Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

nvidia Gt210 εχει Αυγερινε και επιμενω στην ασυμβατοτητα ή bug με την συγκεκριμενη καρτα ηχου

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

nvidia Gt210 εχει Αυγερινε και επιμενω στην ασυμβατοτητα ή bug με την συγκεκριμενη καρτα ηχου

Οπότε δεν έχει δύο κάρτες ήχου αλλά τρείς (3). Μία On board, την Creative και την κάρτα ήχου της κάρτας γραφικών HDMI Nvidia. Πιθανόν να μην έχει εγκαταστήσει τους οδηγούς της Nvidia για ήχο από HDMI και δεν εμφανίζονται στο Menu του XBMC. Αν κάνει κλικ στο Control Panel - Sound θα μπορεί να δεί αν είναι ενεργοποιημένη η Nvidia. Αν δεν εμφανίζεται εκεί τότε πως να ακούσει από τηλεόραση μέσω HDMI.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Πια κάρτα γραφικών;

Γεια σας, χαιρομαι που απαντατε! :)

Η καρτα γραφικων μου ειναι η Gigabyte GV-N26OC-896I και ειναι GTX 260.

Το κλικ στο Control panel - sound εγινε και το αποτελεσμα φαινεται στο screenshot.

Οποτε τωρα τι κανω? :)

Ευχαριστω

Attachments

• ed-1.jpg
    ed-1.jpg
    136.1 KB · Views: 58
Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

.....

Πιθανόν να μην έχει εγκαταστήσει τους οδηγούς της Nvidia για ήχο από HDMI και δεν εμφανίζονται στο Menu του XBMC.
....

Μολις τωρα (ξανα)εκανα ενα search για "nvidia HDMI drivers windows 7". Το αποτελεσμα δεν περιλαμβανει τη δικη μου καρτα γραφικων και ειναι παλιο.

Επισης πιστευω, χωρις να ειμαι σιγουρη, οτι η nVidia θα εχει ενσωματωσει ενα τετοιο χαρακτηριστικο στους προσφατους drivers της...

επειδη δεν υπαρχει περιπτωση η καρτα γραφικων σου να μην περναει ηχο απο HDMI ,και αν εχεις κατεβασει και τους τελευταιους drivers της καρτας γραφικων , κατα την δικια μου αποψη (με περιπτωση λαθους) φταιει μονο η sound blaster με τους οδηγους της.Δεν ξερω κατα ποσο την χρησιμοποιεις ή οχι αλλα γενικα εχει bugs.Aς σου πει καποιος αλλος αν υπαρχει καποιος ήπιος τροπος να ξεπερασεις το προβλημα , και αν επιμενεις και εχεις φτασει σε αδιεξοδο , τοτε θα σου πω εναν σκληρο τροπο να λυσεις το προβλημα σου :D :p

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μολις τωρα (ξανα)εκανα ενα search για "nvidia HDMI drivers windows 7". Το αποτελεσμα δεν περιλαμβανει τη δικη μου καρτα γραφικων και ειναι παλιο.

Επισης πιστευω, χωρις να ειμαι σιγουρη, οτι η nVidia θα εχει ενσωματωσει ενα τετοιο χαρακτηριστικο στους προσφατους drivers της...

lol
εννοειται οτι οι τελευταιοι drivers εχουν HDMI audio driver
το λινκ που εστειλες δεν ειναι καρτες γραφικων
ειναι chipsets για παλιους AMD
αποκλειεται να εχεις τετοιο chipset.

συγνωμη αλλα το εχουμε γεμισει οφτοπικ το XBMC
μηπως επρεπε να λυθει αλλου αυτο το προβλημα?
μπας και απαντησει και καποιος με nvidia?
ολοι εδω αΤΙ βλεπω οτι εχουμε

Ωππ......!!!

ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ Συγνωμη, και απο το θεματοθετη αλλα και απο εσας για το...off topic! Νομιζα οτι ηταν σχετικο μιας και αφορα το XBMC!

Σχετικα με το προβλημα μου: θα επανενεργοποιησω την On board καρτα ηχου της μητρικης μου και θα δω αν δουλεψει! Αν δεν δουλεψει ουτε ετσι, τοτε δεν νομιζω να ειναι προβλημα της soundblaster μου. (@ zilmer: ναι, εχω ακουσει να την βριζουν πολλοι την soundblaster που εχω! Εγω αυτο που ξερω ειναι οτι, το μονο εξαρτημα που εφερα απο το πρωτο μου PC -αγορασμενο το 2005- στο καινουργιο μου τωρινο PC, αγορασμενο τελη του 2009, ειναι αυτη η καρτα ηχου. Η οποια με υπηρετησε και με υπηρετει ακομα, χωρις ποτε να μου δημιουργησει προβλημα! Ισως να ειμαι απο τις λιγες τυχερες κατοχους της...)

On topic now:

-- Γιατι ενω εχω 8GB ram το XBMC μου δειχνει 4GB>?
-- Γιατι χρειαζεται να κανω zoom -4 για να το δω ολοκληρο στην τηλεοραση (ειδαλως "κοβεται" πανω-κατω)?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Χθές έβλεπα το Battle:Los Angeles 2011 σε 1080p με DTS και με πέθανε στα Drop Frames. Κοντά στα 300 είχε φτάσει και τα σπάσιμο στην εικόνα έδεινε και έπερνε. Μόλις ενεργοποίησα το DXVA2 όλα ήταν ΟΚ. Περίεργη αντίδραση, προφανώς κάθε encode προκαλεί και διαφορετική συμπεριφορά.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το κλικ στο Control panel - sound εγινε και το αποτελεσμα φαινεται στο screenshot.

Ευχαριστω

Αν έχεις όρεξη για ξεβιδώματα, βγάλε την X-Fi και δοκίμασε μονο με την GT260 στον Η/Υ

Υ.Γ. Ρε συ, μήπως το HDMI2 ρυθμισμένο να βγάζει μόνο ήχο, και να μην δεχεται? Για δοκίμασε σε άλλη θύρα!

On topic now:

-- Γιατι ενω εχω 8GB ram το XBMC μου δειχνει 4GB>?

Το system info ειναι λίγο....στον κόσμο του. Τωρα μου δειχνει οτι η καρτα γραφικών του φορητου ειναι γυρισμένη στα 15Hz....
-- Γιατι χρειαζεται να κανω zoom -4 για να το δω ολοκληρο στην τηλεοραση (ειδαλως "κοβεται" πανω-κατω)?

Overscan μήπως? Τι βιντεο έβλεπες? Ειχες τα ίδια προβλήματα με το VLC?

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ευχαριστω

Λοιπόν η συγκεκριμένη κάρτα περνάει ήχο, αλλά συνδέοντας την εσωτερικά με ένα 2pin spdif καλώδιο με την onboard κάρτα ήχου της Motherboard. Οπότε περνάει σε μορφή Passthrough ο ήχος στην HDMI. Τα Pin σύνδεσης, πρέπει να βρίσκονται κάπου στην μέση της κάρτας και να υπάρχει η ένδειξη Audio. Δυστυχώς είναι σε optional ένδειξη το καλώδιο, οπότε πρέπει να το αγοράσεις έξτρα. http://www.gigabyte.com/support-downloads/accessory-popup.aspx?pid=3129.

Επίσης αν το αγοράσεις πρέπει να ενεργοποιήσεις την onboard κάρτα ήχου απ' το bios για να περάσει ήχος, αλλά κατα τη γνώμη μου, δεν αξίζει τον κόπο.

Οπότε καλό θα ήταν να τελειώσουμε και την Offtopic συζήτηση, εκτός και αν κάποιος Moderator ανοίξει ξεχωριστό νήμα για την συζήτηση και μεταφερθούν όλα τα σχόλια εκεί.

καπου περασαμε στο ντουκου μια αναβαθμιση για HD ηχο-ειχαμε κανενα νεο?

Καλησπερα σε ολους σας.
Τρεις μηνες τωρα που εφτιαξα το κουτι βλεπω εικονα με τον Ι3 και εχω CPU usage 10% με DXVA και περιπου 20% χωρις.
Εαν βαλω καρτα γραφικων θα δω διαφορα σε αυτες τις τιμες?
Επισης θα δουλευει/ακουγεται λιγοτερο ο ανεμιστηρας του επεξεργαστη?
Δεν θα ζοριζεται λιγοτερο ο επεξεργαστης αφου την επεξεργασια της εικονας θα την κανει η καρτα?
Ευχαριστω Βαγγελης......
Κωστα σημερα ηρθα απο μεσα. Χα Χα Χα

Και βέβαια. Το Dolby True HD περνάει πλέον κανονικά. Κάπου πιο πρίν είχα βάλει και ένα link για όποιον ψήνεται για δοκιμές. Εγώ το δοκίμασα και πέρασε με επιτυχία. Οπότε μένει να στρώσουν την Audio Engine και να την ενσωματώσουν σε Nightly. Πάντως ακόμα δεν είναι για να την χρησιμοποιούμε πέρα απο δοκιμές.

Το DTS-HD είναι το επόμενο και πιθανολογώ πριν το καλοκαίρι να έχει ολοκληρωθεί και αυτό. Θα μείνουν μετά 4 μήνες για δοκιμές και σταθερότητα μέχρι την Eden.

Καλησπερα σε ολους σας.
Τρεις μηνες τωρα που εφτιαξα το κουτι βλεπω εικονα με τον Ι3 και εχω CPU usage 10% με DXVA και περιπου 20% χωρις.
Δεν θα ζοριζεται λιγοτερο ο επεξεργαστης αφου την επεξεργασια της εικονας θα την κανει η καρτα?
Ευχαριστω Βαγγελης......

Το θέμα είναι οι τιμές ή η ποιότητα εικόνας; Δεν θα έχεις χαμένα frames όπως τώρα και θα είναι ομαλότερη η κίνηση.

Ο ανεμιστήρας με DXVA λογικά θα ακούγεται λιγότερο, εξαρτάται και ποιον έχεις βέβαια. Η stock ψύκτρα δεν παλεύεται από πλευράς θορύβου.

Το TrueHD φαίνεται να λειτουργεί στο ξεχωριστό branch που φτιάχτηκε. Για DTS-MA ουδέν νεότερον απο το μέτωπο.

EDIT: note to self....type faster :laugh:

Καλησπερα σε ολους σας.
Ευχαριστω Βαγγελης......

Me ι3 και εγώ αν επιλέξω DXVA δεν παίζει καθόλου