Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

γιατί δεν σε βολεύει το export?δεν υπάρχει άλλος τρόπος
Ετσι οπως παω δε με βολευει τιποτα... τωρα αρχισε να βγαζει προβληματα (δεν ανοιγει σωστα, καθυστερει στην πλοηγηση... δεν τα εκανε αυτα αρχικα).
Θελει αρκετη ενασχοληση ακομα απο μερους μου...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ετσι οπως παω δε με βολευει τιποτα... τωρα αρχισε να βγαζει προβληματα (δεν ανοιγει σωστα, καθυστερει στην πλοηγηση... δεν τα εκανε αυτα αρχικα).
Θελει αρκετη ενασχοληση ακομα απο μερους μου...

Σε καθαρό σύστημα (Εγκατάσταση Win 7 και οδηγών κάρτας γραφικών) είναι σχεδόν απίθανο το XBMC να σας κάνει προβλήματα (σπασίματα, κολλήματα κ.λ.π.) εκτός και αν κάτι δεν πάει καλά από Hardware πλευρά.

Τώρα όποιος απλά δοκιμάζει το XBMC σε συστήματα με εγκατεστημένα Codecs Packs, Players τύπου TMT - PowerDVD κ.λ.π. είναι πολύ πιθανόν να επιβαρύνουν - επιβραδύνουν και να δημιουργούν πολλά και διαφορετικά προβλήματα στο XBMC σας.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και προσθέτως αυτή την βδομάδα την αφιερώνω στο DXVA2. Το ενεργοποίησα και απενεργοποίησα τα Avivo απ' τους οδηγούς για να δοκιμάσω τις δυνατότητες, μπας και αλλάξω γνώμη για δαύτο. Το πρώτο θετικό στοιχείο είναι τα σχεδόν ανύπαρκτα Frame Drops που βλέπω σε ταινίες, σειρές σε σχέση με προηγουμένως (Απενεργοποιημένο το DXVA). Και γενικά απενεργοποιώντας το AVIVO μου φαίνεται πως μειώνεται και η ψηφιακή αίσθηση. Θα επανέλθω αργότερα...

εγω ως τωρα , ποτε δεν ειχα ενεργοποιημενο το DXVA2.Θα δοκιμασω ομως αυτο με το AVIVO

Παίδες έχει βρεθεί μήπως καμία λύση στο πρόβλημα με τον DTS-MA, DD TRuehd ήχο? Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που με κρατάνε ακόμα στον WMC-media browser-MPC συνδυασμό

οχι οχι -απο οτι λενε στην επομενη αναβαθμιση-μεχρι τοτε μενεις ως εχεις

Oυτε φυσικα με external bluray player υπαρχει κανενα νεο ?
Μα κανεις δε παιζει με TMT τα bluray ... με τι τα παιζουν ?
powerdvd + TMT.Τι αλλο?
Εννοεις μαλλον να παιζουν μεσο XBMC.Αυτο αλλο κεφαλαιο και δρομος στρωμενος με πικρα και αγκαθια.Εγω το εγκατελειψα.Αν ειναι να δω ενα BR να μου βγει το λαδι , καλυτερα mkv και να ησυχασω.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παίδες έχει βρεθεί μήπως καμία λύση στο πρόβλημα με τον DTS-MA, DD TRuehd ήχο? Αυτός είναι ένας από τους βασικούς λόγους που με κρατάνε ακόμα στον WMC-media browser-MPC συνδυασμό

βαλε τον MPC-HC σαν external player στο XBMC

powerdvd + TMT.Τι αλλο?
Εννοεις μαλλον να παιζουν μεσο XBMC.Αυτο αλλο κεφαλαιο και δρομος στρωμενος με πικρα και αγκαθια.Εγω το εγκατελειψα.Αν ειναι να δω ενα BR να μου βγει το λαδι , καλυτερα mkv και να ησυχασω.

Mεσω XMBC φυσικα μιλαω...
Εγω βολευομαι και με με το ιδιο gia bd playback, αλλα οχι ολοι !

αν ειχε Γιαννη υποστηριξη για BR (με απλο τροπο ομως) , θα πουλουσα την επομενη μερα το popcorn.Εστω και χωρις μενου, εστω και χωρις HD ηχο(μεχρι αναβαθμισης).Και αν βιαστει καποιος να μου <μα το κανει αυτο> , οχι δεν το κανει παντου.Δεν παιζει το πρωτο m2ts της ταινιας παντα.Και για οποιον δεν το πιστευει ας βρει το inception , να πατησει play , και μετα απο 5 λεπτα ταινιας θα παει κατευθειαν στα εξτρα.

Oσες ταινιες εχω σε BD , τις εχει παιξει κανονικα (χωρις μενου φυσικα - δεν με απασχολει και πολυ).
Ενισχυτη HD δεν εχω ετσι κι αλλιως.
Αυτο που λες δεν το εχω προσεξει σε καμια ταινια.... θα το ξανακοιταξω!

στα media player συγχωρουνται τα λαθη.Στα pc οχι.Εκει ξενερωσα λιγακι.Εμενα αν μου ελεγες να διαλεξω μεταξυ μενου και hd ηχο..ειλικρινα μαλλον προς το πρωτο θα πηγαινα..Το sub βαραει πιο <καθαρα> στον hd ηχο,κατι καλυτερο στα πισω ηχεια , αλλα οπως ειχε πει και ο Αυγερινος , ενας καλος DTS ηχος απο ενα mkv , δεν απεχει τοσο πολυ , οσο διαφημιζεται τουλαχιστον.
Τα παραπανω τελειως ρητορικα

να ρωτήσω κάτι offtopic, με BLuRay player (lg,samsung,panasonic etc) έχετε ίδιο αποτέλεσμα σε HTPC με BD-Rom+TMT5?

ωραια ερωτηση Portioli .Εχω και εγω περιεργεια να δω τις απαντησεις

Τι περιεργεια ρε παιδες. Διαφορες σε ποιοτητα δεν υπαρχουν απο την εποχη των dvd. Το αντιθετο μαλιστα, γιατι με το HTPC παλαιοτερα βελτιωναμε την εικονα (πx FFsshow). Βεβαια, πλεον δεν ειναι απαραιτητο...

μια χαρα τοτε.Ρυθμιζεις και το power dvd να σου ανοιγει αυτοματα και full screen ...αρχοντας..λεω power γιατι το ΤΜΤ δεν ακουει εντολες του χειριστηριου μου.

Καλησπερα σε ολους σας και θελω τη βοηθεια σας.
Εχω μια σειρα 10 επεισοδιων Band of brothers.
Δημιουργησα ενα καινουργιο φακελλο στο σκληρο ομοιο με αυτον που εχω ολα τα MKV. Οταν το XBMC το κανει scrapping και τα ονοματιζω σαν TVSHOWS τοτε αυτοματα μου παρουσιαζεται στην Home Screen διπλα στα Video-Movies-music και η ενδειξις TVSHOWS. Το προβλημα ειναι οτι δεν τα βλεπει.Οταν τα εχω στον ιδιο φακελο CINE PARADISE που εχω ολα τα εργα τοτε μου τα εμφανιζει.
Τι δεν κανω σωστα? Ευχαριστω Βαγγελης.................