Windows 8

Αγόρασα και "κατέβασα" νόμιμα τα Windows 8 Pro από το microsoft.com για αναβάθμιση των Windows XP Pro που έχω εγκατεστημένα στο Mac μέσω Virtual Box. Ωστόσο επειδή θέλω να τα κάνω εγγραφή και σε dvd όπως δίνεται και η επιλογή από την Microsoft, δηλαδή στο τελικό στάδιο, θα έπρεπε να δίνει 3 επιλογές (1. εγκατάσταση 2. εγγραφή σε dvd/usb flash 3. αποθήκευση για αργότερα) μου δίνει μόνο 2, δηλαδή δεν δίνει την επιλογή για εγγραφή σε dvd. Μπορεί να με βοηθήσει κάποιος;

Δεν θέλω κάτι τέτοιο γιατί μπορεί να έχει οτιδήποτε κακόβουλο μέσα κι επιπλέον αφού το αγόρασα νόμιμα θα έπρεπε να λυθεί από την απευθείας πηγή κι όχι πλάγιες πηγές.

Γκάφα της Microsoft δίνει δωρεάν «κλειδιά» ενεργοποίησης των Windows 8 σε πειρατές

piracykeybaord.jpg

Η τελική έκδοση των Windows 8 έχει «διαρρεύσει» online από τις αρχές Αυγούστου, με πειρατές ανά τον κόσμο να προσπαθούν, κλασικά, να βρουν τρόπους να «σπάσουν» την προστασία ενεργοποίησης της Microsoft για να κατεβάσουν το λογισμικό στα μηχανήματά τους..

Κάποιες από τις πρώιμες προσπάθειες «σπασίματος» του λειτουργικού έχουν γίνει με τη βοήθεια third-party Key Management Services (KMS) servers, οι οποίοι μπορούν να ενεργοποιήσουν ένα αντίτυπο για 180 μέρες, απαιτώντας εν νέου ενεργοποίηση κάθε έξι μήνες.

Αυτή η λύση επέτρεψε σε αρκετούς «πειρατές» να χρησιμοποιούν το λογισμικό δωρεάν για κάποιο χρονικό διάστημα, τώρα όμως τα πράγματα γίνονται ακόμη ευκολότερα γι’ αυτούς. Για την ακρίβεια, τους διευκολύνει η ίδια η Microsoft!

Η εταιρεία «τρέχει» αυτή την περίοδο μία «προσφορά» αναβάθμισης του Media Center δωρεάν για τους χρήστες των Windows 8 Pro μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, με τους «πειρατές» να έχουν ανακαλύψει ότι το παρεχόμενο-κλειδί μπορεί να ενεργοποιήσει πλήρως ένα αντίγραφο των Windows 8, που προηγουμένως, είχε ενεργοποιηθεί προσωρινά με τον… «εναλλακτικό» τρόπο των KMS servers.

Η «γκάφα» της εταιρείας έχει ως αποτέλεσμα να μπορεί κάποιος να κάνει download ένα «παράνομο» αντίγραφο των Windows 8, να το ενεργοποιήσει προσωρινά μέσω KMS και, στη συνέχεια, να το αναβαθμίσει σε ένα πλήρως ενεργοποιημένο αντίγραφο των Windows 8, χάρη στη Media Center upgrade offer της Microsoft.

Η Microsoft δεν έχει σχολιάσει ακόμη τη συγκεκριμένη αποκάλυψη, αν και με τη δημοσιότητα που έχει πάρει η ιστορία, φανταζόμαστε ότι θα επιληφθεί σύντομα του ζητήματος.

Πηγή: The Verge
http://www.digitallife.gr/gkafa-tis...-energopoiisis-twn-windows8-se-peirates-53514

Και εμένα μου ΕΒΓΑΛΑΝ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ, και τσακωνόμουν 2 ώρες με έναν υπάλληλο ρομπότ, επειδή αγόρασα το δισκάκι (στα 59 ευρώ), και επέλεξα να κάνω καθαρή εγκατάσταση, σβήνοντας το partition των 7. Μετά την εγκατάσταση, τα windows ΔΕΝ ενεργοποιούνταν, και επέμεναν να περάσω ξανά τα 7 (!), και να επιλέξω αναβάθμιση.

Και τελικά δεν μου έδωσαν λύση (την οποία έδωσε ένα απλό google search).

[Αυτό που ισχύει είναι ότι όταν αγοράζεις την αναβάθμιση από το πρόγραμμα αναβάθμισης, που δημιουργεί iso, ενσωματώνεται πληροφορία στο iso από το λειτουργικό που έτρεξε η εφαρμογή. Συνεπώς, με αυτό το iso μπορεί να γίνει καθαρή εγκατάσταση. Αν αγοράσεις όμως το δισκάκι, δεν υπάρχει αυτή η πληροφορία, οπότε αν επιλέξεις καθαρή εγκατάσταση καταλήγεις με σύστημα που δεν μπορεί να ενεργοποιηθεί, εκτός αν το "βοηθήσεις". Η βοήθεια είναι απλή - αλλαγή ενός registry key, εκτέλεση μιας εντολής των windows, και επανεκκίνηση. Τώρα γιατί κάνουν την ζωή των νόμιμων χρηστών τόσο δύσκολη και μας κάνουν τα νεύρα σχοινιά, δεν ξέρω...
Αν είναι δυνατόν το δισκάκι να σου επιτρέπει να κάνεις καθαρή εγκατάσταση, ενώ ξέρουν ότι δεν θα ενεργοποιηθεί στο τέλος...]

Τα εγκατέστησα σήμερα δοκιμαστικά... Τώρα που γράφω, αυτά έχω....
Δεν με βλέπω να τα κρατάω πολύ... Απογοητεύτηκα.... Εχω την εντύπωση οτι απο κάπου θα βγεί η Barbie και ο JohnJohn... Σίγουρα τα Win8 θα είναι η χαρά της κόρης μου. Για τάμπλετς είναι ΟΚ, αλλά για οικιακό pc... Βέβαια είναι θέμα γούστου και συνήθειας. Δεν νομίζω να συνηθίσω να δίνω τις πληροφορίες που ζητάει η microsoft για να ανοίξω λογαριασμό (οχι οτι δεν τις βρίσκει απο αλλού βέβαια...)... Επιστροφή πίσω στα Win7sp1 asap... Θα περιμένω τα win9 όπως έκανα όταν αγνόησα τα vista... Είμαι παρα πολύ έμπειρος χρήστης απο την εποχή του DOS και αργότερα των win 3.0 και έχω αλλάξει πολλές πλατφόρμες windows, τα win8 με απογοήτευσαν (χωρίς να εννοώ οτι δεν δουλεύουν καλά)... Sorry Bill, σ'αγαπάω, αλλά...

Last edited:
Εμένα πάντως με έπεισες να μη τα εγκαταστήσω καθόλου. Συμφωνώ για την αισθητική τους, όμορφα μεν αλλά...

Εγώ από τη στιγμή που το Metro δεν το βλέπω παρά μόνο όταν θέλω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτά (όπως είχα στην αρχή), αντιθέτως είναι και πολύ γρήγορα ιδιαίτερα στην εκκίνηση, ενώ ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τα 7.

τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί τους, όταν τα μόνα καινούρια στοιχεία τους είναι ανεπιθύμητα.

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Πως αγοράζουν κάποιοι το τελευταίο iPhone; Ε κάπως έτσι (μόνο που η τιμή των 8 είναι απολύτως ανεκτή και δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες των iPhone, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο)...

Εγώ από τη στιγμή που το Metro δεν το βλέπω παρά μόνο όταν θέλω, δεν έχω κανένα πρόβλημα με αυτά (όπως είχα στην αρχή), αντιθέτως είναι και πολύ γρήγορα ιδιαίτερα στην εκκίνηση, ενώ ουσιαστικά δεν διαφέρουν από τα 7.

Εξαρτάται πως το βλέπει κανείς. Πως αγοράζουν κάποιοι το τελευταίο iPhone; Ε κάπως έτσι (μόνο που η τιμή των 8 είναι απολύτως ανεκτή και δεν έχει καμία σχέση με τις αντίστοιχες των iPhone, τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο)...

Ακριβώς έτσι. Το metro το βλέπω αν και όταν θέλω, αλλιώς είμαι στο κλασσικό γνωστό desktop. Είναι γρηγορότερα από τα 7αρια σε άνοιγμα - κλείσιμο, και μια χαρά σταθερά. Με τιμή 15 ή 30 τα PRO, δεν υπάρχει λόγος κάποιος να πάρει τα 7άρια με 100 τα ΗΡ...

Kάτι με πονηρεύει πάντως... Τα win7 είναι λίγο χρόνο στην αγορά σε σχέση με άλλες εκδόσεις των win όταν τα αντικατέστησε η ms... Mε δεδομένο οτι τα win7 δεν μπορεί να τα ελέγξει ή να τα μπλοκάρει πια, σε σύνδιασμό με τις πολλές πληροφορίες που ζητάει στην εγκατάσταση των win8 (για τον απλό ανυποψίαστο χρήστη μιλάω πάντα) προκειμένου να ενεργοποιήσει κάποιες εγγενείς υπηρεσίες... κάπως μου κάνει... Απο την άλλη, πολλές λειτουργίες χάνονται στα μενού... πχ για να κλείσεις τον υπολογιατή, πρέπει να πας το ποντίκι σε μια γωνία, μόλις ανοίξει η πλαινή μπάρα να πας να κάνεις κλικ στο settings, μετά στο νέο μενού στο power και κατόπιν στο shut down... OK συνήθεια είναι, αλλά, 4 κινήσεις για κλείσιμο δεν είναι πολλές?

Ναι, αυτό λέω ότι δεν βλέπω, ούτε γωνίες χρειάζομαι ούτε την οθόνη metro στην αρχή. Υπάρχουν εναλλακτικές λύσεις για το start, που λειτουργούν από πολύ καλά έως άψογα (εξαρτάται τι θα βάλεις).

Και πρωτα μας ενοχλουσε γιατι το βρισκαμαι στην εναρξη. Ημαρτον παι δεν ξερουμε τι θελουμε. Δεν βλεπουμε οτι ενα κομιουτερ 7ετιας κυριολεκτικα το αναβαθμιζη. Δεν βλεπουμε ποσο σταθερα και γρηγορα ειναι. Αν τα ψαξης θα δεις πολλα πλεονεκτηματα

Re: Απάντηση: Windows 8

τότε δεν υπάρχει λόγος να ασχοληθεί κανείς μαζί τους, όταν τα μόνα καινούρια στοιχεία τους είναι ανεπιθύμητα.

Oπως το βλέπω, είναι win7 με την διαφορά οτι πριν μπεις στο desktop σου, πρέπει - απαραίτητα μάλλον, δεν το έψαξα ακόμα - να χρησιμοποιήσεις password (και password ψυχοβγάλτη) μένεις δε μένεις μόνος στο σπίτι...πρέπει να περάσεις απο ένα προθάλαμο που έχει διάφορες πόρτες. Πατας αυτή του desktop και μπαινεις...

Δεν είμαι αρνητικός για την εφαρμογή... ενδεχομένως για ενα νέο χρήστη να είναι πιό βατή αυτή η διαγικασία. Προσωπικό γούστο εκφράζω, δεν τρολάρω για τα win8 :)) Σιγά το θέμα...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

Oπως το βλέπω, είναι win7 με την διαφορά οτι πριν μπεις στο desktop σου, πρέπει - απαραίτητα μάλλον, δεν το έψαξα ακόμα - να χρησιμοποιήσεις password (και password ψυχοβγάλτη) μένεις δε μένεις μόνος στο σπίτι...πρέπει να περάσεις απο ένα προθάλαμο που έχει διάφορες πόρτες. Πατας αυτή του desktop και μπαινεις...

εγω έβαλα ένα εύκολο... βασικά μήπως έχετε τον online χρήστη? Εγώ τον γύρισα σε offline...

όσο για τον προθάλαμο, τα νέα πισιά (π.χ. ένα φτηνό λαπτοπάκι που πήρα) έχει την εναλλαγή metro <-> desktop με το πλήκτρο με το λογότυπο των win8... για δοκιμάστε το (ακόμα και αν έχει το λογότυπο των προηγούμενο)

soto θα το ψάξω λίγο πιο πολύ και θα επιστρέψω δημήτριος :))...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Windows 8

εγω έβαλα ένα εύκολο... βασικά μήπως έχετε τον online χρήστη? Εγώ τον γύρισα σε offline...

όσο για τον προθάλαμο, τα νέα πισιά (π.χ. ένα φτηνό λαπτοπάκι που πήρα) έχει την εναλλαγή metro <-> desktop με το πλήκτρο με το λογότυπο των win8... για δοκιμάστε το (ακόμα και αν έχει το λογότυπο των προηγούμενο)

Mπα, με το αρχικό pass είμαι ακόμα... αυτό που θέλει 2 κεφαλαία γράμματα, μικρά γράμματα και αριθμούς...