WHS PC. Χτίστηκε και ετοιμάζομαι να περάσω το OS. Να ρωτήσω κάτι;
Καλησπέρα,
Λοιπόν το PC έλαβε την τελεσίδικη μορφή του, που εν τάχει είναι η εξής:
(1) Κουτί
Sharkoon Rebel12 Economy, ασημί, μέσα στο οποίο έχω εγκαταστήσει ανεμιστήρες ως εξής:
- 3x140mm (δύο εμπρός- ένας πίσω, σε push-pull διάταξη)
- 2x120mm (ο ένας πάνω από την CPU - και τις μνήμες - και ο άλλος πάνω από την κάρτα γραφικών)
- 2x80mm (στο πλάϊ και κάτω, μπροστά από τα φατνία με τους κάτω σκληρούς)
(2) Τροφοδοτικό
Etasis ET650 – 650W
(3) Μητρική
Asus P5QL-Ε με chipset P43, σε s.775. (
Εδώ ένα review από overclockers.uk. Βάζω αυτό το δεύτερο link γιατί, το πρώτο μπορεί να εξαφανιστεί σε λίγο, όπως εξαφανίστηκε π.χ. το link από το ίδιο το site της ASUSTeK)
(4) Επεξεργαστής
Pentium D – 935, Presler, 3.2Ghz
(5) RAM: 2 x 1GB, DDR2 - 800MHz, μοντέλο
KHX6400D2/1G HYPERX DDR2 1GB PC6400 800MHZ GENESIS.
(6) Κάρτα γραφικών μια ASUS ATI Radeon HD3870. Την διάλεξα επίτηδες και θα την αφήσω μόνιμα, παρ' όλο που επιβαρύνει κάπως τη συνολική απορροφούμενη ισχύ, επειδή είναι "φτενή" και δεν μου καλύπτει τη διπλανή εσοχή PCI-E, στην οποία έχω φορέσει τη μια από τις δυο κάρτες της ASRock.
(7) Δύο κάρτες
ASRock SATA3 PCI-Express x1 Sata Controllers
(8) System Disc: Western Digital SATA2 Enterprise RE3 series
WD5002ABYS, 500GB.
(9) Back-up Disc: Western Digital PATA (EIDE) Caviar Blue
WD5000AAKB, 500GB. Ο δίσκος αυτός τροφοδοτείται με ρεύμα μέσω ενός snap switch ON-OFF, που εγκατέστησα επί τούτου στο πλάϊ του κουτιού, ώστε να μην δουλεύει συνέχεια, παρά μόνο όποτε θέλω να κάνω back-up του κύριου δίσκου του συστήματος.
(10) Storage Discs:
1. Οκτώ (8) SATA 2 Seagate Barracuda 7200.11 – 1TB
ST31000333AS
2. Ένας (1) SATA 2 Western Digital Caviar Black - 1TB
WD1001FALS.
Ήτοι, η συνολική χωρητικότητα του αποθηκευτικού χώρου, εξαιρουμένων των δίσκων (α) του συστήματος, που είναι 500GB και (β) του δίσκου EIDE, που διατηρώ για back-up και είναι κι αυτός επίσης 500GB, είναι τυπικά 9TB.
(11) Οπτικός Οδηγός Lite-On DVD-ROM (EIDE/ATAPI).
Δεν θα κρύψω ότι έκανα μια παρόμοια αρχική συζήτηση στο διπλανό φόρουμ, αλλά θα ήθελα και τη δική σας τη γνώμη, πολλώ δε μάλλον που εδώ υπάρχει και ξεχωριστό νήμα.
Λοιπόν, παρακάτω θα παραθέσω τις ερωτήσεις μου, πρωτού περάσω το λειτουργικό. Πρώτα όμως να σας πω τί είδα και τί κατάλαβα.
Πριν λίγο άνοιξα τη συσκευασία που περιέχει τα δισκάκια για το λειτουργικό. Το ένα από αυτά είναι το "OEM Preinstallation Kit" CD, το οποίο περιέχει οδηγίες για την εγκατάσταση. Θεώρησα σωστό να το διαβάσω διεξοδικά, πριν προβώ σε οποιαδήποτε κίνηση, μπας και υπάρχει κάποια ιδιαιτερότητα κατά την εγκατάσταση. Αμέσως μετά τα τετριμένα της Microsoft, στο κεφάλαιο "
System Requirements", διαβάζω τα εξής:
Hard drive:
Minimum Requirement
80 GB internal (ATA, SATA, or SCSI) hard drive for the primary drive.
Any number of additional hard drives with more than 8 GB of capacity.
Note
The largest hard drive should be configured as the primary (system) drive.
Recommended
Two or more internal (SATA or SCSI) hard drives with a primary (system) hard drive of 300 GB.
Και προχωρώντας παρακάτω, στο κεφάλαιο: "
Preinstalling Windows Home Server", στην παράγραφο: "
Step one: Install Windows Home Server on the master server (required)", διαβάζω:
Ιmportant
The master server on which you install Windows Home Server must contain only a single hard drive. Preinstalling on hardware that has multiple hard drives is not supported. For more information, see "Step Five: Deploy the Image to the Destination Servers (Optional)," later in this document.
Συνεχίζοντας, φτάνω στο Step Five και στην παράγραφο "Shipping hardware with multiple hard drives" διαβάζω:
You can ship server hardware with either a single hard drive or with multiple hard drives. To ship server hardware with multiple hard drives, you must install the secondary hard drives after completing Step Five.
When customers start the hardware for the first time, the Windows Home Server Out Of Box Experience (OOBE) runs.
Important
The Windows Home Server OOBE automatically detects secondary hard drives (internal and external), formats them, and then adds them to the server storage.
Important
Do not install a secondary hard drive that was previously installed on a device running Windows Home Server. If you do this, the Windows Home Server OOBE may not function properly.
Πριν, λοιπόν, προχωρήσω στην εγκατάσταση, θα ήθελα να ξέρω και να ξεκαθαρίσω τα εξής:
1) Μήπως ΔΕΝ πρέπει να υπάρχουν εγκατεστημένοι όλοι αυτοί οι δίσκοι στο PC?
2) Ή αν υπάρχουν, μήπως πρέπει να τους αποσυνδέσω και αφού κάνω την εγκατάσταση του λειτουργικού να τους ξανασυνδέσω;
3) Και τί γίνεται αφού τους συνδέσω, μιας και το system disc είναι 500GB και όλοι οι υπόλοιποι είναι 1TB? (Τον IDE δίσκο δεν τον λαμβάνω υπ' όψη μου στον προβληματισμό, μιας και τον προορίζω όπως είπα για back-up και κατά την εγκατάσταση θα τον έχω OFF από τον διακόπτη του έτσι κι αλλιώς).
4) Μήπως εν κατακλείδει, πρέπει να συμβουλευτώ κάποιον ειδικό και να κάνουμε μαζί την εγκατάσταση, ώστε να αποφευχθούν λάθη;
Ευχαριστώ.
-