Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και με την ευκαιρία η εικόνα από XBMC φαίνονται λίγο ξεπλυμένη, υπάρχει κάποια ρύθμιση που μου έχει ξεφύγει?
εχει ρυθμισεις οταν παιζει η ταινια , contrast , φωτεινοτητα.Φτιαξε την οπως σου αρεσει και μετα πατα apply for all movies

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εξαιρετικά νέα για τους Fans του XBMC. Οι Devs του XBMC κατάφεραν και πέρασαν το Dolby True HD που στη θεωρία ήταν δυσκολότερο απ' το DTS-HD MA. Ελπίζουν οτι σύντομα θα έχει περάσει και αυτό στην νέα Audio Engine που σχεδιάζεται για το Eden και ίσως πριν το καλοκαίρι να τεστάρουμε.

Εδώ και η πρόοδος. http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=78289

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

το μονο που μενει μετα απο ολα αυτα , μηχανηματα τουμπανα , XBMC εξελιγμενο , διαθεση κτλ ειναι να βγαινουν ταινιες της προκοπης..!!

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

εχει ρυθμισεις οταν παιζει η ταινια , contrast , φωτεινοτητα.Φτιαξε την οπως σου αρεσει και μετα πατα apply for all movies

Θα το κάνω, φοβάμαι μόνο μην τα κάνω χειρότερα, γενικά πράγματα που δεν γνωρίζω δεν πειράζω

Περνάω σιγά σιγά ολα μου τα dvd, τι να πω ρε παιδιά είναι πολλά τα gb.
Και καλά αυτό, άντε και τα περάσαμε στο σκληρό (μάλλον παμε και γι άλλον πρασινο 2tb), με backup τι κάνουμε?

Περνάω σιγά σιγά ολα μου τα dvd, τι να πω ρε παιδιά είναι πολλά τα gb.
Και καλά αυτό, άντε και τα περάσαμε στο σκληρό (μάλλον παμε και γι άλλον πρασινο 2tb), με backup τι κάνουμε?

Backup σε τόσα Tb το ξεχνάς εκτός και αν έχεις Server με καμιά 8αριά σκληρούς των 2TB. Άσε που τελικά μόνο οι σειρές αξίζουν για Backup (Για κάνα φίλο βέβαια) , οι ταινίες βρίσκονται...!

Γεια σας και απο μενα :)

Πριν απο λιγα λεπτα εγκατεστησα και γω το XBMC, οπως και τα skins του Confluence, Aeon Nox και Xperience. Ολα μεσω του XBMC.

Το PC μου, πηγη των (ελαχιστων) ταινιων μου:
Win 7 64bit
Gigabyte GV-N260C-896I (GTX260 Nvidia) Καρτα γραφικων
8 GB Ram
AMD 955 επεξεργαστης.

Format δεν εχω κανει (τωρα τελευταια).

Η τηλεοραση μου ειναι μια Panasonic TX-P46G30E Plasma TV 46'', αγορασμενη πριν απο λιγες μερες (12 Μαϊου, εχει γραψει 30 ωρες λειτουργιας).

Δυο ερωτησεις για το XBMC (που μου αρεσει αρκετα) :

1) Εκτος του Confluence, τα αλλα δυο skins δεν μου αναγνωριζουν το mouse. Μου βγαζουν ενα μυνημα στη θεση του κερσορα που λεει κατι σαν "το mouse δεν αναγνωριζεται"... Ξερετε αν διορθωνεται αυτο και πως?

2) (και πολυ σημαντικοτερο)--> Απο που γινεται αυτο που αναφερεται στο πρωτο μυνημα του θεματος? Δηλαδη το " Στη συνέχεια επιλέγουμε ως ανάλυση την επιλογή 23p για να κλειδώσει το μέσο προβολής (αν το υποστηρίζει) στο 23.976Hz έτσι ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση στην κίνηση."
Απο που ρυθμιζεται αυτο?

Ευχαριστω :)

Για το 2ο απο τις ρυθμίσεις της κάρτας γραφικών σου

Απο που δηλαδη?

(ανεβασα το Nvidia Control panel σε screenshot αλλα φαινεται πολυ μικροσκοπικο. Απο εκει εννοεις οτι γινεται?)

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    15 KB · Views: 53
Last edited:

Γεια σας και απο μενα :)

Πριν απο λιγα λεπτα εγκατεστησα και γω το XBMC, οπως και τα skins του Confluence, Aeon Nox και Xperience. Ολα μεσω του XBMC.

Δυο ερωτησεις για το XBMC (που μου αρεσει αρκετα) :

1) Εκτος του Confluence, τα αλλα δυο skins δεν μου αναγνωριζουν το mouse. Μου βγαζουν ενα μυνημα στη θεση του κερσορα που λεει κατι σαν "το mouse δεν αναγνωριζεται"... Ξερετε αν διορθωνεται αυτο και πως?

Δυστυχως όχι, χρειάζεσαι τηλεκοντρολ ή πληκτρολόγιο. Δοκίμασε το Transparency! , είναι mouse friendly.

2) (και πολυ σημαντικοτερο)--> Απο που γινεται αυτο που αναφερεται στο πρωτο μυνημα του θεματος? Δηλαδη το " Στη συνέχεια επιλέγουμε ως ανάλυση την επιλογή 23p για να κλειδώσει το μέσο προβολής (αν το υποστηρίζει) στο 23.976Hz έτσι ώστε να έχουμε την μέγιστη δυνατή απόδοση στην κίνηση."
Απο που ρυθμιζεται αυτο?

Ευχαριστω :)

Δεξι κλικ στο desktop ->Screen Resolution ->Advanced Settings -> Monitor ->Screen refresh rate

Να σου απαντήσω εδω σε μερικές απορίες σου γιατί έχουμε βγει ολίγον off-topic στο θέμα της G30 :smile:
Ευχαριστω για το link, το ειχα στα υπ'οψιν το XBMC, θα το κοιταξω με πρωτη ευκαιρια! (Btw, τι ακριβως εννοεις "για να παιζει ο Η/Υ τηλεοπτικα καναλια?! On line τηλεοπτικα καναλια? Or what?)

Οχι, απλα επίγεια κανάλια με δέκτη σε USB ή κάρτα. Σε μερικές περιπτώσεις βγάζει καλύτερη εικόνα χρησιμοποιώντας scalers και το DXVA του υπολογιστή

1) Γιατι η ιδια ταινια φαινεται (πολυ) καλυτερα απο τον VLC player(*) σε συγκριση με τον Windows Media player? Ειναι θεμα codecs?

Ακριβώς. Τα VLC και MPC-HT έχουν ενσωματωμένους codecs

Γιατι ομως το ενα αρχειο ειναι 4,κατι GB (Cars) ενω το αλλο ειναι...10GB ?! Για το "The Dark Knight" λεω!

To animation συμπιέζεται πολυ καλυτερα απο live action ταινίες. Το Dark Knight κσι σκοτεινό είναι και πολλες σκηνες δράσης έχει οποτε χρειάζεται και περισσότερο bitrate αρα μεγαλώνει το αρχειο.

Δεξι κλικ στο desktop ->Screen Resolution ->Advanced Settings -> Monitor ->Screen refresh rate

Μπραβο!
Την ωρα που μου απαντουσες εσυ, εγω επαιρνα screenshot απο την ρυθμιση που προτεινεις - την ειχα βρει - την ανεβαζω να δω αν μιλαμε για το ιδιο πραγμα :)

ΠΡΟΣΟΧΗ: εχω 2 monitor και την TV συνδεδεμενα στο PC μου! Να αλλαξω τελικα το Screen Refresh της τηλεορασης και αν ναι σε ποια ακριβως τιμη (απο αυτες που φαινονται) να το βαλω?

Attachments

• d-1.jpg
    d-1.jpg
    173.4 KB · Views: 48

Also @ Kostas_Y

-->"Οχι, απλα επίγεια κανάλια με δέκτη σε USB ή κάρτα..." No thank you, εχω Η/Υ στα 4 μετρα απο την TV + δεν με ενδιαφερει τοσο η Ελληνικη τηλεοραση + οσο παει και στρωνει + δεν θα κανω το PC μου τηλεοραση :p

Thanks for all the rest, as well :)

Also @ Kostas_Y

-->"Οχι, απλα επίγεια κανάλια με δέκτη σε USB ή κάρτα..." No thank you, εχω Η/Υ στα 4 μετρα απο την TV + δεν με ενδιαφερει τοσο η Ελληνικη τηλεοραση + οσο παει και στρωνει + δεν θα κανω το PC μου τηλεοραση :p

Thanks for all the rest, as well :)

Γινεται και μια χαρα PVR ο υπολογιστής με ένα καλό δέκτη. Για μένα ο μόνος λόγος να ασχοληθείς με TV στον Η/Υ.

Γινεται και μια χαρα PVR ο υπολογιστής με ένα καλό δέκτη. Για μένα ο μόνος λόγος να ασχοληθείς με TV στον Η/Υ.

Ok θα το κοιταξω αργοτερα. Για μενα ενας καλος λογος επισης ειναι να χρησιμοποιω τον Η/Υ μου σαν πηγη προβολης των ταινιων μου οπως επισης και σαν μεσο επεξεργασιας τους...

Παιδια, μηπως μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει το πολυ σημαντικο θεμα του Screen refresh rate στην τηλεοραση μου?

Το αλλαξα τελικα στα 23 Hertz! Ενταξει ειναι? Εκει πρεπει να μεινει?
Βασικα, απο το ιδιο μενου στο tab "Adapter" επιλεγοντας "List all Modes" μου εμφανιζει και 1920 Χ 1080, True Color (32bit) 24 Hertz. Και το επιλεγω, για την τηλεοραση!

Ομως μου το γυρναει στα 23 Hertz...

Βασικα, οταν συνδεεται η τηλεοραση με το PC (μεσω HDMI) δειχνει πανω αριστερα 1080p, 24 Hertz. Οταν ομως ανοιγω το Screen Resolution μου δειχνει για την τηλεοραση, 23...

Ουφ...Σορυ αν λεπτολογω αλλα ειναι σημαντικο!!

Ειμαι ΟΚ??

Ok θα το κοιταξω αργοτερα. Για μενα ενας καλος λογος επισης ειναι να χρησιμοποιω τον Η/Υ μου σαν πηγη προβολης των ταινιων μου οπως επισης και σαν μεσο επεξεργασιας τους...

Παιδια, μηπως μπορει καποιος να μου επιβεβαιωσει το πολυ σημαντικο θεμα του Screen refresh rate στην τηλεοραση μου?

Το αλλαξα τελικα στα 23 Hertz! Ενταξει ειναι? Εκει πρεπει να μεινει?
Βασικα, απο το ιδιο μενου στο tab "Adapter" επιλεγοντας "List all Modes" μου εμφανιζει και 1920 Χ 1080, True Color (32bit) 24 Hertz. Και το επιλεγω, για την τηλεοραση!

Ομως μου το γυρναει στα 23 Hertz...

Βασικα, οταν συνδεεται η τηλεοραση με το PC (μεσω HDMI) δειχνει πανω αριστερα 1080p, 24 Hertz. Οταν ομως ανοιγω το Screen Resolution μου δειχνει για την τηλεοραση, 23...

Ουφ...Σορυ αν λεπτολογω αλλα ειναι σημαντικο!!

Ειμαι ΟΚ??

Γνωστό bug στους drivers των καρτών, γι' αυτό ολοι βάζουμε 23Hz και οχι 24. Είχα όμως την εντύπωση οτι "έπασχαν" μονο οι ΑΤΙ.

εισαι οκ - παντα στην αναλυση η τηλεοραση λεει 24 και οχι 23 (για την ακριβεια 23,796)

εισαι οκ - παντα στην αναλυση η τηλεοραση λεει 24 και οχι 23 (για την ακριβεια 23,796)

23,976 :smile:

Το πρόβλημα με το audio delay (23,976 -> 24Hz) στο XBMC, το φτιάξανε στα nightlies?

Last edited:

Ευχαριστω...

Τωρα---> Αχχχχ....Αααχχχχ.....

ΤΙ ειναι αυτο ρε παιδια?! ΤΙ ειναι ετουτο το XMBC μωρε?!...?!

Νομιζα οτι ηξερα 5 πραγματα απο computers και εδω...τα εχασα!:nounder::nounder:

Εχω ενα χαζο προγραμματακι στο PC μου που λεγεται Windows Media player!
Για να δω ταινια απο το PC στην τηλεοραση, με αυτο, ALL I had to do was to go up there on the menu bar and enable the 3 streaming options!

Τωρα ...με αυτο το XBMC...δεν εχω καταφερει ακομα να...κανω...import...καποια ταινια...ή καποιο mp3...κατι...ΤΙ ειναι αυτο ρε παιδια?!~?!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ wiki πρεπει να διαβασει καποιος για να το κανει να δουλεψει?!:7SFGSFG::7SFGSFG::damnyou: