Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Άντε πάλι θα αλλάζω skin (όχι και πολύ, το ΝΟΧ έτρεχα :smile:)

Κώστα αν έχεις 2 pc άλλαξε στο ενα που κάνεις τα πειράματα,
στο stable ΗΤPC του σαλονιού που λέμε καλύτερα να μην αλλάξεις ακόμα
εκτός αν έχεις και εκεί eden

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

έχω θέμα με τη μουσική βιβλιοθήκη και το cdart manager.
γίνεται λίγο χαμός.
Μου έχει κρασάρει 3 φορές.
βασικά στην οργάνωση της μουσικής βιβλιοθήκης έχω πρόβλημα,
δεν μου βρίσκει τίποτα δεν μου κατεβάζει fanart.
Στις συλλογες δεν μου εμφανίζει ούτε φωτογραφίες , πρέπει να τις περάσω μια μια.
Τα tags είναι όλα σωστά, δοκιμασμένα στο itunes & στο foobar.

Πρόβλημα του scrapper δεν είναι αυτό; Το skin δεν έχει σχέση. Και εγώ έχω πρόβλημα εδω και καιρό αλλά επειδή δεν ακούω και πολύ μουσική με το XBMC δεν ασχολήθηκα παραπάνω.

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μήπως μπορεί κάποιος να με βοηθήσει στο πως θα εμφανιστούν ελληνικοί χαρακτήρες στον aeon mq2? Από ότι κατάλαβα θέλει άλλα unicode fonts.

Υπάρχει λύση ή θα πρέπει να περιοριστώ σε άλλο skin?

λοιπον ας υποθεσσουμε οτι ο υπολογιστης σου λεγεται HTPC
Πας για αρχη στις εφαρμογες σου (programm files) στον φακελο XBMC , στα addons και βρισκεις τον φακελο skin.confluence .Απο εκει περνεις την πρωτη γραμματοσειρα που ειναι στον φακελο fonts και καντην καπου copy.Ας πουμε στην επιφανεια εργασιας να την εχεις προχειρη.Η πρωτη γραμματοσειρα λεγεται DefaultCaps
Μετα
My computer -C - Users - HTPC - AppData - Roaming - XBMC - addons .
Εκει θα βρεις το skin.aeonmq.2
Θα το ανοιξεις και θα πας στα fonts. Οτι γραμματοσειρες εχει θα τις σβησεις ολες.Θα αφησεις δλδ κενο τον φακελο.Θα βαλεις μετα την γραμματοσειρα απο την επιφανεια εργασιας σου και εισαι ετοιμος

:fahne90:

αν θες να αλλάξεις επειδή είναι βαρύ το MQ2 βάλε το AEON NOX
τα πάει καλύτερα με τα ελληνικά by default

:fahne90:

αν θες να αλλάξεις επειδή είναι βαρύ το MQ2 βάλε το AEON NOX
τα πάει καλύτερα με τα ελληνικά by default

Το ΝΟΧ χρησιμοποιώ τώρα, απλά δοκίμασα το MQ2 και το λιγουρεύτηκα. Πολύ μου άρεσε.

Το πρόβλημα με λύση αντικατάστασης γραμματοσειρών είναι να ταιριάζει αισθητικά με το θέμα. Θα πειραματιστώ.

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

μόλις επιστρέψω Αθήνα πάω τρέχωντας για nvidia

μπαίνεις στο site του εδώ: http://code.google.com/p/mod-skin/downloads/list και κατεβαζεις το extra pack Που σε ενδιαφερει.
(Στο settings\skin\themes εχει preview απο το darkness,digital art,cold etc)

ξεζιπάρεις το Pack και αντικαθιστάς τις νέες εικόνες στον φάκελο

C:\Users\<username>\AppData\Roaming\XBMC\addons\skin.aeonmq.3\extras\backgrounds\

Δεν είναι απαραίτητο όταν θέλεις να χρησιμοποιήσεις όλες τις εικόνες του skin. Μπορείς να το ξεζιπάρεις οπουδήποτε και να το αναζητήσεις σαν πακέτο με browsing.

Φαίνεται ωραίο πάντως το MQ3. Ανυπομονώ να γυρίσω και να το δοκιμάσω στο Ultra για να καταλάβω πόσο ελαφρύ είναι .

Last edited:
Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φαίνεται ωραίο πάντως το MQ3. Ανυπομονώ να γυρίσω και να το δοκιμάσω στο Ultra για να καταλάβω πόσο ελαφρύ είναι .

Θα έλεγα μια η άλλη με το NOX σε "βάρος". Οπότε το σηκώνει για πλάκα το Ultra.

Φόρτωσα το XBMC πρόσφατα, μετά από format και πέρασμα Windows Vista 64bit SP2.
Η εγκατάσταση είναι καθαρή (μόνο Windows WinRar VLC και XBMC) με τελευταία Drivers εννοείται για όλες τις συσκευές.
Όμως στα mkv κυρίως σε 1080p βλέπω κάποια σπασίματα, σαν να χάνει ένα καρε ή να παγώνει για κλάσματα δευτερολέπτου.
Αν ανοίξω τα αρχεία με VLC παίζουν αέρα.
Καμιά ιδέα τι μπορεί να φταίει;

Σκέφτομαι να φορτώσω την έκδοση με τον DsPlayer για να ρυθμίσω codecs της επιλογής μου, όμως γενικότερα το φοβάμαι λιγάκι αυτό.

Μέχρι τώρα ήμουν με MediaPortal και έπαιζα τα πάντα με VLC που το ρύθμιζες σαν integrated player και ξενοιάζεις μια και καλή.
Όμως γενικότερα το XBMC είναι πολύ πιο όμορφο σαν περιβάλλον και πολύ πιο ελαφρύ, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Λογικά...έτσι όπως είναι μπορεί κανεις να φτιάξει το δικό του pack skin. Σωστά? Αμα ακολουθήσεις την ίδια "φιλοσοφία" (ονοματολογία και χαρακτηριστικά των photos..) τα βάλεις όλα σε ένα πακετο..και το ονομάσεις π.χ. ExtraPack - Backgrounds - Nikos

Λογικά...έτσι όπως είναι μπορεί κανεις να φτιάξει το δικό του pack skin. Σωστά? Αμα ακολουθήσεις την ίδια "φιλοσοφία" (ονοματολογία και χαρακτηριστικά των photos..) τα βάλεις όλα σε ένα πακετο..και το ονομάσεις π.χ. ExtraPack - Backgrounds - Nikos

Γινεται!!! Εκανα ένα skin pack ......α π ί θ α ν ο !!!

Η εγκατάσταση είναι καθαρή (μόνο Windows WinRar VLC και XBMC) με τελευταία Drivers εννοείται για όλες τις συσκευές.
Όμως στα mkv κυρίως σε 1080p βλέπω κάποια σπασίματα, σαν να χάνει ένα καρε ή να παγώνει για κλάσματα δευτερολέπτου.

Σκέφτομαι να φορτώσω την έκδοση με τον DsPlayer για να ρυθμίσω codecs της επιλογής μου, όμως γενικότερα το φοβάμαι λιγάκι αυτό.

Μέχρι τώρα ήμουν με MediaPortal και έπαιζα τα πάντα με VLC που το ρύθμιζες σαν integrated player και ξενοιάζεις μια και καλή.
Όμως γενικότερα το XBMC είναι πολύ πιο όμορφο σαν περιβάλλον και πολύ
πιο ελαφρύ, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Δοκίμασε τα παρακάτω:
System>Video>Adjust display refresh rate to match video
System>System>Video output>Use fullscreen window rather than true fullscreen στο off

Όμως γενικότερα το XBMC είναι πολύ πιο όμορφο σαν περιβάλλον και πολύ πιο ελαφρύ, οπότε είπα να του δώσω μια ευκαιρία.

Καταρχάς γράψε μας τη σύνθεση του Η/Υ, κυρίως κάρτας γραφικών και το μέσο προβολής (τηλεόραση, βιντεοπροβολέας κ.λ.π.). Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι που παίζει καλά με VLC να μην μπορεί να παίξει εξίσου καλά ή καλύτερα με XBMC επειδή και τα δύο χρησιμοποιούν ffmpeg.

Στη συνέχεια πες μας όπως σου αναφέρει ο Κώστας και τις επιλογές που έχεις ενεργοποιήσει στο Video Output.

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Γινεται!!! Εκανα ένα skin pack ......α π ί θ α ν ο !!!

Μπράβο ρε Νίκο..Μπορείς εναλακτικά ειδικά σε μεγάλες βιβλιοθήκες να χρησιμοποι'ησεις και Fanarts - Backdrops του scrapper του XBMC για ευκολία. Στο XBMC Live βρίσκεται εδώ /home/xbmcuser/.xbmc/userdata/Thumbnails (όπου τελεία είναι hidden folder). Κάτι παρόμοιο θα υπάρχει και στα W$.

Για καλύτερα αποτελέσματα όμως θα πρότεινα την λύση του Νίκου. Πλοηγηθείτε στο site του Tvdb ή του Moviedb, βρείτε τα fanarts που σας αρέσουν (κυρίως 1920 Χ 1080 εικόνες), αποφύγετε τα Logos αν υπάρχουν διότι θα μπερδέψουν τον κώδικα του skin, φτιάξτε το δικό σας skin pack και είστε κομπλέ!

Last edited:

Καταρχάς γράψε μας τη σύνθεση του Η/Υ, κυρίως κάρτας γραφικών και το μέσο προβολής (τηλεόραση, βιντεοπροβολέας κ.λ.π.). Δεν υπάρχει περίπτωση κάτι που παίζει καλά με VLC να μην μπορεί να παίξει εξίσου καλά ή καλύτερα με XBMC επειδή και τα δύο χρησιμοποιούν ffmpeg.

Στη συνέχεια πες μας όπως σου αναφέρει ο Κώστας και τις επιλογές που έχεις ενεργοποιήσει στο Video Output.

Case: Silverstone LC-19 (SST-LC19B-R)
M/B: Asus M3A78G-EM
CPU:AMD Athlon X2 5050e
RAM: Mushkin 2x2GB DDR-2 PC-6400
HDD: WD 1.5TB 64MB Caviar Green
DVB-S: Gigabyte GT-PS700
Wi-Fi Card: Gigabyte GN-WI01GS
Optical Drive: Pioneer Blu-Ray Combo/DVDRW
Mouse: Logitech MX-Air

Συνεχίζω σε νέο μήνυμα γιατί πάτησα να κάνω edit και ενώ το έγραψα κανονικά όλο, όταν πάτησα αποθήκευση δεν πέρασε τις αλλαγές γιατί είχα περάσει 10 λεπτά από την ώρα που postαρα το προηγούμενο μήνυμα.
Το αναφέρω γιατί είναι παράλογο να τρέχει ο χρονος όσο σε έχει ήδη αφήσει να κάνεις edit και μετά να πρέπει να τα ξαναγράψει όλα από την αρχή, οπότε αν διορθώνεται καλό θα ήταν να το δει κάποιος.

Λοιπόν από ρυθμίσεις έχω λίγο πολύ δοκιμάσει τα πάντα.
Αυτή τη στιγμή έχω:

System/Video/Playback:
Render Method: Auto Detect
Allow Hardware Acceleration (DXVA2): On
Adjust display refresh rate to mstch video: On
Pausae during refresh rate change: Off
Sync playback to display: Off
Allowed errors in aspect ratio to minimize back bars: None
Display 4:3 as: Normal
Activate Teletext: On

System/System/Video Output:
Display Mode: Fullscreen #1
Resolution: 1920x1080
Use a fullscreen window rather than true fullscreen: On
Blank other displays: Off
Vertical blank sync: Always enabled

Αυτά.
Υπάρχει κάποιο πρόγραμμα να τρέχει πάνω στο XBMC και να μου δίνει fps και χρήση CPU?

Last edited:

Case: Silverstone LC-19 (SST-LC19B-R)
M/B: Asus M3A78G-EM
CPU:AMD Athlon X2 5050e
RAM: Mushkin 2x2GB DDR-2 PC-6400
HDD: WD 1.5TB 64MB Caviar Green
DVB-S: Gigabyte GT-PS700
Wi-Fi Card: Gigabyte GN-WI01GS
Optical Drive: Pioneer Blu-Ray Combo/DVDRW
Mouse: Logitech MX-Air

Ειδα το log στο forum του XBMC και βλέπω 2 προβλήματα:

Πρώτο, η ενσωματωμένη κάρτα γραφικών. Η HD3200 δεν ειναι αρκετά δυνατή και αν υποστηρίζει μόνο DXVA1 τοτε δεν έχεις hardware acceleration στο XBMC που δουλεύει μόνο σε DXVA2. Όταν παίρνεις πληροφορίες για την αναπαραγωγή με το "Ο", στη δεύτερη γραμμή αναφέρει κάτι για DXVA?

Δεύτερο, παίζεις βίντεο 23.976Hz σε οθόνη που είναι ρυθμισμένη στα 60Hz. Να υποθέσω οτι είναι οθόνη υπολογιστή; Στο log δεν βλέπω να υποστηρίζει 24Hz οπότε δεν μπορεις να κάνεις κάτι για να έχεις άψογη κίνηση, εκτός απο frame interpolation που δεν το "σηκώνει" o H/Y.

@ilias83 Ο Κώστας σου απάντησε με ακρίβεια. Αν θες πάντως να έχεις την μέγιστη αναπαραγωγή (δεν μας είπες ακόμα σε τι μέσο προβολής παίζεις), πρόσθεσε μια φτηνή κάρτα γραφικών Nvidia GT 520 ή μια ATI 6450 και θα λύσεις όλα τα προβλήματά σου. Σε περιβάλλον XBMC και οι δύο καρτούλες παίζουν τέλεια.