Windows 7 media center!!!!

με οσο το δυνατον λιγοτερο ενθουσιασμο , περνει οτι θες και το προσαρμοζεις οπως θες ! Ακομα και το Interface. Αυτοματα , μου αναγνωριζε ολες τις σειρες με την σειρα των επεισοδιων,τις εβαλε σε φακελους και σε καθε εtπεισοδιο ενα screen-shot και μια περιληψη.Τα περισσοτερα Mkv επεσε μεσα , αλλα οτι ειχε 3-4 επιλογες (π.χ : butterflight effect) σε αφηνε να επιλεξεις ποια ηθελες.Youtube εννοειται , ελληνικο μενου εννοειται, external players ναι , iso ναι , rip ναι , εγγραφη(εφοσον υπαρχει καρτα tv) ναι , υποτιτλοι οπως και οπου θελουμε χωρις μπερδεματα...δεν ξερω ρε παιδια..φαινεται καλο...τωρα αναλογα και τις απαιτησεις του καθενα βεβαια..αλλα παντως με mediaplayer επιτραπεζιο δεν νομιζω να συγκρινεται.
Α και κατι τελευταιο.Ηχος και εικονα οτι codecs θελουμε χειροκινητα ή αυτοματα χωρις μπερδεματα.Foobar, itunes και μερικα αλλα ειναι plugins που δεν τα εψαξα αλλα υπαρχουν.
Ριξτε μια ματια..δεν χανεται τιποτα..νομιζω
ρίξε και μια ματιά στο xbmc

ρίξε και μια ματιά στο xbmc
εριξα..αργησα να απαντησω για να το ψαξω οσο μπορουσα.Πολυ γρηγορο και καλο , αλλα το mediaportal ειναι ετη φωτος μπροστα (γνωμη μου ).
Ειναι 2 μερες που ασχολουμαι με το m.p , και με windows7, και το μονο που παρατηρησα ειναι οτι δεν εχει συμβατοτητα με καποια plugins παλιοτερα (google earth κτλ)..Δεν ξερω να βγαζω screenshots να δειτε Interface που ουτε dune Ουτε κανενα mediaplayer δεν εχει! Στις τηλεοπτικες σειρες δεν κανεις τιποτα ! Μια φορα εγκαθιστας κατι (προγραμματακι) και απο εκει και περα οτι σειρα βαζεις , οτι επεισοδια , και κακογραμμενα να τα εχεις στον τιτλο , τα βαζει με σειρα φωτογραφιες και περιληψεις καθε επεισοδιου! Για ταινιες δεν μιλαμε..αψογο.Τωρα τελευταια προσθεσα youtube & youtubefm , ιντερνετικα δορυφορικα καναλια (δεν παιζουν ολα) , παιχνιδακια κτλ..
Αρκετα ομως σας ζαλιζα ...μην πεσει και :BDBDG54:

εριξα..αργησα να απαντησω για να το ψαξω οσο μπορουσα.Πολυ γρηγορο και καλο , αλλα το mediaportal ειναι ετη φωτος μπροστα (γνωμη μου ).
Ειναι 2 μερες που ασχολουμαι με το m.p , και με windows7, και το μονο που παρατηρησα ειναι οτι δεν εχει συμβατοτητα με καποια plugins παλιοτερα (google earth κτλ)..Δεν ξερω να βγαζω screenshots να δειτε Interface που ουτε dune Ουτε κανενα mediaplayer δεν εχει! Στις τηλεοπτικες σειρες δεν κανεις τιποτα ! Μια φορα εγκαθιστας κατι (προγραμματακι) και απο εκει και περα οτι σειρα βαζεις , οτι επεισοδια , και κακογραμμενα να τα εχεις στον τιτλο , τα βαζει με σειρα φωτογραφιες και περιληψεις καθε επεισοδιου! Για ταινιες δεν μιλαμε..αψογο.Τωρα τελευταια προσθεσα youtube & youtubefm , ιντερνετικα δορυφορικα καναλια (δεν παιζουν ολα) , παιχνιδακια κτλ..
Αρκετα ομως σας ζαλιζα ...μην πεσει και :BDBDG54:

Δεν εχω την ιδια γνωμη.Κατα αρχας δεν δεχεται τηλε-κοντρολ και ουτε εμφανιζει τα εξωφυλλα των ταινιων.Εχω καρτα τηλεορασης αλλα στο κεντρικο μενου δεν μου δειχνει τιποτε για τηλεοραση

Καλησπερα σε ολους Βαγγελης.......

Δεν εχω την ιδια γνωμη.Κατα αρχας δεν δεχεται τηλε-κοντρολ και ουτε εμφανιζει τα εξωφυλλα των ταινιων.Εχω καρτα τηλεορασης αλλα στο κεντρικο μενου δεν μου δειχνει τιποτε για τηλεοραση

Καλησπερα σε ολους Βαγγελης.......
Καλησπερα Βαγγελη
Κανεις λαθος.Media-portal-configuration και εχει remote control επιλογη , και οχι μονο αυτο αλλα υποστηριζει οτι χειριστηριο θελεις και μαλιστα το προγραμματιζεις.
Για τα εξωφυλλα εγκαθιστας το mymovies ή καπως ετσι απο τα plugins του site , και τα βγαζει μια χαρα με περιληψεις κτλ..μαλιστα ευκολα μπορεις , αν βρεις και ελληνικη περιληψη να την αντικαταστησεις.
Τελος για την τηλεοραση , δες στο επισημο site ποιες ειναι συμβατες ή πηγαινε στο φορουμ να δεις αν υποστηριζεται.Στην αρχικη μαλιστα εγκατασταση σε ρωταει αν θες να βλεπεις τηλεοραση ή να το χρησιμοποιεις μονο για ταινιες(πιστευω επελεξες το πρωτο). Αν η καρτα σου δεν υποστηριζεται παραταυτα, τοτε μαλλον δεν σου κανει το προγραμμα.Κατα τ'αλλα στα 2 πρωτα που ειπες ψαχτο και πιστεψε με αξιζει.
:a0210:

http://www.team-mediaportal.com/files/Download/Skins/16:9/StreamedMP/
το παραπανω interface ειναι τελειως <ανοιχτο> και ρυθμιζεται κατα προτιμηση
http://www.team-mediaportal.com/component/option,com_remository/Itemid,35/func,fileinfo/id,2120/
αυτο ειναι για εξωφυλλα
http://www.team-mediaportal.com/files/Download/Plugins/VideoorMovies/MP-TVSeries/
και αυτο για σειρες.Αυτο το εγκαθιστας και μετα αφου του ορισεις το folder που ειναι οι σειρες σου δεν ξανα ασχολεισαι αφου τα κανει ολα αυτοματα (εξωφυλλα,περιληψεις καθε επεισοδιου,τακτοποιηση κτλ )

http://www.team-mediaportal.com/files/Download/Skins/16:9/StreamedMP/
το παραπανω interface ειναι τελειως <ανοιχτο> και ρυθμιζεται κατα προτιμηση
http://www.team-mediaportal.com/component/option,com_remository/Itemid,35/func,fileinfo/id,2120/
αυτο ειναι για εξωφυλλα
http://www.team-mediaportal.com/files/Download/Plugins/VideoorMovies/MP-TVSeries/
και αυτο για σειρες.Αυτο το εγκαθιστας και μετα αφου του ορισεις το folder που ειναι οι σειρες σου δεν ξανα ασχολεισαι αφου τα κανει ολα αυτοματα (εξωφυλλα,περιληψεις καθε επεισοδιου,τακτοποιηση κτλ )

Φιλε με εσωσες. Ηδη εχω fast forward κ.λ.π στις ματροσκες που στο MEDIA CENTER δεν μπορουσα και ηταν το παραπονο μου. Βλεπω να ξενυχτω σημερα. Μπορω να σε ξαναενοχλησω ? Ευχαριστω Βαγγελης....

λοιπον,λεω να δοκιμασω κ εγω το windows media center!
μεχρι τωρα παιζω με mpc-hc,ffdshow audio για bitstream k ffdshow video για frame interploation..απο οτι καταλαβα,μπορω να παρακαμψω τους ενσωματωμενους decoders κ να "ανοιγω" τον mpc μεσα στο mce....σωστα?
υπαρχει καποιος οδηγος?
ΥΓ θαχει απαντηθει μαλλον,αλλα 43 σελ. ειναι πολλες! :-)
τωρα θα εγκαταστησω το media browser..

γιατί μου θυμίζει skin του xbmc?
γιατι επεμενα οτι εχω δικηο και εκανα λαθος ! Συγνωμη το xbmc αν εξαιρεσουμε οτι δεν υποστηριζει τηλεοραση ειναι παρα πολυ καλυτερο απο το media portal.
Ειδα την επιμονη σου και λεω , για να επιμενει ετσι δεν μπορει...εφαγα ξενυχτια και το τελικο αποτελεσμα ειχες απολυτο δικιο
respect :a0210:

γιατι επεμενα οτι εχω δικηο και εκανα λαθος ! Συγνωμη το xbmc αν εξαιρεσουμε οτι δεν υποστηριζει τηλεοραση ειναι παρα πολυ καλυτερο απο το media portal.
Ειδα την επιμονη σου και λεω , για να επιμενει ετσι δεν μπορει...εφαγα ξενυχτια και το τελικο αποτελεσμα ειχες απολυτο δικιο
respect :a0210:

φαντάζομαι έχεις βάλει για skin το aeon http://forum.xbmc.org/forumdisplay.php?f=68

Εγκατέστησα και δοκιμάζω και το Mediaportal και το XBMC.

Έχοντας ήδη εγκατεστημένο και χρησιμοποιώντας τον Mediabrowser, το μόνο που με χαλάει είναι ότι συχνά "κολάει" κατά την περιήγηση.

Δοκιμάζοντας αρχικά το Mediaportal, πέρα από τα skins που απαιτούν εγκατάσταση, έθεσα και skins τα οποία απλώς ρίχνεις τον φάκελό τους σε σχετικό φάκελο skins του Mediaportal,
ενώ τπ MP τα αναγνωρίζει. Στην τελευταία περίπτωση, όταν εφαρμόζω ένα από αυτά τα skins (π.χ. Aeon, Core), τότε πλέον μου αφαιρείται η δυνατότητα να επιλέξω άλλο skin,
και "κολλάω" σε αυτό το skin.
Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω για να μην απεγκαταστήσω το Mediaportal για δεύτερη φορά ;

Δοκιμάζοντας το XBMC δεν μπορούσα να έχω εξώφυλλά και backdrops.

Εγκατέστησα και δοκιμάζω και το Mediaportal και το XBMC.

Έχοντας ήδη εγκατεστημένο και χρησιμοποιώντας τον Mediabrowser, το μόνο που με χαλάει είναι ότι συχνά "κολάει" κατά την περιήγηση.

Δοκιμάζοντας αρχικά το Mediaportal, πέρα από τα skins που απαιτούν εγκατάσταση, έθεσα και skins τα οποία απλώς ρίχνεις τον φάκελό τους σε σχετικό φάκελο skins του Mediaportal,
ενώ τπ MP τα αναγνωρίζει. Στην τελευταία περίπτωση, όταν εφαρμόζω ένα από αυτά τα skins (π.χ. Aeon, Core), τότε πλέον μου αφαιρείται η δυνατότητα να επιλέξω άλλο skin,
και "κολλάω" σε αυτό το skin.
Γνωρίζει κανείς τι πρέπει να κάνω για να μην απεγκαταστήσω το Mediaportal για δεύτερη φορά ;

Δοκιμάζοντας το XBMC δεν μπορούσα να έχω εξώφυλλά και backdrops.
Ναι , κολλαει γιατι ολα τα skins του media portal δεν αναγνωριζουν το ανοιγουν περα απο την home ή καπως ετσι στο start up.
Θα ανοιξεις το media portal configurations θα πας στο σκινς και θα ξετσεκαρεις ή τσεκαρεις αντιστοιχα στον open with basic home screens(καπως ετσι το λεει πρεπει να ειναι η πρωτη επιλογη , δεν θυμαμαι γιατι ειμαι εκτος σπιτιου τωρα).
Στο xbmc που ειπες πριν, οχι μονο εξωφυλλα μπορεις να εχεις , αλλα μεχρι και τρεηλερ της ταινιας αν θες.
Αν σου αρεσει καλυτερα το xbmc , σου λεω και τον τροπο πως να το κανεις.
Αυτα...

ωπα!! Δεν ξερω αν καταλαβα καλα, και σου απαντησα ετσι.Τι εννοεις δεν μπορεις να αλλαξεις σκιν? Δεν μαρκαρεται τιποτα ή την ωρα που αλλαζεις σκιν σου βγαζει προβλημα και δεν ξεκινα? Σορυ αν καταλαβα λαθος

Δεν εμφανίζει καμία επιλογή skin, ούτε καν το σκιν που είναι επιλεγμένο.
Στο media portal configurations δεν υπάρχει επιλογή skin και γενικώς πουθενα
δεν βρήκα την επιλογή open with basic home screens.

Όσον αφορά το xbmc, όπως σου είπα δοκιμάζω ... οπότε ναι θα με ενδιέφεραι
να βλέπω εξώφυλλα.

για το media portal δεν το ξερω , λυπαμαι .
Αν γυρισεις 2 σελιδες πισω, ο leo06 φωναζε για το xbmc , και εγω του ελεγα οτι το media portal ειναι ετη φωτος μπροστα.Τραγικο λαθος εκανα.
Κανε ενα διαλειμμα απο τα σεταρισματα του portal , κατεβασε xbmc (εγω εχω βαλει την καινουργια beta 2 ) και ενεργοποιησε μεσα απο τα plugins (πας στο get more) του ιδιου του προγραμματος(κανει μονο του download) , το apple traier lite (για να εχεις και τρεηλερ στην καθε σου ταινια) , σεταρε το IMDB (αυτο ειναι στα video plugins), to TVB για τηλεοπτικες σειρες , φορτωσε το ολα στο library και φυσικα auto update και ελα πες μου μετα για media portal.
Οπου κολλησεις πες μου και αν ειναι κανω και ενα print screen και τα ανεβαζω να τα δεις.
Αυτα..

με ποιο skin?
εισαι ο Θεος μου !:grinning-smiley-043
Βασικα με ολα αλλα με το Transparency τα εχεις ολα με ενα πατhμα κουμπιου (πανω τον σταυρο του κοντρολ παιζει τρειλερ, πανω extra info)