Windows HOME SERVER

Και λάθος συντακτικό σε ένα μήνυμα του WHS v1.
Πως και δε το πήρε είδηση η MS?

Attachments

• WHS.JPG
    WHS.JPG
    58.1 KB · Views: 44
Νέο θέμα (μωρέ όλοι είστε σε διακοπές? Χαίρομαι!)
Laptop με Win7 64bit, αδυνατεί να ολοκληρώσει την εγκατάσταση του WHS Connector (δεν βλέπει πουθενά τον server). Στο δίκτυό μου, βλέπει μόνο PCs με Win7 και Vista. XP και WHS δεν τα βλέπει!
Το άλλο μου (σταθερό) PC με Win7 Ultimate 32bit, τα βλέπει όλα μιά χαρά.
Σημείωση: Το laptop αυτό, έλειπε για περίπου 8 μήνες απ' το δίκτυό μου. Πρίν φύγει, δουλευε κανονικά με τον WHS. Τώρα που επέστρεψε, ζήτησε να κάνει updrade το WHS Connector. Όμως, η διαδικασία δεν ολοκληρώθηκε, γιατί δεν έβρισκε τον server. Εκανα uninstall το WHS Connector και προσπάθησα επανεγκατάσταση, με τα ίδια αποτελέσματα (δεν βρίσκει τον server, ούτε τον βλέπει στο δίκτυο).
Απ' ότι έψαξα, πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα.

Δεν σου δίνει την επιλογή να περάσεις το όνομά του ή την IP του με το χέρι;

Γεια σου Δημήτρη.
Ούτε με IP ούτε με \\Servername τον βρίσκει. Βέβαια με ping, απαντάει κανονικά. Το περίεργο είναι ότι στο google, πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και πάντα με 64bit Win7.
Οπως είπα πιό πάνω, κατά την αρχική "γνωριμία" του laptop με τον WHS, δεν υπήρξε πρόβλημα. Μετά 8 μήνες (που έλειψε ο γιός μου στην Αγγλία όπου σπουδάζει), παρουσιάστηκε αυτό.

Γεια σου Δημήτρη.
Ούτε με IP ούτε με \\Servername τον βρίσκει. Βέβαια με ping, απαντάει κανονικά. Το περίεργο είναι ότι στο google, πολλοί έχουν το ίδιο πρόβλημα και πάντα με 64bit Win7.
Οπως είπα πιό πάνω, κατά την αρχική "γνωριμία" του laptop με τον WHS, δεν υπήρξε πρόβλημα. Μετά 8 μήνες (που έλειψε ο γιός μου στην Αγγλία όπου σπουδάζει), παρουσιάστηκε αυτό.

Για τσέκαρε τα services μήπως ειναι κάποιο stop....(Network Connections, etc..)

Last edited:
Δοκιμασε το λαπτοπ να πας εδω
http://server:55000 (server= server ip)

Τσεκαρε επισης αν το τοπικο σου δικτυο το βλεπει σεν home or work και οχι σαν public.

Κατεβασε απο την microsoft και οχι απο τον σερβερ το τελευταιο whs connector 64bit και δοκιμασε.

Να υποθεσω οτι και το λαπτοπ ειναι στο ιδιο workgroup με τον σερβερ...

καλημέρα ,
θέλω να ρωτήσω κάτι έχω ένα pc dual core και θέλω να τον έχω μόνιμα ανοιχτό να του βάλω 4 δίσκους που χωράει και να είναι μόνο για share, με τa win7 και το homegroup θα είναι αρκετή η ταχύτητα ώστε από τον άλλο υπολογιστή να βλέπω ταινίες HD και να ακούω μουσική ή θα πρέπει να το κάνω κάτι άλλο ?

τι σημαίνει gigabite το δίκτυο? τορα εχω παντα με homegroup το κεντρικό pc να κάνει share ένα δίσκο που έχω ταινίες στο htpc και της βλέπω μια χαρά , απλά για να μην τον έχω μόνιμα ανοιχτό σκέφτηκα να φτιάξω έναν μικρο απλό χωρίς περιττά πράγματα πάνω για share 24/7 , να υποθέσω πως κάνει

Έχω ένα δίσκο στον WHS, που είναι μόνιμα στο 97%, ενώ οι υπόλοιποι γύρω στο 50%. Ειναι WD του 1Tb.
Χθες αποφάσισα να τον αντικαταστήσω με ένα πράσινο WD των 2Tb.
Έτσι, απ' τη κονσόλα του WHS, επέλεξα το Remove Drive.
Από χθές το βράδυ όμως, βλέπω την εικόνα αυτή (συνημμένη), χωρίς να έχει καθόλου πρόοδο. Εχουν ήδη περάσει 16 ώρες.
Επίσης, το λαμπάκι που δείχνει τη δραστηριότητα των δίσκων στον WHS, ανάβει στιγμιαία κάθε τόσο, λες και ο WHS είναι σε ηρεμία.
Τί λέτε να κάνω?

Attachments

• RemoveDrive.jpg
    RemoveDrive.jpg
    72 KB · Views: 28
Μόλις πιάσαμε τις 24 ώρες.
Δεν κάνω τίποτα, η νύχτα θα περάσει.
Άν το πρωί δω την ίδια εικόνα ?????????

Πφφφφφ…. Ελπίζω να μη καπνίζεις …. Γιατί θα σου έχει κοστίσει ως τώρα… πραγματικά

Δε ξέρω να βοηθήσω,
Αλλά είπα να περάσω να σου πω

Καλή υπομονή

Μέχρι που να βρεθεί κάποια πιο έξυπνη συμβουλή.

Από την δικιά μου εμπειρία, είναι σχετικά δύσκολο να χάσεις αρχεία στον WHS.

Στη θέση σου θα άνοιγα μια κονσόλα να δω μήπως έχει εμφανίσει κανένα περίεργο μήνυμα.. και αν δεν έβλεπα τίποτα, restart (με τη διαδικασία των Windows).

Πφφφφφ…. Ελπίζω να μη καπνίζεις …. Γιατί θα σου έχει κοστίσει ως τώρα… πραγματικά

Δε ξέρω να βοηθήσω,
Αλλά είπα να περάσω να σου πω

Καλή υπομονή

Μέχρι που να βρεθεί κάποια πιο έξυπνη συμβουλή.

Καπνίζω δυστυχώς.
Πάντως και το humor βοηθάει.
Thanks! (περιμένω...)

Από την δικιά μου εμπειρία, είναι σχετικά δύσκολο να χάσεις αρχεία στον WHS.

Στη θέση σου θα άνοιγα μια κονσόλα να δω μήπως έχει εμφανίσει κανένα περίεργο μήνυμα.. και αν δεν έβλεπα τίποτα, restart (με τη διαδικασία των Windows).

Δημήτρη, ανοίγοντας τη κονσόλα, βλέπω ακριβώς την εικόνα που πόσταρα πιό πάνω. Και δεν σ' αφήνει να πάς αλλού.:bigcry: