Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Ωραίο το βιντεάκι, το είδα, Greekonomics λέγεται το κανάλι στο YouTube, και το προτείνω σε όλους, όχι μόνο για το συγκεκριμένο βίντεο αλλά για τα περισσότερα.

Όχι όμως, να μην το βάλεις εδώ, γιατί κάθε φορά που μπαίνουν τέτοια βιντεάκια βρίσκονται κάποιοι καλοθελητές να μας εξηγήσουν ότι αυτά γίνονται μόνο από τον κακό Α και όχι από τον δικό τους τον Β (παρά το ότι ο Β όταν ανέλαβε τα ηνία έκανε την πάπια). Οπότε, ας λείπουν αυτές οι ανώφελες κουβέντες από εδώ μέσα, αφού δεν είμαστε κομματικό όργανο κανενός (αλλιώς να ζητούσαμε και καμιά χορηγία).
Άλλο είναι το θέμα μου.
Χθες μαζεύτηκαν 20 "παλικαράδες" στη Γλυφάδα και άφησαν αναίσθητο ένα κορίτσι 14αρων ετών.
Προφανώς οι συγκεκριμένοι 20 "παλικαράδες" προέρχονται από οικογένειες που τους έμαθαν να μη σέβονται το διαφορετικό.
Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο νήμα προάγει την ανοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα...
Λέω εγώ τώρα.

Τεσπά, συνεχίστε..
Βάφω κάτι ντουλάπια και δεν έχω χρόνο για αντιπαραθέσεις, κακώς μπήκα ενδιάμεσα στο κυνήγι μαγισσών. :)

Άλλο είναι το θέμα μου.
Χθες μαζεύτηκαν 20 "παλικαράδες" στη Γλυφάδα και άφησαν αναίσθητο ένα κορίτσι 14αρων ετών.
Προφανώς οι συγκεκριμένοι 20 "παλικαράδες" προέρχονται από οικογένειες που τους έμαθαν να μη σέβονται το διαφορετικό.
Δεν νομίζω ότι το συγκεκριμένο νήμα προάγει την ανοχή και τον σεβασμό στη διαφορετικότητα...
Λέω εγώ τώρα.

Τώρα σε έχασα.
1. Τι σχέση έχουν τα 20 τσογλάνια στη Γλυφάδα με τα καρτέλ;
2. Το νήμα ασχολείται με ένα θέμα των ημερών. Αυτό το θέμα, άλλοι το βλέπουν ως ανοχή και σεβασμό, άλλοι ως καταπίεση και φασισμό, άλλοι ως και τα δυο. Οπότε όσο γίνεται μια πολιτισμένη συζήτηση πέρα από κομματικές κατηχήσεις, μπορεί να παραμένει.

Άλλο είναι το θέμα μου.
Λέω εγώ τώρα.
Ποιο διαφορετικό; το 1987 πήγαν να μου την πέσουν 3 τέτοιοι στη Ρόδο. Ήμουν 17 χρονών, μαθητής Γενικού Λυκείου στην 5ήμερη. Δύσκολα θα έβρισκεις πιο "μη διαφορετικό" απο μένα σε εκείνη την ηλικία (ή και τώρα εδώ που τα λέμε). Δεν τους ενοχλούσε η ανύπαρκτη διαφορετικότητά μου, απλά έψαχναν κάποιον να δείρουν για να νιώσουν πιο δυνατοί.

• Like
Reactions: SR-71
Τώρα σε έχασα.
1. Τι σχέση έχουν τα 20 τσογλάνια στη Γλυφάδα με τα καρτέλ;
2. Το νήμα ασχολείται με ένα θέμα των ημερών. Αυτό το θέμα, άλλοι το βλέπουν ως ανοχή και σεβασμό, άλλοι ως καταπίεση και φασισμό, άλλοι ως και τα δυο. Οπότε όσο γίνεται μια πολιτισμένη συζήτηση πέρα από κομματικές κατηχήσεις, μπορεί να παραμένει.
Κομπλέ..

Edit..Για ποιούς είναι θέμα των ημερών το συγκεκριμένο;
Ανέκαθεν υπήρχαν αυτοί που ήταν κάπως και αυτοί που ήταν κάπως ..αλλιώς.

Last edited:
Παντως (Haagenti) ..... θα παρακαλουσα το νημα να ΜΗΝ στεγαζει οτιδηποτε σεξουαλικως μεμπτο και κατακριτεο.
Μονο την Woke κουλτουρα (και το κομφουζιο που επιβαλει) ! Ας πουμε ......

Destroy them all.jpg

Edit..Για ποιούς είναι θέμα των ημερών το συγκεκριμένο;
Ανέκαθεν υπήρχαν αυτοί που ήταν κάπως και αυτοί που ήταν κάπως ..αλλιώς.
Ανέκαθεν ναι, το πρόβλημα είναι ότι πλέον παίρνει η μπάλα αυτούς που ήταν ανέκαθεν ανεκτικοί, κι αρχίζουν λίγο να ξύνουν το κεφάλι τους για το τι μέλλει γενέσθαι. Για να μη σου πω ότι οι ίδιες οι μειονότητες αρχίζουν σιγά σιγά να προβληματίζονται αφού νιώθουν πως η εξ'ορισμού θυματοποίηση δε δίνει τα σωστά μηνύματα και τελικά προσβάλει τις ικανότητες τους και την κοινωνική τους θέση.

Να δώσω ένα παράδειγμα; Αίτηση για σεμινάριο (επιστημονικής φύσεως), με περιορισμένες θέσεις, άρα επιλογή μεταξύ των αιτούντων. Με μοναδικό ερωτηματολόγιο για την "αξιολόγηση" της καταλληλότητας σου όπου οι 8 στις 10 ερωτήσεις εξετάζουν το σε ποια μειονότητα ανήκεις, ή αν είσαι απλά... άσπρος άντρας.

ΥΓ: Δεν με επέλεξαν τελικά :) (που σε κάθε άλλη περίπτωση δε θα το σκεφτόμουν καν, γιατί προφανώς όταν κάπου οι θέσεις είναι περιορισμένες, υπάρχουν πιθανότητες να μείνεις εκτός). Τώρα όμως, μετά από αυτή την εμπειρία του να απαντάω σε όλες τις ερωτήσεις ΟΧΙ, θα φταίω εγώ να αναρωτηθώ για το γιατί;

Last edited:
Παντως (Haagenti) ..... θα παρακαλουσα το νημα να ΜΗΝ στεγαζει οτιδηποτε σεξουαλικως μεμπτο και κατακριτεο.
Μονο την Woke κουλτουρα (και το κομφουζιο που επιβαλει) ! Ας πουμε ......

View attachment 239334
Έσκισε την αφίσα του Uncle Ben που υποτίθεται ότι ήταν αγρότης αλλά τελικά ήταν σερβιτόρος σε εστιατόριο του Σικάγο και ικανοποιήθηκε η KKK, χαχαχα.
Θες μια να φέρω στη κουβέντα τον George Carlin να δούμε ποιός επωφελείται από τη ιστορία του politically correct;
Αλλά τα ξέρεις,δεν έχει νόημα.

Φεύγω, πάω στα ντουλάπια. :)

Έσκισε την αφίσα του Uncle Ben που υποτίθεται ότι ήταν αγρότης αλλά τελικά ήταν σερβιτόρος σε εστιατόριο του Σικάγο και ικανοποιήθηκε η KKK, χαχαχα.
Θες μια να φέρω στη κουβέντα τον George Carlin να δούμε ποιός επωφελείται από τη ιστορία του politically correct;
Αλλά τα ξέρεις,δεν έχει νόημα.
Εχω την εντυπωση οτι κατι ξερω και εγω ο ανιστορητος 🙃 (αλλα παει προς την πολιτικη το πραγμα και λεω να μεινουμε on post) .....

Χαχαχαχαχαχα ........ :LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO::LOL::ROFLMAO:

Ειδες ομως ποσες ερμηνειες παιρνει ??? !!!!
Κανονικα, autosexual ειναι ο μαλακας, ο αυνανιζομενος, ο πεοπαλινδομων εξακολουθητικως.
Ομως ............. το auto ειναι προσθετικο σε τοσα πολλα επιθετα. Τι να πρωτοδιαλεξει κανεις ?
Οποτε η "σιδερωμενο μαλλι" δεν ξερει καν καλα αγγλικα ........ την μητρικη της γλωσσα !!!
Εντάξει Μάνο μου, το καταλάβαμε, δε χρειάζεται τόση ανάλυση...

• Like
Reactions: SR-71
Eνας τροπος ΟΡΘΗΣ αναδειξης της woke ατζεντας ! (κατα την ταπεινη μου αποψη, παντα)

George McLaurin.jpg

Είναι ο George McLaurin ο πρώτος που έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα το 1948
και αναγκάστηκε να καθίσει σε μια γωνία μακριά από τους λευκούς συντρόφους του.
Όμως το όνομά του παραμένει στη λίστα τιμής ως ένας από τους τρεις κορυφαίους φοιτητές του πανεπιστημίου.

Ποιος εχει να πει το παραμικρο ?
Προκαλει την λευκη κοινοτητα ? ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, την βαζει να ενδοσκοπισθει.
Μηπως την ακαδημαικη κοινοτητα ? ΟΥΤΕ κατα φαντασια !
ΕΤΣΙ αναδεικνυονται ατζεντες (και καρφωνονται ανεξιτηλα).

Last edited:
  • Like
Reactions: Deneb
Eνας τροπος ΟΡΘΗΣ αναδειξης της woke ατζεντας ! (κατα την ταπεινη μου αποψη, παντα)

View attachment 239417

Είναι ο George McLaurin ο πρώτος που έγινε δεκτός στο Πανεπιστήμιο της Οκλαχόμα το 1948
και αναγκάστηκε να καθίσει σε μια γωνία μακριά από τους λευκούς συντρόφους του.
Όμως το όνομά του παραμένει στη λίστα τιμής ως ένας από τους τρεις κορυφαίους φοιτητές του πανεπιστημίου.

Το πρόβλημα με όλο αυτό το σκεπτικό είναι ότι (άθελα σου προφανώς) τελικά καταλήγεις στο συμπέρασμα είναι ότι αν είσαι μαύρος, ναι μπορεί να ανήκεις και να είσαι περήφανος, αρκεί βέβαια να είσαι στους 3 κορυφαίους, αλλιώς μείνε απέξω. Πόσοι από τους 20-25 άσπρους στο βάθος ήταν όσο καλοί όσο αυτός; Το πολύ 2, κι όμως οι υπόλοιποι μια χαρά κάθονται και απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. Δηλαδή αν ο McLaurin αντί να φτάσει στο τοπ3 επέλεγε να γκομενίσει και να δουλεύει σε κάτι άλλο παράλληλα και τελείωνε... τελευταίος στο τμήμα του, τι θα γινόταν; Γιατί θα έπρεπε να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.

Είναι δηλαδή αντίστοιχη λογική με το πόσο περήφανοι είμαστε που ο Giannis πολιτογραφήθηκε Έλληνας (άρα ουσιαστικά λέμε ότι αν γεννηθείς και μεγαλώσεις στην Ελλάδα, πρέπει να γίνεις ο top 5 στο NBA για να απολαύσεις το δικαίωμα που έχει ένας τελείως αντιαθλητικός "άσπρος" Έλληνας).

Ή αντίστοιχα, σαν κάτι plus models που κάνουν καριέρα περνώντας υποτίθεται μηνύματα του τύπου "κι εσύ μπορείς", όμως πρόκειται για γυναίκες πανέμορφες, που απλά δεν έχουν ανορεκτικό σώμα. Βάλτε και καμιά ασχημούλα, δεν κάνει κακό, λέτε να κοστίσει σε πωλήσεις στα παπούτσια;

Last edited:

Και όχι μόνο αυτά που πολύ ωραία έγραψε ο maestro, αλλά η λευκή κοινότητα δεν "ενδοσκοπίσθηκε" και ιδιαίτερα εκείνη την εποχή. Της πήρε 30-40-50 χρόνια, και ακόμα στο ίδιο σημείο βρίσκεται τελικά.

"Ετσι" αναδεικνύονταν "ατζέντες" πριν από 70 χρόνια (το διαβάσαμε και αυτό ανάμεσα στα τόσα άλλα, "ατζέντα" ο αγώνας για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων).

Αυτοί οι χρόνοι αναμονής λοιπόν, πότε (και αν) θα φιλοτιμηθει να "ενδοσκοπισθεί" η λευκή, ή η οποιαδήποτε κοινότητα, δεν υπάρχουν πλέον. Δεν είναι κανένας διατεθιμένος πλέον να χαραμίσει μία και δύο γενιές για να περιμένει πότε αυτοί που κοιτάνε τη δουλίτσα τους θα γυρίσουν να δουν και το δικό του πρόβλημα (ποτέ δηλαδή).
"Χθες" έπρεπε να έχουν λυθεί αυτά τα θέματα, όχι να είναι ακόμα άλυτα, με την απαίτηση να διεκδικούν διακριτικά οι καταπιεσμένοι, μην τυχόν και χαλάσουν την αισθητική του Star Wars.

Και όχι μόνο αυτά που πολύ ωραία έγραψε ο maestro, αλλά η λευκή κοινότητα δεν "ενδοσκοπίσθηκε" και ιδιαίτερα εκείνη την εποχή. Της πήρε 30-40-50 χρόνια, και ακόμα στο ίδιο σημείο βρίσκεται τελικά.

"Ετσι" αναδεικνύονταν "ατζέντες" πριν από 70 χρόνια (το διαβάσαμε και αυτό ανάμεσα στα τόσα άλλα, "ατζέντα" ο αγώνας για την κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων).

Αυτοί οι χρόνοι αναμονής λοιπόν, πότε (και αν) θα φιλοτιμηθει να "ενδοσκοπισθεί" η λευκή, ή η οποιαδήποτε κοινότητα, δεν υπάρχουν πλέον. Δεν είναι κανένας διατεθιμένος πλέον να χαραμίσει μία και δύο γενιές για να περιμένει πότε αυτοί που κοιτάνε τη δουλίτσα τους θα γυρίσουν να δουν και το δικό του πρόβλημα (ποτέ δηλαδή).
"Χθες" έπρεπε να έχουν λυθεί αυτά τα θέματα, όχι να είναι ακόμα άλυτα, με την απαίτηση να διεκδικούν διακριτικά οι καταπιεσμένοι, μην τυχόν και χαλάσουν την αισθητική του Star Wars.
giphy.gif

..... αρκεί βέβαια να είσαι στους 3 κορυφαίους, αλλιώς μείνε απέξω. Πόσοι από τους 20-25 άσπρους στο βάθος ήταν όσο καλοί όσο αυτός; Το πολύ 2, κι όμως οι υπόλοιποι μια χαρά κάθονται και απολαμβάνουν το δικαίωμα τους στην εκπαίδευση. Δηλαδή αν ο McLaurin αντί να φτάσει στο τοπ3 επέλεγε να γκομενίσει και να δουλεύει σε κάτι άλλο παράλληλα και τελείωνε... τελευταίος στο τμήμα του, τι θα γινόταν; Γιατί θα έπρεπε να έχει κάθε δικαίωμα να το κάνει.
Aπο τους 20-25 (στο βαθος) οσο και αν εψαξα, ΔΕΝ βρηκα ουτε εναν που να ειναι (καπου) κορυφαιος.
Που να ηταν σταρουμπα προφεσορας (καπου, σε καποια ειδικοτητα) και να υπερσκιασε τον McLaurin.
Μαλλον δεν εψαξα καλα. Ισως ξερεις καποιον (διαφωτισε με). Επισης, ο Richard Feyman γκομενιζε ασυστολα,
ειχε γινει το κοκκινο πανι σε καθε αλλον του χωρου του, ΟΜΩΣ ..... ξεχωρισε για την περιφημη εξισωση του
στην αλληλεπιδραση υποατομικων σωματιδιων. Οι αλλοι (οι ασπροι !!!) συναδελφοι του ...... ΟΧΙ ! Τωρα,
αν υπηρχε και καποιος αλλος (εγχρωμος) συναδελφος στην Φυσικη .... δεν νομιζω να του κλεψε την ιδεα.
To my best knowledge, there wasn't ! Γιατι σε συγκεκριμενους τομεις (οχι τσιρκουλα της showbiz) αμα εχεις
λαμπιονι στην καουκα .... ΤΟ ΧΕΙΣ ! Και δεν μπορει να στο κλεψει κανεις. Οτι και να κανει ! Και μαλιστα,
αναγνωριζεται (αργα η γρηγορα) μεσα απο δημοσιευσεις σε εγκριτους οργανισμους οπου δεν .... βαφεται
μαυρο το paper (πριν διαβαστει).

Last edited:
Status
Not open for further replies.