Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

Αυτή τη στιγμή , απο πλευράς ποιότητας εικόνας όλοι οι δωρεάν είναι ίδιοι.
Το θέμα είναι τι optimization έχει κάνει ο κάθε προγραματιστης και πόσο λιγότερους πόρους ( ταλαιπωρεια τραβάει ) το μηχάνημα. Αυτο ήταν και το μεγαλύτερο ατού του coreAVC και για αυτο πολλοι τότε που δεν είχαμε δυνατά μηχανήματα τον πληρωναμε.
Το προβλημα κυρίως είναι στους freeware dxva που εμφανίζουν σε μερικούς,σε καλές τηλεοράσεις απο κοντά ένα πιξελιασμα/θόρυβο.
Με τους αγορασμενους cyberlink /arcsoft video decoder αυτο το φαινόμενο είναι λιγότερο εμφανές. Απο τη στιγμη που ασχολείσαι με media centers μην χολοσκας με τους codecs. Όλοι κάνουμε κάποιες εκπτώσεις.
Η μεγαλύτερη προσφορά που μπορεί να κάνει κάποιος στο htpc για να κερδίσει σε εικόνα με free ds filters πάντα είναι ο madvr.
O renderer, το φιλτρο Δηλαδή που ζωγραφίζει το υλικό που αποκωδικοποιει ο video decoder
στην τηλεοραση μας.

Επί τη ευκαιρία χρόνια πολλά Κώστα Υ
& ζημλερ αν δεν κάνω λάθος κάπου το είδα.

Last edited:
Κατ' αρχην, Χρονια Πολλα και να χαιρεστε το ονομα σας, Kostas_Y και zilmer! Σορυ, με αυτα και τα αλλα ξεχαστηκα...

Στο θεμα τωρα.

@Kostas_Y

1) Ανεβασα το export του Mediainfo σε txt αρχειακι, ριξτε μια ματια να μου πειτε γιατι δεν το παιζει

2) Περι refresh rate, επειδη με εκαιγε, εκανα μια "βλακειουλα"¨-δεν θα το ξανακανω: εβαλα να παιζει μια ταινια στην τηλεοραση (WMP --> "Play to") και εκει που επαιζε, επιασα και αλλαξα το refresh rate του Monitor μου σε κατι τρελλο: 25Hz interlaced! Ε, λοιπον, η εικονα στο monitor (DELL) αρχισε και ετρεμε λες και τη χτυπουσε κομπρεσερ... Η εικονα στην τηλεοραση δεν αλλαξε στο ελαχιστο και ουτε κατα διανοια επηρεαστηκε καθολου! Συμπερασμα: το refresh rate της οθονης δεν εχει καμμια σχεση με αυτο της τηλεορασης στη συγκεκριμενη φαση. Δεν ξερω τι ακριβως γινεται, ασχετη ειμαι, να υποθεσω οτι αναλαμβανει ο εσωτερικος Media Player της Panasonic.....? Dunno! Ας πει καποιος που ξερει!

3) Μααααλλον Θα κοιταξω και το συνδυασμο mpc-hc, στακα να δω λιγο αυτο που εχω τωρα

@zilmer

1) Ειδα το μυνημα σου στο XBMC thread... ξερεις ΤΙ μου την εχει σπασει αφανταστα με αυτο το ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ προγραμμα?? Οτι εχει 150.000 σελιδες wiki, μουϊκι, αντε τωρα μη σου πω τι, και οταν θελει μια νεουμπισα σαν και μενα να κανει κατι απλο (πχ, να ορισει την λειτουργια home network, ρε θα τη δεις λεμε τη συσκευη???), αστα να πανε...ακρη ΔΕΝ θα βγαλει! Τεσπα!

2) Οταν λεω "εχει αραγε ο Media Player Classic Home Cinema, λειτουργια "Play to", εννοω με την ιδια λειτουργικοτητα που την εχει και ο Windows Media player: να αφηνει τα Monitor μου ησυχα, να ΜΗΝ χρειαζεται να θετω εγω το refresh rate (ατιμα 24Hz!), και να μου δινει λειτουργιες στο τηλεχειριστηριο της τηλεορασης. Αν και νομιιιιιιζω οτι ο Windows Media Player περναει το control στον media player της τηλεορασης! Σε δυκτιο ειναι! (homegroup)... dunno, ας πει καποιος.

@Portioli
Αγαπητε μου, ξερεις πολλα και διαβαζω τους οδηγους σου! Εγω δεν εκανα καμμια απολυτως αλλαγη στο shark πακετακι, ,μονο να δειχνει σε οθονη τηλεορασης και το παιζω μεσω 64bit WMP. Θα ριξω μια ματια και σε αυτο το madvr. Αν θες γραψε και εδω, σε μια γραμμη, τι θα προτεινες για την καλυτερη αναπαραγωγη ταινιων...Αν και ξερω: XBMC + Media Player Classic Home Cinema. E....μακαρι να μου δουλευε! :(

Thank you all!

Last edited:
Επειδη μαλλον αρχεια txt δεν μπορουμε να κανουμε upload, οριστε τι info μου εδωσε εκεινο το προγραμμα για την ταινια που δεν μου παιζει:

General
Unique ID :
Complete name :\Baraka (1992)\Baraka.mkv
Format : Matroska
File size : 24.6 GiB
Duration : 1h 37mn
Overall bit rate : 36.0 Mbps
Encoded date : UTC 2011-05-16 10:57:01
Writing application : mkvmerge v4.6.0 built on Mar 10 2011 02:50:32
Writing library : libebml v1.2.0 + libmatroska v1.1.0

Video
ID : 1
Format : VC-1
Format profile : AP@L3
Codec ID : WVC1
Codec ID/Hint : Microsoft
Bit rate : 33.7 Mbps
Width : 1 920 pixels
Height : 1 080 pixels
Display aspect ratio : 16:9
Frame rate : 23.976 fps
Chroma subsampling : 4:2:0
Bit depth : 8 bits
Scan type : Progressive
Compression mode : Lossy
Bits/(Pixel*Frame) : 0.678
Stream size : 23.0 GiB (94%)

Audio
ID : 2
Format : DTS
Format/Info : Digital Theater Systems
Format profile : MA / Core
Codec ID : A_DTS
Bit rate mode : Variable
Bit rate : 1 585 Kbps / 1 510 Kbps
Channel(s) : 6 channels
Channel positions : Front: L C R, Side: L R, LFE
Sampling rate : 96.0 KHz / 48.0 KHz
Bit depth : 24 bits
Compression mode : Lossless / Lossy

Menu
00:00:00.000 : en:00:00:00.000
00:03:33.296 : en:00:03:33.296
00:06:20.839 : en:00:06:20.839
00:11:58.593 : en:00:11:58.593
00:15:52.118 : en:00:15:52.118
00:21:48.933 : en:00:21:48.933
00:24:08.530 : en:00:24:08.530
00:26:55.948 : en:00:26:55.948
00:30:02.134 : en:00:30:02.134
00:33:35.180 : en:00:33:35.180
00:38:26.846 : en:00:38:26.846
00:40:56.287 : en:00:40:56.287
00:47:52.036 : en:00:47:52.036
00:51:36.093 : en:00:51:36.093
00:55:45.592 : en:00:55:45.592
00:58:52.487 : en:00:58:52.487
01:02:07.515 : en:01:02:07.515
01:06:47.545 : en:01:06:47.545
01:12:49.282 : en:01:12:49.282
01:19:39.858 : en:01:19:39.858
01:25:29.583 : en:01:25:29.583
01:30:51.321 : en:01:30:51.321

Κατ' αρχην, Χρονια Πολλα και να χαιρεστε το ονομα σας, Kostas_Y και zilmer! Σορυ, με αυτα και τα αλλα ξεχαστηκα...

Ευχαριστώ. Αυτα παθαίνεις αν κάθεσαι και γράφεις σε forum στις 5 τα ξημερώματα, ξεχνάς! :D

Στο θεμα τωρα.

@Kostas_Y

1) Ανεβασα το export του Mediainfo σε txt αρχειακι, ριξτε μια ματια να μου πειτε γιατι δεν το παιζει

Δεν το βλέπω πουθενά το .txt :chinscratch:

2) Περι refresh rate, επειδη με εκαιγε, εκανα μια "βλακειουλα"¨-δεν θα το ξανακανω: εβαλα να παιζει μια ταινια στην τηλεοραση (WMP --> "Play to") και εκει που επαιζε, επιασα και αλλαξα το refresh rate του Monitor μου σε κατι τρελλο: 25Hz interlaced! Ε, λοιπον, η εικονα στο monitor (DELL) αρχισε και ετρεμε λες και τη χτυπουσε κομπρεσερ... Η εικονα στην τηλεοραση δεν αλλαξε στο ελαχιστο και ουτε κατα διανοια επηρεαστηκε καθολου! Συμπερασμα: το refresh rate της οθονης δεν εχει καμμια σχεση με αυτο της τηλεορασης στη συγκεκριμενη φαση. Δεν ξερω τι ακριβως γινεται, ασχετη ειμαι, να υποθεσω οτι αναλαμβανει ο εσωτερικος Media Player της Panasonic.....? Dunno! Ας πει καποιος που ξερει!

Ξεχνώ συνέχεια οτι έχεις πολλές οθόνες. Αυτό με τα 25Hz μου το έκανε η Panasonic αλλά είναι η μόνη οθόνη που έχω στον Η/Υ.

Το μονιτορ, το DeLL ειναι απο μαμά στα 60Ηz και μπορεί να δινει καποιες τιμες progressive(αυτό που λεμε 24p,50p,60p) και μερικες Interlaced (25,30).
η τηλεόραση ειναι 50(100)άρα μπορει να παιξει το 25x2(x4)fps ανετα χωρίς να σου κακοφαίνεται και απο μαμά όλες περνουν Interlaced 1080i ακομα και πολλες
HD Ready αν συνδεθουν με pc.
H interlaced σαν μέθοδος προβολης εχει πρόβλημα με τις στατικες εικονες οπως το desktop του υπολογιστή (Interline twitter)
και επειδή δεν ειναι η native αναλυση της οθονης σου και επειδή κάθεσαι πολύ κοντά σου προκαλει ενα τρεμουλο (flickering)
Στην τηλεόραση για τους λόγους που αναφερθηκαν πριν και λογω απόστασης δεν είναι τόσο εντονο.
Αυτή είναι μια μπακαλίστική ανάλυση, Κανονικά θα έμπρεπε να σου αναλύσω πολλά πράγματα τα οποία ομως δεν σου χρειάζονται.
Αν εχεις ορεξη ψαξε στο wiki interlaced video,Interline twitter,progressive scan, flicker(screen), Bandwidth (signal processing)

Βασικά μπλέκεις πάρα πολυ.
Ασε ολες τις οθονες στα recomended που λεει το pc.
Εγω θα σου λεγα να κατεβασεις τον MPC-HC και να μην πειραξεις τιποτα για αρχή.
Ουτε κοντεκς ουτε φιλτρα.
ΑΠλα πατα δεξι κλικ , screen resolytion--> extend ή duplicate screens.
ΜΕτα πηγαινε στον Mpc-hc χωρίς να παίζει τιποτα
πατα δευτερη γραμμή -->λεει φορματς(formats)
καπου στη μεση λεει matroska media file (.mkv)
τικαρεις το κουτακι
καπου πιο κατω λεει
MPEG-TS Media file , το τικαρεις και αυτό.
τελος 5 κουτακια πριν το τελος λεει
video file .avi
και αυτό
Αpply -->ok κλείνεις!
τωρα πας πανω στις ταινίες,πατας διπλό κλικ
και ανοιγουν με τον MPC-HC χωρις play to...

ασχετο αλλα το Baraka απο την MPI Media
που εχεις σκοπό να δεις
είναι φοβερό δισκάκι.
θεωρείται BLuRay αναφοράς .
ΑΠο τα πρώτα κορυφαια δισκάκια που είχαν βγει
το εψαχνα με ελληνικούς υπότιτλους αλλα δεν το βρήκα ποτέ.
Aπο ο,τι βλέπω η ματροσκα που εχεις είναι 1080p Και με καλό bitrate
και DTS-MA 24/96
Θα είναι φοβερη εμπειρία.

Re: Απάντηση: Windows 7 Media Center. Ποιό πακέτο codecs?

--- snip! ---

ασχετο αλλα το Baraka απο την MPI Media
που εχεις σκοπό να δεις
είναι φοβερό δισκάκι.
θεωρείται BLuRay αναφοράς .
ΑΠο τα πρώτα κορυφαια δισκάκια που είχαν βγει
το εψαχνα με ελληνικούς υπότιτλους αλλα δεν το βρήκα ποτέ.
Aπο ο,τι βλέπω η ματροσκα που εχεις είναι 1080p Και με καλό bitrate
και DTS-MA 24/96
Θα είναι φοβερη εμπειρία.

<Άσχετο> Δεν χρειάζονται οι υπότιτλοι. Απο τη μια οι εικόνες είναι εξωπραγματικές και από την άλλη...δεν υπάρχουν διάλογοι! </Άσχετο>

κωστα μόλις εκανες ενα ανθρωπο πολυ χαρούμενο
το χει και το Amazon στο με 10 λιρες τσαμπα μεταφορικα!
αυτά είναι ...

συγνωμη για το offtopic παιδια!

@ ΙΟΑΝΝΑ
Δεν υπαρχει πιο απλο προγραμμα απο το XBMC
Ψεκαζεις Σκουπιζεις Τελειωσες
Δεν μπορω να καταλαβω το προβλημα γιατι και εγω εχω τη PANNY 42U20
και ολα ειναι ρολοι
Βαγγελης..............

Βασικά μπλέκεις πάρα πολυ.

Καλημερα :)

Portioli, σορυ που απομονωνω το παραπανω, απο το κατα τα αλλα πολυ κατατοπιστικο post σου, αλλα δεν θελω σε καμμια περιπτωση να δημιουργηθουν λανθασμενες εντυπωσεις... Ουτε θελω να μπλεξω παρα πολυ λοιπον, ουτε και με ενδιαφερουν τεχνικες λεπτομερειες και τεχνολογικες θεωριες. Εγω απλα προσπαθω το βασικο: να κανω τις ταινιες μου να παιξουν σωστα στην τηλεοραση μου, που στη δικη μου περιπτωση σημαινει: α) χωρις σπασιματα/κολληματα & β) με ηχο απο τα ηχεια της τηλεορασης. Το οτι εβαλα το monitor μου σε 25Hz interlaced ΔΕΝ σημαινει οτι ενδιαφερομαι για την θεωρια αναπαραγωγης ταινιων + τι θα πει το καθε mode και format, ουτε και το οτι επιθυμω να...παω στο Πανεπιστημιο για να δω μια ταινια! Απλα, εκανα ενα πειραματακι-βλακειουλα για να δω αν θα επηρεαστει η τηλεοραση.

Επι του θεματος:

- Τελικα γιατι δεν παιζει το Baraka απο το "Play to" του WMP και γιατι η τηλεοραση μου βγαζει το μυνημα: "Δεν υποστηριζεται αυτο το ειδος αρχειου"...? (το συγκεκριμενο αρχειο παιζει μια χαρα στο monitor μου με WMP. Επισης, το μετονομασα χωρις αποτελεσμα)

- Τελικα, ποσο ειναι το refresh rate (δηλαδη στα ποσα Hz δουλευει) η τηλεοραση μου οταν παιζει ταινια με τον WMP μεσω του "Play to"...? Δεν λειτουργει σαν extended desktop στην συγκεκριμενη περιπτωση η τηλεοραση μου και υπενθυμιζω οτι το WMP την βλεπει σαν κομματι του οικιακου μου δικτυου (HomeGroup, Home Network)

Τελος:

[OFF TOPIC]:
* το Baraka ειναι οντως φανταστικο (και ναι, εχει μονο μουσικη οχι λογια), και γενικοτερα αυτη την περιοδο στρωσιματος της τηλεορασης προμηθευομαι (σχεδον) μονο ταινιες αναφορας διοτι θελω να παρω μια γευση απο το τι μπορει να προσφερει. Αλλες εξαιρετικες ταινιες (απο πλευρας ποιοτητας εικονας) που εχω δει ειναι οι: Cars, The Dark Knight, Star Trek 2009 κ.α.

Last edited:

Καλημερα :)
--- snip! ---

Επι του θεματος:

- Τελικα γιατι δεν παιζει το Baraka απο το "Play to" του WMP και γιατι η τηλεοραση μου βγαζει το μυνημα: "Δεν υποστηριζεται αυτο το ειδος αρχειου"...? (το συγκεκριμενο αρχειο παιζει μια χαρα στο monitor μου με WMP. Επισης, το μετονομασα χωρις αποτελεσμα)

- Τελικα, ποσο ειναι το refresh rate (δηλαδη στα ποσα Hz δουλευει) η τηλεοραση μου οταν παιζει ταινια με τον WMP μεσω του "Play to"...? Δεν λειτουργει σαν extended desktop στην συγκεκριμενη περιπτωση η τηλεοραση μου και υπενθυμιζω οτι το WMP την βλεπει σαν κομματι του οικιακου μου δικτυου (HomeGroup, Home Network)

Με DLNA δεν στέλνεις τις ταινίες στην ΤV? Τότε, αν δεν κάνω λάθος, η TV παίρνει raw data από τον Η/Υ και παίζει την ταινία με τον δικό της player. Για κοίτα μήπως το Baraka έχει header compression.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε το refresh rate της τηλεόρασης δεν έχει σχέση με τον Η/Υ.

Με DLNA δεν στέλνεις τις ταινίες στην ΤV? Τότε, αν δεν κάνω λάθος, η TV παίρνει raw data από τον Η/Υ και παίζει την ταινία με τον δικό της player. Για κοίτα μήπως το Baraka έχει header compression.

Αν ισχύουν τα παραπάνω, τότε το refresh rate της τηλεόρασης δεν έχει σχέση με τον Η/Υ.

Ναι, οταν δεν κανω την τηλεοραση δευτερη οθονη (απο Resolution /extend desktop to this display), τοτε λειτουργει μεσω δικτυου DLNA! Οποτε δηλαδη τι ακριβως συμβαινει στη συγκεκριμενη περιπτωση? Αναλαμβανει και "καθαριζει" ο media player της τηλεορασης? Και κανει τη δουλεια του σωστα? Δηλαδη ολα αυτα που λεμε για sharck007 και codecs και mpc δεν εχουν καμμια εφαρμογη στην DLNA συνδεση?
Βασικα, αν κανει ισαξια δουλεια ο media player της τηλεορασης με τα παραπανω πακετα / players, ειναι η καλυτερη μου---> θα εχω τουλαχιστον ενα σιγουρο τροπο να παιζω τις ταινιες μου! Διοτι, περιττο να πω οτι ΠΟΤΕ δεν παρατηρησα σπασιματα/κολληματα οταν επαιζε ο media player της τηλεορασης την ταινια! Ή θα την παιξει σωστα ή δεν θα την παιξει καθολου! (σημ: βεβαια, τωρα αρχισα να βλεπω οποτε εχω "εμπειρια" απο 4-5 ταινιες)

Παμε τωρα στο header compression...
- Απο που μπορω να δω ΑΝ στην προαναφερθεισα ταινια εχει εφαρμοστει header compression?

Εψαξα λιγο το προβλημα στο ιντερνετ και αρκετος κοσμος εχει το ιδιο προβλημα κυριως με τα τελευταια .mkv. Τελος παντων, κατεβασα και εγκατεστησα το mkvmerge GUI v4.7.0
Εριξα μεσα το Baraka.mkv επελεξα και επελεξα compression : none (δες screenshot). Δημιουργηθηκε μετα απο περιπου 6 λεπτα το αρχειο Baraka(1).mkv
που ουτε αυτο δεν παιζει... (απο το mp της τηλεορασης).

Οποτε?

Ναι, οταν δεν κανω την τηλεοραση δευτερη οθονη (απο Resolution /extend desktop to this display), τοτε λειτουργει μεσω δικτυου DLNA! Οποτε δηλαδη τι ακριβως συμβαινει στη συγκεκριμενη περιπτωση? Αναλαμβανει και "καθαριζει" ο media player της τηλεορασης? Και κανει τη δουλεια του σωστα? Δηλαδη ολα αυτα που λεμε για sharck007 και codecs και mpc δεν εχουν καμμια εφαρμογη στην DLNA συνδεση?
Βασικα, αν κανει ισαξια δουλεια ο media player της τηλεορασης με τα παραπανω πακετα / players, ειναι η καλυτερη μου---> θα εχω τουλαχιστον ενα σιγουρο τροπο να παιζω τις ταινιες μου! Διοτι, περιττο να πω οτι ΠΟΤΕ δεν παρατηρησα σπασιματα/κολληματα οταν επαιζε ο media player της τηλεορασης την ταινια! Ή θα την παιξει σωστα ή δεν θα την παιξει καθολου! (σημ: βεβαια, τωρα αρχισα να βλεπω οποτε εχω "εμπειρια" απο 4-5 ταινιες)

To μήνυμα "Δεν υποστηριζεται αυτο το ειδος αρχειου" δεν είναι των Windows, έτσι? Ο media player της τηλεόρασης "καθαρίζει" όπως λες και εσύ. Αν έπαιζε με το WMP όλο και θα έβλεπες τα γραφικά του προγράμματος, οπότε...τα codecs δεν έχουν σημασία.

Παμε τωρα στο header compression...
- Απο που μπορω να δω ΑΝ στην προαναφερθεισα ταινια εχει εφαρμοστει header compression?

Εψαξα λιγο το προβλημα στο ιντερνετ και αρκετος κοσμος εχει το ιδιο προβλημα κυριως με τα τελευταια .mkv. Τελος παντων, κατεβασα και εγκατεστησα το mkvmerge GUI v4.7.0
Εριξα μεσα το Baraka.mkv επελεξα και επελεξα compression : none (δες screenshot). Δημιουργηθηκε μετα απο περιπου 6 λεπτα το αρχειο Baraka(1).mkv
που ουτε αυτο δεν παιζει... (απο το mp της τηλεορασης).

Οποτε?

Δεν έχω πρόχειρο κανένα MKV με header compression αλλά το Mediainfo πρέπει να δίνει τις πληροφορίες που θες.

Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να βγάλεις τη συμπίεση από όλα τα streams του αρχείου (εικόνα, ήχο και κεφάλαια) ξεχωριστά ή να το απενεργοποιήσεις εντελώς απο το File -> Options -> mmg -> Disable header removal compression...

Πάντως σίγουρα η G30 έχει πρόβλημα με header compression, δες και το ανάλογο θέμα.

To μήνυμα "Δεν υποστηριζεται αυτο το ειδος αρχειου" δεν είναι των Windows, έτσι? Ο media player της τηλεόρασης "καθαρίζει" όπως λες και εσύ. Αν έπαιζε με το WMP όλο και θα έβλεπες τα γραφικά του προγράμματος, οπότε...τα codecs δεν έχουν σημασία.

Οχι, δεν ειναι των Windows αυτο το μυνημα, ειναι του Media Player της Panasonic G30 μου. Ιδιου περιεχομενου και στυλ μυνηματα δινει και σε αλλες λειτουργιες. Και περαν αυτου, στον Task Manager δεν τρεχει τιποτε αλλο περαν απο το "Play to"... Οποτε το ξεκαθαρισαμε: ο ενσωματωμενος media player αναλαμβανει την αναπαραγωγη οποτε...να υποθεσω οτι κανει καλυτερη ή τουλαχιστον την ιδια δουλεια με τους codecs/software players για τους οποιους συζητησαμε?...? Εχουν τουλαχιστον εφαμιλλη ποιοτητα?

Δεν έχω πρόχειρο κανένα MKV με header compression αλλά το Mediainfo πρέπει να δίνει τις πληροφορίες που θες.

Αν δεν κάνω λάθος, πρέπει να βγάλεις τη συμπίεση από όλα τα streams του αρχείου (εικόνα, ήχο και κεφάλαια) ξεχωριστά ή να το απενεργοποιήσεις εντελώς απο το File -> Options -> mmg -> Disable header removal compression...

Πάντως σίγουρα η G30 έχει πρόβλημα με header compression, δες και το ανάλογο θέμα.

Ενα αλλο προγραμμα που δειχνει πληροφοριες ειναι το mkvinfo που ερχεται μαζι με το mkvmerge. Μου ηρθε και μια αλλη ταινια που δεν μου επαιζε. Σε αυτην επαιρνα το μυνημα "Αδυναμια αναγνωσης αρχειου". Εκανα την διαδικασια αφαιρεσης της συμπιεσης με τον τροπο που περιγραφεις και αμεσως επαιξε!

Πριν απο λιγο τελειωσα (ξανα) την ιδια διαδικασια στο Baraka. Δεν παιζει με τιποτα (μεσω του "Play to"). Και ουτε εχει thumbnail στο folder του, ενω οι αλλες ταινιες που παιζουν κανονικα, εχουν. Και εκεινη που αναφερω παραπανω, που πριν δε επαιζε, απεκτησε thumbnail μετα την αφαιρεση της συμπιεσης του header και παιζει βεβαια κανονικα τωρα!

Παντως, ευχαριστω πολυ Κωστα που απαντας!
Απιστευτο μου φαινεται σε ΤΟΣΟ σημαντικα θεματα να μην απανταει και να μην δινει τα φωτα του και καποιος moderator/παλαιος χρηστης/γνωστης!

Μιλαμε για απλα και βασικα πραγματα εδω, που τα χρειαζεται ολος ο κοσμος! Τιποτε το εξεζητημενο...

Last edited:
Απ' ότι βλέπω, το Baraka που έχεις είναι συμπιεσμένο με VC1.. σίγουρα υποστηρίζει αυτό το codec ο media player της τηλεόρασής σου;

Γεια σας!!

Να πω την αληθεια, δεν ξερω, αλλα τωρα που κοιταξα το manual, VC1 δεν βλεπω... Βαζω και φωτο να μου πειτε κι εσεις!

Και σας παρακαλω, μιας και σας βρηκα, μου απαντατε και στο εξης απλο:

- ο ενσωματωμενος media player της τηλεορασης μου (Panasonic G30 46") ειναι τουλαχιστον εφαμιλλος με codecs/software players οπως VLC, XBMC, shark007, mpc-hc κλπ? Εννοω απο αποψη ποιοτητας αναπαραγωγης και μονο! Δηλ. οχι ευκολιων κλπ

Ευχαριστω πολυ!!

EDIT---> Αχχ, ψεματα καλε!! Τωρα το κοιταξα καλυτερα και ναι, υπαρχει το VC-1... Εκει που λεει ASF!

Attachments

• for.jpg
    for.jpg
    87.3 KB · Views: 15
Last edited:
Δεν νομίζω ότι θα σου παίξει VC1 ματρόσκες (mkv ) φιλενάδα. Το VC1 που είδες είναι για αρχεία τύπου asf.

Δεν νομίζω ότι θα σου παίξει VC1 ματρόσκες (mkv ) φιλενάδα. Το VC1 που είδες είναι για αρχεία τύπου asf.

Και μάλιστα WVC1, ακόμα χειρότερα δηλαδή. Έχω προγράμματα στον Η/Υ που σηκώνουν τα χέρια όταν βλέπουν WVC1.

Μόλις τώρα είδα τα στοιχεία του αρχείου. Έγραφα μήνυμα την ώρα που τα ανέβαζες και το forum τα "πήδηξε" :p

Κάποιος σου είχε προτείνει να βλέπεις μεγάλα MKV (a.k.a. remux), το πρόβλημα είναι ότι χρησιμοποιούν δύσκολα codecs. Ουσιαστικά είναι το blu-ray απείραχτο.