Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπορει με καποιο τροπο το XBMC να εχει δυνατοτητα Play to, οπως εχει ο Windows Media Player? Δηλαδη με δεξι κλικ στην αρχειο της ταινιας , στο folder που βρισκεται, να επιλεγουμε Play to και να ανοιγει το XBMC στην τηλεοραση, να παιζει?
καπου εχεις μπερδευτει , και βασικα εχεις αγχωθει και το τελευταιο ειναι κακο :p
Μπορεις στο ομορφο περιβαλλον που ειπες σε αλλο νημα του XBMC καθε φορα που πατας Play να ξεκινα η ταινια σου να παιζει ειτε με τον windows media player που σου αρεσει ειτε με το media player home cinema (mp-hc).Και τα 2 ειναι ελαφρυα προγραμματακια.
Τα + για μενα στο <κελυφος> του XBMC ειναι οτι εχεις τα παντα τακτοποιημενα χωρις να κανεις σχεδον τιποτα.Βρισκεις την ταινια σου σε ξεκινα απο εκει που εχεις σταματησει κτλ κτλ απο ευκολιες.Απο player εχει δικια του μηχανη.Αν σου κανει καποιο bug απο την καρτα ηχου που εχεις , η σου κανει κολληματα που λες στα 24hz δεν φταιει το XBMC.Διαπιστωσε το αυτο ως εξης : σε προηγουμενα ποστ ο Portioli αν θυμαμαι καλα ειχε δωσει ενα μικρο αρχειακι που το βαζουμε μεσα στο ρουτ στο XBMC και καθε φορα που πατας play ξεκινα οποιο player θες εσυ.Θα δεις οτι ΔΕΝ σου κανει σπασιματα ουτε κολληματα.
Τι φταιει? για μενα οπως σου ειχα πει , και επιμενω , η καρτα ηχου σε συνδυασμο με την εξοδο ηχου που αναγνωριζει το XBMC.Ο ηχος , και φυσικα η συμβατοτητα του , ειναι το ιδιο σοβαρος με την εικονα.Κοινως κανει σπασιματα οταν η καρτα ηχου ή ζοριζεται ή δεν εχει οδηγους ή εχει ασυμβατοτητα.
Οι περισσοτεροι πια , αν οχι ολοι , στηριζονται στο οτι ολοι εχουν καρτες γραφικων με HDMI και καρτα ηχου τις ενσωματομενες στις μητρικες.
Δεν σου λεω να βγαλεις την καρτουλα σου και να την πεταξεις.Απλα μεσα απο το BIOS απενεργοποιησε την , κανε τις δοκιμες σου και μετα αφου επιβαιωθεις ή οχι πραξε αναλογα :ernaehrung004:

ο Σαλαμινομαχος , ηρθε και μου εκανε μια επιδειξη το ΝΕΟΝ :p .Λοιπον εκεινο που με εντυπωσιασε , και δεν το ειχα προσεξει (ατελειωτες δυνατοτητες το XBMC) ειναι οι playlist που δημιουργουμαι.Πολυ βολικο.Χωριζει τις ταινιες οπως θελεις (720p-1080p,16:9,2:35.1 κτλ).
Προσωπικα εχω μια απορια , αν το ξερει κανεις.Οι ταινιες μου ειναι χωρισμενες ας πουμε σε 2 κατηγοριες (παραπανω ειναι ,αλλα ας το κανουμε απλο).3D και απλες.Θελω να κανω 2 playlist , αρα παμε με το folder? γιατι αν ναι , τοτε μου δημιουργει 2 playlist αλλα δεν εχει εικονες μεσα ...σε οτιδηποτε αλλη περιπτωση αν τις χωρισω σε 720-1080 δουλευει.
Δεν ξερω αν γινομαι κατανοητος ή αν το εκφραζω σωστα.Θελω να εχω εξωφυλλα στις ταινιες , αλλα δημιουργοντας την playlist να παει να διαβαζει φακελο (movies-3d) ...γινεται? ξερει κανεις?

Που'σαι ρε παιδι μου,χαθηκες. Τελειωσαν τα εορτολογια?
Για playlist 3D-normals δεν ξερω εαν γινεται.
Αυτο που ειναι 1000% σιγουρο ειναι οτι πας στον σκληρο σου και δημιουργεις δυο φακελλους 3D-normal και αυτοι οι φακελοι εμφανιζονται στα VIDEOS/Home Screen και πουθενα αλλου....
Μιλαμε παντα για το ΝΕΟΝ - NIGHT και οχι για τα ΑΕΟΝ που δεν εμφανιζουν καθολου φακελους στα VIDEOS και για αυτο τα εχω αποριψει.

Αυτο που αναφερει ο zilmer για τα playlists ειναι οτι μπορει να εχουμε και να βλεπουμε π.χ 300 εργα μαζεμενα στα Movies και στα playlists 720-1080 να μας δειχνει π.χ 215 εργα 720 και 85 εργα 1080 και ολα αυτα στη Home Screen

Last edited:

με πειραζει με ξεπειραζει αν δεν γινεται...και μου την σπαει κατι να μην γινεται :D..θα το ψαξω λιγο γιατι αυτο με τις playlist ειναι πολυ βολικο.Αλλαζει το σκιν στο κεντρικο μενου κατα βουληση και μου αρεσει.
Γενικα δεν ειμα υπερ των περιορισμων..και λογο του δευτερου το ποπκορν αρχιζει και δυει...

Tελικα γινεται και παραγινεται.Βαζεις path για οπου θες και αλλαζεις μια εντολη.Επισης γινεται και στο AEON MQ το οποιο θεωρω μαγικο σκιν.
Για να καταλαβουν και οι αλλοι για πιο πραγμα μιλαμε (οσοι δεν καταλαβαν) , μπορεις να χωρισεις τις ταινιες οπως θελει κανεις , με οτι φαντασια εχει και οτι του αρεσει.Απο εκει και περα απομακρυνουμε τα video-movies απο την home screen και προσαρμοζουμε το σκιν στα μετρα μας.
Ψαχνω να βρω αν <κλειδωνει> καποιο playlist με καποιον τροπο (adult , ή οτι αλλο προσωπικο εχουμε).
Γενικα πολυ ωραια ευκολια και δεν την ειχα παρει χαμπαρι τοσο καιρο...απαραδεκτος ειμαι

QUOTE Γενικα πολυ ωραια ευκολια και δεν την ειχα παρει χαμπαρι τοσο καιρο...απαραδεκτος ειμαι UNQUOTE

Ας προσεχες, ρωτα και κανενα νεωτερο. Χα Χα
Οσο για τα adults σιγουρα γινεται γιατι το εχω διαβασει στα XBMC Forums αλλα δεν θυμαμαι πως.
Παντως θα εχω το νου μου ΟΚ?

δεν εχω adult ρε συ....:flipout::flipout::flipout: Απλα οπως ειπα , μου αρεσει να μπορω να κανω οτι θελω χωρις περιορισμους

Tελικα γινεται και παραγινεται.Βαζεις path για οπου θες και αλλαζεις μια εντολη.Επισης γινεται και στο AEON MQ το οποιο θεωρω μαγικο σκιν.
Για να καταλαβουν και οι αλλοι για πιο πραγμα μιλαμε (οσοι δεν καταλαβαν) , μπορεις να χωρισεις τις ταινιες οπως θελει κανεις , με οτι φαντασια εχει και οτι του αρεσει.Απο εκει και περα απομακρυνουμε τα video-movies απο την home screen και προσαρμοζουμε το σκιν στα μετρα μας.
Ψαχνω να βρω αν <κλειδωνει> καποιο playlist με καποιον τροπο (adult , ή οτι αλλο προσωπικο εχουμε).
Γενικα πολυ ωραια ευκολια και δεν την ειχα παρει χαμπαρι τοσο καιρο...απαραδεκτος ειμαι

Καλά ρε παιδιά, το ΝΕΟΝ περιμένατε για να ανακαλύψετε τα custom home items? :smile: Μήνες τώρα τα χρησιμοποιώ στα Influence, Cirrus και Transparency!

oxι τα custom home items-αυτα τα ´ξερα και εγω αν οχι μηνες χρονια :p για την δημιουργια playlist.Τεσπα εμενα αυτο μου ειχε ξεφυγει

oxι τα custom home items-αυτα τα ´ξερα και εγω αν οχι μηνες χρονια :p για την δημιουργια playlist.Τεσπα εμενα αυτο μου ειχε ξεφυγει

Αυτά τα δύο πάνε πακέτο :smile:

Αυτο προφανως δεν το ξερετε και οφειλω να το κανω SHARE με ολους σας.
Οπως ολοι ξερετε οταν κατεβαζετε ενα εργο,αυτο απο τη μανα του εχει διαφορα genres οπως DRAMA-ACTION-CRIME-ADVENTURE κ.λ.π
Εσεις ομως θεωρειτε οτι το συγκεκριμενο εργο ειναι μονο π.χ ACTION.
Tι κανουμε λοιπον τωρα? Λυση υπαρχει μεσα απο το XBMC
XBMC\Settings\Appearance\Το δικο σας skin\get more\enter
Εκει θα δειτε οτι υπαρχει το skin CIRRUS.Στην πραγματικοτητα δεν ειναι το οriginal CIRRUS αλλα μια παραλλαγη του, το BIG CIRRUS.
Το κατεβαζετε και μπαινετε σε αυτο το σκιν. Εκει που βρισκετε το play movie ακριβως διπλα υπαρχει το πληκτρο EDIT GENRES οπου μπορειτε να τικαρετε-ξετικαρετε και τελικα να αφησετε μονο το ειδος του εργου που νομιζετε οτι ειναι, και κανετε SAVE .Μετα απο αυτο το εργο θα εχει μονο μια ενδειξη.
Ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ skin που εχει αυτη την επιλογη.Μετα βεβαια γυρνατε στο σκιν που σας αρεσει

Πιστευω zilmer να σε εφτιαξα

Αυτο προφανως δεν το ξερετε και οφειλω να το κανω SHARE με ολους σας.
Οπως ολοι ξερετε οταν κατεβαζετε ενα εργο,αυτο απο τη μανα του εχει διαφορα genres οπως DRAMA-ACTION-CRIME-ADVENTURE κ.λ.π
Εσεις ομως θεωρειτε οτι το συγκεκριμενο εργο ειναι μονο π.χ ACTION.
Tι κανουμε λοιπον τωρα? Λυση υπαρχει μεσα απο το XBMC
XBMC\Settings\Appearance\Το δικο σας skin\get more\enter
Εκει θα δειτε οτι υπαρχει το skin CIRRUS.Στην πραγματικοτητα δεν ειναι το οriginal CIRRUS αλλα μια παραλλαγη του, το BIG CIRRUS.
Το κατεβαζετε και μπαινετε σε αυτο το σκιν. Εκει που βρισκετε το play movie ακριβως διπλα υπαρχει το πληκτρο EDIT GENRES οπου μπορειτε να τικαρετε-ξετικαρετε και τελικα να αφησετε μονο το ειδος του εργου που νομιζετε οτι ειναι, και κανετε SAVE .Μετα απο αυτο το εργο θα εχει μονο μια ενδειξη.
Ειναι το ΜΟΝΑΔΙΚΟ skin που εχει αυτη την επιλογη.Μετα βεβαια γυρνατε στο σκιν που σας αρεσει

Πιστευω zilmer να σε εφτιαξα

To φρεσκότατο Cirrus Extended v.2 έχει αυτό το script.

To φρεσκότατο Cirrus Extended v.2 έχει αυτό το script.
Το κατεβασα,φαινεται ωραιο αλλα δεν εχει την επιλογη edit genres

Τωρα ειδα οτι εχει την επιλογη EDIT LIBRARY.
Δεν ξερω τι ειναι αλλα δειχνει να ειναι απενεργοποιημενο

Last edited:

Το κατεβασα,φαινεται ωραιο αλλα δεν εχει την επιλογη edit genres

Τωρα ειδα οτι εχει την επιλογη EDIT LIBRARY.
Δεν ξερω τι ειναι αλλα δειχνει να ειναι απενεργοποιημενο

Εγκατέστησες το Library Editor Script?

Στο λινκ που έδωσα παραπάνω:

"Cirrus Extended v2 (Dharma & PVR) Download:

skin.cirrus extended v2 (2.00)

You'll need following 2 scripts to make use of them in cirrus extended v2

Script Library Editor
Script Artist Slide Show "

Το skin πάντως φαίνεται να θέλει αρκετή δουλειά ακόμα.