Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Μπορει να απενεγοποιησει και το dxva ; Δεν μπορει να παίξει μόνος του ο athlon?

Δυστυχώς όχι. Ο επεξεργαστής είναι μειωμένης κατανάλωσης (έχω ένα παρόμοιο) και ζορίζεται πολύ όταν παίζει HD χωρίς HA

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον Κώστα.
Λοιπόν πρώτα απ' όλα να πω πως εγκατέστησα σήμερα την έκδοση XBMCSetup-20110430-caa7295-dx_video.exe με το DsPlayer από εδώ χωρίς όμως να προχωρήσω σε περισσότερες ρυθμίσεις codec κτλ.
Απλά το άφησα ως έχει.
Επιπλέον μετακίνησα τον υπολογιστή από το μέρος που ήταν προσωρινά συνδεδεμένος σε μια Philips HD Ready (δεν ξέρω ποια αλλά η εικόνα ήταν αίσχος) στην τηλεόραση για την οποία είναι προορισμένο το HTPC που είναι μια Samsung Tulip LE37M86BD.
Εδώ είναι τα δυο logs:
xbmc.xml και xbmc.old.xml

Έμεινα με τις ίδιες ρυθμίσεις και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα.
Δεν έχω μέχρι στιγμή παρατηρήσει κάποιο σπάσιμο ή τίποτα τέτοιο.
Βέβαια μονίμως έχω την εντύπωση πως θα δω και είναι στην φάση, να το να το!!! (έχω πλέον τη μύγα)

Πάμε τώρα παραπέρα. Όταν πατάς το "O" κατά την αναπαραγωγή ενός .mkv
βλέπεις πολλά μέσα στα οποία υπάρχει και μέσα σε μια παρένθεση που έχει μπροστά το P και λέει συγκεκριμένα dc:ff-h264-dxva2.
Πάντως από average CPU load πάμε καλά και δεν ξεπερνάει το 12% ποτέ ενώ συνήθως είναι γύρω στο 5%
Τα fps παίζουν αρκετά από 23.98 μέχρι 24.02.

Δεν ξέρω αν έχω ακόμα πρόβλημα ή λύθηκε.
Πάντως έφτιαξα το μηχάνημα 3 χρόνια πριν περίπου ή και περισσότερο με σκοπό να παίζει 1080p και η αλήθεια είναι πως με VLC τα έπαιζε από κάποια έκδοση και μετά όλα και χωρίς προβλήματα. Συνεπώς δεν πιστεύω πως είναι εκεί το θέμα.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Παιδιά ευχαριστώ πάρα πολύ για την βοήθεια και ιδιαίτερα τον Κώστα.
Λοιπόν πρώτα απ' όλα να πω πως εγκατέστησα σήμερα την έκδοση XBMCSetup-20110430-caa7295-dx_video.exe με το DsPlayer από εδώ χωρίς όμως να προχωρήσω σε περισσότερες ρυθμίσεις codec κτλ.
Απλά το άφησα ως έχει.
Επιπλέον μετακίνησα τον υπολογιστή από το μέρος που ήταν προσωρινά συνδεδεμένος σε μια Philips HD Ready (δεν ξέρω ποια αλλά η εικόνα ήταν αίσχος) στην τηλεόραση για την οποία είναι προορισμένο το HTPC που είναι μια Samsung Tulip LE37M86BD.
Εδώ είναι τα δυο logs:
xbmc.xml και xbmc.old.xml

Έμεινα με τις ίδιες ρυθμίσεις και η αλήθεια είναι πως τα πράγματα είναι πάρα πολύ καλύτερα.
Δεν έχω μέχρι στιγμή παρατηρήσει κάποιο σπάσιμο ή τίποτα τέτοιο.
Βέβαια μονίμως έχω την εντύπωση πως θα δω και είναι στην φάση, να το να το!!! (έχω πλέον τη μύγα)

Πάμε τώρα παραπέρα. Όταν πατάς το "O" κατά την αναπαραγωγή ενός .mkv
βλέπεις πολλά μέσα στα οποία υπάρχει και μέσα σε μια παρένθεση που έχει μπροστά το P και λέει συγκεκριμένα dc:ff-h264-dxva2.
Πάντως από average CPU load πάμε καλά και δεν ξεπερνάει το 12% ποτέ ενώ συνήθως είναι γύρω στο 5%
Τα fps παίζουν αρκετά από 23.98 μέχρι 24.02.

Δεν ξέρω αν έχω ακόμα πρόβλημα ή λύθηκε.
Πάντως έφτιαξα το μηχάνημα 3 χρόνια πριν περίπου ή και περισσότερο με σκοπό να παίζει 1080p και η αλήθεια είναι πως με VLC τα έπαιζε από κάποια έκδοση και μετά όλα και χωρίς προβλήματα. Συνεπώς δεν πιστεύω πως είναι εκεί το θέμα.

Όπως φαίνεται, το μεγάλο πρόβλημα ήταν ο ρυθμός ανανέωσης της Phillips. Τώρα που το XBMC βρήκε 24Hz, βρήκε και την υγειά του :smile:
Η κάρτα γραφικών βλέπω οτι παίζει με DVXA2 οπότε όλα καλά και εκει. Το HTPC που εχω στήσει έχει AMD 4850e στα 2.5Ghz με ΑΤΙ5450, σχεδόν όμοιο με το δικό σου δηλαδη, και αυτο το παίξιμο των fps γύρα απο το 24 συμβαινει και εδω. Σπασίματα δεν έχω δει εδω και μήνες, σε ό,τι του έχω δώσει να παίξει (mkv, remux, br rip).

To DSplayer δεν νομίζω οτι αξίζει τον κόπο που θα κάνεις για να το ρυθμίσεις. Πλέον οι τελευταίες nightly εκδόσεις του XBMC δεν έχουν και πολλά να ζηλέψουν απο αυτό, εκτός ίσως απο το HD bitstreaming αλλά κι αυτο έρχεται (με το πάσο του αλλά έρχεται :p)

Last edited:

η eden μπαινει απο clean install?γιατι εκανα το λινκ update και δεν περνα το mq3

Ζilmer/Αυγερινέ θα έρθετε με xbmc μηχανακι στο συγκριτικο?

συγκριτικο?δεν εχω ιδεα για τι λες...προχτες γυρισα και δεν ξερω τιποτα

screenshot007yy.png

Τα νέα Widget για τις τελευταίες ταινίες που προστέθηκαν στη βιβλιοθήκη, είναι εντυπωσιακά. Σε γενικές γραμμές απ 'ολα πάντως τα SVN Skins για άλλη μια φορά θα ξεχωρίσει το AEON NOX SVN, ιδανικά συμπληρώνει τον κόσμο του ΑΕΟΝ με τη λειτουργικότητα του Confluence.

Υπάρχει τρόπος να ομαδοποιήσω τις ταινίες που ανήκουν πχ στην ίδια τριλογία?
Τι εννοώ: έχω ταξινομημένες τις ταινίες στον δίσκο ως 1 φάκελος=1 ταινία. Τις βρίσκει κανονικά από το Imdb, όλα οκ. Όμως έχω και folders που έχω περισσότερες από μια ταινίες, πχ star wars όλα τα episodes, godfather Ι-ΙΙΙ, lord of the rings 1-3. Υπάρχει τρόπος να έχω fanart και thumb για την γενική τριλογία και μπαίνοντας μέσα στο folder να μου βρίσκει τις ταινίες με τα εξώφυλλα κλπ?
Ξέχασα να γράψω ότι χρησιμοποιώ την eden με MQ3.

Να κάνω και γω μια ερώτηση η οποία είναι μάλλον off topic, αλλά το προβλημα παρουσιάστηκε κατά το στήσιμο του xbmc:
Πήρα ένα MCE της HP μαζί με τον usb receiver.
O receiver δουλεύει σωστά, όταν η tv (Samsung le46c650) είναι κλειστή!
Εννοώ πως η τηλεόραση κάνει το receiver να είναι συνέχεια αναμένο (σαν να πατάω συνέχεια πλήκτρα στο χειριστήριο...).
Όταν κλείσω την tv το πρόβλημα εξαφανίζεται.
Επίσης αν πάω το receiver πολύ μακριά από την tv (πχ 2μ), το πρόβλημα εξαφανίζεται.
Αν σκεπάσω τον δέκτη με το χέρι μου, το πρόβλημα εξαφανίζεται.

Καμιά ιδέα πως να λύσω το πρόβλημά μου?????

Παιδια μια ερωτηση ...

Εστησα το XBMC τελευταια για να δω τις διαφορες με το πολυ καλο Media Browser που χρησιμοποιω και δεν μπορω να βρω πως μπορω να φτιαξω custom menu με τις ταινιες μου.

Δηλαδη στο κεντρικο μενου στα crowls να μου δειχνει τα collection Genres δηλαδη τα Action τα Thriller τα comedy κτλ. και οχι ολες τις ταινιες μαζεμενες μεσα στο Movies!

Ευχαριστω,
Jimmy