Wind Vision

Re: Απάντηση: Wind Vision

ο ΟΤΕ λεει οτι για HD προγραμμα απο το δικο του αποκωδικοποιητη οταν βαζεις να δεις μεσω ιντερνετ ελαχιστη ταχυτητα 7 οποτε τα 9 ειναι οριακα ειδικα αν γινεται και καποια αλλη κινησει στο ιντερνετ ταυτοχρονα
Παράλληλα με Netflix που βλέπουν στην smart οι μικρές, με ταχύτητες 10-12 βλέπω κανονικά τα hd.Δοκιμασμένο!
Σίγουρα είναι κοντά στο όριο αλλά επειδή έχω κοντινές ταχύτητες με τον φίλο το έγραψα μήπως βοηθήσω.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

...και με μικρότερη ταχύτητα από 10 Mbps γίνεται, αρκεί να έχεις καλό router που να υποστηρίζει ένα αξιοπρεπές traffic shaping και load balancing. Το έχω δουλέψει στο παρελθόν και έχει πετύχει, αλλά υπήρξε ήδη αρκετή εμπειρία (και router βασισμένο σε linux) :BDBDG54:

Αν δεν θες να μπλέξεις (είναι λίγο βάσανο αν δεν ξέρεις...), με 10 Mbps και άνω (και εννοείται με καλό SNR >9 db - γιατί δεν έχει νόημα να κλειδώνει ψηλά το router και να έχεις ένα σκασμό αποσυνδέσεις ή CRC errors) δεν θα έχεις πρόβλημα. Και όπως λένε και οι φίλοι πιο πάνω αρκεί να μην «πατάς» τη γραμμή με κανένα τρελό download εκείνη την ώρα. :grinning-smiley-043

ΕΝΑ ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ (με λύση)

Συνδέομαι με VDSL (κομμένη 22). Όλα δούλευαν μια χαρά όταν κάποια μέρα, μετά από ένα μήνα, αφού ξεκινούσε η εφαρμογή σε 20 δευτερόλεπτα σταματούσε ο ήχος. Τηλ στο 1212 και τίποτε. Κάθε μέρα τηλ και το θέμα μου βρισκόταν σε εξέλιξη. Μετά απο 10 ημέρες (με καθημερινά τηλέφωνα) ήρθε τεχνικός στο σπίτι. Αφού τα έψαξε όλα ,χρησιμοποίησε και δικό του box, τίποτε. Σύνδεση σε άλλη τηλεόραση ίδιας μάρκας, όλα καλά. Συμπέρασμα το πρόβλημα λύθηκε, φταίει η τηλεόραση. Τηλ στη Wind να κάνω διακοπή και μου λέει 45 . Δηλαδή τους λέω για μιά υπηρεσία που δεν μπορείτε να μου προσφέρετε θα πληρώσω και πρόστιμο. Να αλλάξω τηλεόραση (48 SAMSUNG έχω). Αρχίσαν τα μα-μου αλλά τίποτα. Τελικά ψάξε-ψάξε βρήκα τη λύση μόνος και τη γράφω μήπως αντιμετωπίζει κι άλλος το ίδιο πρόβλημα. Βγάζουμε την TV από τη μπρίζα για 30 δεύτερα. Κρατάμε πατημένο το power για 10 δεύτερα , βάζουμε την μπρίζα και ω του θαύματος - ήχος.

Εγώ πάντως με 8 δεν έχω πρόβλημα ζορίζω την γραμμή με το να παρακολουθώ και από το κινητό χωρίς κανένα πρόβλημα. Το vision φαίνεται να έχει δυνατότητες φτάνει να το υποστηρίξει σωστά η Wind. Επειδή το έχω λίγες μέρες δεν έχω καταφέρει να φτιάξω τα κανάλια όπως θέλω εγω.Υπάρχει τρόπος?

Re: Απάντηση: Wind Vision

Εγώ πάντως με 8 δεν έχω πρόβλημα ζορίζω την γραμμή με το να παρακολουθώ και από το κινητό χωρίς κανένα πρόβλημα. Το vision φαίνεται να έχει δυνατότητες φτάνει να το υποστηρίξει σωστά η Wind. Επειδή το έχω λίγες μέρες δεν έχω καταφέρει να φτιάξω τα κανάλια όπως θέλω εγω.Υπάρχει τρόπος?
Δυστυχώς για την ώρα δεν υπάρχει δυνατότητα ταξινόμησης καναλιών

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Εχω 24αρα σύνδεση. Το ρουτερ σε αποσταση τουλαχιστον 6μ (σε αλλο δωματιο), το box ασύρματα συνδεδεμένο παίζει μια χαρα και το vision και Netflix και Kodi. Το προβλημα μου ειναι οτι το app για iOS (σε iPad με 10.3.3) δεν κανει log in με τιποτα. Με πετάει συνεχως εξω. Απο τη wind δεν δίνουν λυση. Εχει καποιος καμια ιδέα;

vagelisfil και υπόλοιποι, έτσι από περιέργεια διαβάστε και μερικές σελίδες πιο πριν, μπορεί να βρείτε μερικά ενδιαφέροντα posts:
Το tvbox παίζει ΑΝΕΤΑ σε 9αρα cosmote γραμμή με τα κανάλια να είναι hd...

Sent from taptalk

Δε διαφωνώ με ότι λες απλά για εμένα είναι σχετικό το άνετα. Ότι σηκώνει η γραμμή είναι το μόνο σίγουρο, το θέμα είναι πόσο φορτώνει κάποιος το δίκτυο του και τι απαιτήσεις έχει από αυτό. Αν εσύ βλέπεις σε HD στο σαλόνι National Geographic, η γυναίκα σου βλέπει στην κουζίνα την αγαπημένη της σειρά στο Netflix, ο γιος σου κατεβάζει 5-6 torrent και η κόρη σου κάνει video chat με τον μελλοντικό γαμπρό σου τότε δε νομίζω να μπορεί να αντεπεξέλθει η 9αρα ούτε καν η 24αρα.
Τέλος πάντων ο καθένας ξέρει τις ανάγκες του και επενδύει ανάλογα.

Εγώ με τη σειρά μου, θέλω να ρωτήσω εσάς που έχετε βάλει Wind Vision, αν παρατηρείτε και σεις ένα μικρό πιξέλιασμα σε αντικείμενα με έντονη κίνηση. Πχ όταν βλέπω ένα πλάνο με ένα άλογο να τρέχει, ανάμεσα από τα πόδια του παρατηρώ αυτό το πιξέλιασμα το οποίο κάνοντας το αντιπαραβολή με το ίδιο πρόγραμμα στο κινητό μου δεν υπάρχει και έτσι συμπεραίνω ότι δεν φταίει το πρόγραμμα αλλά μάλλον η συσκευή ή κάποια ρύθμιση. Επίσης αν δω ένα από τα Ελληνικά κανάλια μέσα από το Wind Vision, πάλι παρατηρώ πιξέλιασμα σε σχέση με τη απευθείας αναπαραγωγή από τον δέκτη της TV.
Το έχει παρατηρήσει κάποιος άλλος?

Για "μεγένθυνε" την οθόνη του κινητού σε 50"...
Γενικά όπως έλεγα και παλιά - δεν πάει να χει το iptv 50mbps bitrate η εικόνα δεν θα είναι ποτέ τόσο ομαλή όσο από δορυφόρο (και προφανώς αναφέρομαι σε αθλητικές μεταδόσεις)

Sent from taptalk

Ναι αλλά αν ήταν έτσι θα είχα και πιξέλιασμα στο YouTube, στο Netflix, στο Vimeo και σε όλες τις άλλες streaming εφαρμογές (της Smart TV όχι του Wind Vision) που λειτουργούν με τον ίδιο τρόπο. Εκεί όμως η εικόνα είναι απόλυτα ομαλή και αψεγάδιαστη όπως πρέπει να είναι.

*** Επίσης γι' αυτό ανέφερα και τα Ελληνικά κανάλια τα οποία ο αποκωδικοποιητής της Wind τα παίζει από ενσωματωμένο TV Tuner και όχι IPTV Streaming [ΠΡΟΣΟΧΗ σε αυτό οι υποψήφιοι αγοραστές που θέλουν να αγοράσουν Wind Vision γιατί δεν πιάνει καλά η κεραία στο σπίτι τους !!!]
Ακόμα και σε αυτά πιξελιάζει συχνά η εικόνα, γι' αυτό και προσανατολίζομαι πιθανόν σε αδυναμία του TV Box ή σε κάποια ρύθμιση που μου διαφεύγει.

Υπάρχει περίπτωση η ρύθμιση της ανάλυσης εικόνας της συσκευής να μην είναι ίδια με την ανάλυση της τηλεόρασής σου;
Ή να ζεσταίνεται υπερβολικά;

Η τηλεόραση μου είναι Full HD και έχω ρυθμίσει και το Wind Vision στα 1080p 50Hz.
Θα δοκιμάσω να αλλάξω και το καλώδιο HDMI που είχε η συσκευή μέσα με ένα άλλο πολύ καλής ποιότητας που έχω μήπως φταίει αυτό.
Γενικά πάντως στα περισσότερα προγράμματά είναι ανεπαίσθητη η αίσθηση του πιξελιάσματος απλά σε κάποιες εκπομπές όπως ντοκιμαντέρ που παρακολουθώ γίνεται λίγο κουραστικό.

Το hdmi καλώδιο είναι ψηφιακό οπότε αν δεν έχει υποστεί φθορά δεν πρόκειται να δεις διαφορά μεταξύ τους!

Sent from taptalk

vagelisfil, κάποτε ο kostas_Y είχε πρόβλημα με τον ψηφιακό δέκτη του και τελικά διορθώθηκε δοκιμάζοντας άλλα καλώδια HDMI, μάλιστα με ένα φθηνότερο. Και στα καλώδια υπάρχουν ποιότητες και υλοποιήσεις, όπως και προδιαγραφές.
Μακάρι να είναι μόνο αυτό και να το λύσεις.

Μετά από μια εβδομάδα και κάτι χρήσης του Vision μπορώ να πω ότι είμαι ευχαριστημένος. Δεν το μετάνιωσα που το έβαλα.
Είμαι ικανοποιημένος και από τη ποιότητα της εικόνας και από το περιεχόμενο και κυρίως γιατί έχω πλέον τα novasports χωρίς να βάλω και δεύτερο πιάτο. Νetflix είχα και πριν, δεν ήταν κάτι νέο για μένα. Πλέον βλέπω Netflix μόνο από το κουτάκι του Vision.