Re: Απάντηση: Re: Woofer άλλης μάρκας σε B&W602s1
Καλό είναι, και αυτό ισχύει για τα περισσότερα ηχεία της αγοράς, να σφίγγουμε τις βίδες των μεγαφώνων ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Λόγω των - αναπόφευκτων - κραδασμών, στις περισσότερες περιπτώσεις οι βίδες χαλαρώνουν.
JohnJohn, λυπάμαι που η ποιότητα κατασκευής δέν καλύπτει τις προσδοκίες σου.
Θα ήθελα να με ενημερώσεις, ποιό ηχείο, αντίστοιχου κόστους και αντίστοιχης ηλικίας, έχει καλύτερη ποιότητα κατασκευής.
Δεν υπάρχει λόγος αντιπαράθεσης.
Το σφίξιμο το ειχα κάνει πριν δεκαετίες, με το καλημέρα. Γιατί λυπάστε, εσείς αποφασίσατε τι υλικά και πώς θα χρησιμοποιηθούν? Εγω απο την πλευρά μου δεν λυπαμαι καθόλου και παρά τις παρατηρήσεις μου δεν μετάνοιωσα ούτε στιγμή για την αγορά τους. Τοσα χρόνια τα καταευχαριστήθηκα. Και παρά το ότι με τρώει ο κ... μου για νεα κατασκευή (κι επειδή 4ο ηχοσύστημα δεν χωράει στο σπίτι) θα πρεπε να τα δώσω, αλλά λυπάμαι να κάνω κάτι τετοιο. Και τώρα που σας γράφω από αυτά ακούω μουσική. To ότι εντόπισα καποια προβλήματα, δεν σημαίνει ότι έμεινα δυσαρεστημένος, δεν σημαίνει όμως ότι θα μου απαγορευτεί και να τα επισημαίνω.
Τα προβλήματα που εντόπισα ήταν, πέρα απο το σφίξιμο που ειναι πταίσμα, η μπάφλα που ειναι πλαστική, οι φάσεις των μονάδων που δεν ήταν ιδαίτερα ταιριασμένες (προς θεού δεν ήταν και στις 90 μοιρες, απλά επαιρναν καμποση βελτίωση) καθώς και μια τσιμπημένη στάθμη στις ψηλές (που δικαιολογείται εφόσον το ηχείο δεν εχει εξελιχθεί σε ελληνικούς χώρους ακρόασης). Κατανοητά μιας και στην εποχή του επρεπε να υπαρχει μια ηχητική απόσταση απο το ξαδερφάκι cdm1. Μια χαρά ηταν το ηχειάκι, απλά έπαιρνε αρκετή βελτίωση. Και δε νομίζω να είμαι καλύτερος μηχανικός από τους εργαζόμενους στην b&w (..απλά εγω δεν εχω manager

)
Κατανοώ την αντίδραση, και οφείλω να διευκρινίσω ότι φυσικά και δεν περιμένει κανείς απο ενα ηχείο χαμηλής κατηγορίας να εχει hiend-αδικο προσανατολισμό και ποιότητα. Αλλά μιας και θίχτηκε το θέμα της τιμής, εχω να συμπληρώσω σχετικά με το ποιοι παράγοντες λαμβάνονται υπόψη κατά την ανάπτυξη ενός project, πως κάτι γνωρίζουμε κι εμεις, οι αγοραστές ξέρετε (και δεν το λεω ειρωνικά) δεν ειναι by default όλοι άσχετοι. Εχετε δικιο για το κόστος, δεκτό, κατανοητό και θεμιτό. Θα με ενδιέφερε όμως η αποψη του του ανθρώπου που αποφασίζει για τα κόστη (που καλά κάνει από την πλευρά του), για ποιό λόγο ενώ το ηχείο γράφει 8ohm συνθετη αντίσταση, το γουφεράκι του ειναι 4ωμο, με αποτελεσμα η εμπέδηση να ειναι πολύ χαμηλή (για 8ωμο ΤΜ) κοντα στα 150Hz. Γιατί δηλαδή ενω μου γράφει 8ωμο, μου πουλάει 4ωμο.. Τυχαίο? Δε νομίζω, μιας και για να κόψεις ενα 4ωμο woofer με το αντιστοιχο baffle step correction θες πηνίο 1-1.2mH, ενω στην αντιθετη περίπτωση θες ενα ακριβότερο 2-2.2mH... Πολύς κόσμος όμως αγοράζει τετοιας κατηγορίας ηχεία για να τα συνδέσει στον φθηνό πολυκάναλό του.. ενώ πίσω διαβάζει 8ohm ονομαστική..