Re: Απάντηση: Re: ΞΑΝΑΧΟΥΜΕ ΘΕΜΑ.TRENDS AUDIO TA-10.1 ΕΝΙΣΧΥΤΗΣ.
Αλλαξα προχθές τα καλώδια των ηχείων μου με mogami
http://www.mogamicables.com/Bulk/micr_cables/speaker_cab/speaker1.html
πού πήρα από τον Λάϊο. Τρομερή διαφορά!!! Το καλώδιο αυτό "λέει" :award:
Και το κυριώτερο είναι ότι απευθύνεται σε επαγγελματίες που δεν τρώνε μούφες γιαυτό έχει και πολύ λογική τιμή. Δεν απευθύνεται σε κορόϊδα hi-endάδες που πληρώνουν 500 το μέτρο τον χαλκό επειδή τον έχει ευλογήσει ο Αρχάγγελος Γαβριήλ καί έχει αποκτήσει αέρινες και αγγελικές χροιές...
Επειδή είχα λόξιγκα όλο το βράδυ και σήμερα διάβασα το post, με έτρωγαν τα αυτία μου και μόλις κατάλαβα ότι κάποιος έγραφε για κοροϊδα (το hi endaδες είναι σε ακόμα πιο υψηλά επίπεδα τιμών) που σπατάλησαν και τα διπλάσια από 500 ευρώ το καλώδιο x 2 για να πάρουν κάτι εξτρά το οποίο μπορεί κάποιος 'εκτός' να μετρά σε ποσοστά (πχ εξτρά 4 τις εκατό ή 20 τις εκατό ή τέτοιες αηδίες), αλλά με τα προσωπικά μου μέτρα το 1 τις εκατό το δικό σας μπορεί να είναι 90 δικό μου και να μην μπορώ να συμβιώσω με λιγότερο από το 1 τις εκατό που εσείς καταμετράτε με το δικό σας μέτρο στο δικό μου σύστημα το οποίο βλέπω ως σύνολο.
Δυστυχώς όσοι πληρώνουν 1000 ευρώ το καλώδιο δεν πληρώνουν τον χαλκό (που κάποιοι νομίζουν ότι είναι και φθηνος... έτσι πιστεύουν ότι θα πάρουν 5 μέτρα έτοιμο καλώδιο για ήχο 7N Crystal-Less ασήμι ή χαλκό με κανα 200άευρο από τον δίπλα βιοτέχνη) αλλά το σχέδιο, το σύνολο, το όνομα, την ποιότητα, την μελέτη, την ευρύτερη αποδοχή, το ματσάρισμα στο σύστημα και την δυσκολία κατασκευής βάση λογικής και ηχητικής απόδειξης, επιτυχημένης .
Επειδή αυτά είναι ψιλά γράμματα σε κάποιον ο οποίος δεν έχει το ψώνιο και δεν έχει κάνει και πέντε-έξι υπερβατικά βήματα στο ήχο να δεί αν τελικά είναι πεταμένα χρήματα ή εξαργυρώνονται σε υψηλότερα επίπεδα ήχου η συζήτηση είναι χαμένη εξ αρχής και την τελειώνω εδώ.
Στο θέμα μας. Οποιος ΔΕΝ καταλάβει διαφορά με τον trends και ένα χαριτωμένο υπόλοιπο σύστημα από πίσω με 4 interconnects που θα αλλάξω στο σπίτι του αξίας από 200 έως 1200 ευρώ καλύτερα να μετακομίσει στο 'Hi-Fi' και οχι στο 'Ηι-Εnd' forum !
Τέλος , για τα Χαρδαβέλια ταξίδια στο μεταφυσικό του ήχου, έχω και interconnect το οποίο θα το πάω στην εκπομπή του και θα το βάλουμε σε δύο συστήματα ιδίας αξίας. Στο ένα θα κελαϊδάει πιο πολύ το αηδόνι ενό στο άλλο θα βγεί 'μάπα'. Synergy - Η σύμπραξη των συστατικών ενος συνολικού συστήματος στο χώρο που ονοματίζουμε hi-end είναι σημαντικότατο θέμα για όσους αντιλαμβάνονται τί συζητάμε.
** Eχω έναν φίλο με στούντιο ήχου Α-Class. Λέτε να μπορούσε να σπαταλίσει 150.000 ευρώ σε καλώδια ? Εαν μπορούσε ίσως πήγαινε σε άλλη κατηγορία καλωδίων - από αυτά που λέτε ότι είναι για κοροϊδα , όπως πχ. κορυφαία studio στην Ευρώπη που είναι 'ντυμένα´ με αυτά τα καλώδια που προαναφέρεις - με αρχή την ουδετερότητα (όχι καλώδια που χαρακτηρίζονται ως ζεστόηχα ή με έντονο χαρακτήρα). Γιατί όχι να μην χρησιμοποιήσεις σε top studio #*(&^#!@$ καλώδια αν τα έχεις τα χρήματα ? Δεν νομίζω να είναι κοροϊδα αυτοί στην Γερμανία ή Ελβετία που έχουν studio million euros.