Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ακριβώς παίζει OUT OF THE BOX και αυτό, απλά δεν έχω συνηθίσει ακόμα τα Key Mapping αλλά δεν θα αργήσω. Όλες οι βασικές του λειτουργίες είναι ΕΔΩ.

Λοιπόν στην εικόνα δεν μπορώ να πω, πέρα της κίνησης, πολλά πράγματα ακόμα. Παίζω μπόλικες ταινίες, θα κάνω και ένα καλιμπράρισμα σε λίγο, αλλά σαν πρώτη εντύπωση δεν ξέρω τι παίζει με το Output Range των χρωμάτων. Αν δηλαδή χρησιμοποιεί σαν Default το 0-235 ή το 16-235 διότι το Gamma μου φαίνεται λίγο πιο σκοτεινό.

Μέχρι τώρα είμαι ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΟΣ!:SFGSFGSF:

Διορθώθηκε και το χρώμα καθώς υπάρχει επιλογή στο menu για Vdpau Studio Level Color Conversion.

To Vdpau είναι όντως μπροστά σε σχέση με το DXVA2.

XBMC + NVIDIA + OPENELEC = ΜΑΓΕΙΑ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Διορθώθηκε και το χρώμα καθώς υπάρχει επιλογή στο menu για Vdpau Studio Level Color Conversion.

To Vdpau είναι όντως μπροστά σε σχέση με το DXVA2.

XBMC + NVIDIA + OPENELEC = ΜΑΓΕΙΑ

τώρα αν μπορούσες να κάνεις σύγκριση με ένα media player κυρίως για την εικόνα
σε σχέση με την ati είναι καλύτερη?

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

οι ταινίες είναι μέσα σε αυτών το σκληρό? τώρα πρέπει να μπορείς να κάνεις update library
Οταν παω στο update library\Movies\update cine Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ only.
Που σημαινει οτι βλεπει τον σκληρο και την ονομασια του.Αλλα οταν ζηταω update τοτε ΤΖΙΦΟΣ.
Περιεργα πραγματα. Παντως και πριν απο μερικους μηνες μου ειπαν στο XBMC Forum για αυτο το προγραμμα,θυμαμαι οτι παλι ειχα προβληματα και το παρατησα.Μηπως το link που βρηκα για να το κατεβασω δεν ειναι το σωστο?
Μπορεις να μου δωσεις ενα Ember/link\Download ?

Οταν παω στο update library\Movies\update cine Ο ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ only.
Που σημαινει οτι βλεπει τον σκληρο και την ονομασια του.Αλλα οταν ζηταω update τοτε ΤΖΙΦΟΣ.
Περιεργα πραγματα. Παντως και πριν απο μερικους μηνες μου ειπαν στο XBMC Forum για αυτο το προγραμμα,θυμαμαι οτι παλι ειχα προβληματα και το παρατησα.Μηπως το link που βρηκα για να το κατεβασω δεν ειναι το σωστο?
Μπορεις να μου δωσεις ενα Ember/link\Download ?

http://sourceforge.net/projects/emm-r/files/

http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=90682

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

τώρα αν μπορούσες να κάνεις σύγκριση με ένα media player κυρίως για την εικόνα
σε σχέση με την ati είναι καλύτερη?

Είναι κατά πολύ καλύτερη και εξηγούμαι. Λιγότερα τεχνουργήματα, μικρότερη αίσθηση ψηφικής εικόνας, άψογη κίνηση σε επίπεδα Media Player και μακράν λιγότερη επεξεργαστική ισχύ, ελέω Vdpau. Δίνει την αίσθηση οτι όντως το XBMC είναι σχεδιασμένο για Nvidia και πιθανόν περισσότερο για Linux απ' οτι Windows. Τώρα η Openelec είναιτο κερασάκι στην τούρτα γιατί σου δίνει απλά XBMC Out Of The Box.

Σίγουρα στα ION/ION2 μηχανάκια τα πάντα θα είναι εξίσου τέλεια. Μπορεί να μην έχουν την ισχύ της GT 430 αλλά το Vdpau δουλεύει τέλεια.

Ίσως όλα αυτά να τα έβλεπα (εκτός Vdpau) και σε WIN 7 λόγω Nvidia αλλα η ταχύτητα με Linux είναι απίστευτη. Τώρα φόρτωσα το AEON NOX και πάει σφαίρα σε σχέση με WIN 7.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε μια δυο απορειες μιας και ειμαι ασχετος με Linux
1)τους σκληρους τους ntfs (εσωτερικους - εξωτερικους ) τους βλεπει με τη μια?
2) sharing αρχεια πως κανεις? και να δεις για να παιξεις αλλα και για να αντιγραψεις στο σκληρο του HTPC με το elec πρεπει να ξερεις απο samba?
3)δισκακια BLuRay απο το drive (εστω χωρις menu) βλεπει με τη μια η θελει καμια ρυθμιση?
4) bitstream εστω απλο DTS,Ac3 βγαζει οπως το μανισιο XBMc των windows?

Last edited:

@ ZILMER
Κωστα διαβαζε αυτα που γραφει ο Αυγερινος και εαν τα καταφερνεις με LINUX να το περασω και στο δικο μου. ΟΚ?

Αυγερινε μια δυο απορειες μιας και ειμαι ασχετος με Linux
1)τους σκληρους τους ntfs (εσωτερικους - εξωτερικους ) τους βλεπει με τη μια?
2) sharing αρχεια πως κανεις? και να δεις για να παιξεις αλλα και για να αντιγραψεις στο σκληρο του HTPC με το elec πρεπει να ξερεις απο samba?
3)δισκακια BLuRay απο το drive (εστω χωρις menu) βλεπει με τη μια η θελει καμια ρυθμιση?
4) bitstream εστω απλο DTS,Ac3 βγαζει οπως το μανισιο XBMc των windows?

1. Τον σκληρό τον διαμορφώνει μόνο του στην αρχή σε ext. Τους υπόλοιπους τους βλέπει αψεγάδιαστα λόγω Samba όπως ακριβώς στην έκδοση για Windows. Έχω 8 σε Ntfs να φανταστείς.
2. Ακριβώς όπως στην έκδοση του XBMC για Win 7. To Openelec είναι σαν Media player απλά πατάει σε "γυμνή" διανομή Linux.
3. Δεν έχω τεστάρει ακόμα διότι απλά δεν έχω Blu-Ray Drive.
4. Ναι μέσω HDMI όπως ακριβώς στα Win 7.

Εϊναι μια ονειρώδης διανομή που χρησιμοποιεί το HTPC σαν Media Player. Οποιοσδήποτε αρχάριος μπορεί απλούστατα να το ρυθμίσει σε χρόνο ντε-τε. Άν θέλετε το ΣΚ φτιάχνω οδηγό για αρχάριους.

Αυγερινε το LINUX χωραει σε στικακι για Booting?
Δηλ. μπορω να εχω μονιμα τα WIN7 και οταν θελω να παιζω XBMC\LINUX γινεται? Περιμενω τον οδηγο σου
Βαγγελης.........

αλλη μια ερωτηση οταν ειχες DXVA είτε στο Xbmc είτε στον MPC στα w7 με την ειχες παραπονο για πιξελιασμα και δεν το χρησιμοποιουσες ποτε.
Στο Xbmc+linux η nvidia πως τα παει?
συγκρινεται η εικονα με ενεργοποιημένο το dxva και απερνεργοποιημενο?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυγερινε το LINUX χωραει σε στικακι για Booting?
Δηλ. μπορω να εχω μονιμα τα WIN7 και οταν θελω να παιζω XBMC\LINUX γινεται? Περιμενω τον οδηγο σου
Βαγγελης.........

Ναί. Το κατεβάζεις και το κάνεις extract σε στικάκι και είναι έτοιμο, αφού ορίσεις να μπουτάρει απο εκεί για εγκατάσταση. Στη συνέχεια τοποθετείς ένα δεύτερο στικάκι και κάνεις εγκατάσταση το openelc στο δεύτερο στικάκι. Πιστεύω πως ένα 16Gb φτάνει και περισσεύει. Οπότε προς το παρών θα δηλώσεις ως πρώτη επιλογή το στικάκι στο Bios και όταν θές να παίζεις Blu-Ray θα τρέχουν τα Win 7.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Είναι κατά πολύ καλύτερη και εξηγούμαι. Λιγότερα τεχνουργήματα, μικρότερη αίσθηση ψηφικής εικόνας, άψογη κίνηση σε επίπεδα Media Player και μακράν λιγότερη επεξεργαστική ισχύ, ελέω Vdpau. Δίνει την αίσθηση οτι όντως το XBMC είναι σχεδιασμένο για Nvidia και πιθανόν περισσότερο για Linux απ' οτι Windows. Τώρα η Openelec είναιτο κερασάκι στην τούρτα γιατί σου δίνει απλά XBMC Out Of The Box.

Σίγουρα στα ION/ION2 μηχανάκια τα πάντα θα είναι εξίσου τέλεια. Μπορεί να μην έχουν την ισχύ της GT 430 αλλά το Vdpau δουλεύει τέλεια.

Ίσως όλα αυτά να τα έβλεπα (εκτός Vdpau) και σε WIN 7 λόγω Nvidia αλλα η ταχύτητα με Linux είναι απίστευτη. Τώρα φόρτωσα το AEON NOX και πάει σφαίρα σε σχέση με WIN 7.

είχα ION/ION2 ούτε η κίνηση ούτε η εικόνα ήταν όπως στο boxee box
τώρα έχω NVIDIA GeForce 210,αν η εικόνα που παίρνεις με την 430 είναι καλύτερη τότε να πάρω μια 430 και να τελειώνω

αλλη μια ερωτηση οταν ειχες DXVA είτε στο Xbmc είτε στον MPC στα w7 με την ειχες παραπονο για πιξελιασμα και δεν το χρησιμοποιουσες ποτε.
Στο Xbmc+linux η nvidia πως τα παει?
συγκρινεται η εικονα με ενεργοποιημένο το dxva και απερνεργοποιημενο?

Η ΑΤΙ αν και υποστηρίζει DXVA έχω την αίσθηση οτι το Hardware Acceleration της είναι πίσω σε σχέση με την Nvidia, γενικά. Είχα πάντα ψηφιακή αίσθηση, όχι πιξέλιασμα όπως με την Intel GPU, αλλά απαράδεκτη χρωματική ισσοροπία ειδικά σε πρόσωπα ανθρώπων, δέρμα. Χωρίς τώρα Dxva η εικόνα καλυτέρευε, αλλά ποτέ μέσα απ' το XBMC δεν είχα πάρει τέτοια εικόνα όπως τώρα απ'ο Linux.

Αντίθετα με Madvr και MPC-HC τα πράγματα ήταν άψογα με ΑΤΙ.

Πάντως αν και τα ΤΕΣΤ του HQV δείχνουν τις ΑΤΙ μπροστά απ' τις Nvidia, στην πραγματικότητα και ειδικά όταν ενεργοποιείται το Hardware Accelaration η Nvidia αφήνει την ΑΤΙ πίσω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

είχα ION/ION2 ούτε η κίνηση ούτε η εικόνα ήταν όπως στο boxee box
τώρα έχω NVIDIA GeForce 210,αν η εικόνα που παίρνεις με την 430 είναι καλύτερη τότε να πάρω μια 430 και να τελειώνω

Γιατί όμως, θεωρητικά η 210 είναι Recommended από όλους για το XBMC. Η τηλεόραση υποστηρίζει 24p; Αν ναι τότε το 24p στις κάρτες Nvidia είναι απενεργοποιημένο απ' την μάνα του στο Linux για μεγαλύτερη συμβατότητα.

Εδώ και η λύση. http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=70068

Απλά με την Gt 430 είσαι πιο Future Proof ειδικά όταν υποστηρίξει το XBMC τα HD Formats ήχου.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Γιατί όμως, θεωρητικά η 210 είναι Recommended από όλους για το XBMC. Η τηλεόραση υποστηρίζει 24p; Αν ναι τότε το 24p στις κάρτες Nvidia είναι απενεργοποιημένο απ' την μάνα του στο Linux για μεγαλύτερη συμβατότητα.

Εδώ και η λύση. http://forum.xbmc.org/showthread.php?t=70068

Απλά με την Gt 430 είσαι πιο Future Proof ειδικά όταν υποστηρίξει το XBMC τα HD Formats ήχου.

Η τηλεόραση υποστηρίζει 24p,στο openelec νομίζω δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον ρύθμιση η tv γυρνάει από μόνη της όταν παίζει η ταινία στα 24p, παλιά πείραζα το xorg.conf

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Η τηλεόραση υποστηρίζει 24p,στο openelec νομίζω δεν χρειάζεται καμιά επιπλέον ρύθμιση η tv γυρνάει από μόνη της όταν παίζει η ταινία στα 24p, παλιά πείραζα το xorg.conf

Όντως δεν χρειάζεται και δεν έκανα και κάτι πέρα απ' τα καθιερωμένα και όμως η κίνηση δεν σπάει καθόλου. Τα Dropped Frames είναι ελάχιστα.

τι εγινε ρε παιδια? χτες τεσταραμε το ultra και δεν ειχα χρονο να μπω να δω...μπραβο Αυγερινε..επεμενες και δικαιωθηκες...κανονισε να του ριξουμε μια ματια (σπιτι μου-σπιτι σου ή και καπου αλλου)
μιλαμε οτι εχω μπριζωθει κανονικα..Απο linux δεν εχω ιδεα μιλαμε-για να το λες ομως κατι καλο θα παιζει..το ποπκορν ειναι στην διαθεση οταν και οποτε θελετε για τεστ , αν και δεις XBMC δυσκολα να χωνεψεις το GUI του pop :D

@ ZILMER
Κωστα διαβαζε αυτα που γραφει ο Αυγερινος και εαν τα καταφερνεις με LINUX να το περασω και στο δικο μου. ΟΚ?
χαλαρωσε ρε συ Βαγγελη :flipout::flipout::flipout:
κατι που σου δουλευει μια χαρα , μην το πειραζεις

ειχα χρονια να δω nvidia , αφου τον τελευταιο καιρο αλλαζω μονο μοντελα ΑΤΙ..με κουφανε μια λεπτομερεια που δεν την ειχα ξαναδει..εγραφε στις ρυθμισεις του ηχου στο XBMC αλλα και στα windows , τι ενισχυτη εχω (κανονικα το μοντελο)..θα μου πεις τι καθομαι και βλεπω..απλα μου εκανε εντυπωση.
Σε λιγο θα παω να δω το htpc του Αυγερινου και θα επιστρεψω με εντυπωσεις για τα Out of windows :p