Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Vasilis-T, γιατί ρε συ το πούλησες το δικό σου το Trends αφού έπαιζε καλύτερα από τον ενισχυτή σου με τις 300Β που οδηγούν τα αναίσθητα (>100dB) Fostex σου ???

Υπομονή, όταν θα έχει τελειώσει το στοκ και θα τα έχουν ακούσει όλοι, θα ξαναπάρεις ένα από τις αγγελίες με 50 ευρώ :flipout:
Γιατι είμαι εγωιστής και γουστάρω να καίω 300 watt για να βγάλω 5 ! από ένα μηχάνημα που ζυγίζει 25 κιλά και να αλωνίζω ολο το διαδυκτιο αγοράζοντας 6sn7 που κοστίζουν η μία οσο το treads και στο τέλος να ακούω χειρότερα !! :flipout::flipout::flipout:
( που έγραψα εγώ ότι παίζει καλύτερα ? ,,, πραγματικά μετά από το treads έχω χάσει την αξιοπιστία μου σε reviews ένθεν και ένθεν :BDGBGDB55: )

Έκτη μέρα συμβίωσης με το "ενισχυτικό χωρατό" (Θέμη Ζ. γειά σου!)
Έβαλα κατά τις 11μμ κάτι φωνητικά και ακουστικά σύνολα από ηχογραφήσεις Harmonia Mudni, Hyperion, Naxos κλπ. έχοντας στο βάθος του μυαλού μου μιά επιφύλαξη, ψάχνοντας να το πιάσω κάπου να κάνει λάθος, να πώ "ώπ σε τσάκωσα μικρέ απατεώνα που μας δουλεύεις όλους". Μου έβγαινε η γνωστή ανασφάλεια ότι κι αυτόν κάποια στιγμή θα αρχίσω να τον βαριέμαι κι άντε πάλι στο ψάξιμο. Μόλις όμως βγήκαν οι πρώτες νότες στον αέρα ο μικρός μου έδειξε και πάλι ποιός έχει το πάνω χέρι. Αδιαφορώντας παντελώς για τις ανασφάλειές μου, τύλιξε γύρω μου μιά θηλειά από ουράνια ηχοχρώματα και εκπληκτά αληθοφανή ηχητικά πεδία με αποτέλεσμα να με χαλαρώσει βαθειά και να μείνω μέχρι τις 3 το πρωϊ "ταξιδεύοντας" στις μουσικές μου σε απόλυτη ευτυχία, χωρίς να διακόψω ούτε ένα κομάτι!!!

Κύριοι, μετά το χθεσινοβραδυνή ακρόαση, γιά μένα προσωπικά το ζήτημα της σύγκρισης του Trends με άλλα ενισχυτικά απλώς έπαψε να υφίσταται. Ως παλιός ερασιτέχνης μουσικός αλλά και ώς παλιός στο κόλπο της υψηλής πιστότητας και έχοντας ακούσει υπερπολλά συστήματα ανεξαρτήτως κόστους, δηλώνω ότι ο μικρός (ΣΤΟ ΜΑΤΙ!!!) γιά την ώρα με έχει κερδίσει απόλυτα, με την έννοια του ότι όσα μου δίνει αυτή τη στιγμή μου είναι υπεραρκετά. Και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μιά πολύ μακρά συμβίωση (αν βέβαια δεν φτύσει καμιά μέρα κανα πυκνωτή στο πάτωμα)._

ΥΓ. Στα δικά μου αυτιά ο ήχος του είναι τόσο αναλογικός και πλήρης γιά να είναι αληθινός!

Last edited:

χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τέτοιες υλοποιήσεις σε τέτοιο κόστος δίνουν τέτοιες συγκινήσεις , δυστυχώς εμένα δεν μου έκατσε ...
( σίγουρα όμως δείχνουν τον δρόμο !!! )

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Έβαλα κατά τις 11μμ κάτι φωνητικά και ακουστικά σύνολα από ηχογραφήσεις Harmonia Mudni, Hyperion, Naxos κλπ. έχοντας στο βάθος του μυαλού μου μιά επιφύλαξη, ψάχνοντας να το πιάσω κάπου να κάνει λάθος, να πώ "ώπ σε τσάκωσα μικρέ απατεώνα που μας δουλεύεις όλους". Μου έβγαινε η γνωστή ανασφάλεια ότι κι αυτόν κάποια στιγμή θα αρχίσω να τον βαριέμαι κι άντε πάλι στο ψάξιμο. Μόλις όμως βγήκαν οι πρώτες νότες στον αέρα ο μικρός μου έδειξε και πάλι ποιός έχει το πάνω χέρι. Αδιαφορώντας παντελώς για τις ανασφάλειές μου, τύλιξε γύρω μου μιά θηλειά από ουράνια ηχοχρώματα και εκπληκτά αληθοφανή ηχητικά πεδία με αποτέλεσμα να με χαλαρώσει βαθειά και να μείνω μέχρι τις 3 το πρωϊ "ταξιδεύοντας" στις μουσικές μου σε απόλυτη ευτυχία, χωρίς να διακόψω ούτε ένα κομάτι!!!

Κύριοι, μετά το χθεσινοβραδυνή ακρόαση, γιά μένα προσωπικά το ζήτημα της σύγκρισης του Trends με άλλα ενισχυτικά απλώς έπαψε να υφίσταται. Ως παλιός ερασιτέχνης μουσικός αλλά και ώς παλιός στο κόλπο της υψηλής πιστότητας και έχοντας ακούσει υπερπολλά συστήματα ανεξαρτήτως κόστους, δηλώνω ότι ο μικρός (ΣΤΟ ΜΑΤΙ!!!) γιά την ώρα με έχει κερδίσει απόλυτα, με την έννοια του ότι όσα μου δίνει αυτή τη στιγμή μου είναι υπεραρκετά. Και πιστεύω ότι αυτή θα είναι μιά πολύ μακρά συμβίωση (αν βέβαια δεν φτύσει καμιά μέρα κανα πυκνωτή στο πάτωμα)._

ΥΓ. Στα δικά μου αυτιά ο ήχος του είναι τόσο αναλογικός και πλήρης γιά να είναι αληθινός!

το ίδιο προσπαθώ να καταφέρω και εγώ και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις με πιάνει ο μικρός αδιάβαστο.

Λες μήπως επειδή και εγώ είμαι αποτυχημένος μουσικός ?
οι περιγραφές σου λες και βγαίνουν από το μυαλό μου....:operator:

κάπως έτσι μπήκα στο λούκι και τους διπλασίασα...

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Σε λίγο σε βλέπω να τους κάνεις και τέσσερις!

Καμιά διενίσχυση, ίσως;

μ αυτούς θα κάνω και 16ενίσχυση.

Αμα είναι μικρά....

Αν επιτρεπεται με τι ηχεια και πηγη το εχεις συνδεσει?
Αν μπορει να μας απαντησει και ο Δ.Παναγιωτιδης.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

το ίδιο προσπαθώ να καταφέρω και εγώ και σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις με πιάνει ο μικρός αδιάβαστο.

Λες μήπως επειδή και εγώ είμαι αποτυχημένος μουσικός ?
οι περιγραφές σου λες και βγαίνουν από το μυαλό μου....:operator:

κάπως έτσι μπήκα στο λούκι και τους διπλασίασα...

Δ. Παναγιωτίδη κρίμα που μένουμε τόσο μακριά.

Δεν υπάρχει κανένα όφελος να θεωρούμε τους εαυτούς μας αποτυχημένους ή επιτυχημένους σε οτιδήποτε. Δεν είναι καν πραγματική αυτογνωσία. Απλά ο κάθε ένας μας κάπου έχει τα όριά του σε κάθε τι με το οποίο καταπιάνεται. Οι συγκρίσεις είναι αυτές που μας οδηγούν να θεωρούμε τους εαυτούς μας το ένα ή το άλλο. Αλλά ούτε το ένα ούτε το άλλο προσφέρει πραγματικά κάτι σε μας ή τους άλλους. Το οτι ασχοληθήκαμε με τη μουσική έχει αξία από μόνο του, χωρίς βαθμολογίες. Συνεχίζουμε τη σχέση μαζί της με άλλο τρόπο. Είναι απολύτως ΟΚ αυτό.

Με την ίδια λογική έπαψα να βαθμολογώ τον Trends και απλά τον απολαμβάνω.

Το θέμα που με απασχολεί είναι η προενίσχυση, κατ' αρχήν γιά προσθήκη εισόδων και δευτερευόντως ώς must στην περίπτωση που κάνω διενίσχυση. Διάβασα σε παλιότερο reply σου ότι με τον MBL παίζει σαφώς καλύτερα απ' ότι μόνος του. Μπορείς να γίνεις λίγο πιό συγκεκριμένος? Τι όφελος πήρες από την προενίσχυση και τί από τη διενίσχυση?

Αν επιτρεπεται με τι ηχεια και πηγη το εχεις συνδεσει?
Αν μπορει να μας απαντησει και ο Δ.Παναγιωτιδης.

Αγαπητέ Kharmacoma το σύστημα που παίζει ο Trends είναι:

1) Ρεύμα από πρίζα με αποκλειστική γραμμή απ' τον πίνακα.
2) Καλώδια τροφοδοσίας Supra LoRad 2.5 και κάτι ιδιοκατασκευές από παλιά χοντρά OFC ηχείων με προσθήκη γείωσης και στριμένα μεταξύ τους.
2) Πηγή PHILIPS DVD 963SA με το upsampling ενεργό στο 24/192
3) Interconnect Cardas Quadlink 5-C
4) Καλώδια ηχείων Kimber 8TC Χ2 ή Χ4 αλλά και με X2 είναι μιά χαρά, ίσως και με λίγο καλύτερη ομοιογένεια.
5) Ηχεία Totem Mite. Εκπληκτικά στο imaging. Όταν τα αγόρασα είχα πάει να ακούσω κάτι Magies 3.6, Analysis Ω και Tannoy Prestige με Theta και Jeff Rowland. Ενώ ακούγαμε τα "θηρία" είδα τα Mite σε ένα ράφι, τα συμπάθησα οπτικά και ρώτησα τον σεφ τί είναι γιατί μπροστά δεν έγραφαν τίποτα. Μου απάντησε "θα τα ερωτευτείς". Τα έβαλε να ακούσουμε, μου έπεσε το σαγώνι στο πάτωμα, τα τύλιξε κι έφυγα.
6) Sub Β&W PV1 ρυθμισμένο με σχετικό track της Chesky.

Last edited:

@kharmacoma
Μιχάλη αυτή την περίοδο σε ψηφιακό επίπεδο το σεταπ είναι sony 50es, dac ultramatch 2496, προ MBL 4004 ένας 10.1 στο κανάλι και ηχεία το mylo που έφτιαξα μόνος μου (σχέδιο mtzaudio). Καλώδια ρεύματος supra lorad, ic vdh, ηχείων goertz (αν και δεν ξέρω σε τι θα σε βοηθήσει το setup μου καθώς δεν νομίζω οι trends να έχουν πιθανή θέση στο σύστημά σου)

@YioCha...
το αποτυχημένος μπορείς να το ερμηνεύσεις αν θέλεις ως "χωρίς να έχω δώσει την προσοχή και την προσπάθεια που θα έπρεπε".

Τώρα σχετικά με τον προ, θεωρώ τα pots του 10.1 πολύ ευτελή αφ ενός, αφ ετέρου ο προ υπήρχε. Περισσότερο μπάσσο (χαρακτηριστικό που έλειπε από τον trends αλλά υπήρχε άφθονο στον mbl) και έλειψη της αναιμικότητας που μου έδωσε ο 10.1 μόνος του.
Η διενίσχυση βελτίωσε την εικόνα και ενδεχομένως την δυνατότητα οδήγησης σε ελάχιστα υψηλώτερη στάθμη και θα βελτιώσει ακόμα περισσότερο πιστεύω όταν ο κάθε ένας κολλήσει στην πλάτη του ηχείου και ελαχιστοποιήσω στο ελάχιστο τα καλώδια των ηχείων - ίσως δεν έχω καν καλώδια πλέον

Εχω δοκιμάσει τροφοδοσία με μπαταρία του Trends και τα αποτελέσματα δεν με ενθουσίασαν.
Τα καλύτερα αποτελέσματα σε ήχο τα πήρα από ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό 5Α 13.7 Volt.
Δοκίμασα και αυξηση στους πυκνωτές του τροφοδοτικού. Το αποτέλεσμα που μου άρεσε ήταν στα 8Χ2200μf.

Τωρα το πηρα χαμπαρι το θεματακι γιατι δεν μπαινω σε αυτην την κατηγορια και πολύ .
Με εκπλησσει η παρουσια εδω του ψηφιακου οδηγου ηχου ΤΑ2024 της Tripath σε Τάξη Τ .
Εάν ξεπερασουμε το προβλημα της τροφοδοσιας (το οποιο μπορει να λυθει «σχετικα» ευκολα) τοτε το επομενο προβλημα που θα προκυψει από την συνθετη αντισταση των ηχειων και κατά επεκταση του φίλτρου του ενισχυτη και των κροσοβερ τα αποτελέσματα θα είναι απροβλεπτα και πιθανοτατα θα υπάρξουν σημαντικές επιδρασεις στην αποκριση συχνοτητας.
Η ταξη Τ χρησιμοποιειτε ή σε υλοποιησεις στις οποιες θελουμε να πετύχουμε παρα πολλά βατ με χαμηλό κοστος και βεβαια αδιαφορης ηχητικης αποδοσης ή όταν υπαρχει προβλημα χωρου σε μια πιο ολοκληρωμενη κατασκευή.

Αγαπητέ Kharmacoma το σύστημα που παίζει ο Trends είναι:

1) Ρεύμα από πρίζα με αποκλειστική γραμμή απ' τον πίνακα.
2) Καλώδια τροφοδοσίας Supra LoRad 2.5 και κάτι ιδιοκατασκευές από παλιά χοντρά OFC ηχείων με προσθήκη γείωσης και στριμένα μεταξύ τους.
2) Πηγή PHILIPS DVD 963SA με το upsampling ενεργό στο 24/192
3) Interconnect Cardas Quadlink 5-C
4) Καλώδια ηχείων Kimber 8TC Χ2 ή Χ4 αλλά και με X2 είναι μιά χαρά, ίσως και με λίγο καλύτερη ομοιογένεια.
5) Ηχεία Totem Mite. Εκπληκτικά στο imaging. Όταν τα αγόρασα είχα πάει να ακούσω κάτι Magies 3.6, Analysis Ω και Tannoy Prestige με Theta και Jeff Rowland. Ενώ ακούγαμε τα "θηρία" είδα τα Mite σε ένα ράφι, τα συμπάθησα οπτικά και ρώτησα τον σεφ τί είναι γιατί μπροστά δεν έγραφαν τίποτα. Μου απάντησε "θα τα ερωτευτείς". Τα έβαλε να ακούσουμε, μου έπεσε το σαγώνι στο πάτωμα, τα τύλιξε κι έφυγα.
6) Sub Β&W PV1 ρυθμισμένο με σχετικό track της Chesky.

Φιλε μου εάν είναι να συνοδευσω έναν trends TA με όλα αυτά τοτε θα επρεπε να παρω έναν λαμπατο και να κοιμαμαι αγκαλια .

Τωρα το πηρα χαμπαρι το θεματακι γιατι δεν μπαινω σε αυτην την κατηγορια και πολύ .
Με εκπλησσει η παρουσια εδω του ψηφιακου οδηγου ηχου ΤΑ2024 της Tripath σε Τάξη Τ .
Εάν ξεπερασουμε το προβλημα της τροφοδοσιας (το οποιο μπορει να λυθει «σχετικα» ευκολα) τοτε το επομενο προβλημα που θα προκυψει από την συνθετη αντισταση των ηχειων και κατά επεκταση του φίλτρου του ενισχυτη και των κροσοβερ τα αποτελέσματα θα είναι απροβλεπτα και πιθανοτατα θα υπάρξουν σημαντικές επιδρασεις στην αποκριση συχνοτητας.
Η ταξη Τ χρησιμοποιειτε ή σε υλοποιησεις στις οποιες θελουμε να πετύχουμε παρα πολλά βατ με χαμηλό κοστος και βεβαια αδιαφορης ηχητικης αποδοσης ή όταν υπαρχει προβλημα χωρου σε μια πιο ολοκληρωμενη κατασκευή.

Φιλε μου εάν είναι να συνοδευσω έναν trends TA με όλα αυτά τοτε θα επρεπε να παρω έναν λαμπατο και να κοιμαμαι αγκαλια .

Άγαπητέ Σώφρον κατανοώ τους ενδοιασμούς και τις ανυσηχίες σου αλλά σε παρακαλώ να κάνεις τον κόπο να διαβάσεις όλο το Post. Ο TRENDS έχει συνδυαστεί με ΠΟΛΥ ακριβότερα συνοδά (πχ Wilson WATT PUPPY 93db, 4Ω), από πολύ έμπειρους ανθρώπους, με εξαιρετικά αποτελέσματα. Είναι ιδιαίτερη περίπτωση και πρέπει να τον προσεγγίσει κανείς χωρίς προκαταλήψεις. Αν έχεις ενδιαφέρον, προσπάθησε να τον ακούσεις σε ένα φροντισμένο setup ανεξαρτήτως κόστους γιά να αποκτήσεις προσωπική άποψη.

Εγώ πάντως το Trends δεν το αγόρασα τελικά όταν μου το έδωσαν για δοκιμή.
Κάποιες μετρήσεις ανέβασα στην αρχή του θέματος και δεν ήταν επαρκείς ακόμα και για έναν ενισχυτή των 150 ευρώ. Πέρα από τις μετρησεις, το άκουσα σε 4 διαφορετικά συστήματα και σε διαφορετικής ευαισθησίας ηχεία, μέχρι και σε μονόδρομο Fostex υψηλής ευαισθησίας. Ο ήχος του ήταν τόσο κακός παντού που πραγματικά όταν τον άκουσα μπήκα σε σκέψεις.
Δεν αναφέρομαι στο τεράστιο πρόβλημα του έντονου ψαλιδισμου λόγω ανεπάρκειας τάσης.
Πραγματικά θα ήθελα να το ξανακούσω στο σύστημα κάποιου που μας λέει ότι παίζει πολυ καλά. Μπορεί αυτά που άκουσα να είχαν κάποιο πρόβλημα.

Αγαπητέ I.King η πρόσκληση, που έχω ξανακάνει, ισχύει και για σένα αν είσαι Αθήνα.
Ισως έτσι λύσεις τις απορίες σου.
Θ.Ζ.

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αγαπητέ I.King η πρόσκληση, που έχω ξανακάνει, ισχύει και για σένα αν είσαι Αθήνα.
Ισως έτσι λύσεις τις απορίες σου.
Θ.Ζ.

Ελπίζω σύντομα να οργανώσουμε κάποια ακρόαση σε σπίτι μέλους και στη συνέχεια να γράψουμε τις εντυπώσεις μας. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με κάποια μέλη του φόρουμ και από κοντά. Μπορείτε να έρθετε κι εσείς αν θέλετε με ένα δικό σας δείγμα.

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Ελπίζω σύντομα να οργανώσουμε κάποια ακρόαση σε σπίτι μέλους και στη συνέχεια να γράψουμε τις εντυπώσεις μας. Με αυτό τον τρόπο θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε με κάποια μέλη του φόρουμ και από κοντά. Μπορείτε να έρθετε κι εσείς αν θέλετε με ένα δικό σας δείγμα.

Η γνωριμία των μελών είναι κάτι πολύ ευχάριστο γιατί έχει κάτι ασύμβατο
να μιλάς σε ψευδώνυμα.
Μέχρι τότε στην Λυκαβηττού υπάρχουν για δοκιμή ηχεία διαφόρων ευαισθησιών και αντιστάσεων που σ' ένα σπίτι είναι μάλλον δύσκολο. Γι αυτό το λόγο η πρόσκληση. Και επί πλέον θα γνωριστούμε.
Θ.Ζ.

Αγαπητε THEMILOC δεν φοβαστε που τοσο απροκαλυπτα διαφημιζεστε εδω?
Ειλικρινα δεν μπορω να καταλάβω την εμμονη ολων σας με έναν ενισχυτη στην Ταξη Τ.

Σώφρον

Αγαπητε THEMILOC δεν φοβαστε που τοσο απροκαλυπτα διαφημιζεστε εδω?

Να μου επιτρέψεις αλλά,
ο Θ.Ζ. δεν διαφημίζεται, και μάλιστα απροκάλυπτα, δεν έχει ανάγκη εξ άλλου …
Ο Θ.Ζ. σας πρότεινε (εννοώ όλους) την σωστή ακρόαση-δοκιμή.

Ο ακροατής πάει με τα δισκάκια του –με το πρόγραμμά του- και βγάζει τα συμπεράσματά του.

-