Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Στην Ήπειρο (Πωγωνι) ήπια κατ' ευθείαν από την κάνουλα (μονής αποσταξης). Άρχισα τα ...μοιρολόγια τα Πωγωνισια με το δεύτερο!!!

Η διπλή απόσταξη είναι απαραίτητη.
Έχω βρει, στα χωριά της Θεσσαλίας, μερικούς που τυφλωθηκαν γιατί έπιναν τσίπουρο με τα πάντα όλα μέσα!
Είμαστε στο νήμα για woke, όμως
αφού ανοίξαμε συζήτηση για το τσίπουρο να αναφέρω ότι ξέρω απο την εμπειρία μου, ότι έχω διαβάσει, αλλά και ότι έχουν δει τα μάτια μου με συγγενείς φίλους και γνωστούς που έχουμε εργαστεί μαζί.

Θα γίνω πολύ κακός και ανάποδος αλλά πρέπει να γνωρίζουμε για να μη πάθουμε:
Το πιο βασικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί το τσίπουρο, είναι στην όραση, αλλά και όπως όλα τα βαριά οινοπνευματώδη στο συκώτι. Οξύ γλαύκωμα, ανεπάρκεια ήπατος και διάφορα άλλα θέματα υγείας στους χρήστες που πίνουν συστηματικά μεγάλες ποσότητες. Έχω ανθρώπους που έπιναν συστηματικά και έχουν πάθει αυτές τις ασθένειες που αναφέρω. Αυτό γινεται απο τα παράγωγα της απόσταξης, παλίοτερα δε που απόσταζαν και τα κοτσάνια των σταφυλιών, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Αν αποστάξεις ξύλα ξυλώδη κλαδιά κλπ, βγάζεις νέφτι. Και φυσικά η εξάρτηση. Να μη ξεχνάμε κάτι βασικό ότι το αλκοολ είναι ένα απο τα πιο ισχυρά εξαρτησιογόνα και οτι οι δυτικές κοινωνίες κινούνται και ο κόσμος γυρίζει με τεράστιες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά, ενώ "φοβάται" και κυνηγάει τις ανατολίτικες κοινωνίες για το χασίς και τα άλλα εξαρτησιογόνα.

Για να φτιάξεις καλό τσίπουρο πρέπει σίγουρα να αφαιρέσεις τα κοτσάνια, και κατά την απόσταξη να κρατήσεις το πρωτοστάλγμα που περιέχει τα πιο επιβλαβή συστατικά μεθανόλη (ξυλόπνευμα) κλπ. Παράδειγμα αν αποστάξεις 60-70 κιλά σταφυλιών θα βγάλεις 8 - 9 λιτρα τσίπουρο και με την δεύτερη απόσταξη 5-7 λίτρα. Τα πρώτα 300 εώς 500 ml μπορείς άνετα να τα χρησιμοποιήσεις ως νέφτι να καθαρίζεις τα εργαλεία σου, να αραιώνεις το χρώμα, να φτιάξεις το δικό σου WD 40 αν θέλετε να σας δώσω την συνταγή κυκλοφορεί στο ιντερνετ.

Ένα άλλο σημαντικό κακό είναι χρήση χαλκού στους αποστακτήρες όπου ο χαλκός παράγει διάφορα επικίνδυνα οξείδια.

Αυτά είναι τα κακά του τσίπουρου.

Τα καλά είναι πάρα πολλά,
αγχολυτικό , μειώνει τις διαταραχές άγχους‎, κάνει τους παντρεμένους να ξεχνάνε την γυναίκα τους, τους ανύπαντρους να ξεχνάνε ότι δεν έχουν γυναίκα, οι χρήστες λένε ότι βελτιώνει την οδηγική ικανότητα και ας έχουν αντίθετη άποψη οι ειδικοί, είναι φοβερό πράγμα δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία και γιατροί, παίζονται πολλά, αν δεν υπήρχε το αλκοόλ την σήμερον ημέραν μη νομίζετε θα κυκλοφορούσαμε έξω έστω και σε αυτή την ψεύτικη ευμάρεια που ζούμε, θα υπήρχαν μεγάλες αναταραχές στην ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, αυξήθηκε η εγκληματικότητα αντί να μειωθεί.....

..........

αγχολυτικό , μειώνει τις διαταραχές άγχους‎, κάνει τους παντρεμένους να ξεχνάνε την γυναίκα τους, τους ανύπαντρους να ξεχνάνε ότι δεν έχουν γυναίκα, οι χρήστες λένε ότι βελτιώνει την οδηγική ικανότητα και ας έχουν αντίθετη άποψη οι ειδικοί, είναι φοβερό πράγμα δεν χρειάζεται ψυχοθεραπεία και γιατροί, παίζονται πολλά, αν δεν υπήρχε το αλκοόλ την σήμερον ημέραν μη νομίζετε θα κυκλοφορούσαμε έξω έστω και σε αυτή την ψεύτικη ευμάρεια που ζούμε, θα υπήρχαν μεγάλες αναταραχές στην ποτοαπαγόρευση στην Αμερική, αυξήθηκε η εγκληματικότητα αντί να μειωθεί.....
Κρατάω μόνο τα ΚΑΛΑ!

• Like
Reactions: vlad66
Είμαστε στο νήμα για woke, όμως
αφού ανοίξαμε συζήτηση για το τσίπουρο να αναφέρω ότι ξέρω απο την εμπειρία μου, ότι έχω διαβάσει, αλλά και ότι έχουν δει τα μάτια μου με συγγενείς φίλους και γνωστούς που έχουμε εργαστεί μαζί.

Θα γίνω πολύ κακός και ανάποδος αλλά πρέπει να γνωρίζουμε για να μη πάθουμε:
Το πιο βασικό πρόβλημα υγείας που προκαλεί το τσίπουρο, είναι στην όραση, αλλά και όπως όλα τα βαριά οινοπνευματώδη στο συκώτι. Οξύ γλαύκωμα, ανεπάρκεια ήπατος και διάφορα άλλα θέματα υγείας στους χρήστες που πίνουν συστηματικά μεγάλες ποσότητες. Έχω ανθρώπους που έπιναν συστηματικά και έχουν πάθει αυτές τις ασθένειες που αναφέρω. Αυτό γινεται απο τα παράγωγα της απόσταξης, παλίοτερα δε που απόσταζαν και τα κοτσάνια των σταφυλιών, το πρόβλημα ήταν μεγαλύτερο. Αν αποστάξεις ξύλα ξυλώδη κλαδιά κλπ, βγάζεις νέφτι. Και φυσικά η εξάρτηση. Να μη ξεχνάμε κάτι βασικό ότι το αλκοολ είναι ένα απο τα πιο ισχυρά εξαρτησιογόνα και οτι οι δυτικές κοινωνίες κινούνται και ο κόσμος γυρίζει με τεράστιες ποσότητες αλκοόλ καθημερινά, ενώ "φοβάται" και κυνηγάει τις ανατολίτικες κοινωνίες για το χασίς και τα άλλα εξαρτησιογόνα.

Για να φτιάξεις καλό τσίπουρο πρέπει σίγουρα να αφαιρέσεις τα κοτσάνια, και κατά την απόσταξη να κρατήσεις το πρωτοστάλγμα που περιέχει τα πιο επιβλαβή συστατικά μεθανόλη (ξυλόπνευμα) κλπ. Παράδειγμα αν αποστάξεις 60-70 κιλά σταφυλιών θα βγάλεις 8 - 9 λιτρα τσίπουρο και με την δεύτερη απόσταξη 5-7 λίτρα. Τα πρώτα 300 εώς 500 ml μπορείς άνετα να τα χρησιμοποιήσεις ως νέφτι να καθαρίζεις τα εργαλεία σου, να αραιώνεις το χρώμα, να φτιάξεις το δικό σου WD 40 αν θέλετε να σας δώσω την συνταγή κυκλοφορεί στο ιντερνετ.

Ένα άλλο σημαντικό κακό είναι χρήση χαλκού στους αποστακτήρες όπου ο χαλκός παράγει διάφορα επικίνδυνα οξείδια.

Αυτά είναι τα κακά του τσίπουρου.

Ούτε κακός ούτε ανάποδος γίνεσαι.
Λες αυτά που οφείλεις να πεις, μπας και σώσεις κάνα φουκαρα.
Είμαι κόκκινο πανί στις παρέες γιατί κατά εξακολούθηση και μονότονα, επαναλαμβάνω αυτά που μόλις έγραψες .
Πάντως στο Λασίθι έχουν αρχίσει να ψιλοκόβουνε το καθημερινό πιωμα-λιωμα,γιατί αρκετοί φίλοι τους τους αποχαιρέτησαν οριστικά!!

Μια φορά μ’άφησε κάποιος να προσέχω το καζάνι για να πάει να ψωνίσει κάτι που ήθελε.
Μόλις άρχισε να τρέχει πήρα ένα ποτηράκι να δοκιμάσω να δω πως είναι αυτό που βγαίνει.
Ότι και να σας πω είναι λίγο, κόντεψα ν’αρχίσω να τρέχω πάνω στο νερό σαν τον Ντόναλντ. :oops:
Αυτοί που πίνουν αυτό το πράγμα καλύτερα θα ήταν να πιούν υγρά μπαταρίας. :rolleyes:

Μια φορά μ’άφησε κάποιος να προσέχω το καζάνι για να πάει να ψωνίσει κάτι που ήθελε.
Μόλις άρχισε να τρέχει πήρα ένα ποτηράκι να δοκιμάσω να δω πως είναι αυτό που βγαίνει.
Ότι και να σας πω είναι λίγο, κόντεψα ν’αρχίσω να τρέχω πάνω στο νερό σαν τον Ντόναλντ. :oops:
Αυτοί που πίνουν αυτό το πράγμα καλύτερα θα ήταν να πιούν υγρά μπαταρίας. :rolleyes:
Αφού δεν σου κάηκαν τα σωθικα, να λογίζεσαι ως τυχερός!

Δεν θα γράψω τι κωμικοτραγικά έχω δει με μεθυσμένους.
Αλλά όπως διάβασα όλα τα ψυχοτρόπα έχουν την ίδια επίδραση, ισχύει κάτι που όλοι το έχουμε καταλάβει και το έχουμε παρατηρήσει.
Αναφέρομαι στα ψυχικά και νοητικά θέματα και όχι στα βιολογικά προβλήματα που προκαλεί το αλκοόλ και δεν είμαι και ειδικός να τα εκφράσω ακριβώς.

Η επίδραση του αλκοόλ στον άνθρωπο ενισχύει σε μέγιστο βαθμό το ψυχολογικό του προφίλ, τον χαρακτήρα που έχει.

Έναν οξύθυμο και ανάποδο χαρακτήρα τον κάνει ακόμα πιο οξύθυμο και επικίνδυνο για τους γύρω του και τον εαυτό του. "Είδε ο τρελός τον μεθυσμένο και φοβήθηκε" είναι το γνωστό ρητό.

Έναν πράο χαλαρό καλοκάγαθο χαρακτήρα τον κάνε ακόμα πιο μαλθακό ευαίσθητο, οι κλασικός Ορέστης Μακρής του ελληνικού σινεμά.

Ισχύει το αν θες να ψυχολογήσεις και να μάθεις κάποιον, πως πραγματικά σκέφτεται, μέθυσέ τον.

Last edited:
  • Like
σε βρίσκω πολύ ενημερωμένο στον τομέα.. αλλά στο θέμα "μπερδέματος" Gin με Bacardi δεν είπες τίποτα.. δεν καταδέχεσαι , ή μόνο από τσίπουρα ξέρεις ;;;
Καλημέρα Βλαδίμηρε!!!!
εδώ και πολλά χρόνια, μόνο κρασί (δικό μας) και τσίπουρο, με απόλυτη προτεραιότητα (παραφράζοντας μια Κινέζικη παροιμία): 1. καλή παρέα, 0. καλός μεζές, 0. τσίπουρο/κρασί
Για να γίνω πιο συγκεκριμένος, όταν έχεις καλή παρέα, καλό μεζέ, τσίπουρο/κρασί έχεις 100. Όταν χάσεις την καλή παρέα, σου μένει 00

Όμως με έβαλες σε σκέψεις περί ομοίων και διαφορετικών, οπότε άνοιξα το ντουλάπι με τα ποτά ώστε να προχωρήσω σε γευστική δοκιμή :cool:
Αποτυχία. Βρήκα τα Gin αλλά Bacardi πουθενά. Εξαφανίστηκε μυστηριωδώς........
Μου έκανε εντύπωση το Tanqueray με 47,3%
20240821_120032.jpg

Αλλά επειδή ουδέν κακόν αμιγές καλού, σε μια γωνιά βρήκα ξεχασμένα ( ή κρυμμένα) αυτά 😇
20240821_120156.jpg

• Like
Reactions: lakiss51 and vlad66
Ισχύει το αν θες να ψυχολογήσεις και να μάθεις κάποιον, πως πραγματικά σκέφτεται, μέθυσέ τον.
Θα γραψω μια σύντομη δική μου εκτίμηση, γιατί αυτό το θέμα όντως με έχει απασχολήσει αρκετά.
Όταν πίνεις (πολύ) παύει να λειτουργεί σωστά ο εγκέφαλος....έχει βλαβη... νόμος.
Άρα γιατί θα πρέπει αναγκαστικά να θεωρούμε ότι τότε φαίνεται ο χαρακτήρας κάποιου και όχι όταν είναι νηφάλιος.
Πχ εγώ έχω πει βαριά κουβέντα στην γυναίκα μου , η οποία σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρινόταν έστω στο ελάχιστο στην πραγματικότητα.
Γιατί το είπα ??
Το είπα γιατί εκείνη την στιγμή είχα ΒΛΑΒΗ....ΔΕΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΝ ΣΩΣΤΆ.
Οταν είσαι μεθυσμένος,παραπατάς και χάνεις τα λόγια σου.
Άρα είσαι σακάτης και τραυλός στην πραγματικότητα (,μετο σκεπτικό ότι όταν πίνεις φαίνεται πως είσαι στην πραγματικότητα).
Εγώ όταν μεθαω , χορεύω (τραγικά)ενώ στα ίσια μου ούτε μου περνάει από το μυαλό...άρα είμαι ο Νουρέγιεφ και δεν το ξέρω?
Και πολλά άλλα που όλοι τα ξέρουμε ..
Λίγο απλοϊκή η σκέψη μου,αλλά πιστεύω να καταλάβατε το νόημα .
Οπότε οι αντιρρήσεις μου και οι αμφιβολίες μου είναι έντονες, πάνω σε αυτό το θέμα.

(ευτυχώς που τα έγραψα εν συντομία 😄😄)

Last edited:
Πχ εγώ έχω πει βαριά κουβέντα στην γυναίκα μου

Τότε που είχες πάρει την εξάμηνη αναρρωτική; :ROFLMAO:

Μία άλλη ερώτηση, όταν διαβάζατε την παλαιά διαθήκη την παίρνατε και αυτή κυριολεκτικά ή η παραβολή με τα τσίπουρα άγγιξε ευαίσθητες χορδές και είπατε να ξεσπαθώσετε; :ROFLMAO:

• Haha
Είμαστε στο νήμα για woke,

για αυτο και εγω θα επαναφερω το νημα στην σωστη τροχια

1724312538505.png

Ωρα ειναι να ειχαν κανει και παρελαση.

Πες μου ότι είχαν υιοθετήσει και αυγά;
Σ.Σ. Οι αρσενικοί πιγκουίνοι κλωσσάνε.

Σιγα το πραγμα .

Και εμεις αν ειχαμε αυγα αντι για μωρα θα ειχα κλωσσησει για πλακα .

Εδω κοντεψα να θηλασω :)

Επειδή στα @@ μας για τους άλλους πιγκουίνους που πεθαίνουν λόγω ανθρώπινης παρέμβασης, εκείνοι είναι straight, άρα σύμβολα της τοξικής αρενωπότητας και της πατριαρχίας.
Ξέρουμε τουλάχιστον ποιο τραγούδι του είπε;
"Θα ζήσω ελεύθερο πουλί";
"Σήκω καημένε Κωνσταντή";
Το "Τι τραγούδι να σου πω" των Ενδελέχεια;

Αυτό που εξανθρωπίζουμε τη συμπεριφορά των ζώων όταν μας συμφέρει με ξεπερνάει.
Το ότι οι αρσενικές ενυδρίδες (ναι, αυτά τα γλυκούλικα πλασματάκια) βιάζουν τα μωρά παρά φύση για να πεθάνουν και να ζευγαρώσουν πάλι με τα θηλυκά, είναι κάτι που πρέπει να πάρει σαν παράδειγμα ο άνθρωπος ή να τις καταδικάζουμε και να τις βάζουμε φυλακή;
Ή εκεί δεν μας συμφέρει και "είναι ζώα";

• Like
Reactions: king2009
Πάντως αυτο το πράγμα να μην τολμάει κανείς να γράψει κάτι σε διάφορες σελίδες πάνω στο wokeness πρέπει να σταματήσει. Σε λίγο θα πρέπει όλοι να κρύψουμε ότι είμαστε straight γιατί θα μας κοιτάνε με μισό μάτι όσοι είναι μαχητες του woke και γενικά της κοινότητας. Μια μέση λύση δεν υπάρχει? Δηλαδή βρήκαν ευκαιρία όλοι οι καταπιεσμενοι όλα τα χρόνια και βαράνε αλύπητα τηλεοράσεις φόρουμ εκδηλώσεις παντού αυτό το πράγμα. Ο καθένας να κάνει τη δουλειά του χωρίς να ενοχλεί τους άλλους γίνεται? Αυτή η επιβολή μερικών ανθρώπων στα πάντα είναι παρανοϊκή.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Εδώ έφαγε cancel τραγουδιστής γνωστού συγκροτήματος, ο οποίος από τα μισά του 80 που τραγουδάει έχει ένα στυλ τελείως ακραίου και καυστηκού χιούμορ/σάτυρας που ξεπερνάει όρια έτσι και αλλιώς, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος έχει αυτοπροσδιοριστεί ως queer (είναι άνδρας που θέλει να ντύνεται σαν γυναίκα και να πηγαίνει με γυναίκες) από τις αρχές των 90s και ανέμιζε την πολύχρωμη σημαία στις συναυλίες του συγκροτήματός του σε όλο τον κόσμο ώντας ακτιβιστής για τα δικαιώματα της LGBTQ+.
Και τον είπαν ρατσιστή και μισογύνη και τον έκαναν cancel κανείς δεν κοίταξε ότι αυτός είχε βάλει ένα σημαντικό λιθαράκι για να μπορούν σήμερα να μιλάνε με την ελευθερία και την αποδοχή που το κάνουν.

Νομίζω ότι απλά είναι ένα εκκρεμές, τώρα έχει πάει στην αντίθετη πλευρά από ότι ήταν πριν και σιγά σιγά θα ισορροπήσει εκεί που πρέπει να πάει με σεβασμό στα δικαιώματα και επιλογές των συναθρώπων μας.

• Like
Reactions: Tzimisce
Εδώ έφαγε cancel τραγουδιστής γνωστού συγκροτήματος, ο οποίος από τα μισά του 80 που τραγουδάει έχει ένα στυλ τελείως ακραίου και καυστηκού χιούμορ/σάτυρας που ξεπερνάει όρια έτσι και αλλιώς, αλλά ταυτόχρονα ο ίδιος έχει αυτοπροσδιοριστεί ως queer (είναι άνδρας που θέλει να ντύνεται σαν γυναίκα και να πηγαίνει με γυναίκες) από τις αρχές των 90s και ανέμιζε την πολύχρωμη σημαία στις συναυλίες του συγκροτήματός του σε όλο τον κόσμο ώντας ακτιβιστής για τα δικαιώματα της LGBTQ+.
Και τον είπαν ρατσιστή και μισογύνη και τον έκαναν cancel κανείς δεν κοίταξε ότι αυτός είχε βάλει ένα σημαντικό λιθαράκι για να μπορούν σήμερα να μιλάνε με την ελευθερία και την αποδοχή που το κάνουν.

Νομίζω ότι απλά είναι ένα εκκρεμές, τώρα έχει πάει στην αντίθετη πλευρά από ότι ήταν πριν και σιγά σιγά θα ισορροπήσει εκεί που πρέπει να πάει με σεβασμό στα δικαιώματα και επιλογές των συναθρώπων μας.
Το ελπίζουμε γιατί έχουμε πάει στο άλλο άκρο τα τελευταία χρόνια και η υπερβολική προώθηση όλου αυτού δεν ξέρω πόσο καλό κανει στην κοινωνία μας και ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά. Όλοι ίσοι άνθρωποι είμαστε ούτε ο queer η οτιδήποτε πρέπει να επιβάλει ότι μόνο εμείς είμαστε ούτε ο straight αντίστοιχα. Μια ισορροπία χρειάζεται σε και από τους μεν και από τους δε. Γιατί με όλα αυτά έχουν καταστραφεί πολλά διαχρονικά ιδεώδη.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Για να το κάνω πιο συγκεκριμένο.
Εδώ ένα άρθρο για το "συμβάν"

και εδώ μια απάντηση από τον Fat Mike τον τραγουδιστή των NOFX.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Κατά βάση πρέπει όσοι είναι cis λευκοί άνδρες να ντρέπονται για αυτό επειδή κάποιοι από αυτούς έχουν/είχαν μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι για να μην υπάρχουν ανισσότητες πρέπει να μην υπάρχουν ετικέτες.
Να μη σε νοιάζει αν κάποιος είναι trans, bi, gay, asexual, whatever.
Έχουν βγει και ένα σωρό καινούργια.
Η άλλη λέει είναι autosexual. Όλοι περάσαμε αυτή τη φάση στην εφηβεία αλλά δεν είχαμε facebook τότε να το φωνάζουμε.
"Φίλε, βγήκε το καινούργιο video clip της Samantha Fox, 5 τράβηξα! Κόντεψε να βγάλει αίμα!"
Οι άλλοι λέει ντύνονται λούτρινα ζωάκια. Ok, αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, ψήνομαι να δω κατά πόσο το εννοούν ή απλά ψοφάνε στο γέλιο και δεν είναι acting.
Πως ακριβώς τους καταπίεζαν, δεν το γνωρίζω.

• Like
Reactions: king2009
Status
Not open for further replies.