Wyred4Sound SX1000

Και ενώ σκέφτομαι ότι... τον ήπιαμε καλοκαιριάτικα
ο Ej θα στείλει άλλο input board και πιστεύει ότι θα λυθεί το πρόβλημα.

Will c.

Εχω τον STI-1000 καποιους μηνες τωρα και ειμαι super ικανοποιημενος ...τις πρωτες μερες οντως εβγαζε ενα thinness οπως λεγεται, στον ηχο του, που ομως οσο περναγαν οι ωρες το απεβαλλε σιγα σιγα μεχρι που εξαφανιστηκε εντελως ,ουτε σκληροτητα ουτε λεπτος ο ηχος οπως ακουγετε λοιπον στο forum ....τον ακουω με eggleston Fontaine II και ταιριαζει πολυ καλα παροτι χρειαζομαι αναβαθμιση σε πηγη και καλωδια ...πολυς κοσμος στο ακουσμα και μονο ψηφιακου ενισχυτη αλλαζει δρομο και φυσικα επειδη μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα δεν δινουν αλλες ευκαιριες σε καινουριες υλοποιησεις που μπορει να κανουν την διαφορα στον ηχο ..μια απο αυτες ειναι και η W4S ...δεν ξερω για τους τελικους δεν τους εχω ακουσει αλλα με βαση τον ολοκληρωμενο της ,πιστευω ελαχιστοι αλλοι ενισχυτες μεχρι 7000 και 8000 ευρω τον πλησιαζουν ...οσον αφορα το προβληματακι που λες οτι εχει τον ενα μονομπλοκ δυστηχως συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες αλλα θα δεις ποσο εξυπηρετικη ειναι η εταιρια και δη ο EJ .

απο το μεσημερι παιζουν δυο diy 1000αρια.

τρελλα γκαζια και το καλυτερο μπασσο ever.

αρκετα πιο λεπτοηχα και σκληρα απο τα hypex 700 μου.

θα δουμε αμα στρωσουν να μου ερθη και το βουβαλι γιατι δεν εχω σοβαρη

πηγη ουτε χαλια τωρα.

Εχω τον STI-1000 καποιους μηνες τωρα και ειμαι super ικανοποιημενος ...τις πρωτες μερες οντως εβγαζε ενα thinness οπως λεγεται, στον ηχο του, που ομως οσο περναγαν οι ωρες το απεβαλλε σιγα σιγα μεχρι που εξαφανιστηκε εντελως ,ουτε σκληροτητα ουτε λεπτος ο ηχος οπως ακουγετε λοιπον στο forum ....τον ακουω με eggleston Fontaine II και ταιριαζει πολυ καλα παροτι χρειαζομαι αναβαθμιση σε πηγη και καλωδια ...πολυς κοσμος στο ακουσμα και μονο ψηφιακου ενισχυτη αλλαζει δρομο και φυσικα επειδη μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα δεν δινουν αλλες ευκαιριες σε καινουριες υλοποιησεις που μπορει να κανουν την διαφορα στον ηχο ..μια απο αυτες ειναι και η W4S ...δεν ξερω για τους τελικους δεν τους εχω ακουσει αλλα με βαση τον ολοκληρωμενο της ,πιστευω ελαχιστοι αλλοι ενισχυτες μεχρι 7000 και 8000 ευρω τον πλησιαζουν ...οσον αφορα το προβληματακι που λες οτι εχει τον ενα μονομπλοκ δυστηχως συμβαινουν και στις καλυτερες οικογενειες αλλα θα δεις ποσο εξυπηρετικη ειναι η εταιρια και δη ο EJ .

Να και ένα θετικό post :-)
Φίλε mordor, όχι μόνο δεν φεύγω μακριά από τους "ψηφιακούς" αλλά τους αγόρασα κυριολεκτικά στα τυφλά. Και επειδή είναι πολύ πιθανό κάποιοι το σκέφτονται επίσης μια ανάλογη αγορά - δεν υπάρχουν πολλά μονομπλόκ 1KW κάτω από 2 χιλιάρικα :-) είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου - ίσως "καίγοντας" την πιθανότητα πώλησής τους s/h.

Οσο για τον ήχο... περιμένω. Και οι δικές σου εντυπώσεις βοηθάνε. Και ο STI και τα SX φοράνε τα ίδια 1000άρια modules... άρα όποια διαφορά στον ήχο θα έχει να κάνει με τον προενισχυτή του STI. Οσο για το πρόβλημα στο ένα μονομπλόκ, ναι, ο Ej ανταποκρίθηκε άμεσα. Και συμφωνώ ότι μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Δεν είμαι αρνητικός. Απλά μετά από τα συνδυαστικά "χτυπήματα" της... ζωής (ήχος + πρόβλημα) η ψυχολογία πάει περίπατο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι "γ@μω τη τύχη μου" και άλλα τέτοια. :D

Να και ένα θετικό post :-)
Φίλε mordor, όχι μόνο δεν φεύγω μακριά από τους "ψηφιακούς" αλλά τους αγόρασα κυριολεκτικά στα τυφλά. Και επειδή είναι πολύ πιθανό κάποιοι το σκέφτονται επίσης μια ανάλογη αγορά - δεν υπάρχουν πολλά μονομπλόκ 1KW κάτω από 2 χιλιάρικα :-) είπα να γράψω τις εντυπώσεις μου - ίσως "καίγοντας" την πιθανότητα πώλησής τους s/h.

Οσο για τον ήχο... περιμένω. Και οι δικές σου εντυπώσεις βοηθάνε. Και ο STI και τα SX φοράνε τα ίδια 1000άρια modules... άρα όποια διαφορά στον ήχο θα έχει να κάνει με τον προενισχυτή του STI. Οσο για το πρόβλημα στο ένα μονομπλόκ, ναι, ο Ej ανταποκρίθηκε άμεσα. Και συμφωνώ ότι μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες οικογένειες.

Δεν είμαι αρνητικός. Απλά μετά από τα συνδυαστικά "χτυπήματα" της... ζωής (ήχος + πρόβλημα) η ψυχολογία πάει περίπατο και το μόνο που σκέφτεσαι είναι "γ@μω τη τύχη μου" και άλλα τέτοια. :D

Θα δεις ολα θα πανε καλα με τα μονομπλοκια σου και αν δεν σου κατσουν κ τοσο ok ισως να φταινε και τα monitor της JBL ,γιατι παροτι ειναι πολυ καλα ηχεια ειναι κ λιγο περιεργα ετσι δεν ειναι ? :)

Αμην, αμήν...

Τα 4435, φυσιολογικά ηχεία δεν τα λες.. :-)))
Tι εννοείς όμως "λίγο περίεργα"?

Εχουν χοανες αν δεν κανω λαθος που σημαινει οτι εχουν ενα χαρακτηρα κατα καποιον τροπο ....με τι προενισχυτη τα οδηγας και με ποια πηγη ?

Δεν ξέρω ρε παιδιά...

Πως παίρνετε έναν ενισχυτή και μάλιστα ψηφιακό-με τα γνωστά προβλήματα στην ηχητική τους ποιότητα,στην συντριπτική τους πλειοψηφία-χωρίς να τον έχετε ακούσει;

Re: Απάντηση: Wyred4Sound SX1000

Δεν ξέρω ρε παιδιά...

Πως παίρνετε έναν ενισχυτή και μάλιστα ψηφιακό-με τα γνωστά προβλήματα στην ηχητική τους ποιότητα,στην συντριπτική τους πλειοψηφία-χωρίς να τον έχετε ακούσει;

o καλυτερος στον κοσμο ειναι .....αφου :p

Φίλε Modena, δοκίμασε να ακούσεις ένα λαμπάτο buffer στο σύστημά σου... Πιστεύω θα διορθώσει αρκετά το πρόβλημα και κυρίως οικονομικά.
Μην απελπίζεσαι, υποθέτω ότι χρειάζεσαι αυτά τα Watt για να πάρεις αυτούς τους ενισχυτές... Και ούτως η άλλως θεωρώ δύσκολο να πάρεις ποιοτικά τόσα Watt σε αυτή την τιμή, οπότε θα πρέπει να παίξεις με διάφορες λύσεις όπως αυτή που προανέφερα. :)

Τι δεν κατάλαβα βρε Κώστα?

Απλά λέει ότι έτσι πρέπει να ακούς μουσική επειδή έτσι λέει η ψηφιακή τεχνολογία...
Το μπάσο δεν υπάρχει στη φύση. Το ανακάλυψαν οι ηχολήπτες!

Αλλά τι να καταλάβουμε εμείς οι μπαμπόγεροι ρετρολάγνοι! :flipout:

Απλά λέει ότι έτσι πρέπει να ακούς μουσική επειδή έτσι λέει η ψηφιακή τεχνολογία...
Το μπάσο δεν υπάρχει στη φύση. Το ανακάλυψαν οι ηχολήπτες!

Αλλά τι να καταλάβουμε εμείς οι μπαμπόγεροι ρετρολάγνοι! :flipout:

Δόξα τω Θεώ!...Μια ολοκληρωμένη απάντηση!

Εχουν χοανες αν δεν κανω λαθος που σημαινει οτι εχουν ενα χαρακτηρα κατα καποιον τροπο...

Σωστά, έχουν χοάνες :-)))
Μάλλον και προσωπικότητα / χαρακτήρα... Συχνά τις αποκαλούν Dolly Parton, Baby cheeks, Baboon butt...
Πηγή είναι ένα Mac Mini και Dac/pro το Benchmark HDR.

Δεν ξέρω ρε παιδιά...

Απλά με λογική και …ευαισθησία (στη τσέπη) Dipie.

Εχω ηχεία 96db AΛΛΑ 4Ωμ και με 4 15άρια γούφερ με συνιστώμενη ισχύ ενισχυτή 400W.
Δεν ακούω Dianna Krall… (δηλαδή ακούω αλλά όχι μόνο) και αν ζητάς και υψηλές εντάσεις, τα "ψηφιακά" δείχνουν μονόδρομος.
Αλλες συμβατικές επιλογές κοστίζουν 4πλάσια χρήματα - άσε που ίσως να θέλουν και δική τους γραμμή από τον πίνακα.

Στους συγκεκριμένους W4S, δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης.
Οπότε παίρνεις τα ρίσκα σου και αγοράζεις.
Από την άλλη, σχεδόν όλοι εκθειάζουν τα ΒelCando, NuForce, W4S κ.λ.π. Δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου κάτι τραγικό για την ηχητική τους ποιότητα. Το αντίθετο.
Η όλοι είναι κουφοί, ή πρόκειται για μια τεράστια συνωμοσία. :D

@ Tzimisce

Ναι... βλέποντας και κάνοντας. Θέλω να πιστεύω ότι θα "παχύνουν" μόνοι τους μετά τις 300 ώρες και δεν θα χρειαστούν παρεμβάσεις. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ... έτσι δε λένε? ¨-))
Υπάρχει πάντα και η επιλογή - εκτός από τα buffers - να "φέρεις" τον ήχο στα όποια προσωπικά σου γούστα, επιλέγοντας character στο digital domain.

Δεν ξέρω ρε παιδιά...

Προβληματα στην ηχητικη τους ταυτοτητα οι ice power με τις ευλογιες του Ej Sarmento δεν νομιζω dipie μου ...καλυτερα θα ηταν να μην λεμε τετοιες ανακριβειες ,γιατι υπαρχουν και λιγοτερο σχετικοι με το audio αναγνωστες του forum, που διαβαζουν τετοια σχολια και βγαζουν αλλα συμερασματα ...οι W4S εχουν τοσο μαλακο ηχο που τυφλα να εχουν οι ποιο λαμπατες υλοποιησεις ,μονο που αυτες ουτε κατα διανοια τους φτανουν σε δυναμικα,ταχυτητα και αναλυση .

Και εγώ έχω 1000asp και όποιος τα ακούει για λάμπα τα περνάει για τρανζίστορ σε τάξη α τα περνάει σίγουρα όχι για διακόπτες
Φιλε modena έχε μόνο υποψιν ότι τα μηχανάκια ακούν σε αλλαγές καλωδίων ρεύματος – ιντερκονεκτ – ηχείων και φυσικά προενισχυτη

Σωστά, έχουν χοάνες :-)))
Μάλλον και προσωπικότητα / χαρακτήρα... Συχνά τις αποκαλούν Dolly Parton, Baby cheeks, Baboon butt...
Πηγή είναι ένα Mac Mini και Dac/pro το Benchmark HDR.

Τώρα πρόσεξα και κάτι ακόμα στα ποστ σου
Δεν έχω ακούσει το hdr αλλά είχα το benchmark το usb και είχε μια τρύπα μεσοχαμηλα
Εσύ έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο ? έχεις δοκιμάσει άλλη πηγή στο setup σου?

Τώρα πρόσεξα και κάτι ακόμα στα ποστ σου
Δεν έχω ακούσει το hdr αλλά είχα το benchmark το usb και είχε μια τρύπα μεσοχαμηλα
Εσύ έχεις αντιληφθεί κάτι τέτοιο ? έχεις δοκιμάσει άλλη πηγή στο setup σου?

Οχι, δεν έχω και δεν πρόκειται Αντώνη -αν εννοείς cd player. Εδώ και αρκετά χρόνια έχω ριπάρει όλα μου τα cd σε aiff και Apple Lossless και δεν γυρίζω πίσω. :-))
Για το HDR δεν μπορώ να πω ότι έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Είχα από τα πρώτα DAC1 - αρκετά καλύτερο από ένα Lite Dac-AH που είχα πριν - και γι' αυτό πήρα το HDR, καταργώντας παράλληλα τον προενισχυτή μου. Αν όμως εννοούσες πηγή το dac, ναι, κάποια στιγμή θάθελα ν' ακούσω τη Metric Halo LIO και το Weiss DAC202.

Για τα καλώδια ρεύματος και IC και ηχείων συμφωνώ και τα 'χω στα υπόψιν, αλλά αφού περάσει η περίοδος του "στρωσίματος"

Ποιά 1000άρια έχεις?

Οχι, δεν έχω και δεν πρόκειται Αντώνη -αν εννοείς cd player. Εδώ και αρκετά χρόνια έχω ριπάρει όλα μου τα cd σε aiff και Apple Lossless και δεν γυρίζω πίσω. :-))
Για το HDR δεν μπορώ να πω ότι έχω ακούσει κάτι τέτοιο. Είχα από τα πρώτα DAC1 - αρκετά καλύτερο από ένα Lite Dac-AH που είχα πριν - και γι' αυτό πήρα το HDR, καταργώντας παράλληλα τον προενισχυτή μου. Αν όμως εννοούσες πηγή το dac, ναι, κάποια στιγμή θάθελα ν' ακούσω τη Metric Halo LIO και το Weiss DAC202.

Για τα καλώδια ρεύματος και IC και ηχείων συμφωνώ και τα 'χω στα υπόψιν, αλλά αφού περάσει η περίοδος του "στρωσίματος"

Ποιά 1000άρια έχεις?

Σωστός και εμένα το σεταπ μου χαιενταδικο είναι εδώ και πολλά χρόνια :D
Τώρα παίζω με
macbook-amarra-weiss Minerva-audio research ls9-rotel RB-1092-802D

Απάντηση: Re: Απάντηση: Wyred4Sound SX1000

Απλά με λογική και …ευαισθησία (στη τσέπη) Dipie.

Εχω ηχεία 96db AΛΛΑ 4Ωμ και με 4 15άρια γούφερ με συνιστώμενη ισχύ ενισχυτή 400W.
Δεν ακούω Dianna Krall… (δηλαδή ακούω αλλά όχι μόνο) και αν ζητάς και υψηλές εντάσεις, τα "ψηφιακά" δείχνουν μονόδρομος.
Αλλες συμβατικές επιλογές κοστίζουν 4πλάσια χρήματα - άσε που ίσως να θέλουν και δική τους γραμμή από τον πίνακα.

Στους συγκεκριμένους W4S, δεν υπάρχει η δυνατότητα ακρόασης.
Οπότε παίρνεις τα ρίσκα σου και αγοράζεις.
Από την άλλη, σχεδόν όλοι εκθειάζουν τα ΒelCando, NuForce, W4S κ.λ.π. Δεν θυμάμαι να διάβασα κάπου κάτι τραγικό για την ηχητική τους ποιότητα. Το αντίθετο.
Η όλοι είναι κουφοί, ή πρόκειται για μια τεράστια συνωμοσία. :D

@ Tzimisce

Ναι... βλέποντας και κάνοντας. Θέλω να πιστεύω ότι θα "παχύνουν" μόνοι τους μετά τις 300 ώρες και δεν θα χρειαστούν παρεμβάσεις. Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία ... έτσι δε λένε? ¨-))
Υπάρχει πάντα και η επιλογή - εκτός από τα buffers - να "φέρεις" τον ήχο στα όποια προσωπικά σου γούστα, επιλέγοντας character στο digital domain.

Κοίτα...ΙΜΗΟ τα ηχεία που πήρες δεν σηκώνουν τέτοιου είδους εκπτώσεις...

Οι ψηφιακοί είναι value for money περιπτώσεις,με κάποια επιμέρους εντυπωσιακά χαρακτηριστικά(δυναμικά,μπάσσο κυρίως).Συμφωνώ και το έχω γράψει,ότι στα λίγα σχετικά χρήματα ,είναι πολύ καλές επιλογές. Υπάρχουν και κάποιες ελάχιστες εξαιρέσεις προς τα πάνω,αλλά δεν είναι φθηνοί κι έτσι χάνουν το πλεονέκτημά τους.Μ' απόλυτα κριτήρια, πάσχουν στα μεσαία,στα πρίμα και στην φυσικότητα της ροής της μουσικής.Τα ηχεία σου απλά δείχνουν τις αδυναμίες του ενισχυτή που αγόρασες...

Να είσαι σίγουρος,ότι με την "λογική" που αγοράζεις μηχανήματα,θα ξοδέψεις περισσοτερα στο τέλος και μάλιστα χωρίς να ευχαριστηθείς την μουσική σου...

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Wyred4Sound SX1000

Κοίτα...ΙΜΗΟ τα ηχεία που πήρες δεν σηκώνουν τέτοιου είδους εκπτώσεις...

....Τα ηχεία σου απλά δείχνουν τις αδυναμίες του ενισχυτή που αγόρασες...

Να είσαι σίγουρος,ότι με την "λογική" που αγοράζεις μηχανήματα,θα ξοδέψεις περισσοτερα στο τέλος και μάλιστα χωρίς να ευχαριστηθείς την μουσική σου...

Ομολογώ ότι με κλόνησες ...αρκετά!
Και είμαι σίγουρος, ότι για να επιμένεις κάτι ξέρεις - προσωπικές εμπειρίες εννοώ, όχι reviews.
Μάλλον ισχύει το "αν δεν πληρώσεις, δεν μαθαίνεις", ή "δεν ήξερες, δεν ρώταγες?"

Ok, έστω κατόπιν εορτής... για πες.
Εσύ τι θα πρότεινες?

Last edited: