Windows HOME SERVER

Windows Home Server Connector. Τί γίνεται με τις διαφορετικές γλώσσες;

Καλημέρα σε όλους

Λοιπόν, έχει πέσει πολλή μελέτη αυτές τι μέρες, ώστε να είμαι σίγουρος να μην κάνω κάποιο λάθος κατά την εγκατάσταση. Προχθές και χθες ασχολήθηκα εκτεταμένα και τύπωσα όποιον αξιόλογο οδηγό βρήκα διαθέσιμο, τόσο από το WeGotServed.com όσο και από το usingwindowshomeserver.com, καθώς φυσικά και από το δισκάκι που συνοδεύει την συσκευασία του λογισμικού.

Στο τελευταίο διάβασα κάτι που με θορύβησε σχετικά. Αντιγράφω:

Supported operating systems for the Windows Home Server Conector software

Windows Vista (below, it lists all the known Vista editions)
Windows XP (here also, it lists all the known editions of the WinXP, SP2 ones).

Supported languages
Windows Home Server supports the following languages:
- English
- Spanish
- French
- German
- Japanese
The Windows Home Server Connector software supports international language versions as follows:
- All language versions of the Windows Home Server Connector sofware support the English versions of Windows XP and Windows Vista
- The Engish versions of Windows XP and Windows Vista support all language versions of the Windows Home Server Connector software.
- Home computer operating system language and Conector software language matching. For example, install the French Connector on a computer running the French language version of Windows Vista.

Εξ όσων διαβάζω, καταλαβαίνω οτι αν έχεις υπολογιστή με άλλο λογισμικό, π.χ. Windows 98, 2000, Millenium ή ακόμα και Linux, το Connector δεν θα λειτουργήσει. Τα λέω σωστά ή όχι;

Επίσης - και αυτό ειναι το σοβαρότερο για μένα - αν έχεις υπολογιστή με Windows XP/Vista ελληνικά, ούτε με αυτόν θα μπορεί να λειτουργήσει το Connector. Τα λέω σωστά ή όχι, βρε παιδιά; Και αν όντως είναι έτσι, τί κάνει κάποιος σε τέτοια περίπτωση; Υπάρχει λύση ή όχι;

Ευχαριστώ.
-

Κοίτα, ο connector ίσως δεν λειτουργήσει με παλιότερες εκδόσεις των Windows και σίγουρα όχι με το Linux, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βλέπεις τα shares του WHS. Απλά δεν θα έχεις τα "καλούδια" του αυτόματου backup κτλ.

Όσο για τα Ελληνικά Windows, δεν το έχω δοκιμάσει (αγγλικά παντού εδώ..) αλλά θα μου φανεί πολύ παράξενο αν έχεις πρόβλημα.

Windows Home Server Connector και άλλα λειτουργικά και γλώσσες

Σας ευχαριστώ και τους δύο. Πάντως τα γραφόμενα της Μικρο-Μαλακής (Micro-Soft) δεν επιδέχονται παρερμηνειών.

Θα τους κάνω μιαν ερώτηση, πάντως για να έχω και τη δική σου επίσημη απάντηση (και άποψη).

Καλό απόγευμα.
-

Windows Home Server Connector. Ενημερώθηκε η Microsoft

Καλημέρα,

Σε συνέχεια του προηγούμενου μηνύματός μου, με πήραν χθες το απόγευμα από την Microsoft-Ελλάς και μου ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για το πρόβλημα που (ίσως) αντιμετωπίζω με τα Ελληνικά Windows.

Τους έστειλα ολόκληρο το αρχείο, στο οποίο αναφέρονται τα παραπάνω και τους ζήτησα φυσικά επίλυση, όχι μόνο για μένα αλλά για κάθε Έλληνα χρήστη, που έχει εγκαταστήσει Windows Ελληνικά και ενδιαφέρεται να στήσει Home Server και να "ενώσει" με αυτόν τον ή τους υπολογιστές με τα Ελληνικά Windows.

Περιμένω απάντηση, μάλλον μετά την εθνική εορτή.
-

Χτες σετάρισα στα πρόχειρα έναν Windows Server 2008 R2 σε περισσευούμενο δίσκο που είχα για δοκιμή. Ο ταπεινός Atom D510 πάνω στην motherboard της Gigabyte GA-D510UD, έστελνε αρχεία από τον WD EARS 2TB προς τον WD500JD του desktop, με ταχύτητες 95-105 MB/sec. Το CPU του Atom δεν ξεπέρασε ποτέ το 4-5%.

Αυτά για όσους εξακολουθούν να θεωρούν ότι ο επεξεργαστής επηρρεάζει την ταχύτητα του δικτύου. Σε αντίστοιχο transfer σε περιβάλλον WHS, είχα γύρω στα 70-75MB/sec για τους ίδιους δίσκους.

Windows Home Server Connector. Η απάντηση της Microsoft-Hellas

Καλησπέρα,

Χθες με πήραν τηλέφωνο (ήμουν στην επαρχία) από την "Κυρία" και με ενημέρωσαν πως οι φόβοι μου είναι βάσιμοι, δηλ. αν κάποιος από τους client computers τρέχει Windows (XP-Vista-7) στα Ελληνικά, δεν θα αναγνωρίζεται από το PC με τα WHS.

Εν τούτοις, μετά από επικοινωνία με τον Βαγγ. Βασιλόπουλο του HiTECH (και του RAM), ο οποίος έχει επανειλημμένα αρθρογραφήσει για τα WHS (το τελευταίο HiTECH έχει ένα άρθρο του στο "Δια Ταύτα"), τον ρώτησα το ίδιο ερώτημα, αν δηλαδή έχω client computers με Ελληνικά Windows τί θα γίνει και μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, δουλεύουν απρόσκοπτα. Περίεργο αλλά ήταν κάθετος και μάλιστα μου είπε ότι ήδη στον σύστημά του χρησιμοποιεί πάνω από έναν υπολογιστή με Ελληνικά Windows.
-

Απάντηση: Windows Home Server Connector. Η απάντηση της Microsoft-Hellas

Καλησπέρα,

Χθες με πήραν τηλέφωνο (ήμουν στην επαρχία) από την "Κυρία" και με ενημέρωσαν πως οι φόβοι μου είναι βάσιμοι, δηλ. αν κάποιος από τους client computers τρέχει Windows (XP-Vista-7) στα Ελληνικά, δεν θα αναγνωρίζεται από το PC με τα WHS.

Εν τούτοις, μετά από επικοινωνία με τον Βαγγ. Βασιλόπουλο του HiTECH (και του RAM), ο οποίος έχει επανειλημμένα αρθρογραφήσει για τα WHS (το τελευταίο HiTECH έχει ένα άρθρο του στο "Δια Ταύτα"), τον ρώτησα το ίδιο ερώτημα, αν δηλαδή έχω client computers με Ελληνικά Windows τί θα γίνει και μου απάντησε ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, δουλεύουν απρόσκοπτα. Περίεργο αλλά ήταν κάθετος και μάλιστα μου είπε ότι ήδη στον σύστημά του χρησιμοποιεί πάνω από έναν υπολογιστή με Ελληνικά Windows.
-

Παναγιώτη τσάμπα παιδεύεσαι, είναι γνωστό το ότι τα παιδιά στην μαμά, πάνε ΠΑΝΤΑ by the book... Και ναι οκ, τις περισσότερες φορές εχουν δίκιο και είναι το σωστό, αλλά υπάρχουν πράγματα που αν δεν τα δεις στην πράξη γνώμη δεν σχηματίζεις....

Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ θέμα τα WHS με τα ελληνικά Windows....

Απάντηση: Windows Home Server Connector. Η απάντηση της Microsoft-Hellas

Παναγιώτη τσάμπα παιδεύεσαι, είναι γνωστό το ότι τα παιδιά στην μαμά, πάνε ΠΑΝΤΑ by the book... Και ναι οκ, τις περισσότερες φορές εχουν δίκιο και είναι το σωστό, αλλά υπάρχουν πράγματα που αν δεν τα δεις στην πράξη γνώμη δεν σχηματίζεις....

Δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ θέμα τα WHS με τα ελληνικά Windows....

Αιμίλιε, σ' ευχαριστώ πολύ!

Είσαι ο δεύτερος (μετά τον Β. Βασιλόπουλο), που το επιβεβαιώνεις και από ότι φαίνεται τα παιδιά της "μαμάς" δεν έκατσαν να ασχοληθούν με το θέμα, απλά απάντησαν "by the book", όπως είπες κι εσύ. Είμαι ασφαλώς ευτυχής και νοιώθω ότι απαλλάχθηκα από ένα-κάποιο άγχος, που με διακατείχε πριν αυτή την διαβεβαίωση.

Και να σκεφτείς ότι έκανα ολόκληρη φασαρία :argue: στο ΠΛΑΙΣΙΟ όταν τους ζήτησα να μου αλλάξουν ένα πακέτο Windows 7 Pro 64-bit Ελληνικά, που το είχα πάρει στις αρχές του καλοκαιριού και ευτυχώς το είχα ακόμα σφραγισμένο. Τελικά οι άνθρωποι μου το άλλαξαν, βέβαια, αλλά με στραβοκοίταξαν λίγο (και με το δίκιο τους).

Πάντως σημασία έχει ότι όντως δεν υπάρχει θέμα.

Και πάλι ευχαριστώ. Καλημέρα
-

Γεια χαρα σε ολους!
Ειμαι κι εγω στα σκαρια να στησω ενα συστημα με WHS. Ελεγα να παω στα V2 αλλα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με το Drive Extender μαλλον θα βαλω την παλια και δοκιμασμενη εκδοση...
Κατεβασα απο τη Microsoft και εγκατεστησα σε ενα ΙΟΝ που ειχα και καθοταν την trial εκδοση και ολα πηγαν μια χαρα. Εβαλα και τους drivers για xp 32bit και ολα δουλεψαν κανονικα.
Εχοντας διαβασει το συγκεκριμενο νημα μου λυθηκαν αρκετες αποριες αλλα θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
Aυτη τη στιγμη εχω 5 δισκους 1ΤΒ αλλα σκεφτομαι να παρω 2 των 2ΤΒ και να αντικαταστησω καποιους απο αυτους γιατι εχουν αρχισει και γεμιζουν ασφυκτικα. Τελικα οι WD 2TB WD20EARS εχουν προβλημα ή οχι? (κατι διαβασα μου φαινεται οτι πρεπει να τους τζαμπερωσεις για να παιξουν σωστα) Παντα μιλαμε για data οχι για system disk. Καποια αλλη λυση σε 2ΤΒ χωρις να ξεπαραδιαστω υπαρχει?
Πως δινω σε καποιον χρηστη διακαιωματα remote desktop connection ωστε να μην μπαινω με κωδικους administrator? Εχω ενεργοποιημενο το Allow remote access αλλα παρολα αυτα δεν με αφηνει.
Duplication μονο στους βασικους shared folders επιτρεπει? σε εναν υποφακελο τους οχι? Αν θελω δηλαδη ενα φακελο με βιντεο που εχω τραβηξει με την καμερα να τον κανω duplicate πρεπει στην κονσολα να κανω προσθηκη φακελο π.χ. βιντεοκαμερα. Αν φτιαξω μεσα στο shared "Videos" φακελο δεν μπορω να κανω μονο τον συγκεκριμενο?
Αυτα για τωρα για να μην σας κουρασω...
Ευχαριστω!

Γεια χαρα σε ολους!
Ειμαι κι εγω στα σκαρια να στησω ενα συστημα με WHS. Ελεγα να παω στα V2 αλλα μετα τις τελευταιες εξελιξεις με το Drive Extender μαλλον θα βαλω την παλια και δοκιμασμενη εκδοση...
Κατεβασα απο τη Microsoft και εγκατεστησα σε ενα ΙΟΝ που ειχα και καθοταν την trial εκδοση και ολα πηγαν μια χαρα. Εβαλα και τους drivers για xp 32bit και ολα δουλεψαν κανονικα.
Εχοντας διαβασει το συγκεκριμενο νημα μου λυθηκαν αρκετες αποριες αλλα θα ηθελα να ρωτησω καποια πραγματα.
Aυτη τη στιγμη εχω 5 δισκους 1ΤΒ αλλα σκεφτομαι να παρω 2 των 2ΤΒ και να αντικαταστησω καποιους απο αυτους γιατι εχουν αρχισει και γεμιζουν ασφυκτικα. Τελικα οι WD 2TB WD20EARS εχουν προβλημα ή οχι? (κατι διαβασα μου φαινεται οτι πρεπει να τους τζαμπερωσεις για να παιξουν σωστα) Παντα μιλαμε για data οχι για system disk. Καποια αλλη λυση σε 2ΤΒ χωρις να ξεπαραδιαστω υπαρχει?

Οι WD EARS θα παίξουν μια χαρά με τον jumper εγκατεστημένο. Εναλλακτικά υπάρχουν και οι Seagate LP αλλά έχουν μεγάλο failure rate, καθώς και οι αντίστοιχοι Samsung οι οποίοι είναι αρκετά σπάνιοι και δεν έχω πληροφορίες.

Πως δινω σε καποιον χρηστη διακαιωματα remote desktop connection ωστε να μην μπαινω με κωδικους administrator? Εχω ενεργοποιημενο το Allow remote access αλλα παρολα αυτα δεν με αφηνει.

Υπάρχει σχετικό tick box στις ιδιότητες του χρήστη (Enable remote access for this user). Θα σε αναγκάσει βέβαια να του ορίσεις ζόρικο password.

Τι ακριβώς δεν σε αφήνει να κάνεις;

Duplication μονο στους βασικους shared folders επιτρεπει? σε εναν υποφακελο τους οχι? Αν θελω δηλαδη ενα φακελο με βιντεο που εχω τραβηξει με την καμερα να τον κανω duplicate πρεπει στην κονσολα να κανω προσθηκη φακελο π.χ. βιντεοκαμερα. Αν φτιαξω μεσα στο shared "Videos" φακελο δεν μπορω να κανω μονο τον συγκεκριμενο?
Αυτα για τωρα για να μην σας κουρασω...
Ευχαριστω!

Δυστυχώς το duplication ορίζεται σε επίπεδο share, οπότε καλά έχεις καταλάβει.

Ευχαριστω και παλι για την αμεση απαντηση!

Κανω δεξι κλικ στο εικονιδιο Shared Folders on Server και επιλεγω Connect with remote desktop connection. Βαζω λοιπον ονομα χρηστη και τον κωδικο που εχω ορισει και που μου ζηταει και για να εχω προσβαση στους shared folders και μου λεει οτι ο χρηστης πρεπει να ανηκει σε καποιο remote access group και δεν με αφηνει. Μολις βαλω Administrator και κωδικο με βαζει κανονικα. Επαναλαμβανω οτι ειναι ενεργοποιημενο το enable remote access for this user.
Και στην κονσολα επισης μονο με τον κωδικο του administrator με βαζει...

Αν και στο Laptop και στο Desktop εχω δηλωσει ονομα χρηστη "Kostas" αλλά computer name "Laptop" και "Core2Quad" αντιστοιχα, χρειαζομαι 2 users
ή βαζω εναν μονο Kostas και μπορω να μπω και απο τους 2?
Δηλαδη στην καρτελλα computers της κονσολας θα βλεπει Laptop και Core2quad αλλα user θα εχω δηλωμενο μονο ενα kostas?

Αν και στο Laptop και στο Desktop εχω δηλωσει ονομα χρηστη "Kostas" αλλά computer name "Laptop" και "Core2Quad" αντιστοιχα, χρειαζομαι 2 users
ή βαζω εναν μονο Kostas και μπορω να μπω και απο τους 2?
Δηλαδη στην καρτελλα computers της κονσολας θα βλεπει Laptop και Core2quad αλλα user θα εχω δηλωμενο μονο ενα kostas?

Το δοκιμασα και τελικα 1 χρηστη χρειαζεται μονο.

Τωρα προσπαθω να κανω το Egreat να δει το WHS.
Μαλλον θα πρεπει να ενεργοποιησω το Guest... θα δειξει....
Thanx!

Με το guest ενεργοποιημενο τον ειδε και το egreat....
Καλα παμε, λυνονται ενα ενα τα μικροπροβληματα....

Για antivirus λεω να αγορασω το Avast WHS εκδοση. Το εχω εγκαταστησει σε demo και μια χαρα μου φαινεται.

Αν φτιαχνατε εσεις οι εχοντες ηδη το WHS μια λιστα με χρησιμα Addins οπως το Disk Management θα ηταν πολυ χρησιμο για εμας τους νεους...

Ευχαριστω και παλι!

Με το guest ενεργοποιημενο τον ειδε και το egreat....
Καλα παμε, λυνονται ενα ενα τα μικροπροβληματα....

Για antivirus λεω να αγορασω το Avast WHS εκδοση. Το εχω εγκαταστησει σε demo και μια χαρα μου φαινεται.

Αν φτιαχνατε εσεις οι εχοντες ηδη το WHS μια λιστα με χρησιμα Addins οπως το Disk Management θα ηταν πολυ χρησιμο για εμας τους νεους...

Ευχαριστω και παλι!

Έχω το Avsast! για WHS από πέρυσι. Κάπου μέσα στον Δεκέμβριο λήγει. Έβγαλαν καινούργιο version?

Λειτουργία δύο WHS PCs στο ίδιο δίκτυο. Γίνεται;

Καλημέρα σ όλους

Φρονώ ότι δεν πρέπει να βαρύνω αυτό το νήμα, γι αυτό ξεκινάω άλλο νήμα με αυτό τον τίτλο.

Παρακαλώ, εφ' όσον συμφωνούν οι διαχειριστές και συντονιστές, να γίνει η συζήτηση εκεί και οι απαντήσεις να καταχωρηθούν σε εκείνο το νήμα.

Ειδάλλως, να κλειδωθεί και να συνεχίσουμε εδώ. Ευχαριστώ.
-