Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Με XBMC σε ubuntu 11.04 το HP το εχω δοκιμασει και δουλευει αψογα εφοσον σεταρεις σωστα το lirc. Με openelec λογικα θα δουλευει αφου και αυτο σε ubuntu παταει. Με external player σε windows δεν το εχω δοκιμασει. Με XBMC DSPLAYER δουλευει αψογα.

Είσαι σίγουρος οτι το Openelec ειναι βασισμένο σε Ubuntu; Το αντίθετο λένε στο site τους:

Το Silverstone δεν το εχω δοκιμασει, ειχα ομως κουτι Silverstone LC-20M που ειχε ενσωματωμενη vfd display με imon remote. Η οθονη απο μακρια εκει που καθεσαι δεν λεει τιποτα, ακομα και οι 7" των origen, το ανοιγμα-κλεισιμο, και ειδικα το ανοιγμα, λεει πολλα. Χρησιμοποιω γενικα logitech dinovo mini με αριστες επιδοσεις για το xbmc, οποτε και το shut down ειναι νερακι. Το ανοιγμα ειναι ενα θεμα, αλλα επειδη η μητρικη μου το υποστηριζει εγγενως (Intel DH67BL), θα παρω αυτο http://shop.inteset.com/Products/11...-center-ir-remote-with-internal-receiver.aspx

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Φέρνει τίποτα το νέο η beta 3 ή απλά βελτιώσεις σταθερότητας? (όχι ότι είχα παρατηρήσει καμία αστάθεια στην β2)

Είσαι σίγουρος οτι το Openelec ειναι βασισμένο σε Ubuntu; Το αντίθετο λένε στο site τους:

Εχεις δίκιο. Το βλεπω και εγω αλλα ειχα μεινει σε μια αναφορα σε καποιο forum οτι ειναι ubuntu based. Παντως αν μπορεις στο openelec να εγκαταστησεις το lirc η αν το εχει ηδη, νομιζω οτι τα remotes λογικα πρεπει να παιζουν. Αν βρω χρονο θα το δοκιμασω και θα σας πω.

Εχεις δίκιο. Το βλεπω και εγω αλλα ειχα μεινει σε μια αναφορα σε καποιο forum οτι ειναι ubuntu based. Παντως αν μπορεις στο openelec να εγκαταστησεις το lirc η αν το εχει ηδη, νομιζω οτι τα remotes λογικα πρεπει να παιζουν. Αν βρω χρονο θα το δοκιμασω και θα σας πω.

Διαβάζω στο forum τους οτι τα iMon δουλεύουν με κάποια παραμετροποίηση. Για να απαντήσω και στον Vas, επισήμως προτείνουν Microsoft remotes.

Φέρνει τίποτα το νέο η beta 3 ή απλά βελτιώσεις σταθερότητας? (όχι ότι είχα παρατηρήσει καμία αστάθεια στην β2)

Τίποτα το συνταρακτικό, κυρίως εσωτερικές αλλαγές..

Το καλό ειναι οτι έκαναν τα movie sets μέρος του προγράμματος και μπορούν να ενεργοποιηθούν απο τα settings>video. Νομίζω οτι τώρα το XBMC φτιάχνει μόνο του movie sets για ταινίες με sequel.

Last edited:

αυτό το κάνει και η eden beta 2 όπως έχω δεί. πχ lotr, star wars, godgather, james bond, terminator, σου βγάζει μόνο μια ταινία στα movies και όταν την πατήσεις μπαίνεις στις ταινίες του sequel.

αυτό το κάνει και η eden beta 2 όπως έχω δεί. πχ lotr, star wars, godgather, james bond, terminator, σου βγάζει μόνο μια ταινία στα movies και όταν την πατήσεις μπαίνεις στις ταινίες του sequel.

Δεν είδα να φτιάχνει sets στο δικό μου, ίσως να έχω κάποια ρύθμιση που το εμποδίζει.

ίσως έχεις δίκιο.

ή πρέπει να έχω ενεργοποιήσει τα movie sets από τα addons ή πρέπει να έχω περάσει το repo του cirrus extended v2 και να πέρασα και το confluence movie sets mod.

δεν μπορώ να το τεστάρω τώρα. στο cirrus extended v2 (aka logic) τα έχει αλλά είμαι σίγουρος ότι μου τα έκανε και το confluence γιατί έπαιζα με αυτό αρκετό καιρό πριν βάλω το cirrus.

Με μπέρδεψες λίγο αλλα το βρήκα: Στο Playlist options πρέπει να βάλεις "Items must match: one or more of the rules", αλλιώς ψάχνει ταινίες που ειναι κοινές και στους δύο φακέλους
Ευχαριστω για ακομη μια φορα. Δουλευει αψογα!

Οπως πολυ σωστα λεει ο Αυγερινος της microsoft το χειριστηρίο ειναι το απολυτο εργαλειο,παμφθηνο,αλλα ειναι πανδυσκολο να βρεθει στην ελλαδα. Το imon υπαρχει παντου (hacshop,multirama κτλ),ειναι συμβατο και με windows και με openelec,αλλα ειναι πιο ακριβο σαν χει/ριο και ΙΣΩΣ χρειαστει λιγο παιδεμα στο i (info)...λεπτομερειες δλδ. Το τελευταιο βεβαια ισχυει μονο στο openelec, αφου στα windows ρυθμιζεται κατα βουληση.
Τελος να πω,οτι σε μερικα μαγαζια το imon πλασαρεται με vfd οθονη,που πιανει μια θεση

(sorry tablet rules)
συνεχιζω...
μια θεση 5,25 στην προσοψη του pc.Γνωμη μου,μην παρασυρθειται....δενεχει καλη αναλυση,και ειναι κουραστικη κατα την θεαση ταινιας,αν και απενεργοποιειται

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

+1.
Με τίποτα δεν θα πρότεινα οθόνη VFD ή LCD σε HTPC. Προσωπικά με ενοχλούν μέχρι και τα "έντονα" φωτάκια. Όσο για συμβατότητα, αφήστε το καλύτερα, προβλήματα και πάλι προβλήματα. Ένα είναι το σίγουρο, RC6 και συμβατό με τα Microsoft Remotes που δεν κυκλοφορούν πλέον,σας δίνει απόλυτη συμβατότητα με XBMC σε Win, Linux και Openelec. Έχω φάει και τα τρία με το κουτάλι και σε όλα δουλεύει άψογα και Out Of The Box. Ούτε στήσιμο lirc ούτε σεταρίσματα και ρυθμίσεις, εκτός και αν κάποιος χρήστης θέλει να το παραμετροποιήσει και να το φέρει στα μέτρα του. Με 18 ευρώ περίπου και με ένα Android Smartphone ή iphone έχετε τέλειο έλεγχο του XBMC HTPC σας.

Last edited:

Καλησπερα σε ολους σας
Ως κατοχος δυο κουτιων HTPC Chieftec HT-01 και Silverstone CW-02 σας λεω τα εξης.
Και τα δυο εχουν οθονες και χειριστηριο ΙΜοn
Οι οθονες δεν εχουν καλο contrast. Ειναι οπως τα λεει ο Αυγερινος
Τα τηλεκοντρολ τους δουλευουν και σε MCE και σε XBMC παραμετροποιουνται ,αλλα ειναι δυσχρηστα
Εγω τα δουλευω με ενα τηλεκοντρολ που κατα συμπτωση υπηρχε στη συσκευασια του πληκτρολογιου-ποντικι.
Logitech S-510 και ησυχασα.
To μονο που δεν δουλευει στο XBMC ειναι το scroll-bar που αντιθετως δουλευει στα MCE
Παραξενο δεν ειναι?

αν ηθελα μονο ir remote για να χρησιμοποιηθει με harmony one ποιο θα προτεινατε? αυτο εδω που προταθηκε ποιο πριν ,παιζει χωρεις καμια ρυθμιση εξτρα?

Re: Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

+1.
Με τίποτα δεν θα πρότεινα οθόνη VFD ή LCD σε HTPC. Προσωπικά με ενοχλούν μέχρι και τα "έντονα" φωτάκια. Όσο για συμβατότητα, αφήστε το καλύτερα, προβλήματα και πάλι προβλήματα. Ένα είναι το σίγουρο, RC6 και συμβατό με τα Microsoft Remotes που δεν κυκλοφορούν πλέον,σας δίνει απόλυτη συμβατότητα με XBMC σε Win, Linux και Openelec. Έχω φάει και τα τρία με το κουτάλι και σε όλα δουλεύει άψογα και Out Of The Box. Ούτε στήσιμο lirc ούτε σεταρίσματα και ρυθμίσεις, εκτός και αν κάποιος χρήστης θέλει να το παραμετροποιήσει και να το φέρει στα μέτρα του. Με 18 ευρώ περίπου και με ένα Android Smartphone ή iphone έχετε τέλειο έλεγχο του XBMC HTPC σας.

Εχω ενα soundgraph imon vfd αγορασμενο απο πλαισιο εδω και 2 περιπου χρονια και δεν εχω αντιμετωπισει κανενα προβλημα. Παιζει με τα παντα, XBMC, MCE, XBMC Live και αποψε δοκιμαστηκε και με XBMCBUNTU. Εχω δοκιμασει πολλα control mce με το imon οπως HP, Acer, Microsoft, Asrock και logitech harmony 525 οπου και με αυτο παιζω τωρα με activities και παιζουν ολα αψογα. Ειδικα με το harmony εχεις απειρες δυνατοτητες παραμετροποιησης. Επισης για να μην σε ενοχλει η οθονη του imon οταν βλεπεις ταινια του λες την ωρα που κανεις start τον MCE η τον XBMC να κλεινει. Ειδικα στα windows το imon ειναι αψογο, πολυ ευκολο στο σεταρισμα καθως και κανει autoupdate για τον driver και το software.

ερωτηση : δεν γινεται να εχω dts-master + Xbmc beta 3? οταν το κανω install απο πανω , χανεται το patch για hd ηχο.Οταν βαζω πρωτα το beta 3 και μετα το αλλο, χανεται στο screen logo το beta 3...κανω κατι λαθος?

ερωτηση : δεν γινεται να εχω dts-master + Xbmc beta 3? οταν το κανω install απο πανω , χανεται το patch για hd ηχο.Οταν βαζω πρωτα το beta 3 και μετα το αλλο, χανεται στο screen logo το beta 3...κανω κατι λαθος?

Πρέπει να περιμένουμε την Dani ή κάποιον άλλο να βγάλει beta3 με patch.

Έτσι κι αλλιώς, η έκδοση με master audio ειναι προσφατη και έχει αρκετά απο αυτά που μπήκα στην beta3

http://forum.xbmc.org/showpost.php?p=1013750&postcount=277