Η ταχύτητα του ίντερνετ δε νομίζω να παίζει τόσο μεγάλο ρόλο σε αυτό το πρόβλημα εκτός και αν το router σου συγχρονίζει στα πολύ χαμηλές ταχύτητες (<8Mbps). Εφόσον έχεις ικανοποιητική ταχύτητα και στο επιβεβαιώνει και η Wind από εκεί και πέρα έχει να κάνει με την ποιότητα του ασύρματου δικτύου στο χώρο σου. Πχ εμένα εκτός από την απόσταση των 10 μέτρων και τους ενδιάμεσους τοίχους, έχω ένα WiFi που πάνω του συνδέονται το Wind Vision, 2 Laptops, 2 Smartphones, 1 Tablet, 1 Smartwatch, 2 Smart TVs, 1 Home Cinema, 1 IP Camera και 1 Printer τα οποία 20 στις 24 ώρες είναι ταυτόχρονα ανοιχτά και όλα αυτά σε συνδυασμό με τα router που δίνει η Wind. Γι' αυτό είπα και παραπάνω ότι αν κάποιος έχει αγοράσει ένα πολύ καλό και δυνατό dual band router και ζει σε ένα νορμάλ σπίτι δεν νομίζω να έχει προβλήματα ταχύτητας (εσωτερικού) δικτύου.
Από εκεί και πέρα αν ταυτόχρονα streamάρεις ταινίες σε άλλες συσκευές, κατεβάζεις torrents, βλέπεις YouTube σε HD και κάνεις και Windows Update και 200άρα οπτική ίνα να έχεις θα γονατίσει το internet.