Windows 7 RC

Αφού δεν σας ικανοποιούσαν ολα αυτά τα χρόνια τα προιοντα της Μικροσοφτ, γιατί τα χρησιμοποιούσατε? Γιατί δεν βάζατε ubuntu ή δεν παίρνατε ένα apple?

Επίσης, φαντάζομαι ότι "σε υποχρέωναν" να αγοράσεις λειτουργικό της Microsoft όταν έπαιρνες καινούργιο pc. Γιατί δεν το έπαιρνες με το dos μόνο για να βγείς και από την υποχρέωση να πληρώνεις λειτουργικά?

Έχω την αίσθηση ότι τα μπερδεύετε τα πράγματα....

τα περισσότερα sw σου δίνουν την δυνατότητα να τα δοκιμάσεις...

απαξ και επιλέγεις να τα χρησιμοποιείς, πληρώνεις ... τελος....

υπάρχει τρόπος το START button να έχει την κλασσική μορφή των XP/2000?

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Windows 7 RC

Κι εγώ φίλε μου θέλω τα ίδια πράγματα, τα οποία η αγαπητή εταιρία MICROSOFT με κανένα τρόπο δεν μου έχει εξασφαλίσει όλα αυτά τα χρόνια και τις φορές που ΠΛΗΡΩΣΑ υποχρεωτικά το λειτουργικό της. Τα windows 7 φαίνεται να είναι η μοναδική εξαίρεση, αλλά πλέον κανείς δεν θέλει να πιστέψει τον Ψεύτη βοσκό :)
Νομίζω όμως ότι, το ότι τα δοκιμάσαμε τόσο καιρό, διαπιστώνοντας την "αλλαγή" σε σχέση με παλιότερα προϊόντα της MS, είναι σημαντικό και ήδη έχεις πιστέψει το βοσκό...
Και μήπως δεν σου άρεσαν τα XP? Απλά τα Vista πήγαν όλη την ιστορία πίσω!

Πάντως, το ότι θα έχεις στα χέρια σου μια απόδειξη αγοράς με τριψήφιο νούμερο, δυστυχώς ΔΕΝ θα σου εξασφαλίσει σταθερό και ενήμερο pc.
Και πώς υπολογίζεις να κάνεις updates και να λαμβάνεις ενημερώσεις ασφαλείας, σε ένα προϊόν που δεν είναι registered?

Επανειλημμένα έχω αντιμετωπίσει ΠΟΛΛΑ προβλήματα με προ-εγκατεστημένα windows, ας αφήσουμε απ' έξω τη διαδικασία "ενεργοποίησης" προηγούμενων εκδόσεων, και συχνά άνθρωποι που ασχολούνται καταφεύγουν στην "πειρατεία" όχι για οικονομικούς αλλά τεχνικούς λόγους.
Εύχομαι, τα πειράματα τα οποία έχουμε υποστεί όλοι μας από τη μεγάλη και φιλάνθρωπη εταιρία να βρουν αίσιο τέλος στα windows 7, από τα οποία έχω θετική εμπειρία μέχρι τώρα.
Εδώ πρέπει να διευκρινήσω, ότι ποτέ δεν έμεινα με τα προεγκατεστημένα.
Πρώτη δουλειά, να δημιουργήσω τα DVD για την εγκατάσταση (που περιέχονται σε κάθε προεγκατεστημένη έκδοση) και μετά, format.
Το προεγκατεστημένο, είναι σαν να δουλέύεις στο pc ενός φίλου σου. Ποτέ δεν ξέρεις τί είναι πού...
Μάλιστα το τελευταίο μου laptop (με vista, Δεκ 07), αφού έκανα τα παραπάνω, τό γύρισα σε XP Pro.

Παραθέτω και μερικά αναμνηστικά για τους παλαιότερους

Attachments

• disk1.jpg
    disk1.jpg
    167.2 KB · Views: 20
  • disk2.jpg
    disk2.jpg
    161 KB · Views: 15
  • disk3.jpg
    disk3.jpg
    167.1 KB · Views: 18
Αφού δεν σας ικανοποιούσαν ολα αυτά τα χρόνια τα προιοντα της Μικροσοφτ, γιατί τα χρησιμοποιούσατε? Γιατί δεν βάζατε ubuntu ή δεν παίρνατε ένα apple?

Επίσης, φαντάζομαι ότι "σε υποχρέωναν" να αγοράσεις λειτουργικό της Microsoft όταν έπαιρνες καινούργιο pc. Γιατί δεν το έπαιρνες με το dos μόνο για να βγείς και από την υποχρέωση να πληρώνεις λειτουργικά?

Το Ubuntu και άλλα linux και βέβαια τα χρησιμοποιώ. Βασικός λόγος επειδή είναι Open Source. Για τον ίδιο λόγο, συν το μεγάλο κόστος ΔΕΝ χρησιμοποιώ Apple. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαλέξω ΕΝΑ στρατόπεδο... όσο περισσότερα ΕΡΓΑΛΕΙΑ μαθαίνει να χρησιμοποιεί κανείς, τόσο το καλύτερο!
Τα windows τα πλήρωνα υποχρεωτικά κάθε φορά που αγόραζα φορητό υπολογιστή. Εαν γνωρίζεις που μπορώ να αγοράσω φορητό χωρίς λειτουργικό, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με, με ενδιαφέρει.

Νομίζω όμως ότι, το ότι τα δοκιμάσαμε τόσο καιρό, διαπιστώνοντας την "αλλαγή" σε σχέση με παλιότερα προϊόντα της MS, είναι σημαντικό και ήδη έχεις πιστέψει το βοσκό...
Και μήπως δεν σου άρεσαν τα XP? Απλά τα Vista πήγαν όλη την ιστορία πίσω!

Και πώς υπολογίζεις να κάνεις updates και να λαμβάνεις ενημερώσεις ασφαλείας, σε ένα προϊόν που δεν είναι registered?

Οι υπολογιστές είναι σχετικοί με το επάγγελμά μου και το χόμπι μου. Για τα win 7 έγραψα πως δεν θέλουμε (...ή φοβόμαστε πλέον...) να πιστέψουμε το "βοσκό", όχι πως δεν θα πρεπε! ;)

Επίσης, μια χαρά updates κάνεις και χωρίς χρυσοπληρωμένο λειτουργικό. Ρίξτε μια ματιά στο δίκτυο. Υπάρχουν μερικά ...γ@μάτ@ φόρουμ (όπως το παρόν) όπου θα βρείτε λύσεις... (μάλλον δεν είναι σωστό να αναφερθώ περισσότερο στο θέμα)
δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό, αν μπορώ να βοηθήσω στείλε pm.

Re: Απάντηση: Windows 7 RC

Το Ubuntu και άλλα linux και βέβαια τα χρησιμοποιώ. Βασικός λόγος επειδή είναι Open Source. Για τον ίδιο λόγο, συν το μεγάλο κόστος ΔΕΝ χρησιμοποιώ Apple. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαλέξω ΕΝΑ στρατόπεδο... όσο περισσότερα ΕΡΓΑΛΕΙΑ μαθαίνει να χρησιμοποιεί κανείς, τόσο το καλύτερο!
Τα windows τα πλήρωνα υποχρεωτικά κάθε φορά που αγόραζα φορητό υπολογιστή. Εαν γνωρίζεις που μπορώ να αγοράσω φορητό χωρίς λειτουργικό, σε παρακαλώ ενημέρωσέ με, με ενδιαφέρει.

Οι υπολογιστές είναι σχετικοί με το επάγγελμά μου και το χόμπι μου. Για τα win 7 έγραψα πως δεν θέλουμε (...ή φοβόμαστε πλέον...) να πιστέψουμε το "βοσκό", όχι πως δεν θα πρεπε! ;)

Επίσης, μια χαρά updates κάνεις και χωρίς χρυσοπληρωμένο λειτουργικό. Ρίξτε μια ματιά στο δίκτυο. Υπάρχουν μερικά ...γ@μάτ@ φόρουμ (όπως το παρόν) όπου θα βρείτε λύσεις... (μάλλον δεν είναι σωστό να αναφερθώ περισσότερο στο θέμα)
δεν είναι και κανένα σπουδαίο μυστικό, αν μπορώ να βοηθήσω στείλε pm.

Αγαπητέ,
έχεις δίκιο σε γενικές γραμμές. Απλώς θα σου πω ότι, στο εργασιακό μου περιβάλλον, τρέχουν W2K servers, Novell server, Exchange server, SQL server και όλοι αυτοί με clients από Win98 έως WinXP. Τα W98-άρια εξακολουθούν να λειτουργούν, γιατί υποστηρίζουν εφαρμογές DOS, όπως Λογιστική, Αποθήκη, Πελάτες, Τιμολόγηση κλπ, Ελληνικές και καθόλου open source.
Δεν είναι δυνατόν να καταργήσουμε τον Novell, γιατί τον χρειάζονται κάποιες εφαρμογές!
Θα έβαζες το χεράκι σου σ' ένα τέτοιο κυκεώνα και θα εγκαθιστούσες μιά open source λύση, η οποία θα είχει ποιό support?
Αυτά που λές είναι εύκολα και ευχάριστα (όταν πειραματίζεσαι) στο σπίτι, φτάνει να έχεις έναν WHS (όπως έχω κάνει εγώ) με backup από οτιδήποτε, αλλά όχι για μια επιχείρηση.

υπάρχει τρόπος το START button να έχει την κλασσική μορφή των XP/2000?

Διάβασε και εδώ και προπαντός, δημιούργησε ένα Restore Point (σημείο επαναφοράς [?? στα ελληνικά]) πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε..

Συνήθως οι οδηγοί των Vista λειτουργούν μια χαρά.

ο μονος οδηγος που δεν υπαρχει,ειναι της καρτας ηχου(m-audio 7.1).
γενικοτερα προτεινεις να τα περασω?
προβληματακια,συμβατοτητες με προγραμματα......?

Διάβασε και εδώ και προπαντός, δημιούργησε ένα Restore Point (σημείο επαναφοράς [?? στα ελληνικά]) πριν εγκαταστήσεις οτιδήποτε..

Να'σαι καλά Γιάννη ! :grinning-smiley-043

f1 (help) γραφεις UAC το πρωτο λινκ Turn User Account Control on or off
πατας το link που εχει Click to open User Account Control Settings.
και.... μπαρα κατω για never notify.
The easy way..

Last edited: