Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αλεξανδρε καλησπερα
Ισως και να φταιει το κουτι γιατι οταν ζεσταθει τοτε αρχιζει το μαρσαρισμα της μαμισιας ψυκτρας. Η πλακα ειναι οτι οταν βγαλω το καπακι του κουτιου τοτε δεν ακουγεται τιποτε.
Αφου σκεφτομαι να ανοιξω ενα κυκλο επανω στο καπακι και να του βαλω ενα 120αρη ανεμιστηρα πανω απο τη μητρικη για να δροσιζεται το Hardware.Παντως μου φαινεται παραξενο να μην χωρα εστω και τον μικρο SHURIKEN.Ολοι οι αλλοι πως βαζουν ψυκτρες στα μΑΤΧ?

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αλεξανδρε καλησπερα
Ισως και να φταιει το κουτι γιατι οταν ζεσταθει τοτε αρχιζει το μαρσαρισμα της μαμισιας ψυκτρας. Η πλακα ειναι οτι οταν βγαλω το καπακι του κουτιου τοτε δεν ακουγεται τιποτε.
Αφου σκεφτομαι να ανοιξω ενα κυκλο επανω στο καπακι και να του βαλω ενα 120αρη ανεμιστηρα πανω απο τη μητρικη για να δροσιζεται το Hardware.Παντως μου φαινεται παραξενο να μην χωρα εστω και τον μικρο SHURIKEN.Ολοι οι αλλοι πως βαζουν ψυκτρες στα μΑΤΧ?

Καταρχάς Βαγγέλη, το σύστημα σου είναι σούπερ. Και όμως σου λείπει το βασικότερο συστατικό, η κάρτα γραφικών. Δυστυχώς η IGP του i3 540 δεν κάνει για πουθενά.

- Δεν υποστηρίζει 23,976.
- Δεν τα πάει καλά με DXVA σε αντίθεση με την Nvidia
- Ζορίζεις χωρίς λόγο τον επεξεργαστή και γενικότερα το σύστημα.

Επαναλαμβάνω πως αν δεν καίγεσαι με τον ήχο (βλέπε HD Audio Formats) το Πλαίσιο με 25 ευρώ έχει την GT 210 που παίζει τέλεια σε XBMC αλλιώς την GT 430 για τα πάντα.

Τώρα η μαμίσια ψύκτρα του i3 δεν είναι και άσχημη, ούτε κάνει ιδιαίτερο θόρυβο αλλά προφανώς ζορίζεται. Πριν σκεφτείς να αλλάξεις CPU Cooler καλύτερα να πάρεις πρώτα την κάρτα γραφικών, ούτως η άλλως η Shuriken κοστίζει όσο και μια GT 210.

Aυγερινε θα ακολουθησω την οδηγια σου.Θα παρω καρτα γραφικων.Δεν αποκλειεται ο ανεμιστηρας της μαμισιας να ζοριζεται με την αυξηση της θερμοκρασιας του επεξεργαστη και ειδικα χωρις το DXVA.
Παντως η θερμοκρασια του Ι3 δεν ξεπερνα τους 60 βαθμους ακομη και τωρα που το μεσημερι φθανει τους 40 βαθμους το περιβαλλον.
Εγω που δουλευω WIN7 να βαλω ΑΤΙ η NVidia?
Ευχαριστω..............

Aυγερινε θα ακολουθησω την οδηγια σου.Θα παρω καρτα γραφικων.Δεν αποκλειεται ο ανεμιστηρας της μαμισιας να ζοριζεται με την αυξηση της θερμοκρασιας του επεξεργαστη και ειδικα χωρις το DXVA.
Παντως η θερμοκρασια του Ι3 δεν ξεπερνα τους 60 βαθμους ακομη και τωρα που το μεσημερι φθανει τους 40 βαθμους το περιβαλλον.
Εγω που δουλευω WIN7 να βαλω ΑΤΙ η NVidia?
Ευχαριστω..............

Εμένα πάντως σε mini-itx κουτί δεν ξεπερνάει τους 40 με τη Shuriken. Σχετικά με την κάρτα, για HTPC μόνο Nvidia θα πρότεινα. Θέμα οδηγών καθαρά!

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εμένα πάντως σε mini-itx κουτί δεν ξεπερνάει τους 40 με τη Shuriken. Σχετικά με την κάρτα, για HTPC μόνο Nvidia θα πρότεινα. Θέμα οδηγών καθαρά!
Ναι,αλλα εσεις λετε οτι η NVidia κανει μονο για Linux. Κανει και για WIN7?

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

οχι μονο για linux. Ειναι και για Linux.
εαν oι ΑΤΙ στα win έχουν μερικά θεματάκια στο linux είναι εφιάλτης.

Παιδιά καλησπέρα,

μόλις εγκατέστησα το XBMC σε φρέσκο HTPC με Win 7.
Το Skin είναι το Neon SVN και το κουφό που μου παρουσιάζει είναι ότι στη καρτέλα VIDEOS στην αρχική σελίδα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Είναι μαύρη και δεν υπάρχει η παραμικρή εικόνα..
Ο κέρσορας εμφανίζεται όταν κουνάω ποντίκι αλλά μόνο το escape δουλεύει για να βγω...
Στα άλλα tabs οι εργασίες γίνονται κανονικά.
Καμιά ιδέα???

Παιδιά καλησπέρα,

Το Skin είναι το Neon SVN και το κουφό που μου παρουσιάζει είναι ότι στη καρτέλα VIDEOS στην αρχική σελίδα, δεν μπορώ να κάνω τίποτα.
Ο κέρσορας εμφανίζεται όταν κουνάω ποντίκι αλλά μόνο το escape δουλεύει για να βγω...
Καμιά ιδέα???

Δές καταρχάς αν στο κάνει αυτό και στο skin Confluence. Αν ναι, αποκλείουμε το ενδεχόμενο να φταίει το skin, οπότε ίσως να μην έχει πάει κάτι καλά με τους οδηγούς της κάρτας γραφικών ή απ' τα συνοδευτικά πακέτα Directx κ.τ.λ.

Παιδιά καλησπέρα,

Καμιά ιδέα???
Kαλημερα σε ολους σας.
Επειδη και εγω δουλευω μονο με το ΝΕΟΝ, 8 μηνες τωρα,συμφωνω απολυτα.
Κατεβασε το απλο ΝΕΟΝ και οχι το SVN. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Βαγγελης..................

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Ισως να μην έχω να μην έχω πολλές απαιτήσεις, αλλά έχω έφτιαξα ένα παρόμοιο σύστημα πριν 3 μήνες (να σαι καλα portioli) με ι3, χωρίς κάρτα γραφικών και ανεμιστήρες extra.
Λοιπόν, το μόνο που ακούγεται λίγοοοοοο είναι ο green σκληρός, ανεμιστήρας cpu καθόλου (αν δω τη VFD να κλείνει, μόνο τότε καταλαβαίνω πως έκλεισε το pc)
Θερμοκρασία περιβάλλοντος 33, cpu max 60
Δεν υπάρχει αρχείο audio-video που να μην μου το έχει παίξει

Σημειώνω βέβαια πως είμαι τελειόφοιτος της σχολής του "απλά και όμορφα"

Kαλημερα σε ολους σας.
Επειδη και εγω δουλευω μονο με το ΝΕΟΝ, 8 μηνες τωρα,συμφωνω απολυτα.
Κατεβασε το απλο ΝΕΟΝ και οχι το SVN. Δεν θα εχεις κανενα προβλημα.
Βαγγελης..................

Βαγγέλη καλημέρα,

κατέβασα και το απλό ΝΕΟΝ αλλά το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει μεν εικόνα, να μην επιδέχεται δε, οποιαδήποτε εντολή.Δηλαδή εμφανίζει την μπάρα με τις 3 τελίτσες, που πατάς και γυρίζεις πίσω στο folder tree.

By the way, στο Confluence δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παίζει τα πάντα καλά...

Βαγγέλη καλημέρα,

κατέβασα και το απλό ΝΕΟΝ αλλά το μόνο που κάνει είναι να εμφανίζει μεν εικόνα, να μην επιδέχεται δε, οποιαδήποτε εντολή.Δηλαδή εμφανίζει την μπάρα με τις 3 τελίτσες, που πατάς και γυρίζεις πίσω στο folder tree.

By the way, στο Confluence δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, παίζει τα πάντα καλά...

Οπότε έχει κάοιο πρόβλημα το Skin ή απλά κάτι δεν πήγε καλά στην εγκατάσταση. Δοκίμασε και το Sirrus Extended αλλά και το AEON NOX.

@ journeyman
Καλημερα σε ολους σας.
Τι εννοεις εμφανιζει την μπαρα (ποια μπαρα?) με 3 ... ?
Δηλ. οταν ενεργοποιεις το ΝΕΟΝ δεν σου εμφανιζει την Home Screen? Music-Videow-Movies κλπ?
Κατεβασες το ΝΕΟΝ απο τα Addons?

Ναι εμφανίζει την home screen, από εκεί μπαίνω στα videos και ενώ με την έκδοση Svn δεν μου δείχνει τίποτα, στο απλό ΝΕΟΝ έχει το background του skin αλλά και μια μπάρα με τελίτσες (που ουσιαστικά σε πάει 1 πίσω στην δομή - κάτι σαν την εντολή cd.. του Dos!)
http://www.themurrayworld.com/xbmc/wyrm.png

σαν την μπάρα της φωτό χωρίς όμως τα υπόλοιπα στοιχεία (η φωτό δεν είναι δική μου).Δεν ξέρω αν σας έδωσα να καταλάβετε τι εννοώ...

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

The best !!!

Νίκο αν επιλέξεις και στα Videos για Backround τα Fanarts, σκοτώνει. Έχει με απόλυτα βεβαιότητα τα λιγότερα bugs απ' όλα τα skins που κυκλοφορούν, εκτός απ' το Confluence.

Το Aeon ShowMix 3.0 το δοκιμάσατε; Πόσο πιο βαρύ είναι σε σχέση με το NOX?

Δε λέω, καλό το NOX αλλά προτιμώ τις γραμματοσειρές και κάποια views του Showmix.

Το Aeon ShowMix 3.0 το δοκιμάσατε; Πόσο πιο βαρύ είναι σε σχέση με το NOX?

Δε λέω, καλό το NOX αλλά προτιμώ τις γραμματοσειρές και κάποια views του Showmix.

Αρκετά πιο βαρύ, λίγο πιο κάτω από MQ 2 θα το έβαζα. Σε Views πάντως το Neon και το Cirrus έχουν τα πάντα. Ειδικά η Rightviewlist του Cirrus με τα μεγάλα Fanarts είναι πανέμορφη.

Ποτέ δεν τα συμπάθησα αυτά τα δύο. Το Neon μου φαίνεται ημιτελές και λίγο τσαπατσούλικο. Σε κάθε οθόνη θα βρω κάτι που χρειάζεται...ευθυγράμμιση! Μόνο το 3D Banner κάτι μου λέει αλλα και πάλι το fanart είναι πολύ σκοτεινό.

Το Cirrus δεν τρέχει στη nightly που έχω, κολλάει όλο το XBMC. Ποτέ δεν χώνεψα την λεπτή γραμματοσειρά του, έτσι κι αλλιώς. :smile:

Ποτέ δεν τα συμπάθησα αυτά τα δύο. Το Neon μου φαίνεται ημιτελές και λίγο τσαπατσούλικο. Σε κάθε οθόνη θα βρω κάτι που χρειάζεται...ευθυγράμμιση! Μόνο το 3D Banner κάτι μου λέει αλλα και πάλι το fanart είναι πολύ σκοτεινό.

Το Cirrus δεν τρέχει στη nightly που έχω, κολλάει όλο το XBMC. Ποτέ δεν χώνεψα την λεπτή γραμματοσειρά του, έτσι κι αλλιώς. :smile:

Αυτό είναι το μεγαλείο του XBMC. Προσαρμόζεις τα menu στα μέτρα σου και βέβαια στα γούστα σου. Πάντως το Confluence στις Nightlies με Horizontal Menu μου άρεσε ιδιαίτερα και βέβαια πάει και αυτό σφαίρα.