Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Καλησπέρα σας.. Έχω το WDTvLive εδώ κ περίπου 2 μήνες και γενικά είμαι ικανοποιημένος.. Έχω βέβαια παλιά firmware του b-rad αλλα σήμερα θα βάλω την 0.4.5.1 (θέλω τα moviesheets και αν διαβασα καλά η 0,4,5,2 δεν τα υποστηρίζει).. Θέλω τώρα να πάρω και ένα wireless adapter. Βρήκα την λίστα των συμβατών κατα την WD, αλλά θέλω να μοπυ προτείνει κάποιος ένα δοκιμασμένο.. Θυμάμαι οτι κάποιο παιδί απο το forum είχε ένα αλλά δεν μπορώ να βρώ το post που το έλεγε..
Επίσης 2 θεματάκια με τους υπότιτλους... Οι ελληνικοί υπότιτλοι απο .srt δεν είναι στοιχισμένοι στο κέντρο της τηλεόρασης (δοκιμασμένο σε 3 τηλεοράσεις) αλλά λίιιγο πιο αριστερα.. Διορθωνεται? Και επίσης το διάκενο ανάμεσα σε 2 γραμμες υπότιτλου είναι λίγο πιο μεγάλο απο αυτό που βλέπω όταν αναπαράγω κάτι στο pc.. Κάποια λύση?? Οχι οτι είναι τραγικά προβλήματα, αλλά αν υπάρχουν λύσεις, γιατί όχι?

Thnx!

belkin -n εβαλα και δουλευει μια χαρα.

Ηταν πακετο το ρουτερ και το στικακι οταν το αγορασα...

Έχει παρατηρηθεί καμια ασυμβατότητα ή κάποιο άλλο πρόβλημα με τη χρήση Homeplug για δικτύωση του WD Live (έχω Level One PLI2040)?

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

στο color depth βαζουμε 12 η 8?

Στο 12bit έχω παρατηρήσει καλύτερα χρώματα με πιο βάθος η εικόνα.Οπότε προτείνω το 12bit.

Eνα κουφό που παρατήρησα μετά το τελευταιο firmware upgrade είναι οτι καμμιά φορά αρνείται να παιξει οποιοδήποτε αρχειο mkv, βγαζοντας μύνημα οτι το συγκεκριμενο ειδος αρχειου δεν υποστηρίζεται απο τη συσκευή

Αν κλείσω και ανοίξω το μηχάνημα το πρόβλημα λύνεται :smash:

Μυστήριο...

Σε εμένα προσωπικά δεν έχει κάνει ΠΟΤΕ κάτι τετοιο όσες και αναβαθμίσεις λογισμικού και αν εχω κάνει.

Παρομοιως και εγω κανενα προβλημα,ξαναπερασε το firmware ή κανε ενα reset.

Παιδιά χθες ξανα έβαλα το 1.04.17(είχα το τελευταίο του b-rad) για να δω αν θα αναγνωρίσει τον σκληρό που πήρα(2tb).Μόλις έγινε το install μετα χαράς μου είδα ότι τον αναγνωρίζει και μάλιστα τον διαβάζει σε λιγότερο απο 10 δεύτερα(έχω 890gb μέσα).Οπότε χώστε άνετα 2tb σκληρούς.Για παραπάνω δεν ξέρω ανα υποστηρίζει.

Οπότε δεν ξέρω για πιο θέμα λένε ότι δεν αναγνωρίζει 2tb σκληρούς.

Ο σκληρός είναι ένας Seagate Expansion Pack 2tb.

Last edited:
Απ' ό,τι κατάλαβα από την ανακοίνωση της WD, το πρόβλημα αφορά μονούς δίσκους, μεγαλύτερους από 2Τ...

Οπότε δεν ξέρω για πιο θέμα λένε ότι δεν αναγνωρίζει 2tb σκληρούς.

Ο σκληρός είναι ένας Seagate Expansion Pack 2tb.

Δουλεύει επειδή έχεις Seagate Με τους WD έχει πρόβλημα :flipout:

Συγκεκριμένα WD Elements 2 ΤΒ

Απ' ό,τι κατάλαβα από την ανακοίνωση της WD, το πρόβλημα αφορά μονούς δίσκους, μεγαλύτερους από 2Τ...

Είχα διαβάσει απο άτομα που είχαν 2tb σκληρούς ότι δεν τους διάβαζε καν.Τώρα διάβασα και αυτό:

I got it right, the problem is not the size of the HDD per se but if it uses or not the 4k block size format (internal HDD format technology). Like the Western Hard disk Drives using AF (advance Format) is a no go. I would think that all the 2.5T and Up would be using the 4K byte block size. But if I got it right you could have a 2T that still uses the 512 byte block and it will be 100% problem free and you could buy another 2T HDD but that one uses the 4K byte block and end up having problems later. Someone correct me if I'm wrong.

Δηλαδή οι σκληροί που χρησιμοποιούν 4k bytes για μέγεθος block δεν τους αναγνωρίζει.Ενώ αυτούς με 512 byte τους διαβάζει κανονικά.Ίσως ο συγκεκριμένος seagate να έχει 512byte blocks.

Δουλεύει επειδή έχεις Seagate Με τους WD έχει πρόβλημα

Συγκεκριμένα WD Elements 2 ΤΒ

Ε ναι τραγική ειρωνεία είναι αυτό.Ένα player της wd να μην παίζει τους δικούς της δίσκους και να παίζει άλλης εταιρίας.Πάντος όταν κλείνω το wd με το remote κλείνει πρώτα ο σκληρός και μετά το μηχάνημα.

Last edited:
At this time, WD does not support using any single 4K drives larger than 2 TB on any of our WD TV line of products.

http://wdc.custhelp.com/cgi-bin/wdc.cfg/php/enduser/std_adp.php?p_faqid=5875

ΥΓ: Εγώ χρησιμοποιώ έναν Samsung 2T με 4Κ block size στο WDTV gen1 χωρίς κανένα πρόβλημα μέχρι στιγμής...

Ίσως να είναι όντως πάνω απο 2tb απλά είχα διαβάσει ότι και 2tb δεν διαβάζει.Και παίζει και να είναι 512 block size ο seagate για αυτό τον διαβάζει.Πάντος επειδή γράφει ότι μπορεί να προκαλέσει corrupt στον δίσκο έτρεξα και ένα disk check και είναι μια χαρά.Τώρα τι ισχύει απο όλα αυτά δεν ξέρω για σίγουρα.

Last edited:
Γενικά, όσο πλησιάζουμε τα 2Τ, τα πράγματα γίνονται προβληματικά.
Ο λόγος είναι ότι η δομή του MBR κρατά διευθύνσεις 32 διφίων. Αν υποθέσουμε ότι το sector είναι 512 διφία (2^9), με 32 διφία διεύθυνση, έχουμε 2^9 * 2^32 = 2ΤΒ. Άρα το μέγιστο μήκος μιας κατάτμησης είναι 2Τ, ενώ πάνω από τα 2Τ δεν μπορεί να γίνει απόδοση διεύθυνσης.

Η λύση που έχει προταθεί (από το 2008) είναι να αυξηθεί το sector στα 4Κ, και η μετάβαση θα ολοκληρωθεί φέτος (2011)... :flipout:

Αν το WD δεν μπορεί να χειριστεί τα νέα sectors, ετοιμαστείτε για update στο επόμενο... :smash: Εκτός και αν καταλαβαίνει το GUID Partition Table, οπότε αλλάζετε σε αυτό...

Η άσχετη πληροφορία της ημέρας: τα XP δεν βλέπουν δίσκους > 2Τ, τα 7/vista τους βλέπουν, σαν δευτερεύοντες δίσκους. Τα 7 - 64bit φημολογούνται ότι μπουτάρουν κιόλας από δίσκο > 2Τ, αλλά δεν θυμάμαι αν το κάνουν κάτω από BIOS ή με EFI.

Γενικά, όσο πλησιάζουμε τα 2Τ, τα πράγματα γίνονται προβληματικά.
Ο λόγος είναι ότι η δομή του MBR κρατά διευθύνσεις 32 διφίων. Αν υποθέσουμε ότι το sector είναι 512 διφία (2^9), με 32 διφία διεύθυνση, έχουμε 2^9 * 2^32 = 2ΤΒ. Άρα το μέγιστο μήκος μιας κατάτμησης είναι 2Τ, ενώ πάνω από τα 2Τ δεν μπορεί να γίνει απόδοση διεύθυνσης.

Η λύση που έχει προταθεί (από το 2008) είναι να αυξηθεί το sector στα 4Κ, και η μετάβαση θα ολοκληρωθεί φέτος (2011)... :flipout:

Αν το WD δεν μπορεί να χειριστεί τα νέα sectors, ετοιμαστείτε για update στο επόμενο... :smash: Εκτός και αν καταλαβαίνει το GUID Partition Table, οπότε αλλάζετε σε αυτό...

Μέχρι την 1.03.49 διάβαζε κανονικά και παραπάνω.Τώρα στην 1.04.17 δεν ξέρω τι έγινε.Πάντος το υποστηρίζουν καλά πιστεύω στο επόμενο firmware θα φύγει αυτός ο περιορισμός.

Η άσχετη πληροφορία της ημέρας: τα XP δεν βλέπουν δίσκους > 2Τ, τα 7/vista τους βλέπουν, σαν δευτερεύοντες δίσκους. Τα 7 - 64bit φημολογούνται ότι μπουτάρουν κιόλας από δίσκο > 2Τ, αλλά δεν θυμάμαι αν το κάνουν κάτω από BIOS ή με EFI.

Έτσι πρέπει.Μπας και αλλάξουν όσοι είναι πιστοί στα xp στα 7αρια.

Last edited:
παιδια υπαρχει καποιος τροπος να εχω full scrren σε ταινιες hd με μαυρες μπαρες πανω κατω, δηλαδη αυτες που ειναι 21:9, σε 16:9 TV ειναι πολυ σπαστικες!το zoom κοβει πολυ
ευχαριστω