Windows 7 RC

Τουλάχιστον για τα 64bit βρήκε τα πάντα (ακόμα και ένα Zboard πληκτρολόγιο που έχω με πρόσοψη που αποσπάται), επίσης έχουν βγει 64 bit drivers απο Nvidia και ATI. Μεγάλη διαφορά από το 7zip 64bit που απλώς πετάει όταν κάνει extract. Κατά τα άλλα ότι δεν βρει κάτι μόνο του του περνάς 64 bit Vista drivers και όλα καλά.

εφαρμογες,προγραμματα...?

Μία ακόμη ερώτηση, από upgrade από Vista σε 7 γίνεται, αυτό που θέλω να ρωτήσω τι γίνεται όταν τα Vista είναι Ελληνικά και τα 7 μόνο αγγλικά?
Πως το ξεπερνώ ?

Ελληνικά windows 7 δεν υπάρχουν έτσι κι αλλιώς ακόμα, μόλις χθες είδα στο windows update υποστήριξη σε διάφορες γλώσσες όπως γαλλικά, γερμανικά, ιαπωνικά κλπ (ελληνικά όχι). Καλύτερα να αποφύγεις το upgrade από vista σε 7, τουλάχιστον μέχρι την τελική τους έκδοση...

Οσοι τρεχετε win 7 beta και θελετε να περασετε σε RC, κανετε clean install.

Ειναι high recomended απο την MS.

Οσων αφορά το compatibility των εφαρμογών, οσα τρέχανε σε vista, το πιο πιθανόν είναι να τρέχουν και σε win 7

Τέλος, για εφαρμογές από XP που έχετε πρόβλημα, τρεξτε τα σε XP Modε

Δυστυχως οχι για ολες. Για mobility δεν υπαρχει τιποτα δυστυχως, και τις φορανε πολλα λαπτοπ!

εχεις στο display manager των catalist,επιλογη αναλυσης και refresh rate?
ποιους drivers κατεβασες?

εγω καταβασα τους πρωτους(47.1mb) απο εδω:

http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx?p=win7/windows-7-32bit

Δημήτρη τα δοκίμασα μόνο για 2 ώρες και τα έβγαλα.

Ανάλυση ήρθε εξαρχής 1920Χ1080 – 60HZ (display settings)

To C.C.C το κοίταξα μόνο σε Advanced Mode για θερμοκρασίες και activity της κάρτας και δούλευε κανονικότατα σε 4670.

WINDOWS 7 X64.

Δημήτρη τα δοκίμασα μόνο για 2 ώρες και τα έβγαλα.

Ανάλυση ήρθε εξαρχής 1920Χ1080 – 60HZ (display settings)

To C.C.C το κοίταξα μόνο σε Advanced Mode για θερμοκρασίες και activity της κάρτας και δούλευε κανονικότατα σε 4670.

WINDOWS 7 X64.

αναλυση&refresh rate, μπορω ν`αλλαξω μεσα απο το control των windows,αλλα το πακετο ειναι οτι καθε φορα που θελω να γυρισω απο το μονιτορ στην tv και το αντιστροφο,δεν δεχεται εντολη απο τον συνδυασμο πληκτρων(hotkeys manager)γιατι η αναλυση δεν εχει προκαθοριστει απο το catalist control.

Re: Απάντηση: Windows 7 RC

Δυστυχως οχι για ολες. Για mobility δεν υπαρχει τιποτα δυστυχως, και τις φορανε πολλα λαπτοπ!

Εγώ τα έστησα σε ένα laptom με ATI Mobility Radeon Xpress1100 και μου κατέβασε drivers από windows update μόνο του. Επειδή όμως το catalyst δεν το περιείχε, έκανα system restore πριν το update και εγκατέστησα τους 9,3 για mobility που υποστηρίζουν και τα win 7 και όλα τέλεια

Το έβαλα και εγώ δοκιμαστικά σε έναν περισσευούμενο 2.5" δίσκο στο λάπτοπ...
Δεν έκανε σωστό scaling στην συχνότητα του Ρ-Μ centrino μου (Εβλεπε μόνο την μέγιστη, και μια άλλη ξεκάρφωτη και αρκετά υψηλή, που σε κανένα άλλο λειτουργικό δεν είχα ξαναδεί)
Το ανεμηστηράκι του δούλευε μόνιμα στο μέγιστο (κανονικά ελέγχεται από τους drivers της κάρτας γραφικών. Παρότι την είδε σωστά και έβαλε από μόνο του, δεν έστρωσε).
Δεν έκανε scaling ούτε στην κάρτα γραφικών, και την είχε και αυτήν στο μέγιστο.
Δεν έβλεπε τα ηχεία του λάπτοπ, και δεν είχα ήχο! Παρότι έβλεπε τα κυκλώματα ήχου.
Δεν είδα κάτι ιδιαίτερο από άποψη ταχύτητας φορτώματος - απόκρισης σε σχέση με τα λειτουργικά που ήδη είχα (αν και τα υπόλοιπα τα έχω εγκατεστημένα σε γρηγορότερο δίσκο, αλλά προηγούμενης γενιάς). Φυσικά, δεν χρησιμοποιώ πουθενά vista... Εχοντας δει πως είναι τα vista σε λάπτοπ, ναι, τότε ίσως να τα έβρισκα γρήγορα.
Οπτικά τα βρήκα κατώτερα από το ubuntu μου.

... και φυσικά ξαναμπήκε πάνω ο δίσκος με το dual boot win XP / ubuntu 9.04 -bye-

υγ. ίσως ξαναπροσπαθήσω να λύσω το θέμα κατεβάζοντας drivers για vista 32bit για κάρτα γραφικών... μήπως λυθούν κάποια από τα "προβλήματα".

Last edited:
αυτο το ubuntu τοσο ωραιο οπτικα ειναι? δε θυμαμαι να μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις οταν το δοκιμασα περυσι..το παρατησα γρηγορα ειναι η αληθεια γιατι ηθελε ψαξιμο, ισως να ξαναπροσπαθησω και να το βαλω ντουαλ μπουτ στο νετμπουκ..

Απάντηση: Re: Windows 7 RC

αυτο το ubuntu τοσο ωραιο οπτικα ειναι? δε θυμαμαι να μου αφησε και τις καλυτερες εντυπωσεις οταν το δοκιμασα περυσι..το παρατησα γρηγορα ειναι η αληθεια γιατι ηθελε ψαξιμο, ισως να ξαναπροσπαθησω και να το βαλω ντουαλ μπουτ στο νετμπουκ..

(οφτόπικ)
σε νέτμπουκ δεν θα πάρεις τα μέγιστα, γιατί στις πολύ αδύναμες (ή στις... ανύπαρκτες έως αρχαίες που έχουν τα τωρινά νετμπουκς) δεν σε αφήνει να ενεργοποιήσεις τις μέγιστες τους δυνατότητες στα οπτικά εφέ... Αν πάντως έχεις όρεξη να δεις, ψάξε στο youtube να δεις βίντεο από ubuntu με compiz, κύβοι-desktop να αιωρούνται, παράθυρα να εκρήγνυνται, να διακτινίζονται, να καίγονται, τα διάφορα παράθυρα να είναι σαν ενεργές διαφανείς επιφάνειες μπροστά από τις πλευρές του κύβου κλπ... (δεν τα λέω τυχαία αυτά, τα έχω να γίνονται στο δικό μου, ένα P-M centrino 1.73 με gForce 6800go...)

Μέσα στην εβδομάδα έκανα κι εγώ την δοκιμή μου με την RC 7100.

Δοκίμασα τα 32μπιτα στο ΕΕΕ PC 1000H και τα 64μπιτα στο HTPC μου.

Στο EEE PC εκτός απο το bluetooth τα βρήκε όλα. Για καλό και για κακό βέβαια πέρασα και τους drivers της Asus. Ομολογώ ότι η απόκριση τους είναι καλύτερη από τα XP.

Στο HTPC (AMD 4800+, onboard ATI HD3200, 4GB ram) εξεπλάγην ευχάριστα. Ομολογώ ότι τα Vista δεν τα έχω δουλέψει καθόλου και αν η αίσθηση στην ταχύτητα και την σταθερότητα είναι η ίδια με των Windows 7 τότε έσφαλα από καιρό που τα απέφευγα.
CoreAVC, ffdshow, mpchc, vsfilter, mediaportal, imon vfd, δουλεύουν όλα ΟΚ. Πέρασα και το CCC της ΑΤΙ για τα Windows 7 και όλα πάνε ροιλόι. Τα mediacenter των 7 δεν τα έχω δεί ακόμα.

Τα έχω εγκαταστήσει σε άλλο partition και έχω κρατήσει τα XP για παν ενδεχόμενο, όμως μετά από 5 μέρες χωρίς πρόβλημα σε καθαρά χρήση HTPC με βλέπω να μην ξαναγυρίζω.

Α! δεν σας είπα και το άλλο. Tearing ? Ποιο Tearing? (Χωρίς καμία ρύθμιση από πλευράς μου. Στα XP μου πήρε μια εβδομάδα να παίζω με ρυθμίσεις για να απαλλαγώ)

Σήμερα η MS με ένα ενημερωτικό email της διευκρίνισε τις ακριβείς ημερομηνίες λήξης / αυτόματου shut down των Beta και RC:

attachment.php

Όπως βλέπετε, η τρέχουσα RC όντως θα λήξει σε έναν χρόνο, αλλά ήδη από την 1η Μαΐου θα κάνει shut down αυτόματα κάθε 2 ώρες.

Attachments

• win7exp.jpg
    win7exp.jpg
    45.8 KB · Views: 136
Όπως βλέπετε, η τρέχουσα RC όντως θα λήξει σε έναν χρόνο, αλλά ήδη από την 1η Μαΐου θα κάνει shut down αυτόματα κάθε 2 ώρες.

Καλημέρα σας και συγνώμη αν η ερώτησή μου φανεί λίγο ηλίθια...

Αλλά αυτό που έγραψες παραπάνω σημαίνει ότι χωρίς εγώ σαν χρήστης να κάνω κάτι... τα windows 7RC θα κάνουν αυτόματα - μόνα τους shut down κάθε 2 ώρες????

Αυτό συμβαίνει είτε θα είμαι online είτε όχι ή δεν έχει καμία σχέση με internet και το λειτουργικό έχει προεγκατεστημένη τέτοια ρύθμιση για shut down σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο?

Συγνώμη και πάλι... νέος με Windows...
tsopatsopa.gif

Ακριβώς. Ανεξαρτήτως χρήσης, τα RC θα κάνουν shut down μετά από 2 ώρες λειτουργίας.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι μιλάμε για Betas και Release Candidates, των οποίων ο λόγος ύπαρξης είναι το testing, και όχι η κανονική / παραγωγική λειτουργία.

Δεν είναι ακριβώς "τζάμπα λειτουργικό για έναν χρόνο".