Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)
Βάλε την ανάλυση στο 23p αν υπάρχει, για να κλειδώνει στα 23,976 (Τσέκαρε οτι κλειδώνει απ' το XBMC). Απενεργοποιήστε τα Brighter Whites, βάλτε το Dynamic Contrast στο 16-235 και επιλέξτε ως Pixel Format το YCbCr 4:4:4. Τσεκάρουμε το Use automatic deinterlacing για να το κάνει το XBMC και απενεργοποιούμε το Pulldown Detection. Εγώ έχω ενεργοποιημένο το Flesh tone Correction αλλά και το Video Gamma. Δοκιμάστε και μου λέτε πως πάει.
Γενικότερα η ποιότητα εικόνας στο XBMC λόγω ελάχιστης παρέμβασης του χρήστη, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό απ' τις ρυθμίσεις των οδηγών. Πάντως αν και γενικά μου αρέσει η "μαλακή" εικόνα που δίνει το XBMC, χθές που είδα το Sanctum με MPC-HC + MadVR ηταν το κάτι άλλο. Σίγουρα συγκρινώμενη με το Popcorn A-210.
αυγερινε που τα κανεις ολα αυτα?
που ειναι ολα αυτα τα μενου και οι ρυθμισεις?
Παρεπιπτώντος το ο THEMOVIEDB scrapper ειναι Down τις τελευταίες μέρες; Σε Update που κάνω δεν μπορεί να συνδεθεί στον remote server απαντά. Σε εσάς;
Αυγερινε εσυ μας εμαθες τον imdb
Μπορειτε να μου λυσετε μια απορια ?
Αυτη τη στιγμη δουλευω με τα γραφικα του Ι3
Αν απενεργοποιησω το DXVA/XBMC τοτε εχω καποια πλεονεκτηματα οπως
Μερικες ταινιες 1/2,35 οπως BRAVEHEART/KING-KONG στρετσαρονται σε ολη την οθονη γιατι προτιμω να βλεπω γεματη την οθονη φυσικα με καποια παραμορφωση στο πανω-κατω 5% , και βλεπω πολυ καλλιτερη εικονα ειδικα στα SD γιατι ενεργοποιειται το video-processing. Βεβαια τοτε ο επεξεργαστης φθανει στα 1080 περιπου στο 23-25%.
Η ερωτησις μου ειναι ,εαν αγορασω καρτα γραφικων με απενεργοποιημενο το DXVA/XBMC θα εχω Hardware accelaration μεσω καρτας γραφικων ?
Ευχαριστω
Ναι θα εχεις.
αλλα
εγω παρότι εχω 5770 το DXVA το 'χω παντα απενεργοποιημένο είτε στο Μpc-Hc είτε στο Xbmc.
Εχω παρατηρήσει μικροδιαφορές (σε κοντινη αποσταση βεβαια)
,μπορει και να ειναι εντυπωση μου.
Επισης , κατι που δεν ειχα κανει ποτε, πειραξα την καρτα γραφικων (ρυθμισεις κτλ), και νομιζα οτι δεν θα ειχε καμμια επιδραση στο XBMC.Λαθος.Εχει ή εστω εμενα μου φανηκε αυτο.
Να πω και γω ότι εμπειρικά ειτε στο TMT5, είτε στο XBMc , ειτε στο MPC-HC αν δεν ρυθμίσεις τον συνδυασμό οθονη-καρτα στα 23p/24p προκοπή δεν βλέπεις ο,τι ρυθμίσεις και να κανεις μονο στο λογισμικό.
Ειτε με τις ρυθμισεις του XBMC που λεει ο Ζιμλερ (adjust refresh rate to match video) ειτε με reclock και scriptakia στα avisynth στο MPC-HC.
εγω τωρα εχω αλλο προβλημα,
εφτιαξα μόλις ενα HTPC οσο πιο οικονομικό μπορουσα με μτχ κομάτια και με hardware που μου είχε περισσέψει.
Λογισμικο XBMC πανω σε Windows7.
Το θεμα είναι ότι εχει μια Onboard Ιntel κάρτα γραφικών και το συνδέω με μια
Philips PFL5403D
ενω η τηλεοραση ειναι ΗD ready μου, τα windows 7 μου λενε optimal resolution στα 1920x1080.
Σε αναλυση 1366x768 η τηλεόραση μαυριζει,
Επισης στα refresh rate εχει μονο 4 επιλογες. 25/30/50/60.
να αφησω τα 25Hz και να βαλλω στα settings (adjust screen refresh rate to match video)
η χρηση θα ναι μονο για σειρές τηλεόρασεις κατεβασμένες απο ιντερνετ .avi και ελάχιστα 720p ταινίες .mkv