Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

α ρε γμτ...νομιζα οτι ειχε βρει λυση με υποτιτλους....τελος παντων , να συμπληρωσω (αν επιτρεπεται) οτι και λογαριασμο να μην εχουμε εχει μια μικρη αναμονη (και τι εγινε?)

sorry Portioli , τωρα ειδα οτι το ειπες και εσυ

Εχω αρχισει το κατεβασμα αλλα οπως διαβαζω εχει πολλα bugs.
εμενα δεν εχει-τουλαχιστον δεν προσεξα κατι που να πεσει στην αντιληψη μου.Δοκιμασε το και μετα ξαναγυρνας στο ΝΕΟΝ.Αν ειναι ετσι οπως τα λες θα βγαλει update.Αλλα ριξε του μια ματια και πες μας αν σου αρεσει

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

εμενα δεν εχει-τουλαχιστον δεν προσεξα κατι που να πεσει στην αντιληψη μου.Δοκιμασε το και μετα ξαναγυρνας στο ΝΕΟΝ.Αν ειναι ετσι οπως τα λες θα βγαλει update.Αλλα ριξε του μια ματια και πες μας αν σου αρεσει

Κακά τα ψέματα την παραμετροιποίηση και την ποικιλία του Aeon MQ2
δεν την έχει κανένα. Υποστηρίζει ολα τα Plug-in του Xbmc και σχεδόν ολα τα καλά πχ Apple Trailers Lite - Cinema Experience βγαίνουν απο μαμά στο HOME menu.
Απλα είναι βαρύ.
Eιδικά αν βαλεις το Full Profile.
Εγω το έχω γυρίσει στο Simplicity εδω και πολύ καιρό γιατί μου αρέσει το μαυρο
και είναι πάρα πολύ απλό. Ετσι κι αλλιώς μόνο σειρές και ταινίες βλέπω.

NA πω για όσους θέλουν να το δουλέψουν σαν PVR
το XBMC απλά δεν...
Μονο σε Linux εχουν βγεί κάποια προγράματα της προκοπής,
νομίζω κανένα σε stable εκδοση.
Για windows καμία συζήτηση.
Μπορείς απλα να λειτουργεις το Media Portal σαν Backend και το Xbmc σαν Frontend με κάποιο Plug-in Που τα συνδέει, αλλα δεν εχω σκοπό να ασχοληθώ με το MEdia Portal.
Μεχρι να έρθει η Digea στην περιοχή μου ,ελπίζω να έχει βγει καποιo stable plug-in για PVR που εκεί ίσως να αξίζει τη μανούρα

καλησπερα σε ολους τους φιλους
να απαντησω στον φιλο μου για τις pvr εκδοσεις οτι υπαρχουν για win και linux και μαλιστα ειναι stable μπορεις να τις βρεις εδω και μαλιστα για windows προτεινω οχι το mediaportal tv server αλλα το for the record backend
http://xbmc.opdenkamp.eu/
το προβλημα μου εμενα στα windows 7 βρικεται κυριος στα internal codecs της pvr εκδοσης και η ψηφιακη τηλεωραση μεσω digea μου κανει πολλα σπασιματα και λευκες γραμμες (δεν ξερω τους ακριβεις ορους και δεν ειμαι σπιτι τωρα για να ανεβασω screenshoots).
με το ιδιο setup σε mediaportal και ffdshow codecs παιζει νερακι και η digea και η nova αλλα οπως και να το κανουμε το xbmc ειναι ετη φωτως μπροστα
επισης κυκλοφορει εδω και αρκετο καιρο εκδοση του xbmc με dx player και χρηση του ffdshow (http://dsplayer.passion-xbmc.org/) αλλα δυστηχως δεν υποστηριζει την pvr εκδοση.εαν ενδιαφεραι καποιος μπορω να φτιαξω ενα tutorial για εγκατασταση xbmc-pvr και for the record

να απαντησω στον φιλο μου για τις pvr εκδοσεις οτι υπαρχουν για win και linux και μαλιστα ειναι stable μπορεις να τις βρεις εδω και μαλιστα για windows προτεινω οχι το mediaportal tv server αλλα το for the record backend
το προβλημα μου εμενα στα windows 7 βρικεται κυριος στα internal codecs της pvr εκδοσης και η ψηφιακη τηλεωραση μεσω digea μου κανει πολλα σπασιματα και λευκες γραμμες (δεν ξερω τους ακριβεις ορους και δεν ειμαι σπιτι τωρα για να ανεβασω screenshoots).
με το ιδιο setup σε mediaportal και ffdshow codecs παιζει νερακι και η digea και η nova αλλα οπως και να το κανουμε το xbmc ειναι ετη φωτως μπροστα
επισης κυκλοφορει εδω και αρκετο καιρο εκδοση του xbmc με dx player και χρηση του ffdshow (http://dsplayer.passion-xbmc.org/) αλλα δυστηχως δεν υποστηριζει την pvr εκδοση.εαν ενδιαφεραι καποιος μπορω να φτιαξω ενα tutorial για εγκατασταση xbmc-pvr και for the record

Φιλε μου ακόμα και το Site που έδωσες , http://xbmc.opdenkamp.eu/
λέει testing , stable: none at this time

Ειλικρινά θέλω να δω τι έχεις καταφέρει και πως το έχεις καταφέρει στα win7.

Καλημερα σε ολους σας.
Κατεβασα την εκδοση με το DsCodec του TIBEN που χρησιμοποιει το ffdshow αλλα για τηλεοραση ΓΙΟΚ .
Φιλικα Βαγγελης................

Καλημερα σε ολους σας.
Κατεβασα την εκδοση με το DsCodec του TIBEN που χρησιμοποιει το ffdshow αλλα για τηλεοραση ΓΙΟΚ .
Φιλικα Βαγγελης................

Experimental έκδοση αναπτύσετται απ' τον tiben όποτε έχει χρόνο...Περίεργος είμαι στο κομμάτι της σταθερότητας πως πάει αλλά και από ποιότητα εικόνας. Πείτε μας κάτι καλό...

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Experimental έκδοση αναπτύσετται απ' τον tiben όποτε έχει χρόνο...Περίεργος είμαι στο κομμάτι της σταθερότητας πως πάει αλλά και από ποιότητα εικόνας. Πείτε μας κάτι καλό...
Παρακολουθω συνεχεια το ΤΙΒΕΝ's Thread\DsCodec\ffdshow αλλα αυτο που καταλαβα ειναι οτι εκτος απο το Video Codec Configuration οπου μπορεις να αλλαξεις καποια πραγματα,απο αποψεως εικονας δεν βλεπω τιποτε διαφορες προς το καλλιτερο μαλλον προς το χειροτερο. Ενω με την εκδοση DHARMA 10.1 ειμαι πιο σταθερος και ειδικα εαν απενεργοποιησω το DXVA τοτε στα SD Movies εχουμε παρτυ.
Τωρα ο φιλος που εδωσε το PVR Link δεν μου δειχνει τιποτε στην τηλεοραση.Προφανως χρειαζεται ενα PVR Addon σαν το Media Portal.
Αυτος με τι το δουλευει?

προσωπικα το εχω στησει με το for the record
http://www.4therecord.eu/
σταθεροτατο και πολυ πιο γρηγορο απο το MPTV server
πειραματικες εκδοσεις μεν δεν διαφωνω σταθεροτατες δε.... σε 2 μηνες δοκιμων δεν εχω παρατηρησει κατι απο θεμα ασταθειας.
το θεμα της εικονας καμια διαφωνια θελει πολυ δουλεια αλλα λογο ασχετοσυνης θεωρω οτι μπορει να ειναι και σε ρυθμησεις refresh rate και catalyst
portioli εαν εχω καταφερει pvr setup σε win7 ειναι η απορια σου γιατι δεν καταλαβα και πολυ ευχαριστως εαν ειναι αυτο το απογευμα που θα ειμαι σπιτι να ανεβασω ενα tutorial
αρχικα να πω οτι οι pvr edition εχουν μεσα στα addons pvr clients που πρεπει να ενεργοποιηθουν αναλογα με το backend που θα χρησιμοποιησουμε

Last edited:

Χθες ανακάλυψα και εγώ το For the record αλλά δεν έχω ασχοληθεί ακόμα. Θα το δοκιμάσω το ΣΚ (αν βρω χρόνο) αλλά αν μπορείς να μας δώσεις tutorial ακόμα καλύτερα.

portioli εαν εχω καταφερει pvr setup σε win7 ειναι η απορια σου γιατι δεν καταλαβα και πολυ ευχαριστως εαν ειναι αυτο το απογευμα που θα ειμαι σπιτι να ανεβασω ενα tutorial

ναι για win7, όποτε μπορείς . Πληροφοριακά πιο πολύ.

Πολυ χρησιμος οδηγος, τον ακολουθησα οταν τον ποσταρατε, αλλα εχοντας λειψει για λιγο καιρο συναντησα ενα (για μενα) προβλημα:
Δεν μπορω να βρω πώς αλλάζω τον φακελο αποθηκευσης των metadata (fan-art, backdrops κλπ) ωστε να τα αποθηκευει στον εκαστοτε φακελος της καθε ταινιας! (το μονο που βρηκα ειναι πώς να γινουν export ολα μαζι αλλα δεν βολευει)
Για να το πω απλα, θελω να κανει αυτο που κανει το media center master οταν κατεβαζει backdrops, posters κλπ.
Χρησιμοποιω (και) το media center master αλλα θελω να διασφαλισω για παραδειγμα οτι οταν ανοιγω το xbmc δεν θα παει να μου αποθηκευσει μερικες εκατονταδες αρχεια στο δισκο C:

αυτο φιλε αν το βρεις , γιατι εγω δεν εχω καταφερει , ποσταρε το ! Με την χρηση του yanfoe , μπορω και προσθετω ελληνικη περιληψη αλλα μου τα κανει θαλασσα στα ποστερς και στις μικρογραφιες.
Επισης μια φορα κατα λαθος μαλλον , ειχα βρει πως μπορουμε να κανουμε τις ταινιες σε δικιες μας ομαδοποιησεις (πχ.animation,3d κτλ ).Απο τοτε ουτε το ξαναβρηκα ουτε θυμαμαι τι ειχα κανει.Αν το ξερει καποιος ας το ποσταρει και αυτο

Συνεχιζοντας ψαξιμο και δοκιμες, διαπιστωνω οτι μπορεις να ρυθμισεις το Media Center Master ωστε να κανει την δουλεια (και) για το XBMC με βαση τις δυο εικονες παρακατω...

Το θεμα ειναι 1ον αν αυτο διασφαλιζει το οτι το XBMC δεν θα κατεβασει απο μονο του νεα αρχεια στον δισκο C: και 2ον αν η 4η επιλογη (στην 1η εικονα) που φαινεται ξε-τικαρισμενη επηρεαζει σε κατι τα κατεβασμενα metadata καθως πριν τικαρω τις δυο πρωτες ηταν τικαρισμενη, ομως μετα το τικαρισμα των δυο πρωτων και πατωντας save ξε-τικαριστηκε αυτοματα.

Attachments

• mcm xbmc1.jpg
    mcm xbmc1.jpg
    43.9 KB · Views: 58
  • mcm xbmc2.jpg
    mcm xbmc2.jpg
    124 KB · Views: 56
Last edited:

Πολυ χρησιμος οδηγος, τον ακολουθησα οταν τον ποσταρατε, αλλα εχοντας λειψει για λιγο καιρο συναντησα ενα (για μενα) προβλημα:
Δεν μπορω να βρω πώς αλλάζω τον φακελο αποθηκευσης των metadata (fan-art, backdrops κλπ) ωστε να τα αποθηκευει στον εκαστοτε φακελος της καθε ταινιας! (το μονο που βρηκα ειναι πώς να γινουν export ολα μαζι αλλα δεν βολευει)
Για να το πω απλα, θελω να κανει αυτο που κανει το media center master οταν κατεβαζει backdrops, posters κλπ.
Χρησιμοποιω (και) το media center master αλλα θελω να διασφαλισω για παραδειγμα οτι οταν ανοιγω το xbmc δεν θα παει να μου αποθηκευσει μερικες εκατονταδες αρχεια στο δισκο C:

γιατί δεν σε βολεύει το export?δεν υπάρχει άλλος τρόπος

αυτο φιλε αν το βρεις , γιατι εγω δεν εχω καταφερει , ποσταρε το ! Με την χρηση του yanfoe , μπορω και προσθετω ελληνικη περιληψη αλλα μου τα κανει θαλασσα στα ποστερς και στις μικρογραφιες.
Επισης μια φορα κατα λαθος μαλλον , ειχα βρει πως μπορουμε να κανουμε τις ταινιες σε δικιες μας ομαδοποιησεις (πχ.animation,3d κτλ ).Απο τοτε ουτε το ξαναβρηκα ουτε θυμαμαι τι ειχα κανει.Αν το ξερει καποιος ας το ποσταρει και αυτο

ελληνικη περίληψη μπορείς να προσθέσεις κάνοντας edit το αρχείο .nfo

ελληνικη περίληψη μπορείς να προσθέσεις κάνοντας edit το αρχείο .nfo
το ξερω ..το .nfo δεν βρισκω !