαράγει AAC κατ' ευθείαν από το WD.

24Hz 1080p θα είναι τέλειο σε υλικό 1080p 24hz. Σε υλικό ας πούμε 60Hz κάνει force τα 24Hz σε όλα. Υπάρχει θέμα με την κίνηση μετά εφ' όσον δεν είναι 24Hz. Τουλάχιστον αυτό είδα εγώ. Το έβαλα λοιπόν στο Auto και είδα ότι matroska 1080p 24Hz την παίζει όπως είναι, δηλαδή 1080p 24Hz. Πατώντας το πλήκτρο που μου δείχνει η TV σήμα παίρνει, εννοείται.

Η αίσθηση που έχω είναι ότι το WD είναι πολύ πιο σωστό σε αυτά τα θέματα από οποιοδήποτε Blu-Ray player (πλην των Oppo).

Μια απλη ερωτηση να κανω: παρακολουθω αρχεια με ελληνικους υποτιτλους και γαλλικους με τις ακολουθες ρυθμησεις: windows 1253 και Western Europe αντιστοιχα.
Υπαρχει καποια αλλη επιλογη ωστε να μη αναγκαζομαι καθε φορα να αλλαζω ρυθμηση??

WD->AVR->TV

Χθες είδα το "planes" σε DTS HD Master Audio. Στην οθόνη του AVR έγραφε DTS-HD MSTR.
α εμενα ο ενισχυτης δεν εχει hdmi μονο οπτικες και coaxial.οποτε αναγκαστικα επειδη θελω να ακουω τον ηχο ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΤΟ ΕΝΙΣΧΥΤΗ πρεπει να περασει απο την 6100 samsung αλλα τοτε παει wd>tv μεσω hdmi only και απο tv>avr μεσω οπτικης.και εαν το βαλω στο hdmi only MANUAL δεν παει καθολου ηχος στην τιβι. Μονο στο auto παει!

Last edited:

τελικά έπεσα σε bug του τελευταίου firmware...... http://community.wd.com/t5/ideas/v1/ideapage/blog-id/streaming_issues/article-id/7005/page/1#comments
από οτι φαίνεται οτι master audio είναι με DTS-ES core 6.1 δεν περνάει σωστά στον ενισχυτή και δεν παίζει. έχω ακριβώς το ίδιο αρχείο με αυτά που λένε!
το πέτυχα ακριβώς όμως ο διάολος μέσα σε μισή ώρα που το πήρα! :2thumb22sup:

πήγα και το πήρα και εγώ σήμερα στα 90 και το εγκατέστησα πολύ ευκολα θα έλεγα. βρήκε την αναβάθμιση του firmware αυτόματα και την έκανε μέσα σε 5 λεπτάκια.

εγώ το συνδεσα WD--->HDMI---> AVR--->HDMI---> TV
στον ηχο εβαλα passthrough hdmi only και manual με 6 καναλια αφού είναι 5.1. Επαιξε κανονικά αρχείο DTS MSTR
Μερικές ερωτήσεις που εχω είναι τι είναι καλύτερο για την προβολη, να επιλέξω 1080p στα 60Hz ή auto που το βγάζει 1080p στα 24hz? ποια η διαφορά αυτων των 2?(νομίζω οτι στο δεύτερο ήταν ελάχιστα καλυτερα η εικόνα, μπορεί να ηταν και η ιδέα μου)
Υπάρχει η δυνατότητα μέσα από το menu όταν παίζει ταινία να επιλέγω να αλλάζω το μεγεθος της οθόνης?
δοκίμασα και αρκετές ματρόσκες και έπαιξε τα πάντα απροβλημάτιστα με εξαίρεση μια που είχε codec DTSHRA οπως εγραψε ο ενισχυτής και δεν εβγαζε ήχο καθόλου. στην ίδια ματρόσκα όταν εβαζα να παίξει το commentary που είχε επισης επαιζε κανονικά....
τέλος οταν το γύρισα σε στερεο ο ήχος έπαιζε κανονικά, αφού λογικά δεν εκανε αποκωδικοποίηση ο ενισχυτής. αλλα αρχεία με DTSHRA τα έπαιξε κανονικά
Υπάρχει περίπτωση να μπορώ να περάσω το συγκεκριμένο αρχείο από το MKVmerge και να του "φτιάξω" τον ήχο ωστε να ακουγεται? το αστείο είναι πως όταν το έπαιζα από το player του bluray με bitstream ο ήχος έπαιζε κανονικά!!!

WD->AVR->TV

με αυτη την συνδεση εαν εχετε κλειστο τον ενισχυτη ακουγεται ηχος στην τιβι ομως?εγω θελω παιδικα και αλλα απλα εργα να ακουγονται απο την τιβι και ΕΑΝ θελω να ακουσω ενα καλο εργο με καλο ηχο τοτε εαν ανοιξω τον ενισχυτη,βαλω στην τιβι "εξωτερικο ηχειο" τοτε να ακουω τον πολυκαναλο ηχο απο τον ενισχυτη

Ούτε εικόνα ούτε ήχος!

Γαμωτο......
Που είναι οι εποχές που μέσω σκαρτ πήγαινε εικόνα και ήχος στην τιβί και μέσω οπτικής ΕΆΝ ήθελες πήγαινε στον ενισχυτή ο καλός ήχος ενός έργου με Dolby digital,DTS....

Και τώρα γίνεται, hdmi στην tv και οπτική στον ενισχυτη και στέλνεις τον ήχο απο το μενού του wd.

Και τώρα γίνεται, hdmi στην tv και οπτική στον ενισχυτη και στέλνεις τον ήχο απο το μενού του wd.

Τώρα έτσι το έχω! Αλλά 1ον ....η 6100 η Samsung η 40αρα με το που αλλάξω τον ήχο της σε εξωτερικό ηχείο στέλνει σήμα στον ενισχυτή που γράφει μεν DTS αλλά DTS γράφει ακόμα και εάν η ταινία που παίζει στο wdtv είναι σε DOLBY DIGITAL!
Και 2ον... στις ρυθμίσεις του wdtv εάν πάω να επιλέξω through hdmi εκεί στο manual ενώ επιλέγω τα είδη ήχου που χειρίζεται ο ενισχυτής μου μετά δεν ακούγεται τίποτα!
Πρέπει να επιλέξω through hdmi auto, μετά βάζει PCM 2 CHANNELS πατάω το τσεκ το πράσινο και τέλος.είναι όμως ψηφιακός αυτός ο ήχος;

Γιατί μπλεκεις την tv, απο το setup του wd επιλέγεις audio output, Digital pass-through via optical only για ήχο στον ενισχυτη.

Γιατί μπλεκεις την tv, απο το setup του wd επιλέγεις audio output, Digital pass-through via optical only για ήχο στον ενισχυτη.

Αχχχ δεν με καταλαβαίνετε! Αν το κάνω έτσι πρέπει ΠΆΝΤΑ να ανοίξω τον ενισχυτή! Εγώ θέλω ΕΆΝ θέλω μέσω ενισχυτή να ακούσω μια ταινία να τον ανοίγω.εάν ΔΕΝ θέλω και θέλω να την ακούσω (μια παιδική π.χ.) από την τιβί να ΜΗΝ ανοίγω τον ενισχυτή Και να ακούγεται από την τιβί! Όπως το κατάλαβα ΜΌΝΟ εάν περάσει ο ήχος από την τιβί γίνεται αυτό που θέλω!Η τιβί μου έχει dts αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί στον ενισχυτή δείχνει ότι από την τιβί έρχεται μόνο DTS ακόμα και εάν η ταινία από τον wdtv είναι σε DOLBY DIGITAL! Πιο απλά δεν μπορώ να το πω !!!!!

Μπορείς να το λύσεις με ενισχυτή που έχει HDMI stanby through. Άλλος τρόπος δεν υπάρχει. Η TV σου παίρνοντας σήμα από το HDMI του WD, δεν κάνει passthrough το σήμα στον ενισχυτή σε πολλά κανάλια. Αφού όπως είπες μόνο όταν στέλνεις σήμα 2 καναλιών παίζει ο ήχος από την ίδια και στέλνει ταυτόχρονα ήχο στον ενισχυτή (δύο καναλιών όμως).

Εάν πας σε ενισχυτή με HDMI stanby through, θα κερδίσεις και τα ασυμπίεστα φορμά ήχου που έχουν διαφορά από τα απλά.. Σκέψου το.

Aυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί δεν επιλέγεις stereo όταν είναι να ακούσεις κάτι στην τιβί χωρίς να ανοίξεις τον ενισχυτή και Digital pass-through via optical only όταν θέλεις να ακούσεις από τον ενισχυτή.

Last edited: