Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Κατά βάση πρέπει όσοι είναι cis λευκοί άνδρες να ντρέπονται για αυτό επειδή κάποιοι από αυτούς έχουν/είχαν μεσαιωνικές αντιλήψεις.

Προσωπικά πιστεύω ότι για να μην υπάρχουν ανισσότητες πρέπει να μην υπάρχουν ετικέτες.
Να μη σε νοιάζει αν κάποιος είναι trans, bi, gay, asexual, whatever.
Έχουν βγει και ένα σωρό καινούργια.
Η άλλη λέει είναι autosexual. Όλοι περάσαμε αυτή τη φάση στην εφηβεία αλλά δεν είχαμε facebook τότε να το φωνάζουμε.
"Φίλε, βγήκε το καινούργιο video clip της Samantha Fox, 5 τράβηξα! Κόντεψε να βγάλει αίμα!"
Οι άλλοι λέει ντύνονται λούτρινα ζωάκια. Ok, αυτό έχει ένα ενδιαφέρον, ψήνομαι να δω κατά πόσο το εννοούν ή απλά ψοφάνε στο γέλιο και δεν είναι acting.
Πως ακριβώς τους καταπίεζαν, δεν το γνωρίζω.

Πες τα. Λύκειο και γενικά στη ζωή μου επειδή ποτέ δεν ενδιαφέρθηκα αν ο άλλος είναι ομοφυλοφιλος η οτιδήποτε μπορώ να πω ότι ποτέ δεν κατάλαβα κάποιον άνθρωπο να είναι οτιδήποτε από όλα αυτά. Δεν με νοιάζει δηλαδή εγώ κοιτάω εμένα και αυτοί τον εαυτό τους. Όταν δεν μπαίνουν ταυτότητες όλα είναι καλύτερα για όλους. Απλά πάντα θα υπάρχουν κάποιοι είτε straight είτε lgbtq που θέλουν να επιβάλλονται και αυτοί χαλάνε όλη την κοινωνία. Όπως 10 πολεμοχαρης άνθρωποι του κόσμου καταστρέφουν εκατομμύρια άλλους με πολέμους έτσι και εδώ κάποιοι που έχουν έντονο ταμπεραμέντο προσπαθούν να αλλάξουν και τους υπόλοιπους ακόμα δεν κατάλαβα για πιο λόγο βέβαια. Σημεία των καιρών μάλλον.

Στάλθηκε από το M2012K11AG μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Οι πόλεμοι γίνονται γιατί υπάρχουν συμφέροντα αντικρουόμενα, όχι γιατί υπάρχουν 10 πολεμοχαρείς που τους την κάρφωσε να κάνουν πόλεμο. Και δεν οφείλεται στο ταμπεραμέντο η αντίδραση. Οφείλεται σε καταπίεση αιώνων, η οποία αντίδραση πάντα θα έχει και τις ακρότητές της όταν εκδηλώνεται.

Τα ευχολόγια καλά είναι για να περνάει η ώρα, αλλά στο ερώτημα με ποιον τρόπο θα φτάσει η κοινωνία στο επίπεδο να μην δίνει σημασία σε όλα αυτά και ως εκ τούτου το woke culture να πάψει να μας απασχολεί αρνητικά δεν απαντιέται με αυτά. Όλοι ξέρουμε ότι ιδανικά δεν θα έπρεπε να υπάρχουν ανισότητες, αλλά υπάρχουν. Όλοι ξέρουμε ότι δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί ο σεξουαλικός προσανατολισμός οποιουδήποτε, αλλά τελικά στο ευρύτερο κοινωνικό πεδίο δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Ούτε απάντηση είναι φυσικά η εξίσωση των αποστάσεων χωρίς συγκεκριμένες προτάσεις. Αυτό όχι μόνο δεν είναι ρεαλιστικό αλλά αντιθέτως είναι δικαιολογία προκειμένου να σταματήσει η αντίδραση, αποτυγχάνοντας πλήρως να το κάνει φυσικά. Δεν είναι ίσες οι αποστάσεις. Μέχρι να γίνουν ίσες τι πρέπει να συμβεί για να φτάσουν στο σημείο να είναι ίσες, είναι το ερώτημα;

Νομίζω ότι απλά είναι ένα εκκρεμές, τώρα έχει πάει στην αντίθετη πλευρά από ότι ήταν πριν και σιγά σιγά θα ισορροπήσει εκεί που πρέπει να πάει με σεβασμό στα δικαιώματα και επιλογές των συναθρώπων μας.

Ειναι απολυτως λογικο να εχει παει στην αλλη πλευρα οταν ακομα βλεπεις τον ρατσισμο και το μισος πως ειναι ετοιμα να βγουν στην πρωτη ευκαιρια.

Μιλαμε για καταπιεσμενες καταστασεις ολοκληρων γενεων. Προσπαθουν να βρουν κι αυτοι εναν χωρο να αναπνεουν ελευθεροι.

Οταν αυτο συμβει θα δουμε που θσ σταματησει το εκκρεμες.

• Like
Reactions: Pleo

Ισως η φυση δωσει την κατευθυνση.....

Υπάρχει πολύ καλή σχετική γαλλική ταινία από παλιά. Νομίζω λέγεται Aero port 2000? Με ένα Concord που έχει διασωθεί με τους επιβάτες του σε ένα τροπικό νησί από τον πυρηνικό πόλεμο, και καταφέρνουν να επιστρέψουν στη Γαλλία μετά από 30 χρόνια.

αν μου επιτρεπεται θα διαφωνησω ως προς το οτι , η κουβεντα ξεφυγε ως προς το πολιτικο...
με την παρατηρηση οτι αλλο το πολιτικο, αλλο το κομματικο..
πλεον αυτων , το νημα , απο την φυση του κ τον τιτλο του εχει πολιτικο χρακτηρα...η woke κουλτουρα κ ατζεντα εχει σαφη κ ξεκαθαρα ιδεολογικα κ πολιτικα χαρακτηριστικα....οπως κ καθε ιδεολογια..
αρα τι να συζητησουμε...
εν τοιαυτη περιπτωσει ας κλεισει κ ας διαγραφει το νημα

αν μου επιτρεπεται θα διαφωνησω ως προς το οτι , η κουβεντα ξεφυγε ως προς το πολιτικο...
πλεον αυτων , το νημα , απο την φυση του κ τον τιτλο του εχει πολιτικο χρακτηρα...η woke κουλτουρα κ ατζεντα εχει σαφη κ ξεκαθαρα ιδεολογικα κ πολιτικα χαρακτηριστικα....οπως κ καθε ιδεολογια..
αρα τι να συζητησουμε...
Ξέφυγε προς το πολιτικό με αφορμή το θέμα της Ουκρανίας , το οποίο είναι εκτός θέματος

αρα τι να συζητησουμε...

Και εμεις μπορει να εχουμε σκεψεις περι πολιτικων που εμπλεκονται σε αυτο το θεμα αλλα βλεπεις οτι το αποφευγουμε γιατι αυτος ειναι ο κανονισμος του φορουμ.

Αν δεν μας αρεσει δεν συμμετεχουμε.
Αν μας αρεσει και μπορουμε να αυτοπεριοριστουμε συμμετεχουμε με τους προφανεις συμβιβασμους. Δεν ζηταμε παντως την διαγραφη του νηματος γιατι μπορει να υπαρχει και κοσμος που μπορει να συζητησει και περα απο τα πολιτικα.

Φιλικα.

• Like
Reactions: Deneb
Η συζήτηση ξέφυγε προς το πολιτικό. Οι πολιτικές αναρτήσεις διαγράφηκαν και το νήμα θα μείνει κλειστό για 24 ώρες.
Εαν μου πεφτει λογος ......
το νημα το ανοιξα επειδη ειχαμε φλονταρει νηματα απο τον Κινηματογραφο και την Τηλεοραση (σειρες)
με θεματα επιλογων σκηνοθετων στην LucasFilm/Disney σχετικα με woke ατζεντες. Εαν κλεισει το νημα,
τοτε που θα συζηταμε τετοια θεματα ? Και δυστυχως ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ η 7η Τεχνη απο woke ατζεντες.
Μακαρι να ηταν διαφορετικα .... αλλα μας επιβαλονται προτυπα και κουλτουρες που δεν ειχαν καμια
σχεση με το πως ξεκινησαν καποια franchises (οχι μονο το Star Wars αλλα και το Star Trek υποφερει !).

Last edited:
  • Like
Reactions: donk
Εαν μου πεφτει λογος ......
το νημα το ανοιξα επειδη ειχαμε φλονταρει νηματα απο τον Κινηματογραφο και την Τηλεοραση (σειρες)
με θεματα επιλογων σκηνοθετων στην LucasFilm/Disney σχετικα με woke ατζεντες. Εαν κλεισει το νημα,
τοτε που θα συζηταμε τετοια θεματα ? Και δυστυχως ΜΑΣΤΙΖΕΤΑΙ η 7η Τεχνη απο woke ατζεντες.
Μακαρι να ηταν διαφορετικα .... αλλα μας επιβαλονται προτυπα και κουλτουρες που δεν ειχαν καμια
σχεση με το πως ξεκινησαν καποια franchises (οχι μονο το Star Wars αλλα και το Star Trek υποφερει !).
είναι απλό βρε Μάνο.. έξω τα πολιτικά.. ;)

είναι απλό βρε Μάνο.. έξω τα πολιτικά.. ;)
Συμφωνω.
Ομως ο Κωστας κατι ειπε για για οριστικο κλειδωμα του νηματος.
Μετα απο κατι μηνες κυκλοφορει η ΧΨ σειρα απο την LucasFilm
και εχουμε παραπονα που δεν γινεται να πνιξουμε μεσα μας.
Τι γινεται ?

Και εμεις μπορει να εχουμε σκεψεις περι πολιτικων που εμπλεκονται σε αυτο το θεμα αλλα βλεπεις οτι το αποφευγουμε γιατι αυτος ειναι ο κανονισμος του φορουμ.

Αν δεν μας αρεσει δεν συμμετεχουμε.
Αν μας αρεσει και μπορουμε να αυτοπεριοριστουμε συμμετεχουμε με τους προφανεις συμβιβασμους. Δεν ζηταμε παντως την διαγραφη του νηματος γιατι μπορει να υπαρχει και κοσμος που μπορει να συζητησει και περα απο τα πολιτικα.

Φιλικα.
τα σεβομαι απολυτως.....πλην ομως εδω το θεμα εινα καθαρα πολιτικο...γι αυτο εγραψα αυτα που εγραψα..η woke ατζεντα ειναι πολιτικη ιδεολογια

Συμφωνω.
Ομως ο Κωστας κατι ειπε για για οριστικο κλειδωμα του νηματος.
Μετα απο κατι μηνες κυκλοφορει η ΧΨ σειρα απο την LucasFilm
και εχουμε παραπονα που δεν γινεται να πνιξουμε μεσα μας.
Τι γινεται ?
Μπορείτε να τα συζητήσετε σε άλλες πλατφόρμες, που προσφέρονται περισσότερο για τέτοιες συζητήσεις. Το avclub δεν επιτρέπει πολιτικές συζητήσεις, όντας τεχνικό φόρουμ.

Το οριστικό κλείδωμα αναφέρθηκε ως ύστατη συνέπεια γιατί εμείς που συντονίζουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να στεκόμαστε 24 ώρες το 24ωρο σαν το χάρο και να διαγράφουμε ποστ εκτός θέματος και flames. Έχουμε κι εμείς τις δουλειές μας και την προσωπική μας ζωή, πεπερασμένο ελεύθερο χρόνο που θυσιάζουμε για να λειτουργεί εύρυθμα αυτό το φόρουμ.

Το οριστικό κλείδωμα αναφέρθηκε ως ύστατη συνέπεια γιατί εμείς που συντονίζουμε δεν έχουμε τη δυνατότητα να στεκόμαστε 24 ώρες το 24ωρο σαν το χάρο και να διαγράφουμε ποστ εκτός θέματος και flames. Έχουμε κι εμείς τις δουλειές μας και την προσωπική μας ζωή, πεπερασμένο ελεύθερο χρόνο που θυσιάζουμε για να λειτουργεί εύρυθμα αυτό το φόρουμ.
Εγω προσωπικα (και ισως μονο εγω) θεωρω οτι η woke ατζεντα ΔΕΝ ειναι πολιτικο θεμα. But that's just me.
Ναι, μερικες φορες μου ξεφευγει οτι και εσεις οι admin εχετε προσωπικη ζωη (και μονο 24 ωρες την ημερα 😎).
Ομως οι πλατφορμες που αναφερεσαι, στερουνται απο κατι που υπαρχει ΠΟΛΥ εδω μεσα : κοσμιοτητα !
Ζητημα αν σε 100 απαντησεις (εκει), οι 10 ειναι κοσμιες. Μην ειναι λιγοτερες ....

τα σεβομαι απολυτως.....πλην ομως εδω το θεμα εινα καθαρα πολιτικο...γι αυτο εγραψα αυτα που εγραψα..η woke ατζεντα ειναι πολιτικη ιδεολογια

ε ναι αν το βλεπεις ετσι ασε το νημα αυτο εξω απο το ενδιαφερον σου για συμμετοχη γιατι θα οδηγησει ετσι στην απωλεια και για αυτους που δεν το βλεπουν ετσι.

my 2 cents

Η Φύση ΠΑΝΤΑ βρίσκει τον δρόμο της, αργά ή γρήγορα.
Η ουσία της Woke agenda ή culture ή όπως αλλιώς λέγεται, βρίσκεται εδώ ακριβώς.
Στην αντίθεση με τη φύση.

Ας κάνω μία προσπάθεια να το εξηγήσω.

Στην αρχαία ελληνική σκέψη-με όλες τις επιμέρους διαφορές- τα όντα πραγματώνονται (αληθεύουν, όπως θα έλεγε ο Χρήστος Γιανναράς που πρόσφατα έφυγε από κοντά μας) όταν συμβαδίζουν με τη φύση τους, όποια είναι αυτή.
Απότοκος και εξέλιξη της αρχαίας ελληνικής σκέψης είναι ο σύγχρονος δυτικός πολιτισμός, όπως τον ξέρουμε, όπως έχει διαμορφωθεί ιστορικά ως σήμερα με όλη την ποικιλία και τις αντιθέσεις του.

Η συμπόρευσή με τη φύση των όντων είναι κεντρική σκέψη του δυτικού μας πολιτισμού.

Αντίθετα στη Woke culture το κέντρο βάρους είναι ο αυτοπροσδιορισμός. Η φύση των όντων έχει μικρότερη σημασία. Προτεραιότητα λαμβάνει ο αυτοπροσδιορισμός.

Η συμπόρευση με τη φύση από τη μία, ο αυτοπροσδιορισμός από την άλλη.

Υ.Γ. Δεν είναι τυχαίο ότι το φαινόμενο ή κίνηση της Woke agenda και κουλτούρας έχει σχέση με την επίθεση που υφίστανται σε πολλά δυτικά πανεπιστήμια οι κλασσικές σπουδές (αρχαία ελληνική και λατινική γραμματεία και πολιτισμός) όπου ζητείται η κατάργηση τους. Σε ορισμένα μάλιστα -εξ όσων γνωρίζω- έχουν καταργηθεί οι αντίστοιχες έδρες και μαθήματα.

Η φύση λέει θηλυκό αρσενικό ώστε να διαιωνιστει το κάθε είδος. Αυτή είναι η φυσική εξέλιξη δηλαδή στα πάντα και ο πρώτος και απαράλλαχτος κανόνας της φύσης. Από εκεί και πέρα έτσι που έχει καταστρέψει ο άνθρωπος τη φύση βλέπουμε κάθε χρόνο όλο και πιο περίεργα πράγματα και μπερδέματα που ο ίδιος άνθρωπος προκαλεί. Τώρα που θα μας βγάλει όλο αυτό σαν ανθρώπινο είδος θα δείξει τις επόμενες δεκαετίες.
Έχει καταντήσει ολίγον δικτατορία η όλη κουλτούρα με το wokeness βέβαια αν πεις ότι είσαι λευκός straight άνετα θα σε γιουχαρουν και όλο αυτό καταντάει σουρεαλιστικο γιατί σοβαρά δεν μπορείς να το πάρεις. Ζώνη του λυκόφωτος φάση.

Στάλθηκε από το SM-N9005 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk

Status
Not open for further replies.