Western Digital TV HD2 (a.k.a WD TV Live)

Re: Western Digital TV HD2

Να ρωτησω κατι τα παιδια που το εχουνε το μηχανημα:

1)Μηπως βγαζει ταυτοχρονα ηχο και απο οπτικη ινα και απο hdmi στην τηλεοραση?
Εχω το Playon HD και βλεπω τις ταινιες μεσω hdmi στη TV αλλα αν θελω να ακουσω μουσικη μεσω ενισχυτη πρεπει να πηγαινω στο setup και να αλλαζω ρυθμισεις του ηχου.

2) Επειδη η τηλεοραση μου ειναι HDTV Ready και δεν υποστηριζει 24p, με το Playon HD που εχω στα βιντεο που ειναι 24p εχω κατι σπασιματα.
Μηπως με το WD TV 2 που εχει sigma τσιπακι γινεται καλυτερη δουλεια? Εχει δοκιμασει κανεις με υλικο 24p σε τηλεοραση που δεν το υποστηριζει?

Last edited:

Δύο απορίες: Όταν παίζει mp3 μπορεί να κάνει slideshow; Στο slideshow μπορεί να δέιχνει ταυτόχρονα και το όνομα του τραγουδιού που παίζει;
Αν το συνδέσω πάνω στο router, θα "δει" όσους δίσκους έχω κάνει share από το PC; To NAS;
Αυτά τα δύο είναι κρίσιμα, μιας και το πρώτο δεν το κάνει το Popcorn, και ίσως είναι ο λόγος που θα το αλλάξω, ενώ αν το WD δεν κάνει το δεύτερο, δεν μου κάνει καθόλου.

Απάντηση: Western Digital TV HD2

Το έχω συνδεδεμένο στο δίκτυο μου, βλέπει ότι έχω share στο δίκτυο, όπως επίσης κ το intel nas μου.

Η τηλ μου είναι 1080p/24, το wdtv live το έχω σε τέτοια ανάλυση κ παίζει τα πάντα από το δίκτυο "νερό". Το ίδιο κ αν του συνδέσω με usb κάποιον δίσκο ή usb flash disk.

Θα δω σε λίγο αν βγάζει ήχο κ από τις δύο εξόδους ταυτόχρονα και αν παίζοντας μουσική μπορεί να δείχνει φωτογραφίες και θα σας πω.

Last edited:

Μιχαλη , με τα πολυκαναλα flac κλπ πως τα παει ?

Re: Απάντηση: Western Digital TV HD2

Θα δω σε λίγο αν βγάζει ήχο κ από τις δύο εξόδους ταυτόχρονα και αν παίζοντας μουσική μπορεί να δείχνει φωτογραφίες και θα σας πω.

Μιχάλη τι συνδεσμολογία εφαρμόζεις έως τώρα? (Αναφέρομαι στις εξόδους του WD TV Live, όχι στη σύνδεση του σκληρού δίσκου κτλ)

Λοιπόν, σε σύνδεση μέσω δικτύου με το nas μου, επιλέγω αρχεία mp3, τα παίζει σε playlist κ όσο τα ακούω, μπορώ να επιλέξω αρχεία φωτογραφιών, τις οποίες τις δείχνει slideshow.

Μάλιστα, όποτε θέλω σταματώ το slideshow των φωτό, μπορώ να κάνω zoom in/out, rotate κατά 90 μοίρες αριστερά/δεξιά, ενώ μου δείχνει πληροφορίες ποιό τραγούδι παίζει κ ποιά φωτογραφία δείχνει, αν θέλω βέβαια.

Επίσης, ο ήχος βγαίνει ταυτόχρονα από την hdmi και την οπτική ίνα. Απλά να τονίσω ότι, στις ρυθμίσεις του αν επιλέξω ήχο stereo, τότε από την οπτική ίνα κάνει downmixing σε δικάναλο, ενώ αν επιλέξω digital out, τότε υποστηρίζει κ πολυκάναλη έξοδο ήχου.

Συνδέσεις :
hdmi προς τηλεόραση pioneer 5090h,
οπτική ίνα προς πολυκάναλο ενισχυτή pioneer vsx-817
ethernet στο δίκτυο μου με share Intel ss4200 nas (4* 1tb δίσκοι)

Last edited:

Ωραία, σας ευχαριστώ.
Βλέπω το Popcorn μου να παίρνει τον δρόμο τον αγγελιών! :)

Για όποιον έχει το WD hd2 :
Όταν παίζει αρχεία format 4:3, έχει τη δυνατότητα μετατροπής σε 16:9 ;
πχ αν γράψω από το pc τηλεοπτικό πρόγραμμα 4:3, θα μπορώ με το WD να το δω σε 16:9;
Το λέω γιατί αν παίζει με μπάρες, επειδή έχω 50άρα πλάσμα, θα ναι πρόβλημα για image retention.

Επίσης, ο ήχος βγαίνει ταυτόχρονα από την hdmi και την οπτική ίνα. Απλά να τονίσω ότι, στις ρυθμίσεις του αν επιλέξω ήχο stereo, τότε από την οπτική ίνα κάνει downmixing σε δικάναλο, ενώ αν επιλέξω digital out, τότε υποστηρίζει κ πολυκάναλη έξοδο ήχου.

Να τονίσω κάτι που παρατήρησα σήμερα :
Αν έχω επιλέξει έξοδο digital, τότε στέλνει το σήμα μόνο στην οπτική ίνα.
Αν έχω επιλέξει stereo, τότε στέλνει κ στην hdmi κ στην οπτική ίνα, αλλά το πολυκάναλο σήμα σε δικάναλο.

Απάντηση: Re: Western Digital TV HD2

Για όποιον έχει το WD hd2 :
Όταν παίζει αρχεία format 4:3, έχει τη δυνατότητα μετατροπής σε 16:9 ;
πχ αν γράψω από το pc τηλεοπτικό πρόγραμμα 4:3, θα μπορώ με το WD να το δω σε 16:9;
Το λέω γιατί αν παίζει με μπάρες, επειδή έχω 50άρα πλάσμα, θα ναι πρόβλημα για image retention.

Θα κατεβάσω ένα video 4:3 κ θα σου πω.

Να τονίσω κάτι που παρατήρησα σήμερα :
Αν έχω επιλέξει έξοδο digital, τότε στέλνει το σήμα μόνο στην οπτική ίνα.
Αν έχω επιλέξει stereo, τότε στέλνει κ στην hdmi κ στην οπτική ίνα, αλλά το πολυκάναλο σήμα σε δικάναλο.

Δεν ξερω αν αναφερθηκε καπου και εγω δεν το διαβασα , αλλα σε ποια αρχεια αναφερεσαι ?

Ποτε εχουμε ηχο μεσω hdmi , μεσω ποια ρυθμισης , και ποτε αυτος ειναι πολυκαναλος και ποτε οχι ?

Μιχαλη , ευχαριστουμε για το χρονο σου.

Ξαναγράφω, οποιοδήποτε αρχείο μουσικής ή video, αν επιλέξω από το wdtv live, έξοδο ήχου stereo, τότε παίζει ταυτόχρονα στην hdmi κ στην οπτική ίνα. Αν επιλέξω έξοδο ήχου digital, τότε παίζει μόνο από την οπτική ίνα.

Τώρα, αν το αρχείο είναι με ήχο πολυκάναλο, πχ. 5.1, τότε αυτόν τον παραδίδει μόνο στην οπτική ίνα κ μόνο όταν έχω επιλέξει digital. Διαφορετικά, αν έχω επιλέξει stereo, παίζει κ από τις 2 εξόδους, αλλά μόνο δικάναλα, δλδ κάνει downmixing τον πολυκάναλο ήχο σε δικάναλο.

Ελπίζω τώρα να είναι πιο ξεκάθαρο το τοπίο. :coool:

Γνωρίζετε εαν μπορεί να διαβάσει απο εξωτερικό usb dvd-rom;

Λοιπόν, βίντεο 4:3 παίζει με μαύρες μπάρες αριστερά/δεξιά.
Συγνώμη που επιμένω, εννοείς ότι δεν υπάρχει καμία δυνατότητα για μετατροπή του format σε 16:9 ;

Έτσι όπως το ακούω θα ναι πρόβλημα. Έχω ένα Philips home theatre με usb που διαβάζει κάποια αρχεία βίντεο. Όσα είναι 4:3, δεν μπορώ να τα κάνω 16:9 γιατί για κάποιο λόγο όταν αλλάζω το aspect στην Panasonic βγάζει κι άλλες μπάρες στη μετατροπή(!)
Σκεφτόμουν κάποιο media player ελπίζοντας ότι αυτή την μετατροπή του format θα την έκανε αυτό.
Αν μου λες ότι θα πρέπει να ελπίζω στην τηλεόραση, τότε είναι βλακεία...

Aυτό συμβαίνει, γιατί έχεις το Philips ρυθμισμένο ως 16:9. Αν το βάλεις σε 4:3, με το aspect της Panasonic θα έχεις πλέον επιλογή χωρίς μπάρες. Το ίδιο ισχύει και με το WD. Απλώς, αναλόγως του υλικού που θέλεις να δεις, θα κάνεις μια βόλτα πρώτα από το setup των συσκευών για να ρυθμίσεις σχετικά... -bye-