Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Απο χθες το βραδυ μου εμφανιζει "UNABLE TO CONNECT TO REMOTE SERVER" με αποτελεσμα να μην μπορει να ενημερωσει με νεα δεδομενα, ξερει κανεις τιποτα;

Επισης ηθελα να ρωτησω πως πρεπει να περασω (ονομασω) τα band of brothers για να τα δει στη λιστα;

Sorry για το extra post δεν είχα δεί το μήνυμα σου. Όντως είναι πεσμένος ο scrapper και βιάστηκα και τον άλλαξα με τον IMDB. Και τώρα διορθώνω τα υπολείματα!!!

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπορειτε να μου λυσετε μια απορια ?
Αυτη τη στιγμη δουλευω με τα γραφικα του Ι3
Αν απενεργοποιησω το DXVA/XBMC τοτε εχω καποια πλεονεκτηματα οπως
Μερικες ταινιες 1/2,35 οπως BRAVEHEART/KING-KONG στρετσαρονται σε ολη την οθονη γιατι προτιμω να βλεπω γεματη την οθονη φυσικα με καποια παραμορφωση στο πανω-κατω 5% , και βλεπω πολυ καλλιτερη εικονα ειδικα στα SD γιατι ενεργοποιειται το video-processing. Βεβαια τοτε ο επεξεργαστης φθανει στα 1080 περιπου στο 23-25%.

Η ερωτησις μου ειναι ,εαν αγορασω καρτα γραφικων με απενεργοποιημενο το DXVA/XBMC θα εχω Hardware accelaration μεσω καρτας γραφικων ?
Ευχαριστω

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πάντως αν και γενικά μου αρέσει η "μαλακή" εικόνα που δίνει το XBMC, χθές που είδα το Sanctum με MPC-HC + MadVR ηταν το κάτι άλλο. Σίγουρα συγκρινώμενη με το Popcorn A-210.
τωρα τι το ειπες αυτο?? πες τα ολα !!:Banane0:
Παντως το Α-210 δεν ειναι κατι κορυφαιο (επιφυλασσομαι για το Dune γιατι δεν το εχω δει).Παντως να πω ενα παραδειγμα : Εχω το V (τηλεοπτικη σειρα) σε 720p.Κατι παιζει με αυτη την σειρα και κανει καθε περιπου 20 sec(περιπου) ενα σπασιμο σαν χασιμο καρε.Αυτα στο popcorn.Το βαζω XBMC πολυ χειροτερα τα πραγματα.Κανω τις ρυθμισεις, και εφτιαξε κατα παρα πολυ.Πολυ καλυτερα τα πραγματα απο το Α-210 , αλλα οχι τελεια.
Το σπασιμο στο XBMC ηταν το inception που ειπα παραπανω.
Αυγερινε η καρτα μου εχει αναλυση 23 , αλλα οταν την βαζω και κανω apply , μετα ξαναγυρνα στα 24.

Μερικες ταινιες 1/2,35 οπως BRAVEHEART/KING-KONG στρετσαρονται σε ολη την οθονη γιατι προτιμω να βλεπω γεματη την οθονη φυσικα με καποια παραμορφωση στο πανω-κατω 5% , και βλεπω πολυ καλλιτερη εικονα ειδικα στα SD γιατι ενεργοποιειται το video-processing. Βεβαια τοτε ο επεξεργαστης φθανει στα 1080 περιπου στο 23-25%.

Η ερωτησις μου ειναι ,εαν αγορασω καρτα γραφικων με απενεργοποιημενο το DXVA/XBMC θα εχω Hardware accelaration μεσω καρτας γραφικων ?
Ευχαριστω
Εγω δεν καταλαβα τιποτα.Το DXVA2 ειτε το εχω ενεργοποιημενο ειτε οχι , μπορω να βλεπω την ταινια αν θελω και να γεμιζει την οθονη με την γνωστη παραμορφωση.Και αυτο γινεται κατα την αναπαραγωγη μπαινοντας στα settings video.
Επισης δεν εχω καταλαβει διαφορα αν τσεκαρω ή οχι το DXVA2.
Εκεινο που εχει τρελλη διαφορα ειναι αν τσεκαρω το sync to display (καπως ετσι λεγεται το ακριβως απο κατω ειναι).Εκει εκτος οτι σερνεται , 2 καρε ενωμενα δεν μπορεις να δεις :p .Slow motion πηγαινει ολη η ταινια

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βάλε την ανάλυση στο 23p αν υπάρχει, για να κλειδώνει στα 23,976 (Τσέκαρε οτι κλειδώνει απ' το XBMC). Απενεργοποιήστε τα Brighter Whites, βάλτε το Dynamic Contrast στο 16-235 και επιλέξτε ως Pixel Format το YCbCr 4:4:4. Τσεκάρουμε το Use automatic deinterlacing για να το κάνει το XBMC και απενεργοποιούμε το Pulldown Detection. Εγώ έχω ενεργοποιημένο το Flesh tone Correction αλλά και το Video Gamma. Δοκιμάστε και μου λέτε πως πάει.

Γενικότερα η ποιότητα εικόνας στο XBMC λόγω ελάχιστης παρέμβασης του χρήστη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ' τις ρυθμίσεις των οδηγών. Πάντως αν και γενικά μου αρέσει η "μαλακή" εικόνα που δίνει το XBMC, χθές που είδα το Sanctum με MPC-HC + MadVR ηταν το κάτι άλλο. Σίγουρα συγκρινώμενη με το Popcorn A-210.

αυγερινε που τα κανεις ολα αυτα?
που ειναι ολα αυτα τα μενου και οι ρυθμισεις?

Παρεπιπτώντος το ο THEMOVIEDB scrapper ειναι Down τις τελευταίες μέρες; Σε Update που κάνω δεν μπορεί να συνδεθεί στον remote server απαντά. Σε εσάς;

Αυγερινε εσυ μας εμαθες τον imdb

Ευχαριστω

Ναι θα εχεις.
αλλα
εγω παρότι εχω 5770 το DXVA το 'χω παντα απενεργοποιημένο είτε στο Μpc-Hc είτε στο Xbmc.
Εχω παρατηρήσει μικροδιαφορές (σε κοντινη αποσταση βεβαια)
,μπορει και να ειναι εντυπωση μου.

Επισης , κατι που δεν ειχα κανει ποτε, πειραξα την καρτα γραφικων (ρυθμισεις κτλ), και νομιζα οτι δεν θα ειχε καμμια επιδραση στο XBMC.Λαθος.Εχει ή εστω εμενα μου φανηκε αυτο.

Να πω και γω ότι εμπειρικά ειτε στο TMT5, είτε στο XBMc , ειτε στο MPC-HC αν δεν ρυθμίσεις τον συνδυασμό οθονη-καρτα στα 23p/24p προκοπή δεν βλέπεις ο,τι ρυθμίσεις και να κανεις μονο στο λογισμικό.
Ειτε με τις ρυθμισεις του XBMC που λεει ο Ζιμλερ (adjust refresh rate to match video) ειτε με reclock και scriptakia στα avisynth στο MPC-HC.

εγω τωρα εχω αλλο προβλημα,

εφτιαξα μόλις ενα HTPC οσο πιο οικονομικό μπορουσα με μτχ κομάτια και με hardware που μου είχε περισσέψει.
Λογισμικο XBMC πανω σε Windows7.
Το θεμα είναι ότι εχει μια Onboard Ιntel κάρτα γραφικών και το συνδέω με μια Philips PFL5403D
ενω η τηλεοραση ειναι ΗD ready μου, τα windows 7 μου λενε optimal resolution στα 1920x1080.
Σε αναλυση 1366x768 η τηλεόραση μαυριζει,
Επισης στα refresh rate εχει μονο 4 επιλογες. 25/30/50/60.
να αφησω τα 25Hz και να βαλλω στα settings (adjust screen refresh rate to match video)
η χρηση θα ναι μονο για σειρές τηλεόρασεις κατεβασμένες απο ιντερνετ .avi και ελάχιστα 720p ταινίες .mkv

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

τωρα τι το ειπες αυτο?? πες τα ολα !!:Banane0:
Παντως το Α-210 δεν ειναι κατι κορυφαιο (επιφυλασσομαι για το Dune γιατι δεν το εχω δει).Παντως να πω ενα παραδειγμα : Εχω το V (τηλεοπτικη σειρα) σε 720p.Κατι παιζει με αυτη την σειρα και κανει καθε περιπου 20 sec(περιπου) ενα σπασιμο σαν χασιμο καρε.Αυτα στο popcorn.Το βαζω XBMC πολυ χειροτερα τα πραγματα.Κανω τις ρυθμισεις, και εφτιαξε κατα παρα πολυ.Πολυ καλυτερα τα πραγματα απο το Α-210 , αλλα οχι τελεια.
Το σπασιμο στο XBMC ηταν το inception που ειπα παραπανω.
Αυγερινε η καρτα μου εχει αναλυση 23 , αλλα οταν την βαζω και κανω apply , μετα ξαναγυρνα στα 24.

Η σωστή ρύθμιση είναι η 23p και πολύ σωστά μετά δείχνει μόνο του 24p. Σίγουρος θα είσαι αν βάλεις τον MPC-HC και κάνεις ένα Test και δεις το Frame Rate. Οι σειρές πάντως είναι για κλάματα και δεν είναι για να τσεκάρεις εικόνα-ήχο. Και σε μένα είναι πολλές σειρές που έχουν τρελό πρόβλημα στην κίνηση και άλλες που τρέχουν νερό.

Ευχαριστω

Ο I3 έχει σίγουρα πρόβλημα στο 23,976, δεν θα κλειδώσει ποτέ, με αποτέλεσμα να χάνεις frames και να φαίνεται ένα σπάσιμο στην κίνηση κάθε περίπου 30".

Τώρα το Hardware Acceleration DXVA2 υπάρχει και χρησιμεύει αν έχεις οχι και τόσο δυνατό επεξεργαστή, έτσι ωστε να αναλμβάνει αυτό την επεξεργασία της εικόνας. Αν έχεις όμως περισσότερα προβλήματα δημιουργεί στην εικόνα παρά τα λύνει (κορεσμένο gamma, ψηφιακούρα κ.λ.π.). Και εγώ το έχω απενεργοποιημένο χαλαρά, και εδώ αλλά και στον MPC-HC.

Portioli, τα settings αυτά τα βρίσκεις στο Catalyst Menu των οδηγών της ATI (Avivo) και θα έλεγα να παίξετε λίγο με τις ρυθμίσεις σε καμιά δύσκολη ταινιούλα. Εγώ χρησιμοποιώ το ξεκίνημα του Kingdoms Of Heaven για τεστάρισμα, διότι έχει γρήγορα περάσματα με την κάμερα (για κίνηση) και σκοτεινά πλάνα (για gamma απόδοση χρωμάτων) και είναι και σχετικά βαρύ .mkv 1080p.

Απο οτι εχω καταλαβει και διορθωστε με αν κανω λαθος , ΑΤΙ + AMD ειναι ο ιδανικος συνδυασμος για Ηοme cinema

Απο οτι εχω καταλαβει και διορθωστε με αν κανω λαθος , ΑΤΙ + AMD ειναι ο ιδανικος συνδυασμος για Ηοme cinema

Απλά οι Drivers της ΑΤΙ ήταν πάντα πιο μπροστά σε Video Playback από όλους τους υπόλοιπους. Αλλά είναι αλήθεια πως σε γενικές γραμμές η ποιότητα εικόνας από κάρτες γραφικών ΑΤΙ είνai καλύτερη "ελαφρώς" από αντίστοιχες της Nvidia.

Και η Nvidia GT 430 πάντως δείχνει υπερπλήρης αυτή την στιγμή για Home Cinema. (23,976 και HD Bistreaming).

εμενα στο little fockers-2012-inception δεν εκανε κανενα σπασιμο.Στην τελευταια δεν μπορεσα να την δω , οπως ειπα και πριν αλλα οσο επαιξε δεν εκανε σπασιμο.

ουτε καν το ´ξερα οτι εχει τετοια.Τεσπα αφου ειναι σπανια..

χρονια πολλα και καλη ανασταση σε ολους!!! παιδια πως ενεργοποιουμε το cinema xp μεσα απο skin aeon mq 2 2.7.1 ?

Το Aeon mq 2 το εχει σαν κυρια επιλογη στο κεντρικο μενου του.Δεν χρειαζεται καμμια ενεργοποιηση.Απλα θα πας στις ρυθμισεις του addon (του cinema) και θα του επιλεξεις ποσα trailer θα σου παιξει (προσωπικα εχω βαλει 1).Καθε φορα που θα πας να αρχισεις μια ταινια θα συνδεεται εφοσον ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ με την apple και θα σου παιζει ενα τυχαιο βιντεακι.

Το Aeon mq 2 το εχει σαν κυρια επιλογη στο κεντρικο μενου του.Δεν χρειαζεται καμμια ενεργοποιηση.Απλα θα πας στις ρυθμισεις του addon (του cinema) και θα του επιλεξεις ποσα trailer θα σου παιξει (προσωπικα εχω βαλει 1).Καθε φορα που θα πας να αρχισεις μια ταινια θα συνδεεται εφοσον ειναι συνδεδεμενο στο ιντερνετ με την apple και θα σου παιζει ενα τυχαιο βιντεακι.

ευχαριστω zilmer....αλλα μου φαινεται οτι πρεπει να κατεβασω το plugin για το apple trailer ετσι ωστε να δουλεψει το cinema....

ενα απιστευτα σπαστικο , ειναι οτι : βλεπεις το/τα trailer , αλλα οταν μπαινεις στην ταινια , και κανεις το λαθος να πατησεις στοπ , για να την συνεχισεις αργοτερα , οταν πας να την συνεχισεις σου λεει resume , πατας και ενω παει να ξεκινησει η ταινια , ξαναγυρναει παλι στα trailer και ξανα η ταινια απο την αρχη :D .

σε εμενα δεν το κανει αυτο zilmer.....αυτο που με εχει εκνευρισει απιστευτα ειναι οτι ενω ξεκινα η ταινια και παιζει για 4-5 δευτερολεπτα ξαφνικα τσουπ....ξεκινανε τα τρειλερ....αλλα και παλι αλλες φορες ξεκινανε τα τρειλερ και αλλες οχι......

σε εμενα δεν το κανει αυτο zilmer.....αυτο που με εχει εκνευρισει απιστευτα ειναι οτι ενω ξεκινα η ταινια και παιζει για 4-5 δευτερολεπτα ξαφνικα τσουπ....ξεκινανε τα τρειλερ....αλλα και παλι αλλες φορες ξεκινανε τα τρειλερ και αλλες οχι......
ναι ε? περιεργο
για το δευτερο που λες , ναι οντως συμβαινει.Καλα μικρο το κακο.Γκατζετακι φλυαρο ειναι , αλλα λεει ομως.Μπορεις και χωρις αυτο , εφοσον τα trailers στα περνα και ξεχωριστα.

ναι ε? περιεργο
για το δευτερο που λες , ναι οντως συμβαινει.Καλα μικρο το κακο.Γκατζετακι φλυαρο ειναι , αλλα λεει ομως.Μπορεις και χωρις αυτο , εφοσον τα trailers στα περνα και ξεχωριστα.

Σε εμένα δεν συμβαίνει τίποτα από αυτά που αναφέρετε. Έχω δηλώσει να παίζει 2 trailer και ένα σηματάκι THX. Στην συνέχεια ξεκινά η ταινία κατευθείαν και δεν εμπλέκεται ξανά το Cinema Experience. Μήπως δεν κάθεται καλά στο skin, εγώ παίζω με το AEON NEON.