Wind Vision

Πολλή διαφήμιση για το τίποτα .δεν έχει ενδιαφέρον κανένα όλοι περίμεναν και τίποτα.οσο το νετφλιξ μπορώ να πάρω και βοχ από την αγορά γιατί να δώσω δέκα ευρώ το μήνα σε αυτούς .με εξήντα ευρώ καθάρισα και τα λεφτά τα δίνω στην νετφλιξ.

Απάντηση: Re: Wind Vision

Καλα παει με fiber συνδεση,οταν κολλαει απο υπερθερμανση του δεκτη τοτε το βγαζεις απο το ρευμα για λιγο και μετα παει σφαιρα.

καλά δε μπορούσαν να πάρουν ένα καλό κινεζοκούτι; πήραν το πιο φτηνό με πρόβλημα υπερθέρμανσης :flipout:

Πολλή διαφήμιση για το τίποτα .δεν έχει ενδιαφέρον κανένα όλοι περίμεναν και τίποτα.

Δεν έχεις κι άδικο, εδώ έβγαλαν δελτίο τύπου για να προμοταρουν ότι θα δείξουν το βασιλικό γάμο από το BBC World News!!!!
Τρομερή αποκλειστικότητα όταν το κανάλι αυτό πέρα από FTA, μεταδίδεται δωρεάν μέσω της ΕΡΤ και στην Αττική!

https://www.wind.gr/gr/wind/gia-tin-etaireia/newsroom/deltia-tupou/deltio-tupou/?prid=931

Όχι μόνο στην Αττική...Σε 23 μεγάλα κέντρα της Ελλάδας όπως Θεσσαλονίκη,κρήτη,πάτρα , και φυσικά μέσω κοσμοτε τιβι.

Εχθές μου έφεραν μια τέτοια συσκευή για να την ρυθμίσω.
Ως συσκευή, μου άρεσε το μικρό μέγεθος. Όπως είναι σχεδόν στρόγγυλη, μου θύμισε το μικρό μάτι της κουζίνας. Τόσο μικρό. Είναι πιο παχύ μόνο, λίγο, λεπτότερο και από το ποντίκι του laptop.
Δεν έχει τρύπες αερισμού και ζεσταινόταν σημαντικά δίχως καν να του βάλω να παίξει κάτι, οπότε φοβάμαι ότι θα έχει πρόβλημα το καλοκαίρι, κυρίως αν του βάλουν να παίζει HD ή 4Κ.
Το κάλυμμα έχει μια εγκοπή στην κάτω αριστερή γωνία στο καπάκι, ώστε να πιέζεται η γωνία και να πατάει το κουμπί on/off που βρίσκεται πίσω της. Ωραίο ως πλήκτρο on/off και η μόνη σχισμή που θα μπορούσε να κάνει κάτι για τον αερισμό της συσκευής, αλλά είναι πολύ λεπτή και μακρυά από την περιοχή της συσκευής που θερμαίνεται.
Επίσης μου άρεσε ότι στην κάτω πλευρά του υπάρχει κουμπάκι Reset το οποίο μπορεί να πατηθεί δίχως να πρέπει να ψάχνεις καρφίτσα, ενώ βρίσκεται και λίγο βαθιά ώστε να μην πατιέται κατά λάθος. Υπάρχει και κουμπί Pair για την σύνδεση συσκευών Bluetooth.
Θα ήθελα να είχε 2η υποδοχή USB για να μπορούμε να έχουμε συνδεδεμένο ποντίκι και φλασάκι ή σκληρό δίσκο.
Έχει ένα μικρό φωτάκι πολύ χαμηλά στην πρόσοψη και κάπως βαθιά, οπότε ίσως να φαίνεται λίγο δύσκολα αν το έχετε σε χαμηλό έπιπλο. Είναι πράσινο όταν λειτουργεί η συσκευή και κόκκινο όταν βρίσκεται σε αναμονή ή όταν δέχεται σήμα από το τηλεχειριστήριο.
Το τηλεχειριστήριο μου φάνηκε αρκετά καλό, έχει ελαφρώς σαγρέ υφή στο πλαστικό του και πολύ απαλό υλικό στα πλήκτρα.
Η συσκευή έχει υποδοχή για κεραία, οπότε μπορεί να καταργήσει τον αποκωδικοποιητή για τα επίγεια κανάλια και να έχετε μια συσκευή λιγότερη ή μια υποδοχή HDMI ελεύθερη. Πολύ χρήσιμο για τηλεοράσεις με λίγες HDMI.

Μου άρεσε η ευκολία σύνδεσης στον λογαριασμό Google. Δεν χρειάζεται να θυμάσαι τον κωδικό σου στην Google, κάτι που είναι πρόβλημα για τους περισσότερους χρήστες. Απλώς λαμβάνεις από την Google έναν κωδικό στο κινητό και τον πληκτρολογείς, τίποτα άλλο.
Η πληκτρολόγηση πρέπει να γίνεται με το τηλεχειριστήριο, καθώς δεν πατιούνται κλικάροντας με το ποντίκι.
Το ποντίκι ήταν ουσιαστικώς άχρηστο με το παλιό μενού, ενώ με το νέο αξίζει να το συνδέσετε αν σας βολεύει αντί του τηλεχειριστηρίου. Συνεχίζει όμως να μην λειτουργεί με το εικονικό πληκτρολόγιο και στο νέο μενού, ενώ το δεξί κλικ (πίσω/έξοδος) συχνά πρέπει να πατηθεί 2 φορές. Νομίζω πρέπει να περάσουν 1-2 δευτερόλεπτα αφού μπει σε άλλο μενού για να λειτουργεί.

Η συσκευή ποτέ δεν εμφάνισε διαθέσιμη αναβάθμιση όταν πατήθηκε το αντίστοιχο κουμπί στο μενού. Όμως έκανε αρκετές αναβαθμίσεις, σχεδόν σε κάθε επανεκκίνηση.
Ήρθε με ένα φωτεινό μενού, το οποίο με κούρασε τόσο από άποψη πρακτικότητας όσο και φωτεινότητας. Θα πρέπει να ήταν πολύ ενοχλητικό για όσους το χρησιμοποιούσαν βράδυ.
Το νέο λογισμικό με το σκοτεινό και ξεκούραστο μενού δεν περάστηκε -περιέργως- με την 1η αναβάθμιση, αλλά πρώτα αναβαθμίσθηκε το παλιό λογισμικό. Η χρήση του με το τηλεχειριστήριο ήταν άνετη και δεν θεωρώ απαραίτητο το ποντίκι. Στις επόμενες 3-4 επανεκκινήσεις εγκαταστάθηκαν και άλλες αναβαθμίσεις λογισμικού.

Netflix, Youtube και Wind Vision εφαρμογές υπάρχουν έτοιμες στο μενού. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλά web κανάλια από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων και ελληνικών.

Έχω σύνδεση στην Cyta, οπότε Nova και λοιπό περιεχόμενο διαθέσιμο μόνο σε Wind Vision δεν μπόρεσα να δω. Και πάλι πολλά ήταν όσα έδινε.

Για την δωρεάν περίοδο χρήσης του Netflix θα λάβετε μήνυμα sms στο κινητό από την Wind προς κάποια ιστοσελίδα. Το μήνυμα θα λέει κάποια άσχετα πράματα στην αρχή του, οπότε μην σβήσετε τα μηνύματά της πριν τα διαβάσετε ολόκληρα.

Last edited:
Γεια σας.Εχω και εγω μια απορια.Συνεδεσα εναν εξωτερικο σκληρο αλλα δεν μου βγαζει το περιεχομενο.Μου βγαζει μονο κατι επιλογες για διαμορφωση αλλα τιποτα απο το περιεχομενο του.Οδισκος ειναι intenso usb3 1tb

Γεια σας.Εχω και εγω μια απορια.Συνεδεσα εναν εξωτερικο σκληρο αλλα δεν μου βγαζει το περιεχομενο.Μου βγαζει μονο κατι επιλογες για διαμορφωση αλλα τιποτα απο το περιεχομενο του.Οδισκος ειναι intenso usb3 1tb
Και σε μένα το ίδιο κάνει... Δεν το έψαξα περαιτέρω

Στάλθηκε από το Redmi Note 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Λογικά είτε δεν επαρκεί η τροφοδοσία ρεύματος (αν είναι σκέτος USB) ή (πιο δύσκολα) δε διαβάζει το συγκεκριμένο φορμάτ του δίσκου...

Re: Απάντηση: Wind Vision

Ωχ! Λες να μην αναγνωρίζει NTFS;
Αν κάνετε φορμάτ ένα μεγάλο στικάκι μέσω του Vision, το κάνει NTFS ή FAT32;

Android TV και NTFS μου κάνει για δύσκολος συνδυασμός. H Microsoft ήταν αυστηρή (έως απρόσιτη - σιγά το σύστημα..) με το licensing και όλες οι υλοποιήσεις σε unix-like συστήματα (BSD, macos, linux) είναι κάπως περίεργες . Αν και γενικά το προβλήματα ήταν κυρίως στην εγγραφή σε NTFS και όχι στην ανάγνωση.
Πάντως αν δοκιμάσετε να κάνετε format από το vision υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σας το κάνει σε ext3 ή ext4. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα φαίνεται σε windows μηχάνημα.

Edit: Αν κάνει format σε FAT32 - αν θυμάμαι καλά - υπάρχει όριο στο μέγεθος του αρχείου (4 GB), άρα το βλέπω δύσκολο με τα σημερινά δεδομένα που έχουν οι ταινίες HD.
Υπάρχει και η πιθανότητα του exFAT.

Last edited:
Wind Vision : αριθμός συνδρομητών, Netflix και τα επόμενα βήματα

Ιδιαίτερη ικανοποίηση υπάρχει στη Wind από τη μέχρι τώρα πορεία της Wind Vision, με την οποία η εταιρεία τηλεπικοινωνιών εισήλθε, πριν περίπου δύο μήνες, στην αγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης. Από τις έρευνες ικανοποίησης κοινού, που πραγματοποιεί η Wind, τα σχόλια που καταγράφονται είναι ιδιαιτέρως θετικά, τόσο για το περιεχόμενο , όσο και για την ευκολία χρήσης αλλά και σύνδεσης του αποκωδικοποιητή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συνδρομητές της Wind Vision από τις 25 Απριλίου που ξεκίνησε η εμπορική διάθεση της πλατφόρμας μέχρι σήμερα, υπολογίζονται πάνω από 6000. Να σημειωθεί εδώ πως η Wind έχει θέσει ως προϋπόθεση για την απόκτηση της Wind Vision να υπάρχει σταθερή τηλεφωνία και internet Wind.

Αναλυτικά στο https://digitaltvinfo.gr/news/pay-tv-news/item/22892-wind-vision-arithmos-syndromiton-netflix-kai-ta-epomena-vimata

6000 είναι ελάχιστοι ή εμένα μου φαίνεται.
Αν και δεν είναι καλό το timing λανσαρίσματος, ο Σεπτέμβρης είναι μήνας για να δούμε τι ψάρια θα ποιήσει.

Τα παράπονα θα ξεκινήσουν όταν τους σταματήσει το Netflix και θα πρέπει να το πληρώνουν ξεχωριστά.
Αμφιβάλω αν το μεγαλύτερο μέρος των 6000 συνδρομητών το έχει εμπεδώσει ότι το βλέπουν δωρεάν προωθητικά.
Πάντως είναι καλό που σχεδιάζουν ένα κοινό τρόπο τιμολόγησης, ώστε μέσω του λογαριασμού να περιλαμβάνεται και το κόστος συνδρομής του.
Αυτό που γράφει ο φίλος παραπάνω ότι 6000 συνδρομητές στη φάση αυτή είναι ικανοποιητικός αριθμός νομίζω είναι σωστό, πολλοί θα βάλουν πριν ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα.
Εγώ παραδείγματος χάρη σκοπεύω να το βάλω αφού είμαι χρόνια συνδρομητής wind σε τηλέφωνο/internet στα τέλη Αυγούστου.
Είμαι ήδη συνδρομητής Netflix, θέλω τα novasports χωρίς πιάτο, επομένως είναι μονόδρομος για μένα να το βάλω.
Και αν δουλεύει το αυτόνομο Cosmote sports go over the top όπως έχουν ανακοινώσει στη Cosmote, θα μπορώ να έχω όλα τα αθλητικά σε ένα κουτάκι.

Έχω μεγάλη απορία,όταν τελειώσει η δωρέαν περίοδος του Netflix ,να δω πως θα σταθεί συνδρομητική πλατφόρμα που χρεώνεται 25 χωρίς καθόλου κινηματογραφικό περιεχόμενο!!!

Sent from my iPhone using Tapatalk

Μπορεί κάποιος να μου πει εάν εχει συνδέσει με Bluetooth το Android remote control και πως;

Ξέρει κανείς να μου πει τι ταχύτητα internet πρέπει να έχω για να μου παίξει hd εικόνα το wind vision;

Ξέρει κανείς να μου πει αν το tvbox της wind vision δουλεύοντας ασύρματα με το ρούτερ αν έχει απώλεια στην εικόνα λόγω αποστασης(διπλανό δωμάτιο).

Last edited by a moderator:
Ξέρει κανείς να μου πει τι ταχύτητα internet πρέπει να έχω για να μου παίξει hd εικόνα το wind vision;
Εγώ πιάνω 12 και παίζει μια χαρά τα hd. Δε γνωρίζω το μίνιμουμ αλλά φαντάζομαι γύρω στα 9... Το λέω αυτό γιατί με άλλο ρούτερ παλιότερα που κλείδωνε στα 10 επίσης ήταν οκ τα hd

Στάλθηκε από το Tab2A7-10F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk