Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το τζιν από το ρούμι;
Μου αρέσει που σκεφτόμουν να δοκιμάσω και τη ρακί που πρότεινες βρε μπαγάσα!
δεν θυμάμαι να σου πρότεινα καμία ρακί, αλλά ποτέ δεν είπα ότι δεν μπορώ να ξεχωρίσω το Gin από το Bacardi..
από την άλλη δεν το παίζω πότης και δεν αποκλείεται σε κοκτέιλ να τα μπερδέψω...
να σου δώσω να καταλάβεις, αυτή την στιγμή έφτιαξα να πιω ένα "τζινάκι" και αντί για τόνικ του έβαλα coca cola, με πάγο και φέτα λεμόνι φυσικά..
στην μύτη δεν αναγνωρίζονται.. (οκ, λαγωνικό δεν είμαι) , στην γεύση,, χμ... αν μου το έφτιαχνε άλλος χωρίς να ξέρω ότι είναι τζιν και όχι Bacardi, μπορεί και να την "πάταγα"....

Δοκίμασε Kraken με πάγο και μια φετα lime. Ιδανικό για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψεις με τζιν, εκτός κι αν έχεις περάσει πρόσφατα Covid.
δεν μπορώ να πιω ρούμι χωρίς κάτι άλλο μέσα.. και δεν μπορώ να πιω ρούμι που δεν είναι "διάφανο" .
ούτε το τζιν μου αρέσει σκέτο.. βασικά ενώ αυτά τα τσακίζω κάθε καλοκαίρι, σκέτα ή τον χειμώνα, ούτε να τα βλέπω...
ενώ τσίπουρο, ρακί, βότκα , τα πίνω και ξεροσφύρι.. φυσικά και το ουίσκι.

Νίκο εδώ στο Λασίθι, οταν πίνουν μέχρι αναισθησίας,στο τέλος ρίχνουν και ένα σφηνάκι με λάδι υδραυλικού συστήματος 😵‍💫.
Έτσι ρε φίλε για να γουσταριζουν και να το λένε στα καφενεία 🤬
τι λέτε ρε παιδιά... γίνονται αυτά τα πράγματα ;;
και καλά το ajax για τα τζάμια.. υδραυλικό λάδι ;;;

Ίσως φταίνε τα 20+20=40 χλμ που εκανα για να το βρω στην Αθήνα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
Το καλύτερο που έχω πιεί είναι το 35Ν από το Ρέθυμνο.
Κατά πάσα πιθανότητα θα πήρες το "συνεταιριστικο" κι όχι του οινοποιητικου συνεταιρισμου ( https://www.tirnavoswinery.gr/proionta/tsipouro-kai-ouzo/ )
Τα Κρητικά δεν λογίζονται ως "τσιπουρα" αλλά ως "ρακες". Αδελφάκια είναι μα όχι... δίδυμα- δηλ έχουν πολύ διαφορετική γεύση, μάλλον λόγω τρόπου παρασκευής. Προσωπικά βρίσκω τη ρακή πολύ πιο γλυκόπιοτη, αρα ευκολοπιοτη, με αποτέλεσμα να πίνεις περισσότερη από ότι άνευ τσίπουρο, με εξ ίσου όμως δραματικές... "συνεπειες"!

Last edited:
Δωσε μου διεύθυνση να σου στείλω άνευ Συνεταιρισμου Τυρναβου (αυτο με το πράσινο πωμα) - ποιο ...Αποστολάκη!

Γαμώ το tiiming μου, σήμερα εξαφανίζομαι υπερατλαντικώς. Θα στη θυμίσω όμως την υπόσχεση όταν με το καλό ξανάρθω!

• Like
Reactions: lakiss51
δεν μπορώ να πιω ρούμι χωρίς κάτι άλλο μέσα.. και δεν μπορώ να πιω ρούμι που δεν είναι "διάφανο" .

Ώστε, εκτός του ότι μισείς το σκέτο ρούμι είσαι και ρατσιστής!

ενώ τσίπουρο, ρακί, βότκα , τα πίνω και ξεροσφύρι..

Μας λες ξεκάθαρα ότι ελάχιστα έγχρωμο να είναι σε ενοχλεί.
Μέλος της ΚΚΚ;
Αλλά τι να περιμένεις από έναν λευκό cis άνδρα;

#Cancel τα MK2!

Κατά πάσα πιθανότητα θα πήρες το "συνεταιριστικο" κι όχι του οινοποιητικου συνεταιρισμου ( https://www.tirnavoswinery.gr/proionta/tsipouro-kai-ouzo/ )
Τα Κρητικά δεν λογίζονται ως "τσιπουρα" αλλά ως "ρακες". Αδελφάκια είναι μα όχι... δίδυμα- δηλ έχουν πολύ διαφορετική γεύση, μάλλον λόγω τρόπου παρασκευής. Προσωπικά βρίσκω τη ρακή πολύ πιο γλυκόπιοτη, αρα ευκολοπιοτη, με αποτέλεσμα να πίνεις περισσότερη από ότι άνευ τσίπουρο, με εξ ίσου όμως δραματικές... "συνεπειες"!
Όχι δεν πήρα αυτό που μου έβαλες.
Μου το είχε συστήσει ο Θοδωρής από την Θεσσαλονίκη,σαν το καλύτερο ποτό που είχε πιει.
Έφαγα τον κόσμο να το βρω και τελικά δεν τρελάθηκα κιόλας.
Καλό ήτονε, αλλά μέχρις εκεί.
Το θέμα είναι ότι αν δώσω αυτό το τσίπουρο στον γαμπρό μου ,θα μου σπάσει την μπουκάλα στο κεφάλι.
Ούτε να δει τσίπουρο από Μοσχάτο σταφύλι.
Αυτός πινει μόνο ντεμπινα.
Περί ορεξεως.....
Όσο για την ονομασία του αποστάγματος στέμφυλων που γίνεται με το ίδιο ακριβώς τρόπο παντού στην Ελλάδα είναι ..... τσίπουρο, ρακή, τσικουδιά, σούμα.
Η γεύση εξαρτάται μόνο από την ποικιλία.
Εξυπακούεται ότι ΔΕΝ προσθέτουμε ΤΊΠΟΤΑ μέσα στο καζάνι,εκτός από στέμφυλα.

Το τσίπουρο είναι διπλής ή ημιδιπλής απόσταξης. Η ρακή είναι μονής απόσταξης.

Τώρα όποιος έχει όρεξη να ασχοληθούμε με επιχειρηματικά, μπορούμε να βγάλουμε χρήμα, απλά branding χρειάζεται να πιάσουμε τον παλμό της σημερινής πραγματικότητας

ένα woke friendly label τσίπουρο :

TSIpouWo
drink and drunk
active

Και ένα για άντρες αυστηρά:

ΤsipBrut
for old cutting men

• Like
Reactions: Paris2018
Τώρα όποιος έχει όρεξη να ασχοληθούμε με επιχειρηματικά, μπορούμε να βγάλουμε χρήμα, απλά branding χρειάζεται να πιάσουμε τον παλμό της σημερινής πραγματικότητας

TSIpouWo
drink and drunk
active

Το TSI προδιαθέτει αρνητικά. Έχει συνειρμούς με κατανάλωση λαδιού και κατεστραμμένα έμβολα. Κάτι άλλο πρέπει να σκεφτείς. :ROFLMAO:

Όσο για την ονομασία του αποστάγματος στέμφυλων που γίνεται με το ίδιο ακριβώς τρόπο παντού στην Ελλάδα είναι ..... τσίπουρο, ρακή, τσικουδιά, σούμα.

Σε όλα τα Βαλκάνια πες για να είσαι μέσα.

But when I taste rakija
In my head anarchia
Back to original shape
I just cannot escape from
Balkan, B-B-Balkan, B-B-Balkan
Balkan, B-B-Balkan

(To σεμεδάκι στη μπότα των ντραμς όλα τα λεφτά)

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Haha
Reactions: lakiss51
καλά τα έλεγε ο Σαββόπουλος από το '70 .... εδώ είναι Βαλκάνια δεν είναι παίξε γέλασε....

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Εξαρτάται από την τρέλα και την διάθεση του καζανιαρη.
Ο φίλος μου ο Μάνος κάνει τριπλή απόσταξη στην ρακή του.
Υπερβολή κατά την γνώμη μου, αλλά άντε άλλαξε μυαλό σε Κρητικό .
Πιστεύω ότι μια ΚΑΛΗ μονή απόσταξη, φτάνει και περισσεύει.
Έτσι βαστάει και τα αρώματα της.....παραπανω αποστάξεις είναι για τα φαρμακεία 😄😄

• Haha
Reactions: vlad66
Εξαρτάται από την τρέλα και την διάθεση του καζανιαρη.
Ο φίλος μου ο Μάνος κάνει τριπλή απόσταξη στην ρακή του.
Υπερβολή κατά την γνώμη μου, αλλά άντε άλλαξε μυαλό σε Κρητικό .
Πιστεύω ότι μια ΚΑΛΗ μονή απόσταξη, φτάνει και περισσεύει.
Έτσι βαστάει και τα αρώματα της.....παραπανω αποστάξεις είναι για τα φαρμακεία 😄😄
υπάρχει ο χρόνος να κάνω καμιά απόσταξη στον εγκεφαλό μου μπας και κόψω τα έξοδα για τις μ@λ@κίες και μαζέψω κανα φράγκο , ή υπάρχει ο κίνδυνος να γίνω "συκιά" ;;;;

Εξυπακούεται ότι ΔΕΝ προσθέτουμε ΤΊΠΟΤΑ μέσα στο καζάνι,εκτός από στέμφυλα.

Αν με τον όρο "στέμφυλα" εννοείς αυτό που μένει μετά το πάτημα των σταφυλιών (στέμφυλα, τσάμπουρα, τσίπουρα κτλ) θα μου επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση. Εδώ και αρκετά χρόνια, το τσίπουρο φτιάχνεται είτε από μούστο (μετά από παραμονή μαζί με τα στέμφυλα ώστε να επιτύχουμε ζύμωση), είτε από τις ρώγες του σταφυλιού (αρκετά συνηθισμένο πλέον) τις οποίες τις παίρνουμε περνώντας τα σταφύλια από τον απορραγωτή ή εκραγιστή. Στην συνέχεια τις ρώγες τις τοποθετούμε σε βαρέλια ανοιχτά απο επάνω, όπου παραμένουν για 30-45 ημέρες και τις ανακατεύουμε 2 φορές/ημέρα (δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία). Στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της απόσταξης.

Δοθείσης της ευκαιρίας, να υπενθυμίσω σε όσους από εμάς παίρνουμε "χύμα" τσίπουρο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ξέρουμε από ποιον το παίρνουμε. Αν μπορούμε να είμαστε και κατά την δίαρκεια της απόσταξης, ακόμα καλύτερα. Δυστυχώς από τότε που το τσίπουρο έγινε μόδα, είναι πολλοί οι κατ ευφημισμόν "παραγωγοί" που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη. Δηλαδή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κατα την διάρκεια της απόσταξης να μην πετάξουμε την πρώτη και την τελευταία πόσοτητα (κεφαλή και ουρά στην γλώσσα των παραγωγών) η οποία είναι συνήθως το 1-2%. Φυσικά δεν λείπουν και οι ακραίες καταστάσεις στον βωμό του κέρδους, με προσμίξεις ξυλοπνευματος.

• Like
Reactions: spmk and Paris2018
Με παρασύρατε και βγήκα μπαλκόνι για ένα "με άνευ" 😁. Διπλής απόσταξης λέει, δε βαριέσαι, για την άδεια πόλη καλά είναι... .

View attachment 237593

Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος. Ας μου επιτραπεί η έκφραση "αιρετικός" τόσο στην παραγωγή όσο και στον τρόπο ζωής. Από το 2018 δεν είναι πλέον μαζί μας.
Είναι από τα τσίπουρα που ή τα αγαπάς ή τα μισείς. Δεν υπάρχει αδιάφορη κατάσταση.

• Like
Reactions: Pleo and lakiss51
Αν με τον όρο "στέμφυλα" εννοείς αυτό που μένει μετά το πάτημα των σταφυλιών (στέμφυλα, τσάμπουρα, τσίπουρα κτλ) θα μου επιτρέψεις μία μικρή διόρθωση. Εδώ και αρκετά χρόνια, το τσίπουρο φτιάχνεται είτε από μούστο (μετά από παραμονή μαζί με τα στέμφυλα ώστε να επιτύχουμε ζύμωση), είτε από τις ρώγες του σταφυλιού (αρκετά συνηθισμένο πλέον) τις οποίες τις παίρνουμε περνώντας τα σταφύλια από τον απορραγωτή ή εκραγιστή. Στην συνέχεια τις ρώγες τις τοποθετούμε σε βαρέλια ανοιχτά απο επάνω, όπου παραμένουν για 30-45 ημέρες και τις ανακατεύουμε 2 φορές/ημέρα (δεν είναι τόσο απλή η διαδικασία). Στην συνέχεια ακολουθεί η διαδικασία της απόσταξης.

Δοθείσης της ευκαιρίας, να υπενθυμίσω σε όσους από εμάς παίρνουμε "χύμα" τσίπουρο, είναι ιδιαίτερα κρίσιμο να ξέρουμε από ποιον το παίρνουμε. Αν μπορούμε να είμαστε και κατά την δίαρκεια της απόσταξης, ακόμα καλύτερα. Δυστυχώς από τότε που το τσίπουρο έγινε μόδα, είναι πολλοί οι κατ ευφημισμόν "παραγωγοί" που δεν τηρούν ούτε τα στοιχειώδη. Δηλαδή είναι τουλάχιστον απαράδεκτο κατα την διάρκεια της απόσταξης να μην πετάξουμε την πρώτη και την τελευταία πόσοτητα (κεφαλή και ουρά στην γλώσσα των παραγωγών) η οποία είναι συνήθως το 1-2%. Φυσικά δεν λείπουν και οι ακραίες καταστάσεις στον βωμό του κέρδους, με προσμίξεις ξυλοπνευματος.
Επειδή εδώ γράφουμε γενικότητες , αυτά που γράφω είναι τα συνηθισμένα στα χωριά.
Εμείς στο χωριό μας επειδή δεν μας ενδιαφέρει να κάνουμε κρασί , όντως αποσταζουμε όλο το πλαστικό βαρέλι ....μούστο και τσαμπουρα μαζί και πιστεύω ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για γευστικό απόσταγμα.
Για τις ρώγες που λες δεν το έχω ψάξει , αλλά πιστεύω ότι είναι εξίσου σωστό ,αν και μπελαλιδικο.
Τώρα για να φτιάξεις απόσταγμα και όχι μπουγαδονερο- δηλητήριο,είναι ολόκληρη επιστήμη που λίγοι κατέχουν.
Τούτων λεχθεντων, εξυπακούεται ότι στα υπόλοιπα συμφωνώ απόλυτα με τα γραφόμενα σου και μακάρι κάποτε να μας ακούσουν και να μην πίνουνε τις χειροβομβίδες που τους σερβίρουν 😀

Last edited:
Ανέστης Μπαμπατζιμόπουλος. Ας μου επιτραπεί η έκφραση "αιρετικός" τόσο στην παραγωγή όσο και στον τρόπο ζωής. Από το 2018 δεν είναι πλέον μαζί μας.
Είναι από τα τσίπουρα που ή τα αγαπάς ή τα μισείς. Δεν υπάρχει αδιάφορη κατάσταση.
σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο στον τομέα.. αλλά στο θέμα "μπερδέματος" Gin με Bacardi δεν είπες τίποτα.. δεν καταδέχεσαι , ή μόνο από τσίπουρα ξέρεις ;;;

Πάντως τα πανεπιστημιακά εγχειρίδια λένε ότι ΠΑΝΤΑ κάνεις διπλή απόσταξη, ΠΑΝΤΑ πετάς το πρώτο και την ουρά και στο τέλος αραιώνεις με νερό για να πετύχεις τον αλκοολικό βαθμό που θέλεις.

Αν πας σε αποστακτήριο θα δεις τους μάγκες να πίνουν από το πρώτο, να κρατάνε πρώτο και ουρά για ανάμιξη και σχεδόν ποτέ διπλή απόσταξη. Αν κάνεις χημική ανάλυση θα φρίξεις από τις χημικές ενώσεις που θα βρεις που μπορούν να οδηγήσουν μέχρι και σε τύφλωση στην χειρότερη, ή απλά κεφάλι το επόμενο πρωί. Και όλα αυτά για το κόστος που απλά είναι διπλό στη διπλή απόσταξη.

Πάντως είναι καλό πάρτυ η απόσταξη που συνήθως συνοδεύεται από ψήσιμο και μουσική (το είδος μπορεί να είναι οτιδήποτε)!

• Like
Reactions: newbie

TSIpouWo
drink and drunk
active

Και ένα για άντρες αυστηρά:

ΤsipBrut
for old cutting men
Στην Ήπειρο (Πωγωνι) ήπια κατ' ευθείαν από την κάνουλα (μονής αποσταξης). Άρχισα τα ...μοιρολόγια τα Πωγωνισια με το δεύτερο!!!

Η διπλή απόσταξη είναι απαραίτητη.
Έχω βρει, στα χωριά της Θεσσαλίας, μερικούς που τυφλωθηκαν γιατί έπιναν τσίπουρο με τα πάντα όλα μέσα!

Status
Not open for further replies.