Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτη η version δεν ειναι με dsplayer. Ομως επρεπε κανονικα και με αυτη να σου αναβει. Αυτη η version που εχει ο οδηγος ειναι με dsplayer και αφου σηκωνει lav audio με τις ρυθμισεις του φιλτρου που σου ειπα θα σου αναψει σιγουρα.

Εγω πριν δοκιμασω αυτο τον οδηγο,να ρωτησω,core ή lpcm?για επιλογη ηχου μιλαω και δεν ξερω που πρέπει να το αφησω. Επισης χτες μου αναψε στον ενισχυτη, DTS HD master Hi res...ουτε ξερω ουτε το εχω ξαναδει

Άφησε το στο core για να κάνει τη δουλειά ο ενισχυτής σου.

Είσαι σίγουρος οτι ήταν "DTS HD master Hi res"; Και master και Hi Res δεν έχω ξανακούσει. :smile:

Οχι δεν ειμαι σιγουρος....αλλα τελικα απαντηση δεν πηρα ...το hi res ειναι κατωτερο του master?απλη απορια δλδ γιατι σε αλλα mkv δουλευει κανονικα

Ναι, το DTSHD-HR έχει κατώτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το Master Audio. Είχες πρόβλημα με το HR; Δεν είναι και τοσο διαδεδομένο, σε 1-2 ταινίες το έχω συναντήσει.

Ναι, το DTSHD-HR έχει κατώτερα χαρακτηριστικά σε σύγκριση με το Master Audio. Είχες πρόβλημα με το HR; Δεν είναι και τοσο διαδεδομένο, σε 1-2 ταινίες το έχω συναντήσει.
DTS-HD HiRe τελικα εγραφε και ειχες δικηο.Προσωπικα δεν το εχω ξαναδει ποτε.
Οχι δεν ειχα κανενα προβλημα , και (ασχετο) η εικονα ειναι ανεπαναληπτη ( 3 σωματοφυλακες 2011)...επιπεδα Avatar :p

καλά νέα τα dts-hd αλλά θα ήθελα τα φώτα σας γιατί κάτι δεν μου πάει καλά στην έκδοση των windows.

windows 7 -32bit - κάρτα 8800gt - τελευταίοι drivers της nvidia. δοκιμές σε 27άρι μόνιτορ/τιβι samsung και panasonic s30.

υπάρχει το γνωστό σκαλοπατάκι στα 23,976 το οποίο λύθηκε με custom resolutions από εδώ.

http://forums.nvidia.com/index.php?showtopic=160450

πλέον στο mpc hc οι 2 γραμμές (πράσινη και κόκκινη) πάνε παράλληλα οι συμπίπτουν στο evr custom. στο madvr λέει frame repeat κάθε 2 ώρες περίπου. γενικά δεν έχω dropped frames.

xbmc eden beta 2.

έχω τικαρισμένη την επιλογή dxva2.
επίσης adjust refresh rate to match video
επίσης την αποκάτω sync playback το display (δεν θυμάμαι όμως με ποιο setting).
όλα τα άλλα default με εξαίρεση το enable true full screen....

στην αναπαραγωγή έχω dropped frames και μάλιστα τα χάνει δύο δύο. όταν πατάς το Ο κατά την αναπαραγωγή βλέπεις εκεί που λέει missed... στο κομμάτι audio - video synch και αναβαίνει συνέχεια.

το πρόβλημα λύνεται αν πετάξω έξω το vertical blank synch. (αλλά φαντάζομαι ότι θα έχω tearing - θέλω να το τσεκάρω αλλά μάλλον ναι).

επίσης το πρόβλημα λύνεται αν πριν μπώ στο xbmc ορίσω την custom resolution (24p) αλλά σε αυτή την περίπτωση δεν είναι καλή η κίνηση στο μενού.

κάποια βοήθεια τι συμβαίνει. παίρνει το xbmc την παλιά ρύθμιση στα 23hz ???? ή πρέπει να τικάρω - ξετικάρω κάτι άλλο????

στις επιλογές για το refresh της κάρτας υπάρχουν αυτές που δεν έχω πειράξει από τις default και τις 60 και 24 τις παίρνει από τις custom.

να πώ ότι στo openelec 9725 official daily build i386 δεν υπάρχει αυτό το πρόβλημα με τις default ρυθμίσεις του. δεν έχω dropped frames.

και για να μην λέω μόνο τα κακά για το χρυσούλι μου ένα χθεσινό κουφό για μένα αλλά μάλλον όχι για εσάς.

αρχείο mkv της μορφής χχχχχχχ.s01e03.720p.xxxxx.mkv

υπότιτλος της μορφής xxxxx.s01e03.xxxxx.amalia.mitsos.o.sougias.resync.zip στο ίδιο directory και έχεις υποτίτλους στην οθόνη.

βέβαια μέσα στο zip είναι αρχείο της μορφής 1x03 - τίτλος επεισοδίου.

Επειδη με εχεις μπερδεψει λιγο σηκωνεις τον MPC μεσα απο XBMC? Αν ναι τοτε οτι και να πειραξεις στον XBMC δεν εχει νοημα τη στιγμη που παιζεις με τα φιλτρα και τις ρυθμισεις του MPC. Απλα το ρωταω για να το ψαξω πιο συγκεκριμενα.

ΜΕ το sync playback το display βλέπεις κάποια διαφορά; Όσες φορές το δοκίμασα με drop/dupe frames, μόνο προβλήματα στον ήχο παρουσιάστηκαν ενω η κίνηση ήταν ίδια.

Το sync playback to display δεν παιζει σωστα οταν παιρνας ηχο passthrougt μεσω HDMI η SPDIF και καλο ειναι να το εχεις off αλλιως γινεται λιγο χαμος. Παιζει πολυ ωραια ομως στην επιλογη A/V sync mehod στο Video clock (resample audio) οταν εχεις καρτα ηχου που κανει dts connect, ρυθμιση στο audio output του XBMC σε analog 5.1 και με refresh rate 50Hz. Κατι αντιστοιχο δηλαδη που κανει και το reclock.

Επειδη με εχεις μπερδεψει λιγο σηκωνεις τον MPC μεσα απο XBMC? Αν ναι τοτε οτι και να πειραξεις στον XBMC δεν εχει νοημα τη στιγμη που παιζεις με τα φιλτρα και τις ρυθμισεις του MPC. Απλα το ρωταω για να το ψαξω πιο συγκεκριμενα.

οχι μιλάω για αναπαραγωγή από mpc hc σκέτο και για αναπαραγωγή από το xbmc με το δικό του player. απλώς το mpc hc το δοκίμασα για να δώ ότι όντως κλειδώνω καλά με τις custom ρυθμίσεις.

ΜΕ το sync playback το display βλέπεις κάποια διαφορά; Όσες φορές το δοκίμασα με drop/dupe frames, μόνο προβλήματα στον ήχο παρουσιάστηκαν ενω η κίνηση ήταν ίδια.

οχι δεν βλέπω. η πλάκα είναι ότι τα χάνω 2 - 2. δηλαδή λέει 6 και μετά 8. τα ίδια προβλήματα είχα και με τη 10.1 και το είχα ψιλοπαρατήσει αλλά με το που έβαλα openelec που παίζει σωστά ήρθε για να μείνει.

απλώς θα ήθελα να παίξει σωστά και από τα windows.

να επαναλάβω ότι αν του ορίσω πριν μπώ στο xbmc τα 24hz από το control panel της nvidia το πρόβλημα εξαφανίζεται. κάτι δεν πάει καλά με την αλλαγή στα 24 που κάνει το xbmc. παίρνει την παλιά με το σκαλοπατάκι - αλλά που την βρίσκει δεν υπάρχει στα settings της nvidia. υπάρχει η custom.

Last edited:

Το sync playback to display δεν παιζει σωστα οταν παιρνας ηχο passthrougt μεσω HDMI η SPDIF και καλο ειναι να το εχεις off αλλιως γινεται λιγο χαμος. Παιζει πολυ ωραια ομως στην επιλογη A/V sync mehod στο Video clock (resample audio) οταν εχεις καρτα ηχου που κανει dts connect, ρυθμιση στο audio output του XBMC σε analog 5.1 και με refresh rate 50Hz. Κατι αντιστοιχο δηλαδη που κανει και το reclock.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν έσκασα ένα σωρό λεφτά για να στέλνω αναλογικό ήχο στον ενισχυτή (θα το δοκιμάσω βέβαια, OCD ειναι αυτό ;) )

Τώρα που είπες reclock...μου έτυχε μερικές φορές τελευταια, την ώρα που βλέπω κάτι στο XBMC, να με πετάει στο desktop το reclock βγάζοντας το παραθυράκι με την ερώτηση αν θέλω να το χρησιμοποιήσω (yes/no/never etc.). Τι κάνει το XBMC και "ξυπνάει" το reclock;

Εγω παντως που παιζω με core i3, 8g ram και μια gtx260, win7x64 δεν εχω drop frames ακομα και χωρις dxva2 και παιζω τα παντα μεσω δικτυου απο NAS. Παντως ο XBMC κατω απο Windows θελει καλο σιδερο για να παιξει. Ειχα πριν το ιδιο setup με εναν core 2 duo 8500 και με το που πηγα σε i3 μιλαμε μερα με τη νυχτα ακομα και σε ποιοτητα εικονας. Να μην πω τι εγινε τωρα που αλλαξα και το δισκο σε ssd !!!

αυτό θέλω να δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι το βράδι. να απενεργοποιήσω το dxva2 μπας και. στον mpc παίζω με lav cuvid και cuda. σε 24p 4% είναι οι πυρήνες. πόσο να πάνε χωρίς hardware acceleration.

Ευχαριστώ, δεν θα πάρω. Δεν έσκασα ένα σωρό λεφτά για να στέλνω αναλογικό ήχο στον ενισχυτή (θα το δοκιμάσω βέβαια, OCD ειναι αυτό ;) )

Τώρα που είπες reclock...μου έτυχε μερικές φορές τελευταια, την ώρα που βλέπω κάτι στο XBMC, να με πετάει στο desktop το reclock βγάζοντας το παραθυράκι με την ερώτηση αν θέλω να το χρησιμοποιήσω (yes/no/never etc.). Τι κάνει το XBMC και "ξυπνάει" το reclock;

Δεν στελνεις αναλογικο ηχο με το dts connect απλα λες στον XMBC να μην παιζει pass through και αναλαμβανει η καρτα. (πχ creative SB Xfi). Το reclock επειδη ειναι audio renderer καταλαβαινει ποτε ενας player τον καλει και επειδη εχει μεγαλυτερο priority απο τον default audio renderer των windows σε ρωταει αν θες να τον χρησιμοποιησεις. Μπορεις να πας στο advance settings του reclock και να δεις ποιος player τον καλει και αναλογα να επειλεξεις.

αυτό θέλω να δοκιμάσω μόλις πάω σπίτι το βράδι. να απενεργοποιήσω το dxva2 μπας και. στον mpc παίζω με lav cuvid και cuda. σε 24p 4% είναι οι πυρήνες. πόσο να πάνε χωρίς hardware acceleration.

Χωρις dxva2 θα σου ανεβει πολυ το activity της cpu, θα εχεις χειροτερη εικονα και περισσοτερα drop frames. Μηπως εφτασε ο καιρος να αλλαξεις την 8800gt?? Και με μια GT520 των 50 ευρω θα κανεις αψογα τη δουλεια σου. Δοκιμασμενη με Suttle Xpc με core2 duo και παντα XBMC με dxva2 on.

Δεν στελνεις αναλογικο ηχο με το dts connect απλα λες στον XMBC να μην παιζει pass through και αναλαμβανει η καρτα. (πχ creative SB Xfi). Το reclock επειδη ειναι audio renderer καταλαβαινει ποτε ενας player τον καλει και επειδη εχει μεγαλυτερο priority απο τον default audio renderer των windows σε ρωταει αν θες να τον χρησιμοποιησεις. Μπορεις να πας στο advance settings του reclock και να δεις ποιος player τον καλει και αναλογα να επειλεξεις.

Δεν έχω ξεχωριστή κάρτα ήχου, εκτος απο αυτήν της μητρικής.

Το πρόβλημα με το reclock προέκυψε τωρα τελευταία, μάλλον απο τότε που έβαλα την Eden beta. Το είχα καιρό στον Η/Υ αλλα μέχρι τώρα δεν με ειχε ενοχλήσει, ούτε και το κάνει συνεχώς αν και αυτα που παίζω στο XBMC έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά ήχου/εικόνας (HDTV rips κυρίως).

Το έβγαλα τελικά, δεν το χρησιμοποιούσα έτσι κι αλλιώς λόγω HDMI passthrough.

Και καλα εκανες. Αυτη ηταν μια καλη λυση τοτε που δεν υπηρχε το 24p καθως εφτιαχνε την κινηση με αποτελεσμα να βελτιωνεται και η εικονα στα 50Hz παντα.