Woke κουλτούρα, μάστιγα η πλουραλισμός ?

Status
Not open for further replies.
Τα περισσότερα μεζεδοπωλεία έχουν λάθος μενού. Δεν είναι περίεργο. Απλώς δεν ξέρουν οι άνθρωποι τη διαφορά μεταξύ μεζεδοπωλείου, ταβέρνας και εστιατορίου.

Ουζάκι by the sea έπαιξε τελευταία φορά, συνοδεία θαλασσινών, με αποκλεισμό χταποδιού (και αστακού, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς δεν έχουμε να το πληρώσουμε οπότε δεν το παραγγείλαμε).
Όταν θα ξαναπαίξει τσίπουρο, θα ενημερώσω. Τουλάχιστον αυτό έχει περισσότερες εναλλακτικές σε μεζέ.

Εγώ είμαι συμπεριληπτικός και ανεκτικός, αλλά διαβάζοντας ότι το τσίπουρο χωρίς γλυκάνισο είναι τσίπουρο, νιώθω ότι απειλούμαι.

Σωστό σε βρίσκω αδερφέ ΤΟΜΟΒΤΚ+ και ελπίζω να μη σε προσβάλει αν το δικό μου τσίπουρο αυτοπροσδιοριστεί ως βότκα και δεν έχει γλυκάνισο.

Ποτέ εμπορικό ούζο γιατί είναι αιθανόλη απο Βαλκάνια με ζάχαρη.
Αντίθετα το ΑΝΕΥ τσίπουρο είναι τσίπουρο, το δε με γλυκάνισο είναι για να γίνεται πιο ευκολοπιωτο - και πιο ευχαριστο για τα ... άμαθα λαρυγγια!

Σωστό σε βρίσκω αδερφέ ΤΟΜΟΒΤΚ+ και ελπίζω να μη σε προσβάλει αν το δικό μου τσίπουρο αυτοπροσδιοριστεί ως βότκα και δεν έχει γλυκάνισο.
Ο αυτοπροσδιορισμός είναι συμπαντικό δικαίωμα! Το τσίπουρο σου δικαιούται να αυτοπροσδιορίζεται όπως θέλει, ως βότκα, ως τεκίλα ή και αναψυκτικό. Αν μάλιστα θέλει μπορεί και δικαιούται να απαιτήσει να πωλείται στο ίδιο ψυγείο με τα γάλατα. Αν τώρα κάποιο οκτάχρονο πιτσιρίκι πιάσει αντί για Μίλκο ένα κατοσταράκι Βαρβαγιάννη, ε δε χάθηκε κι ο κόσμος.

Το τσίπουρο και το ούζο έχουν διαφορετική διαδικασία παραγωγής. Δεν έχει σχέση με το γλυκάνισο. Η πρώτη ύλη για το ούζο είναι το οινόπνευμα (κανονικά φυτικής προέλευσης). Στο τσίπουρο η πρώτη ύλη είναι τα στέμφυλα (από τα οποία παράγεται το οινόπνευμα κατά τη διάρκεια της απόσταξης).
Το γλυκάνισο δεν το θέλω γιατί συνήθως καλύπτει όλα τα υπόλοιπα αρώματα που έχει ένα απόσταγμα. Αν υπάρχει σε ελάχιστη ποσότητα δεν είναι κακο, αλλά συνήθως δεν γευεσαι τίποτε άλλο.
Υ.Γ. Δηλαδη δεν υπάρχει θέμα αυτοπροσδιορισμού του τσίπουρου.

• Like
Reactions: lakiss51
Ποιός μαγκίτης μπορεί να ξεχωρίσει το Gin από το Bacardi ;;;

ΥΣ καλύτερα τελικά να το γυρίσουμε στα ποτά το νήμα... :LOL:

Υ.Γ. Δηλαδη δεν υπάρχει θέμα αυτοπροσδιορισμού του τσίπουρου.
Κι αν το τσίπουρο είναι non-binary; Αν δε θελει να αποκαλείται ούτε με ούτε χωρίς γλυκάνισο; Δε μπορούμε εμείς να το καταπιέζουμε!

• Haha
Reactions: Tzimisce

Δοκίμασε Kraken με πάγο και μια φετα lime. Ιδανικό για το καλοκαίρι. Δεν υπάρχει περίπτωση να το μπερδέψεις με τζιν, εκτός κι αν έχεις περάσει πρόσφατα Covid.

Για να δω πόσο μάγκες είσαστε??
Πώς προσδιορίζεται το παρακάτω??😂

Attachments

• αρχείο λήψης.jpeg
    αρχείο λήψης.jpeg
    5.2 KB · Views: 30

Σημασία έχει η καλή παρέα. Μέχρι υγρά φρένων μπορώ να αντέξω, καμένο λάδι μηχανής μια φορά δοκίμασα κατά λάθος και δεν μου άρεσε.

• Like
  • Haha
Reactions: mdvq and vlad66
Σημασία έχει η καλή παρέα. Μέχρι υγρά φρένων μπορώ να αντέξω, καμένο λάδι μηχανής μια φορά δοκίμασα κατά λάθος και δεν μου άρεσε.
Μια φορά σε ένα μπαρ-ναυάγιο μια παρέα τελειωμένων δίπλα μου στην μπάρα έπινε σφηνάκια... Ajax. Μιλάμε για πεντακάθαρα συκώτια.

Δεν μπορείς να ξεχωρίσεις το τζιν από το ρούμι;
Μου αρέσει που σκεφτόμουν να δοκιμάσω και τη ρακί που πρότεινες βρε μπαγάσα!

Καλά που μου το θυμίσατε να πάω να στοκάρω. Δοκίμασα Αποστολάκη (που περιέργως μου είχε ξεφύγει) χθες και ξετρελάθηκα
Δωσε μου διεύθυνση να σου στείλω άνευ Συνεταιρισμου Τυρναβου (αυτο με το πράσινο πωμα) - ποιο ...Αποστολάκη!

Δωσε μου διεύθυνση να σου στείλω άνευ Συνεταιρισμου Τυρναβου (αυτο με το πράσινο πωμα) - ποιο ...Αποστολάκη!
Ίσως φταίνε τα 20+20=40 χλμ που εκανα για να το βρω στην Αθήνα, αλλά δεν τρελάθηκα κιόλας.
Το καλύτερο που έχω πιεί είναι το 35Ν από το Ρέθυμνο.

Μια φορά σε ένα μπαρ-ναυάγιο μια παρέα τελειωμένων δίπλα μου στην μπάρα έπινε σφηνάκια... Ajax. Μιλάμε για πεντακάθαρα συκώτια.
Νίκο εδώ στο Λασίθι, οταν πίνουν μέχρι αναισθησίας,στο τέλος ρίχνουν και ένα σφηνάκι με λάδι υδραυλικού συστήματος 😵‍💫.
Έτσι ρε φίλε για να γουσταριζουν και να το λένε στα καφενεία 🤬

Status
Not open for further replies.