aneas
Senior Member
- 8 March 2024
- 470
Είμαστε στο νήμα για woke, όμωςΣτην Ήπειρο (Πωγωνι) ήπια κατ' ευθείαν από την κάνουλα (μονής αποσταξης). Άρχισα τα ...μοιρολόγια τα Πωγωνισια με το δεύτερο!!!
Η διπλή απόσταξη είναι απαραίτητη.
Έχω βρει, στα χωριά της Θεσσαλίας, μερικούς που τυφλωθηκαν γιατί έπιναν τσίπουρο με τα πάντα όλα μέσα!
αφού ανοίξαμε συζήτηση για το τσίπουρο να αναφέρω ότι ξέρω απο την εμπειρία μου, ότι έχω διαβάσει, αλλά και ότι έχουν δει τα μάτια μου με συγγενείς φίλους και γνωστούς που έχουμε εργαστεί μαζί.
Θα γίνω πολύ κακός και ανάποδος αλλά πρέπει να γνωρίζουμε για να μη πάθουμε:
Το πιο βασικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί το τσίπουρο, είναι στην όραση, αλλά και όπως όλα τα βαριά οινοπνευματώδη στο συκώτι. Οξύ γλαύκωμα, ανεπάρκεια ήπατος και διάφορα άλλα θέματα υγείας στους χρήστες που πίνουν συστηματικά μεγάλες ποσότητες. Έχω ανθρώπους που έπιναν συστηματικά και έχουν πάθει αυτές τις ασθένειες που αναφέρω. Αυτό γινεται απο τα παράγωγα της απόσταξης, παλίοτερα δε που απόσταζαν και τα κοτσάνια των σταφυλιών, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Αν αποστάξεις ξύλα ξυλώδη κλαδιά κλπ, βγάζεις νέφτι. Και φυσικά η εξάρτηση. Να μη ξεχνάμε κάτι βασικό ότι το αλκοολ είναι ένα απο τα πιο ισχυρά εξαρτησιογόνα και οτι οι δυτικές κοινωνίες κινούνται και ο κόσμος γυρίζει με τεράστιες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά, ενώ "φοβάται" και κυνηγάει τις ανατολίτικες κοινωνίες για το χασίς και τα άλλα εξαρτησιογόνα.
Για να φτιάξεις καλό τσίπουρο πρέπει σίγουρα να αφαιρέσεις τα κοτσάνια, και κατά την απόσταξη να κρατήσεις το πρωτοστάλγμα που περιέχει τα πιο επιβλαβή συστατικά μεθανόλη (ξυλόπνευμα) κλπ. Παράδειγμα αν αποστάξεις 60-70 κιλά σταφυλιών θα βγάλεις 8 - 9 λιτρα τσίπουρο και με την δεύτερη απόσταξη 5-7 λίτρα. Τα πρώτα 300 εώς 500 ml μπορείς άνετα να τα χρησιμοποιήσεις ως νέφτι να καθαρίζεις τα εργαλεία σου, να αραιώνεις το χρώμα, να φτιάξεις το δικό σου WD 40 αν θέλετε να σας δώσω την συνταγή κυκλοφορεί στο ιντερνετ.
Ένα άλλο σημαντικό κακό είναι χρήση χαλκού στους αποστακτήρες όπου ο χαλκός παράγει διάφορα επικίνδυνα οξείδια.
Αυτά είναι τα κακά του τσίπουρου.
Τα καλά είναι πάρα πολλά,
αγχολυτικό , μειώνει τις διαταραχές άγχους, κάνει τους παντρεμένους να ξεχνάνε την γυναίκα τους, τους ανύπαντρους να ξεχνάνε ότι δεν έχουν γυναίκα, οι χρήστες λένε ότι βελτιώνει την οδηγική ικανότητα και ας έχουν αντίθετη άποψη οι ειδικοί, είναι φοβερό πράγμα δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία και γιατροί, παίζονται πολλά, αν δεν υπήρχε το αλκοόλ την σήμερον ημέραν μη νομίζετε θα κυκλοφορούσαμε έξω έστω και σε αυτή την ψεύτικη ευμάρεια που ζούμε, θα υπήρχαν μεγάλες αναταραχές στην ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, αυξήθηκε η εγκληματικότητα αντί να μειωθεί.....