Ξανάχουμε θέμα. Trends Audio TA-10.1 Ενισχυτής.

Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

παιδια σημερα ακουγα jazz club,
κατι σαν jazz διασκευες, γνωστων τραγουδιων, με απαλα φωνητικα ΚΑΙ
οντως για καμποση ωρα, ΔΕΝ πιστευα οτι παιζει τοσο καλα το συστηματακι..
χαμηλες σταθμες παντα.. viele spass..

παιδια σημερα ακουγα jazz club,
κατι σαν jazz διασκευες, γνωστων τραγουδιων, με απαλα φωνητικα ΚΑΙ
οντως για καμποση ωρα, ΔΕΝ πιστευα οτι παιζει τοσο καλα το συστηματακι..
χαμηλες σταθμες παντα.. viele spass..

Για δώσε ακριβές τίτλο του cd αν θες.
Ευχαριστώ.

Απάντηση: Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

YioCha τα κατάφερες να με συγκινήσεις!. Αν ψάξω στην αποθήκη ίσως βρώ - δεν ξέρω αν θάναι ζωντανό- ένα TEPAZ. Τα θυμάσαι?
Θ.Ζ.

Όχι δεν το θυμάμαι αλλά δεν έχει σημασία. Είχε ο πατέρας μου ένα Philips και θυμάμαι την όλη ατμόσφαιρα.-bye-
Γ.Χ.

Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Τι λες τώρα;
Στην Ελλάδα των 00'ς;

Αν το αμάξι σου δεν κάνει θόρυβο που να ακούγεται στα 1000 μέτρα (εξάτμιση ή ηχοσύστημα, ανάλογα), αν δεν σου έρθει 3-4 φορές η αστυνομία όχι απαραίτητα σε πάρτυ, απλά επειδή έβαλες μουσική γιατί είσαι στα ντουζένια σου βρε αδερφέ, δεν πιάνεις μία.
Ειδικά αν δεν καλούν οι γείτονες την αστυνομία για τον Α ή Β λόγο, είσαι άρχοντας.

Μην αρχίσω...

Πράγματι μεγάλη η κουβέντα για να την αρχίσουμε εδώ. Απλώς υπάρχουν τύποι οι οποίοι αρέσκονται να επιδεικνύονται και να προκαλούν με large ενέργειες. Οι πραγματικά large άνθρωποι αποφεύγουν να φωνάζουν ή να προκαλούν.

Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Πράγματι μεγάλη...

Αλλά κι εκτός θέματος.

προσωπικα δεν ακουω
και δεν μπορω αλλωστε σπιτι δυνατα..
γι' αυτο πηγα σε Trends..

η ακροαση εγινε σε χωρο
''αλογα'' 2 km μακρυα απο σπιτια.

ΤΩΡΑ ΠΗΡΑ ΤΑ MOGAMI
και ειχα απιστευτη αλλαγη στον ηχο.
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ..

πριν ειχα κατι αλλα απλα
8 ευρω απο multirama..

Re: Απάντηση: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

YioCha τα κατάφερες να με συγκινήσεις!. Αν ψάξω στην αποθήκη ίσως βρώ - δεν ξέρω αν θάναι ζωντανό- ένα TEPAZ. Τα θυμάσαι?
Θ.Ζ.

Θ.Ζ. Τα σέβη μου.

:idea:
Έχω και γω ένα σε κόκκινο χρώμα και 45αρια διάφορα, θα σας ανεβάσω φώτο...

και ένα φορητό μπομπινόφωνο και ταινίες με τραγούδια από κάποιο τραπέζι...

έχω και ένα Philips έπιπλο... σσσ,

Το καλύτερο set-up σε λογική βάση τιμών που άκουσα ποτέ τον trends ήταν ένα με ένα CD Marantz των 300 Ευρώ , ένα Fostex Full Range σε reflex σχέδιο, καλώδιο interconnect Cardas Quadlink 5C και ηχείων Audioquest και/η Mogani . Τα ηχεία ήταν 8-ohm , τα καλώδια δεν ήταν τόσο 'συμβατά' με άλλα μηχανήματα (στο συγκεκριμένο απλά ήταν καταπληκτικά στην αλυσσίδα του ήχου) αλλά παρά τα σχόλια ότι ο Trends παίζει καλά με 4-ohm κτλ. κτλ. κτλ. κτλ. το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα καλό σε όλους τους τομείς, ιδίως σε θέματα όπως αρμονική έκταση και rightness , χροιές ,σώμα και μακρο-μικρό δυναμικά. Το σύστημα ήταν απόλαυση και ... ας έχεις πρώτερο άκουσμα κάτι πολύ πιο ακριβό. Πραγματικά η διαφορά ήταν χαοτική με ένα απλά καλό ματσάρισμα . Ο ήχος είχε τα πάντα στα χρήματα του συνόλου των προϊόντων.

προσωπικα δεν ακουω
και δεν μπορω αλλωστε σπιτι δυνατα..
γι' αυτο πηγα σε Trends..

η ακροαση εγινε σε χωρο
''αλογα'' 2 km μακρυα απο σπιτια.

ΤΩΡΑ ΠΗΡΑ ΤΑ MOGAMI
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ..

πριν ειχα κατι αλλα απλα
8 ευρω απο multirama..

Καλωσήρθες στη χώρα των "τρελών" που ακούνε μεγάλες διαφορές μεταξύ δύο interconect ή καλωδίων ηχείων, ακόμα και της ίδιας κατηγορίας τιμής. Σε ταξιδεύει ο μικρός ...:ears:

Τα Mogami είναι από τα τίμια καλώδια της αγοράς, με πολύ καλή σχέση ποιότητας/τιμής. Χωρίς μεγάλες εξάρσεις αλλά και χωρίς ελαττώματα. Στη χαμηλή κατηγορία τιμής θα άκουγα και τα DNM.

Πρώτα απ'ολα καλώς σας βρήκα...
Κάτα δεύτερόν διαβάζοντας το μεγαλύτερο κομμάτι του thread πιστεύω οτι το μηχανάκι είναι ιδανική λύση για να μην ψήνομαι καλοκαιριάτικα με τους λαμπάτους.Οι μεγάλες εντάσεις μακριά απο εμάς λόγω παιδιού αυτόν τον καιρο,οπότε μάλλον δεν θα πάνε χαμένα τα 155 γιούρια...

Σήμερα παίρνω έναν παραμάσχαλα και τον πάω στον φοιτητή γιόκα μου.Συνοδεύεται με minijack για το Vaio laptop του.Απο καλώδια DNM ηχείων κι ηχεία βάσης Magnat 91db/4 ohm.

Παίζουνε μιά χαρά.Για να δούμε θα τα εκτιμήσει;

Ακούει πολύ μουσική και παίζει όργανα,αλλά με την λόξα μας δεν έχει σχέση...

Σήμερα παίρνω έναν παραμάσχαλα και τον πάω στον φοιτητή γιόκα μου.Συνοδεύεται με minijack για το Vaio laptop του.Απο καλώδια DNM ηχείων κι ηχεία βάσης Magnat 91db/4 ohm.

Παίζουνε μιά χαρά.Για να δούμε θα τα εκτιμήσει;

Ακούει πολύ μουσική και παίζει όργανα,αλλά με την λόξα μας δεν έχει σχέση...
το νου σου στο control πάνελ στην κονσόλα του ήχου , να αλλάξεις την διάταξη εξόδου απο stereo speakers σε ακουστικά , γιατί ίσως να υπεροδηγήσεις την είσοδο του ενισχυτή .. στο δικό μου vaio τουλάχιστον έτσι συνέβαινε , και με την παραπάνω μαγκιά έδενε ταμάμ :a0210:

το νου σου στο control πάνελ στην κονσόλα του ήχου , να αλλάξεις την διάταξη εξόδου απο stereo speakers σε ακουστικά , γιατί ίσως να υπεροδηγήσεις την είσοδο του ενισχυτή .. στο δικό μου vaio τουλάχιστον έτσι συνέβαινε , και με την παραπάνω μαγκιά έδενε ταμάμ :a0210:
:2thumb22sup: Ντάνκε!

ΤΩΡΑ ΠΗΡΑ ΤΑ MOGAMI
ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΠΩ..

Αλλαξα προχθές τα καλώδια των ηχείων μου με mogami
http://www.mogamicables.com/Bulk/micr_cables/speaker_cab/speaker1.html
πού πήρα από τον Λάϊο. Τρομερή διαφορά!!! Το καλώδιο αυτό "λέει" :award:

Και το κυριώτερο είναι ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες που δεν τρώνε μούφες γιαυτό έχει και πολύ λογική τιμή. Δεν απευθύνεται σε κορόϊδα hi-endάδες που πληρώνουν 500 το μέτρο τον χαλκό επειδή τον έχει ευλογήσει ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καί έχει αποκτήσει αέρινες και αγγελικές χροιές... ;)

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Αλλαξα προχθές τα καλώδια των ηχείων μου με mogami
http://www.mogamicables.com/Bulk/micr_cables/speaker_cab/speaker1.html
πού πήρα από τον Λάϊο. Τρομερή διαφορά!!! Το καλώδιο αυτό "λέει" :award:

Και το κυριώτερο είναι ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες που δεν τρώνε μούφες γιαυτό έχει και πολύ λογική τιμή. Δεν απευθύνεται σε κορόϊδα hi-endάδες που πληρώνουν 500 το μέτρο τον χαλκό επειδή τον έχει ευλογήσει ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καί έχει αποκτήσει αέρινες και αγγελικές χροιές... ;)

Επειδή είχα λόξιγκα όλο το βράδυ και σήμερα διάβασα το post, με έτρωγαν τα αυτία μου και μόλις κατάλαβα ότι κάποιος έγραφε για κοροϊδα (το hi endaδες είναι σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα τιμών) που σπατάλησαν και τα διπλάσια από 500 ευρώ το καλώδιο x 2 για να πάρουν κάτι εξτρά το οποίο μπορεί κάποιος 'εκτός' να μετρά σε ποσοστά (πχ εξτρά 4 τις εκατό ή 20 τις εκατό ή τέτοιες αηδίες), αλλά με τα προσωπικά μου μέτρα το 1 τις εκατό το δικό σας μπορεί να είναι 90 δικό μου και να μην μπορώ να συμβιώσω με λιγότερο από το 1 τις εκατό που εσείς καταμετράτε με το δικό σας μέτρο στο δικό μου σύστημα το οποίο βλέπω ως σύνολο.

Δυστυχώς όσοι πληρώνουν 1000 ευρώ το καλώδιο δεν πληρώνουν τον χαλκό (που κάποιοι νομίζουν ότι είναι και φθηνος... έτσι πιστεύουν ότι θα πάρουν 5 μέτρα έτοιμο καλώδιο για ήχο 7N Crystal-Less ασήμι ή χαλκό με κανα 200άευρο από τον δίπλα βιοτέχνη) αλλά το σχέδιο, το σύνολο, το όνομα, την ποιότητα, την μελέτη, την ευρύτερη αποδοχή, το ματσάρισμα στο σύστημα και την δυσκολία κατασκευής βάση λογικής και ηχητικής απόδειξης, επιτυχημένης .

Επειδή αυτά είναι ψιλά γράμματα σε κάποιον ο οποίος δεν έχει το ψώνιο και δεν έχει κάνει και πέντε-έξι υπερβατικά βήματα στο ήχο να δεί αν τελικά είναι πεταμένα χρήματα ή εξαργυρώνονται σε υψηλότερα επίπεδα ήχου η συζήτηση είναι χαμένη εξ αρχής και την τελειώνω εδώ.

Στο θέμα μας. Οποιος ΔΕΝ καταλάβει διαφορά με τον trends και ένα χαριτωμένο υπόλοιπο σύστημα από πίσω με 4 interconnects που θα αλλάξω στο σπίτι του αξίας από 200 έως 1200 ευρώ καλύτερα να μετακομίσει στο 'Hi-Fi' και οχι στο 'Ηι-Εnd' forum ! :)

Τέλος , για τα Χαρδαβέλια ταξίδια στο μεταφυσικό του ήχου, έχω και interconnect το οποίο θα το πάω στην εκπομπή του και θα το βάλουμε σε δύο συστήματα ιδίας αξίας. Στο ένα θα κελαϊδάει πιο πολύ το αηδόνι ενό στο άλλο θα βγεί 'μάπα'. Synergy - Η σύμπραξη των συστατικών ενος συνολικού συστήματος στο χώρο που ονοματίζουμε hi-end είναι σημαντικότατο θέμα για όσους αντιλαμβάνονται τί συζητάμε.

** Eχω έναν φίλο με στούντιο ήχου Α-Class. Λέτε να μπορούσε να σπαταλίσει 150.000 ευρώ σε καλώδια ? Εαν μπορούσε ίσως πήγαινε σε άλλη κατηγορία καλωδίων - από αυτά που λέτε ότι είναι για κοροϊδα , όπως πχ. κορυφαία studio στην Ευρώπη που είναι 'ντυμένα´ με αυτά τα καλώδια που προαναφέρεις - με αρχή την ουδετερότητα (όχι καλώδια που χαρακτηρίζονται ως ζεστόηχα ή με έντονο χαρακτήρα). Γιατί όχι να μην χρησιμοποιήσεις σε top studio #*(&^#!@$ καλώδια αν τα έχεις τα χρήματα ? Δεν νομίζω να είναι κοροϊδα αυτοί στην Γερμανία ή Ελβετία που έχουν studio million euros.

Last edited:

Τα ηχεία ήταν 8-ohm , τα καλώδια δεν ήταν τόσο 'συμβατά' με άλλα μηχανήματα (στο συγκεκριμένο απλά ήταν καταπληκτικά στην αλυσσίδα του ήχου) αλλά παρά τα σχόλια ότι ο Trends παίζει καλά με 4-ohm κτλ. κτλ. κτλ. κτλ. το αποτέλεσμα ήταν απίστευτα καλό σε όλους τους τομείς, ιδίως σε θέματα όπως αρμονική έκταση και rightness , χροιές ,σώμα και μακρο-μικρό δυναμικά. Το σύστημα ήταν απόλαυση και ... ας έχεις πρώτερο άκουσμα κάτι πολύ πιο ακριβό. Πραγματικά η διαφορά ήταν χαοτική με ένα απλά καλό ματσάρισμα . Ο ήχος είχε τα πάντα στα χρήματα του συνόλου των προϊόντων.

πάνω κάτω, κάτι τέτοιο λέω και εγώ σ αυτό το ρημάδι το μακαρόνι το thread αλλά ποιός ακούει...:grandpa::BDGBGDB55:

Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.

Στο θέμα μας. Οποιος ΔΕΝ καταλάβει διαφορά με τον trends και ένα χαριτωμένο υπόλοιπο σύστημα από πίσω με 4 interconnects που θα αλλάξω στο σπίτι του αξίας από 200 έως 1200 ευρώ καλύτερα να μετακομίσει στο 'Hi-Fi' και οχι στο 'Ηι-Εnd' forum ! :)

Πρώτον, το θέμα μας δεν είναι τα καλώδια που θα συνδεθεί ο Trends, αλλά ο ίδιος ο Trends.

Δευτερον, αν κατάλαβα καλά, το Hi-Fi forum απαρτίζεται από κουφούς, ενώ εσεις οι χαϊέντηδες είστε τα χρυσά αυτιά;

Σκεφτήκατε ποτέ ότι ναι μεν ακούμε διαφορές, αλλά αυτές δεν αξίζουν τα λεφτά τους (τουλάχιστον για μια μερίδα χομπιστών);

:chinscratch:
Οσο θα υπαρχει η κατηγορια hiend οι παρεξηγησεις ειναι αναμενομενες.:argue: