Wind Vision

Εγώ πιάνω 12 και παίζει μια χαρά τα hd. Δε γνωρίζω το μίνιμουμ αλλά φαντάζομαι γύρω στα 9... Το λέω αυτό γιατί με άλλο ρούτερ παλιότερα που κλείδωνε στα 10 επίσης ήταν οκ τα hd

Στάλθηκε από το Tab2A7-10F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Ευχαριστώ πολύ.

Με το tvbox ασύρματα δεν ξέρω τι γίνεται.αν το έχει κάνει κάποιος ας μας πει.

Last edited by a moderator:
Φοβερή υπηρεσία πάντως γενικά, ο συνδυασμός με netflix κ android tv box ήταν πανέξυπνος, ωστόσο υστερεί στο γεγονός ότι παίζει μόνο μέσω wind. θα πρέπει να το ανοίξουν για να κερδίσουν συνδρομητές, εγώ πχ με cosmote είμαι πολύ ευαριστημένος κ δν την αλλαζω για ιντερνετ, ωστόσο θα με ενδιέφερε το τηλεοπτικό πακέτο της wind.

Εγώ είμαι μεταξύ Νόβα κ wind vision. Με προβληματίζει λίγο η iptv με την wind vision αν θα έχω τα σωστά αποτελέσματα σχετικά με την εικόνα.αλλο δορυφόρος και άλλο ίντερνετ. Κ σκέφτομαι να την χρησιμοποιήσω την wind vision ασύρματα.δεν ξέρω.

Φοβερή υπηρεσία πάντως γενικά, ο συνδυασμός με netflix κ android tv box ήταν πανέξυπνος, ωστόσο υστερεί στο γεγονός ότι παίζει μόνο μέσω wind. θα πρέπει να το ανοίξουν για να κερδίσουν συνδρομητές, εγώ πχ με cosmote είμαι πολύ ευαριστημένος κ δν την αλλαζω για ιντερνετ, ωστόσο θα με ενδιέφερε το τηλεοπτικό πακέτο της wind.
Ομοιοπαθής. Αν δεν το δώσουν σε όλους, θα πατώσει κυριολεκτικά.

Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Απάντηση: Re: Wind Vision

Δεν μπορρω να καταλαβω,για βοηθειστε Εχω androind tv box εχω και netflix απο μονος μου .Τι παραπανω θα εχω μετην wind.

Re: Απάντηση: Re: Wind Vision

Τα novasports, αν έχω καταλάβει καλά.
Όχι μόνο τα novasports, έχει και καμμιά εξηνταριά θεματικά κανάλια, Fox, MTV, κ.α

Ρίξε μια ματιά και στην παρουσίαση εδώ https://digitaltvinfo.gr/articles/f...359&utm_medium=email&utm_campaign=wind-vision

Στάλθηκε από το κινητό μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Τον άλλο μήνα θα μου έρθει το κουτάκι, εγώ κλειδώνω στα 17Mbps στη Wind, δεν νομίζω να έχω θέμα.
Πέρα από τα συνδρομητικά θεματικά που έχει και τα novasports, προσωπικά θα μου άρεσε να έβαζε και τα περιφερειακά κανάλια όπως η Cosmote.
Δεν έχουν κάποιο κόστος από άποψη δικαιωμάτων, αμφιβάλω αν η Cosmote πληρώνει για αυτά, και λόγω της φύσης της πλατφόρμας που δεν είναι δορυφορική δεν θα πιάνουν χώρο από τα υπάρχοντα κανάλια.

Last edited:
Εντυπώσεις Wind Vision

Έχω εδώ και μια εβδομάδα το Wind Vision και θα σας πω τις εντυπώσεις μου.
Μένω κέντρο Αθήνα και η γραμμή μου είναι Wind VDSL 50 με καθαρό 50αρι από ντουλάπα η οποία είναι στην είσοδο της πολυκατοικίας.
Η εγκατάσταση και η ρύθμιση αποκωδικοποιητή είναι εύκολη και γρήγορη. Συνολικά μαζί με τα ανοιχτά και τα κανάλια εθνικής εμβέλειας έπιασα 109 κανάλια. Το βύσμα της κεραίας στο πίσω μέρος της συσκευής είναι για τα εθνικά και τοπικά κανάλια εμβέλειας, τα υπόλοιπα συνδρομητικά δε την χρειάζονται.
Αρχικά είχα συνδέσει τη συσκευή ασύρματα στο Router αλλά επειδή έκανε κολλήματα και έπεφτε η ανάλυση το συνέδεσα ενσύρματα και διορθώθηκε. Μπορεί κάποιες φορές στα πρώτα 2-3 δευτερόλεπτα που θα βάλω κάποιο κανάλι να έχει χαμηλή ποιότητα αλλά μετά καθαρίζει η εικόνα.
Τώρα για την ποιότητα και την ανάλυση των καναλιών τα πιο πολλά μοιάζουν να είναι HD ανάλυσης αλλά η ποιότητα και η κύλιση της εικόνας σου δίνει πιο άσχημη εντύπωση. Ωστόσο το αποτέλεσμα είναι πολύ παραπάνω από αξιοπρεπές.
Tώρα για τις λοιπές λειτουργίες τις συσκευής, είναι ένα TV Box με Android 7.1.1 το οποίο έρχεται με προεγκατεστημένα Play Store, Youtube, Netflix, Google Music, Google Movies και Google Games. Το Play Store έχει πολύ περιορισμένο αριθμό διαθέσιμων εφαρμογών αλλά μπορεί κάποιος να εγκαταστήσει έναν file explorer και να μεταφέρει εκεί apk αρχεία από άλλες εφαρμογές και να τα εγκαταστήσει μόνος του (πχ εγώ έχω βάλει Popcorn Time, Office Suite, Aptoide). Όλες οι εφαρμογές τρέχουν γρήγορα και άνετα εκτός από το Youtube το οποίο για κάποιο περίεργο λόγο μου κολλάει συνεχώς μετά από λίγα δευτερόλεπτα. Δε ξέρω τι μπορεί να φταίει και δε το έχω ψάξει πολύ γιατί κάνω δουλειά και με το Youtube της τηλεόρασης. Οι άλλες αντίστοιχες stream εφαρμογές πάντως (Vimeo, Dailymotion, TuneIn κλπ) δεν κολλάνε καθόλου.
Δε δοκίμασα ακόμα να μεταφέρω τον αποκωδικοποιητή σε άλλο σπίτι να δω αν θα παίξει αλλά κάποια μέρα ίσως το κάνω και σας πω το αποτέλεσμα.
Αυτό που με ξεπερνάει είναι οι διαφημίσεις του Cosmote TV και τις Vodafone στα συνδρομητικά κανάλια :stupid:
Γενικά είμαι ευχαριστημένος από την επένδυση των 10 γιατί είχα βαρεθεί να βλέπω τηλεπαιχνίδια και κυπριακές σειρές στην TV, τουλάχιστον τώρα βλέπουμε κανένα ντοκιμαντέρ της προκοπής, ευτυχώς για την τσέπη μου δεν παρακολουθώ ποδόσφαιρο και έτσι το πακέτο με τα αθλητικά στα 25 μου ήταν αδιάφορο

Re: Εντυπώσεις Wind Vision

Όταν το είχες ασύρματα συνδεδεμένο,σε τη απόσταση υπήρχε το tvbox από το ρούτερ?

Last edited by a moderator:
Το Router το είχα στο γραφείο μου που είναι δίπλα από το σαλόνι σε απόσταση περίπου 10 μέτρα. Ήταν αρκετά εκνευριστική η ποιότητα της εικόνας γιατί τα πρώτα 3-4 λεπτά έπαιζε κανονικά και μετά πιξέλιαζε τελείως και ξαφνικά σταμάταγε να stremάρει. Μεταφέροντας το Router στο σαλόνι και συνδέοντας ενσύρματα πλέον το Wind Vision λύθηκε αυτό και δεν έχω το παραμικρό κόλλημα. Επιπλέον σύνεδεσα και την smart tv και το home cinema ενσύρματα στο router και έτσι συνολικά γλίτωσα από 3 ασύρματες συσκευές το δίκτυο.
Βέβαια, αυτά έγιναν με τα Technicolor TG788V V3 και το ΖΤΕ H268N routers που δίνει η Wind, πιστεύω αν κάποιος έχει κάποιο βαρβάτο router εμπορίου δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος πρόβλημα με το Youtube?

Re: Απάντηση: Wind Vision

Το Router το είχα στο γραφείο μου που είναι δίπλα από το σαλόνι σε απόσταση περίπου 10 μέτρα. Ήταν αρκετά εκνευριστική η ποιότητα της εικόνας γιατί τα πρώτα 3-4 λεπτά έπαιζε κανονικά και μετά πιξέλιαζε τελείως και ξαφνικά σταμάταγε να stremάρει. Μεταφέροντας το Router στο σαλόνι και συνδέοντας ενσύρματα πλέον το Wind Vision λύθηκε αυτό και δεν έχω το παραμικρό κόλλημα. Επιπλέον σύνεδεσα και την smart tv και το home cinema ενσύρματα στο router και έτσι συνολικά γλίτωσα από 3 ασύρματες συσκευές το δίκτυο.
Βέβαια, αυτά έγιναν με τα Technicolor TG788V V3 και το ΖΤΕ H268N routers που δίνει η Wind, πιστεύω αν κάποιος έχει κάποιο βαρβάτο router εμπορίου δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα.

Αντιμετωπίζει κάποιος άλλος πρόβλημα με το Youtube?

Εδώ φαντάσου από την wind μου πρότειναν να βάλω wind vision με 24 ταχύτητα κ ασύρματα κ ότι δεν θα είχα κανένα πρόβλημα.κ εσύ με τη 50 κ είχες.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Wind Vision

Η ταχύτητα του ίντερνετ δε νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό το πρόβλημα εκτός και αν το router σου συγχρονίζει στα πολύ χαμηλές ταχύτητες (<8Mbps). Εφόσον έχεις ικανοποιητική ταχύτητα και στο επιβεβαιώνει και η Wind από εκεί και πέρα έχει να κάνει με την ποιότητα του ασύρματου δικτύου στο χώρο σου. Πχ εμένα εκτός από την απόσταση των 10 μέτρων και τους ενδιάμεσους τοίχους, έχω ένα WiFi που πάνω του συνδέονται το Wind Vision, 2 Laptops, 2 Smartphones, 1 Tablet, 1 Smartwatch, 2 Smart TVs, 1 Home Cinema, 1 IP Camera και 1 Printer τα οποία 20 στις 24 ώρες είναι ταυτόχρονα ανοιχτά και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα router που δίνει η Wind. Γι' αυτό είπα και παραπάνω ότι αν κάποιος έχει αγοράσει ένα πολύ καλό και δυνατό dual band router και ζει σε ένα νορμάλ σπίτι δεν νομίζω να έχει προβλήματα ταχύτητας (εσωτερικού) δικτύου.
Από εκεί και πέρα αν ταυτόχρονα streamάρεις ταινίες σε άλλες συσκευές, κατεβάζεις torrents, βλέπεις YouTube σε HD και κάνεις και Windows Update και 200άρα οπτική ίνα να έχεις θα γονατίσει το internet.

Όπως έγραψε ο vagelisfil, πιο πάνω, άλλο η ταχύτητα της ADSL (το HD παίζει και με 6 Mbps...), και άλλο η ταχύτητα του ασύρματου.
Στην μπάντα των 2.4 GHz, τα «καθαρά» κανάλια είναι ουσιαστικά 3 (υπάρχουν αλλήλοεπικαλύψεις στα γειτονικά). Βάλτε και το γεγονός ότι τα περισσότερα router που δίνουν οι πάροχοι ή δεν έχουν ρύθμιση ισχύος εκπομπής ή το έχουν όλοι τσιταρισμένο στο 100%, οπότε από παρεμβολές γίνεται χαμός και εσυ νομίζεις ότι έχεις 300 Mbps (half-duplex μην ξεχνιόμαστε...) και πρακτικά έχεις ...τίποτα
Η μπάντα των 5Ghz έχει περισσότερα κανάλια διαθέσιμα, γι’ αυτό προτίνεται dual-band router ή ενσύρματη σύνδεση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wind Vision

Η ταχύτητα του ίντερνετ δε νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό το πρόβλημα εκτός και αν το router σου συγχρονίζει στα πολύ χαμηλές ταχύτητες (<8Mbps). Εφόσον έχεις ικανοποιητική ταχύτητα και στο επιβεβαιώνει και η Wind από εκεί και πέρα έχει να κάνει με την ποιότητα του ασύρματου δικτύου στο χώρο σου. Πχ εμένα εκτός από την απόσταση των 10 μέτρων και τους ενδιάμεσους τοίχους, έχω ένα WiFi που πάνω του συνδέονται το Wind Vision, 2 Laptops, 2 Smartphones, 1 Tablet, 1 Smartwatch, 2 Smart TVs, 1 Home Cinema, 1 IP Camera και 1 Printer τα οποία 20 στις 24 ώρες είναι ταυτόχρονα ανοιχτά και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα router που δίνει η Wind. Γι' αυτό είπα και παραπάνω ότι αν κάποιος έχει αγοράσει ένα πολύ καλό και δυνατό dual band router και ζει σε ένα νορμάλ σπίτι δεν νομίζω να έχει προβλήματα ταχύτητας (εσωτερικού) δικτύου.
Από εκεί και πέρα αν ταυτόχρονα streamάρεις ταινίες σε άλλες συσκευές, κατεβάζεις torrents, βλέπεις YouTube σε HD και κάνεις και Windows Update και 200άρα οπτική ίνα να έχεις θα γονατίσει το internet.

Το ρούτερ όντως συγχρονίζει από forthnet που είμαι τώρα γύρω στα 9.ρώτησα το τεχνικό τμήμα της wind αν με αυτή την ταχύτητα κ κάνοντας χρήση κ άλλες συσκευές ταυτόχρονα,αν θα έχω πρόβλημα για την hd εικονα novasports κ μου ειπαν οτι καλυτερα θα ηταν 50 ταχύτητα.

Ε ναι με 9 νομίζω είσαι πολύ οριακά. Μετά αναγκαστικά για να δεις τηλεόραση θα πρέπει να κλείνεις μέχρι και το WiFi του κινητού. Δεν αξίζει να πάρεις τέτοιο ρίσκο γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταφέρεις να δεις ποτέ νορμάλ εικόνα στην TV σου.

Ε ναι με 9 νομίζω είσαι πολύ οριακά. Μετά αναγκαστικά για να δεις τηλεόραση θα πρέπει να κλείνεις μέχρι και το WiFi του κινητού. Δεν αξίζει να πάρεις τέτοιο ρίσκο γιατί κατά πάσα πιθανότητα δε θα καταφέρεις να δεις ποτέ νορμάλ εικόνα στην TV σου.
Με 10 έως μάξιμουμ 12 που κλειδώνω βλαπω πένα τα hd πάντως...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Εμένα μου φαίνεται πολύ οριακό το 9. Στη θέση σου θα ρωτούσα στη Wind αν γίνεται να το βάλεις δοκιμαστικά χωρίς δέσμευση (τουλάχιστον τώρα που είναι και δωρεάν τα τέλη ενεργοποίησης της υπηρεσίας) να δεις πως πάει λίγες μέρες και αν είσαι ικανοποιημένος το κρατάς αλλιώς τους το επιστρέφεις.

Συμφωνώ

Με 10 έως μάξιμουμ 12 που κλειδώνω βλαπω πένα τα hd πάντως...

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

ο ΟΤΕ λεει οτι για HD προγραμμα απο το δικο του αποκωδικοποιητη οταν βαζεις να δεις μεσω ιντερνετ ελαχιστη ταχυτητα 7 οποτε τα 9 ειναι οριακα ειδικα αν γινεται και καποια αλλη κινησει στο ιντερνετ ταυτοχρονα