Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι αλλά όταν το διαβάσεις, θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ευχαριστω...

Τωρα---> Αχχχχ....Αααχχχχ.....

ΤΙ ειναι αυτο ρε παιδια?! ΤΙ ειναι ετουτο το XMBC μωρε?!...?!

Νομιζα οτι ηξερα 5 πραγματα απο computers και εδω...τα εχασα!:nounder::nounder:

Εχω ενα χαζο προγραμματακι στο PC μου που λεγεται Windows Media player!
Για να δω ταινια απο το PC στην τηλεοραση, με αυτο, ALL I had to do was to go up there on the menu bar and enable the 3 streaming options!

Τωρα ...με αυτο το XBMC...δεν εχω καταφερει ακομα να...κανω...import...καποια ταινια...ή καποιο mp3...κατι...ΤΙ ειναι αυτο ρε παιδια?!~?!

ΟΛΟΚΛΗΡΟ wiki πρεπει να διαβασει καποιος για να το κανει να δουλεψει?!:7SFGSFG::7SFGSFG::damnyou:
Βαλε VIDEOS\add sourse δωσε του τον/τους σκληρους που εχεις τα εργα σου,δηλωσε οτι ειναι movies και αυτο αυτοματα μεσω internet θα σου κανει scrapping ολα τα εξωφυλλα των ταινιων.Μολις ξεκινησει το scrapping τοτε αυτοματα θα σου βγαλει αλλη μια επιλογη στην HOME SCREEN οπου εκει εκτος απο τα videos θα σου λεει movies. Ειναι περιπου το ιδιο πραγμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ Mε την επιλογη VIDEOS μην φανταστεις οτι εκει θα βαλεις τυχον δικα σου βιντεο.Ετσι νομιζα και εγω στην αρχη.
Απλως εκει πας και προσθετεις τους σκληρους που εχεις τα εργα σου.
Βαγγελης..................

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βαλε VIDEOS\add sourse δωσε του τον/τους σκληρους που εχεις τα εργα σου,δηλωσε οτι ειναι movies και αυτο αυτοματα μεσω internet θα σου κανει scrapping ολα τα εξωφυλλα των ταινιων.Μολις ξεκινησει το scrapping τοτε αυτοματα θα σου βγαλει αλλη μια επιλογη στην HOME SCREEN οπου εκει εκτος απο τα videos θα σου λεει movies. Ειναι περιπου το ιδιο πραγμα.
ΠΡΟΣΟΧΗ Mε την επιλογη VIDEOS μην φανταστεις οτι εκει θα βαλεις τυχον δικα σου βιντεο.Ετσι νομιζα και εγω στην αρχη.

Βάγγο στα VIDEOS αν θες μπορείς να κάνεις default το φάκελλο των προσωπικών σου video και να σου εμφανίζει αυτό το φάκελλο απ ευθείας (επιλογή βιβλιοθήκης απενεργοποιημένη φυσικά)

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Βάγγο στα VIDEOS αν θες μπορείς να κάνεις default το φάκελλο των προσωπικών σου video και να σου εμφανίζει αυτό το φάκελλο απ ευθείας (επιλογή βιβλιοθήκης απενεργοποιημένη φυσικά)
Καλησπερα
Τι εννοει ο ποιητης? Για εξηγησε το γιατι αυτο δεν το ξερω.
Εγω νομιζα οτι θα κανω τα βιντεακια μου favourites και αυτο θα εμφανιζεται στην HOME SCREEN

Last edited:

Εχω κλειστό τωρα το htpc και δεν θυμάμαι την επιλογή.
Αν θυμάμαι καλά: είσαι στο xbmc menu videos και το επιλέγεις, ανοίγει explorer, πηγαίνεις στο φάκελλο με τα videakia σου, ανοίγεις menu επιλογών και εκεί έχει μια επιλογή, ορισέ το σαν default κάτι τέτοιο. Έτσι όποτε επιλέγεις videos θα σε πηγαίνει αμέσως στη προσωπική σου συλλογή

Διευκρινίζω για το τυπικό: άλλη η επιλογή movies και άλλη τα videos
Skin Aeon MQ2 πάντα (πιθανά να το κάνει και στα άλλα skin)

Last edited:
Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

XBMC/explorer πρωτη φορα διαβαζω. Μηπως εννοεις καποια αλλη λεξη/επιλογη?

"εξ ορισμού επιλογή"
σου έβγαλα και ένα sreenshot αλλά δεν ξέρω πως να το ανεβάσω :-(

λάθος έκφραση: explorer εννοώ τη λίστα των αρχείων σου

Attachments

• ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg
    ΓŽΕ‘ΓŽΒ±Γβ€žΓŽΒ±ΓŽΒ³ΓΒΓŽΒ±Γβ€ ΓŽΒ?.jpg
    40.1 KB · Views: 61
Last edited:

Ωραια! :)

Πανω-κατω σε καταλαβα, πανω-κατω εκανα δουλεια: εφτιαξα 2 test directories: music και movies και εβαλα μεσα μερικα mp3 και κατι ξεχασμενα .avi, και τα πηρε οπως μου ειπες. ΟΚ λοιπον με αυτο, θα βγαλω ακρη!

Πες μου ομως ρε φιλε αυτο που πραγματικα με καιει! Ολα αυτα τα βλεπω μια χαρα στην οθονη του PC μου αλλα ΔΕΝ τα βλεπω στην τηλεοραση! Και εγω ΕΚΕΙ θελω να τα δω! Στο PC εχω (δοκιμασει) 1520 προγραμματα αρχειοθετησης και επεξεργασιας μουσικης, για να καταληξω στα κορυφαια για μενα: J. River Media Center (genuine-αγορασμενο) και φυσικα το κλασσικο foobar2000...(και το ακομα πιο κλασσικο The Godfather για tagging...)

Τωρα, και εξ'αιτιας της αφταστης τηλεορασης μου (περνα σε καμμια ωρα απο το σχετικο topic εντυπωσεων), τωρα λοιπον ειπα να αρχισω να ασχολουμαι λιγο σοβαροτερα και με καμμια ταινια...

Το θεμα ειναι------> Πως βλεπω στην TV απο το αξιολογο κατα τα αλλα XBMC?!

Ευχαριστω !

Υσ: παντως, μουσικουλα επαιξε το XBMC, ενα player να την κοντρολαρω, να χαμηλωσω να κανω stop ή pause...ΔΕΝ εβγαλε... Μυστηρια πραγματα ρε παιδι μου... Το default skin εχω! (Confluence)

Last edited:

Ωραια! :)

Υσ: παντως, μουσικουλα επαιξε το XBMC, ενα player να την κοντρολαρω, να χαμηλωσω να κανω stop ή pause...ΔΕΝ εβγαλε... Μυστηρια πραγματα ρε παιδι μου... Το default skin εχω! (Confluence)

Press "M" for murder...errr music player θελω να πω :D

Press "M" for murder...errr music player θελω να πω :D

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!! :a0210::a0210:

Μηπως μπορεις να μου πεις και πως θα δω κατι στην τηλεοραση μου?
Δεν ξερω πως μου "εκατσε" ετσι μ' αυτο το προγραμμα.... :( :(

Πες μου σε παρακαλω πως θα συνδεσω τηλεοραση με PC!

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ναι αλλά όταν το διαβάσεις, θα ανταμειφθείς πλουσιοπάροχα

Συμφωνω και επαυξανω! ΑΛΛΑ οταν ενα προγραμμα σε "σταματαει" σε "κοβει" ετσι οπως με εκοψε αυτο εμενα...μετα ξενερωνεις....

Μηπως εχεις καποιο λινκ για εναν απλο οδηγο σχετικα με συνδεση pc-tv?
ή μπορεις να μου πεις?

http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_Online_Manual
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1294647

Έτσι γίνετε πάντα μέχρι να μπεις στη φιλοσοφία του, μετά τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μην ξεχνάς όταν λύνεις σιγά-σιγά τα προβληματάκια που παρουσιάζονται παίρνεις μια ικανοποίηση.
Άλλωστε για να ασχολείσαι τέτοια μέρα και ώρα με τέτοια πράγματα, ε αν μην τι άλλο έχεις και εσύ το μικρόβιο

Και αυτό πολύ καλό:
http://www.lifehacker.com.au/2010/05/the-ultimate-start-to-finish-guide-to-your-xbmc-media-centre/

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μηπως εχεις καποιο λινκ για εναν απλο οδηγο σχετικα με συνδεση pc-tv?
ή μπορεις να μου πεις?

τι καρτα γραφικών εχεις, τι τηλεοραση εχεις και τι λειτουργικο?

Εγω εχω περασει το xbmc με player mpc-hc και πιστευω οτι η εικονα που βγαζει ειναι φοβερη σε σχεση με το wd live αλλα και με το netgear 550 που εχω κανει συγκρισεις.
Αυτο που δεν καταφερνω ειναι να ενεργοποιησω το madvr στις ρυθμισεις του mpc-hc παρολο που το κατεβασα και το εγκατεστησα .Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο ?
Επισης δεν μπορω να κανω το mpc-hc χ64 να ξεκινα σε full screen .

Εγω εχω περασει το xbmc με player mpc-hc και πιστευω οτι η εικονα που βγαζει ειναι φοβερη σε σχεση με το wd live αλλα και με το netgear 550 που εχω κανει συγκρισεις.
Αυτο που δεν καταφερνω ειναι να ενεργοποιησω το madvr στις ρυθμισεις του mpc-hc παρολο που το κατεβασα και το εγκατεστησα .Μηπως μπορει να βοηθησει καποιος σε αυτο ?
Επισης δεν μπορω να κανω το mpc-hc χ64 να ξεκινα σε full screen .
δεξι κλιλ-option -player. Playback-fullscreen το τσεκαρεις και εισαι οκ
Τωρα για τα αλλα ..βασικα οχι XBMC αλλα mpc-hc συγκρινεις με live + netgear.Το μεν live ειναι παλιο , το μεν 550 τοτε που το ειχα (δεν ξερω με τα καινουργια firmware), ειχε απο τις χειροτερες εικονες που ειχα δει σε mp.
Eνα med400 , που ειναι και φτηνο , ειναι οτι πρεπει για συγκρισεις.
Τελος πιστευω οτι το ιδιο το ΧΒΜC με τους εσωτεριους codecs του , δινει εικονα πανω απο το μεσο ορο των Mp.Αν και ολα αυτα συνδυαζονται με το τι καρτα γραφικων εχεις

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

http://wiki.xbmc.org/?title=XBMC_Online_Manual
http://www.avsforum.com/avs-vb/showthread.php?t=1294647

Έτσι γίνετε πάντα μέχρι να μπεις στη φιλοσοφία του, μετά τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μην ξεχνάς όταν λύνεις σιγά-σιγά τα προβληματάκια που παρουσιάζονται παίρνεις μια ικανοποίηση.
Άλλωστε για να ασχολείσαι τέτοια μέρα και ώρα με τέτοια πράγματα, ε αν μην τι άλλο έχεις και εσύ το μικρόβιο

Και αυτό πολύ καλό:
http://www.lifehacker.com.au/2010/05/the-ultimate-start-to-finish-guide-to-your-xbmc-media-centre/

Καλημερα :)

Ευχαριστω για τους....τονους των πληροφοριων αλλα ολα αυτα τα sites τα ξερω ή/και μπορω να τα βρω και μονη μου. Μια απλη, αμεση, βοηθεια να συνδεσω το PC με την τηλεοραση μου ομως....αυτο θα ηταν το καλυτερο για μενα τωρα! :) Να δω επιτελους εικονα στην TV μεσω του XBMC και μετα τα βλεπουμε και τα υπολοιπα! :)

Οσο για το μικροβιο / μερακι--> Μπα, μη νομιζεις! Μου αρεσει να ασχολουμαι με ολα αυτα αλλα μεχρι ενος σημειου: εκεινου που θα τα εχω κανει να δουλευουν σε ενα υψηλα ικανοποιητικο βαθμο! Μετα---> τα χαιρομαι! :) Και αν κατι με τυρανναει το απορριπτω ως χασιμο χρονου!

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

τι καρτα γραφικών εχεις, τι τηλεοραση εχεις και τι λειτουργικο?

Οπως εχω γραψει και στο μυνημα #513 αυτου το θεματος:

Γεια σας και απο μενα :)

Πριν απο λιγα λεπτα εγκατεστησα και γω το XBMC, οπως και τα skins του Confluence, Aeon Nox και Xperience. Ολα μεσω του XBMC.

Το PC μου, πηγη των (ελαχιστων) ταινιων μου:
Win 7 64bit
Gigabyte GV-N260C-896I (GTX260 Nvidia) Καρτα γραφικων
8 GB Ram
AMD 955 επεξεργαστης.

Format δεν εχω κανει (τωρα τελευταια).

Η τηλεοραση μου ειναι μια Panasonic TX-P46G30E Plasma TV 46'', αγορασμενη πριν απο λιγες μερες (12 Μαϊου, εχει γραψει 30 ωρες λειτουργιας).

οταν λες θες να δεις tv στο xbmc εννοεις τα ελληνικα καναλια της Digea? Γιατι αν ναι , τοτε χρειαζεσαι στικακι τηλεορασης (αν δεν κανω λαθος , που δεν νομιζω).Δεν υπαρχει προγραμμα ετσι απλα , που να τα βλεπεις (απο οτι ξερω)

οταν λες θες να δεις tv στο xbmc εννοεις τα ελληνικα καναλια της Digea? Γιατι αν ναι , τοτε χρειαζεσαι στικακι τηλεορασης (αν δεν κανω λαθος , που δεν νομιζω).Δεν υπαρχει προγραμμα ετσι απλα , που να τα βλεπεις (απο οτι ξερω)

Οχι οχι...Δεν εχει ερθει η digea ακομη στην περιοχη μου...
Εννοω το εξης απλο: εχω ενα pc και μια τηλεοραση συνδεδεμενα με HDMI.
Πως μπορω να δω τις ταινιες που εχω στο PC μου στην τηλεοραση μου, διαμεσου του XBMC? Αυτο το απλουστατο πραγμα εννοω

Που εμενα για καποιο λογο δεν μου δουλευει (ενω με το windows media player μου δουλεψε αμεσως)...

?

:)