Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Κοντά είμαστε.....-bye-
Ρεζουμέ : Πρώτα αγοράζουμε καλό προβολικό μέσο και μετά παίζουμε με Software για βελτίωση εικόνας. Μαγικά δεν γίνονται. Τώρα όσο μεγαλώνει η ίντσα, τόσο εμφανίζονται όλα τα τεχνουργήματα και οι λεπτομέρειες, γι' αυτό το λέω Κώστα. Η ουσία ούτως η άλλως είναι η "κόπια" της ταινίας μας, όσο καλύτερη τόσο μικραίνει η ανάγκη για κόλπα τύπου SVP κ.τ.λ.

Σωστό κι αυτό. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με SVP και τα παρόμοια οπότε θα βγάλω το σκασμό.;)

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

μην ασχολειστε ρε παιδια- η σεζον ξεκινα τον μετα το τελος του Αυγουστου :p Προς το παρων απολαυστε τα καυτα μινι :D και τις παραλιες.Επιστρεφουμε με καινουργιες ορεξεις και αναβαθμισεις

μην ασχολειστε ρε παιδια- η σεζον ξεκινα τον μετα το τελος του Αυγουστου :p Προς το παρων απολαυστε τα καυτα μινι :D και τις παραλιες.Επιστρεφουμε με καινουργιες ορεξεις και αναβαθμισεις
Καλως τον. τωρα που ξαναφανηκες πρεπει να ανοιξουμε Σαμπανιες......

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Και ένα Update που σίγουρα ενδιαφέρει πολλούς.

Οι Devs του XBMC κατάφεραν και πέρασαν επιτυχώς και το DTS-HD Core αλλά και το Master Audio στη νέα AudioEngine. Ακόμα είναι σε πειραματικό στάδιο και δεν ενδείκνεται η χρησιμοποίηση του γι' αυτό και δεν έχει ετοιμαστεί κάποιο patch για να δοκιμαστεί από εμάς. Πλέον είμαι σίγουρος πως η Eden θα περιέχει όλα τα HD Audio Formats:grinning-smiley-043

Άργησα να γυρίσω απο την παραλία και με πρόλαβες :smile:

Απ' ότι λέει ο gnif δουλεύει και το ΜΑ, να δούμε αν βγάλει κανείς το ανάλογο executable.

Καλά όμως, το core δεν δούλευε τόσον καιρό στα nightlies; Τι έπαιζε όταν έβαζα τα διάφορα remux;

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Άργησα να γυρίσω απο την παραλία και με πρόλαβες :smile:

Απ' ότι λέει ο gnif δουλεύει και το ΜΑ, να δούμε αν βγάλει κανείς το ανάλογο executable.

Καλά όμως, το core δεν δούλευε τόσον καιρό στα nightlies; Τι έπαιζε όταν έβαζα τα διάφορα remux;

Το απλό DTS 1.5 Mb Core. Συνήθως όλες οι ταινίες έχουν DTS-HD. Πάντως μην περιμένει κανείς διαφορές, αφού το αυτάκι μας δεν πιάνει την διαφορά στη λεπτομέρεια. Απλά τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένο πακέτο για "όλους".

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το απλό DTS 1.5 Mb Core. Συνήθως όλες οι ταινίες έχουν DTS-HD. Πάντως μην περιμένει κανείς διαφορές, αφού το αυτάκι μας δεν πιάνει την διαφορά στη λεπτομέρεια. Απλά τώρα θα υπάρχει ολοκληρωμένο πακέτο για "όλους".

I beg to differ, sir! Ακούω και παρα-ακούω τη διαφορά μεταξύ core και ΜΑ, κυρίως στο "άπλωμα" του ήχου στο χώρο και στο διαχωρισμό καναλιών.

Αυτό το "I can indeed confirm that dtsHD core works!" του gnif με μπέρδεψε, για να κάνω μια ερώτηση να δω τι θα πει...

Μάλιστα...το core δεν δούλευε στο νέο AudioEngine ενώ δουλεύει κανονικά από Dharma 10 και μετά

Καλα που υπαρχει ο Kostas Y και ο Αυγερινος και διαβαζουμε κατι.
Μονο ο Zilmer και ο Portioli λειπουν απο την παρεα..............

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εντάξει συνδυάζουμε τα μπανάκια με την ενημέρωση. Κώστα εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως η διαφορά DTS Core με DTS-MA είναι πολύ μικρή και αν αυτή υπάρχει τελικά...Προσωπικά στο Avatar δεν καταλαβαίνω τη διαφορά! Ενδιαφέρον συζήτηση πάντως, μιας και στο XBMC Forum γίνεται χαμός.

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Καλώς ή κακώς, η εξέλιξη του XBMC είναι πολύ αργή, για τον τελικό χρήστη τουλάχιστον. Με μία σταθερή έκδοση το χρόνο δεν έχουμε και πολλά να πούμε για νέες δυνατότητες ή προβλήματα.

Εντάξει συνδυάζουμε τα μπανάκια με την ενημέρωση. Κώστα εγώ εξακολουθώ να πιστεύω πως η διαφορά DTS Core με DTS-MA είναι πολύ μικρή και αν αυτή υπάρχει τελικά...Προσωπικά στο Avatar δεν καταλαβαίνω τη διαφορά! Ενδιαφέρον συζήτηση πάντως, μιας και στο XBMC Forum γίνεται χαμός.

Το ξέρω οτι είναι μεγαλη συζήτηση, και αρκετά φανατισμένη μερικές φορές, γι' αυτό και αποφεύγω να την ανακινώ.
Αυτό που μπορώ να πω είναι οτι σε ΜΑ τα πίσω ηχεία βγάζουν πιο καθαρό και λεπτομερή ήχο. Ίσως να φταίει και ο ενισχυτής μου, δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης.

Καλησπερα σε ολους σας.
Ξερει καποιος απο τους ειδικους,πως μπορω να ενεργοποιησω τους Βουλγαρικους υποτιτλους?
Η εαν υπαρχει καποιο repository που τους βρισκεις.
Γιατι στο Settings\Video\Subtitles\Character set δεν υπαρχει υποστηρηξη της Βουλγαρικης γλωσσας.
Αλλα απο κατω γραφει Subtitle folder οπου εκει προφανως βαζεις καποιο repository.

Υ.Γ Πιστευω οτι το προβλημα ειναι οτι δεν φταει η ταινια που δεν παιζει στα βουλγαρικα,γιατι εαν στα Settings βαλεις π.χ Κορεατικα τοτε βλεπεις κορεατικους υποτιτλους.
Ευχαριστω Βαγγελης.........................

Με μπέρδεψες ελαφρώς :smile:
Εννοείς οτι ψάχνεις για Βουλγάρικους υπότιτλους ή έχεις τους υπότιτλους και δεν εμφανίζονται σωστά;

Στην πρώτη περίπτωση, ψάξε στα Subscene, OpenSubtitles ή Podnapisi . Μπορείς επίσης να εγκαταστήσεις το XBMC Subtitles plugin.

Αν έχεις ήδη τους υπότιτλους και δεν εμφανίζονται σωστά, δοκίμασε South Europe ή Cyrillic στο Settings\Video\Subtitles\Character Set

Το Subtitle Folder δεν έχει σχέση με addons ή repository, είναι απλά ένας φάκελος στον υπολογιστή σου όπου είναι συγκεντρωμένοι όλοι οι υπότιτλοι που έχεις.

Κωστα καλημερα
Εννοω,οτι θελω να βλεπω τα εργα μου με βουλγαρικους υποτιτλους.
Και εαν στα Settings\Video\Subtitles βαλεις π.χ Korean τοτε σου εμφανιζει κορεατικους υποτιτλους στην αναπαραγωγη του εργου.
Οταν βαλεις Κυριλλικα δεν ειναι τα σωστα γραμματα γιατι η ενδιαφερομενη ειναι απο την Βουλγαρια.
Εκανα download απο τα Addons\Get Add-ons\XBMC.org Add-ons\Subtitles\XBMC Subtitles τα εκανα enabled οπου υποτιθεται οτι υποστηριζει πολλες γλωσσες,αλλα δεν βλεπω προκοπη.

Υ.Γ Οταν ζητω απο τα Settings\Appearance\International\Language τοτε υπαρχει αψογη υποστηρηξη της Βουλγαρικης γλωσσας αλλα ειναι μονο για το XBMC και οχι για υποτιτλους εργων
Ευχαριστω Βαγγελης.....................

Κωστα το περιεργο ειναι οτι κατεβασα απο το Podnapisi υποτιτλους για τον Gladiator τους εβαλα στον φακελο του εργου,εβαλα υποτιτλους στο XBMC\Cyrillic και τωρα βγαζει υποτιτλους που φαινονται σαν Βουλγαρικοι.Οταν αργοτερα ερθει η κοπελα θα ξερω σιγουρα.
Το περιεργο τωρα ειναι οτι βγαζει σε ολα τα εργα Βουλγαρικους ας πουμε υποτιτλους αν και κατεβασα μονο για τον Μονομαχο

Αν έχεις αλλάξει το Character Set σε Cyrillic τότε το XBMC αντικαθιστά κάποιους χαρακτήρες σε όλους τους υπότιτλους, ανεξαρτήτως γλώσσας, γι' αυτό φαίνονται σαν Βουλγαρικά.

Το XBMC Subtitles του δεν κάνει κάτι αυτόματα, απλά βοηθάει να βρίσκεις υπότιτλους στα sites που ανέφερα πιο πάνω. Στην περίπτωση σου πρέπει να ρυθμίσεις για ποιες γλώσσες πρέπει να ψάχνει

@ Kostas Y και για τους υπολοιπους
Ειναι πραγματι βουλγαρικοι υποτιτλοι.Στα υπολοιπα εργα επειδη εχω βαλει Subtitles\Cyrillic τα δειχνει μαλλον στα ρωσικα.
Ετσι πρεπει να καταβασουμε τους βουλγαρικους η αλλους υποτιτλους απο τα sites που εδωσε ο Κωστας τους βαζουμε στον αντιστοιχο φακελο του καθε εργου και ετσι εχουμε τους Βουλγαρικους η Ρωσικους υποτιτλους.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παιδες, εχει δοκιμασει κανεις την τελευταια beta του ΤΜΤ 5 να δει αν αλλαξε κατι στο θεμα external players?

Σήμερα διαπίστωσα οτι η ΑΤΙ5450 που έχω δεν παίζει αρχεία Mpeg2 με DXVA. Είναι γενικό το "πρόβλημα" ή συμβαίνει μόνο σε μερικές κάρτες/chipsets?

Προσπαθώ να δω μερικά 1080i30 επεισόδια με το hardware deinterlacing που ανέφερα 1-2 σελίδες πριν και το σύστημα ζορίζεται, αντι για 59.9 παίζει γύρω στα 40Hz. Στα captures 1080i25 του BBCHD που είναι σε H264, όλα καλά.

Σε mini pc Asrock, το XBMC βγάζει ήχο κανονικά σε ταινίες (στο menu VIDEO) καθώς επίσης και στις υπόλοιπες εφαρμογές του pc, όμως δεν έχω ήχο όταν παίζει, μουσική mp3 (στο menu MUSIC). To pcάκι είναι συνδεδεμένο μέσω HDMI στην τηλεόραση.
Παρακαλώ τη βοήθειά σας.
Ευχαριστώ.

Υ.Γ Ζητώ συγνώμη αν έχει γραφτεί σε αυτό το thread, αλλά δεν μπόρεσα να εντοπίσω κάτι σχετικό.