Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Έχει καμιά σημαντική βελτίωση σε με την χθεσινή RC2 του DDDamian;
Αυτο ηθελα να ρωτησω και εγω.

@ kernel panic
Μπορεις να γραψεις την συνθεση του υπολογιστη σου?
Γιατι βλεπω εντυπωσιακα νουμερα στην screen shot

Κωστα μια ερωτηση
Επειδη εχω μητρικη Μatx ,εχω βαλει την καρτα γραφικων σε slot που δεν ειναι χ16
Εαν την βαλω στο σωστο slot θα εχω καλλιτερη αποδοση και εικονα?

Last edited:

@ kernel panic
Μπορεις να γραψεις την συνθεση του υπολογιστη σου?
Γιατι βλεπω εντυπωσιακα νουμερα στην screen shot

Κωστα μια ερωτηση
Επειδη εχω μητρικη Μatx ,εχω βαλει την καρτα γραφικων σε slot που δεν ειναι χ16
Εαν την βαλω στο σωστο slot θα εχω καλλιτερη αποδοση και εικονα?

8 cores βλέπω, μάλλον μπουλντόζα με 16GB μνήμη έχει .
Με το τωρινό μου σύστημα περίπου εκει παίζει η CPU.

Χωρις να είμαι ειδικός στo hardware, υποθέτω οτι η κάρτα σου θα παίζει καλύτερα σε x16

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

το pc δεν είναι htpc, είναι το desktop μου, το xbmc είναι μόνο για δοκιμές εδώ
τπ είναι Ι7-2600Κ, 16GB ram Gigabyte UD4 και GTX 560ti
το htpc μου είναι πολύ low end και έχει linux, στο οποίο κάθε τόσο τραβάω και ένα git pull για να κάνω compile τα τελευταίο commits
όπως έγραψα απο 3~4 μέρες πριν που είχα κάνει upgrade στο htpc είπα να κάνω και σήμερα και είδα πολλές αλλαγές και έκανα ξανά
αναλυτικά οι αλλαγές είναι εδώ
https://github.com/xbmc/xbmc/commits/

αν αυτό του ddamin έχει HD audio αυτό που έφτιαξα δεν έχει
feedback χρειάζομαι να σιγουρευτώ ότι παίζει παντού και μετά βάζουμε και το patch

Δεν βλέπω να έχει αλλάξει κάτι σημαντικό. Θα το δοκιμάσω αύριο, τώρα δεν ειναι ώρα να μείνω χωρίς XBMC.

Βρήκες το μπελά σου τώρα. Θα σε πρήξω με παραγγελιές για builds με καινούρια patches. ;)

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δεν βλέπω κάποιο πρόβλημα. Δεν τα βρίσκει ο scrapper;

Κάποιο νέο bug είναι , με το που έκανα rename ένα δυο directories τα είδε πάλι… αναμένοντας την επόμενη έκδοση :D

χαχα

DHU7m.jpg

δεν έχει διαφορά απο του dddamian (ελάχιστα commits) οπότε δεν το ανεβάζω, δεν υπάρχει λόγος

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

ναι
μου έβγαλε λίγο την πίστη πάντως γιατί παίζει πολύ optimizations και δεν το έχω το win-compile ακόμα

edit: και με aon mp2 default skin

πεστε μ αν εχω δικιο...μας τα ειχαν τσουρεκια με την εντεν,βρισκομαστε στο τεταρτο; update και ακομα patch για ηχο...ουτε Ελληνες πολιτικοι ναταν..

Εδω και καιρό -απο το feature freeze- ξέρουμε οτι δεν πρόκειται να έχουμε HD audio στην Eden. Μην περιμένεις άδικα.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

έκανα compile σήμερα και είδα ότι κατέβασε πάλι 250ΜΒ απο github που σημαίνει πολλές αλλαγές και είπα να ασχοληθώ λίγο και με τα win
έκανα compile λοιπόν και για win το xbmc.git (έχει μέσα όλες τις αλλαγές μέχρι τώρα δλδ)
σε μένα τρέχει κανονικά αλλά θέλω και μερικές δοκιμές από εσάς για όσους είναι πρόθυμοι να δοκιμάσουν ώστε να μην περιμένετε τις release
με το patch της daniela δεν ασχολήθηκα ακόμα, αν όλα πάνε καλά με αυτό θα το βάλω και το patch

στο δικό μου pc κάνω απλά εγκατάσταση από πάνω δεν χρειάζεται απεγκατάσταση πρώτα

για δώστε feedback

http://www.mediafire.com/?5xl1ophdkidbohw

Το δοκίμασα χθες. Μια χαρά πάει, μη σου πω οτι είναι καλύτερο απο το build του DDDamian. Βάλε και το HD audio patch να δούμε.

Ένα πρόβλημα εμφανίστηκε, όχι με το δικό σου build μάλλον της RC2 είναι. Αρκετές φορές όταν σταματάει ένα βίντεο και επιστρέφει στο GUI, μου πετάει BSoD. Ο Η/Υ έχει μόνο Win7, drivers και XBMC, ούτε καν antivirus. Δυστυχώς δεν σημείωσα τι ακριβώς μήνυμα βγάζει.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Το δοκίμασα χθες. Μια χαρά πάει, μη σου πω οτι είναι καλύτερο απο το build του DDDamian. Βάλε και το HD audio patch να δούμε.

Ένα πρόβλημα εμφανίστηκε, όχι με το δικό σου build μάλλον της RC2 είναι. Αρκετές φορές όταν σταματάει ένα βίντεο και επιστρέφει στο GUI, μου πετάει BSoD. Ο Η/Υ έχει μόνο Win7, drivers και XBMC, ούτε καν antivirus. Δυστυχώς δεν σημείωσα τι ακριβώς μήνυμα βγάζει.

Με την RC1 είχα και εγώ μια blue screen
Σε αντίστοιχη φάση, μόλις τελείωσε η ταινία και νομίζω την ώρα που παταγα το directory-up ή κάτι αντίστοιχο.
Είχα μήνες να δώ μπλε οθόνη στο htpc μου …

Συμφωνώ ότι είναι πολύ γρήγορος ο ρυθμός που ανανεώνουν RC εκδώσεις…

Στο δικό μου δεν προλαβαίνω καν να δω το GUI. Με το που σταματάει το βίντεο και πάει να αλλάξει refresh rate (24>50), βγάζει την μπλε οθόνη.

Όταν κινούμαι στο GUI δεν έχω πρόβλημα, ακόμα...

Στο δικό μου δεν προλαβαίνω καν να δω το GUI. Με το που σταματάει το βίντεο και πάει να αλλάξει refresh rate (24>50), βγάζει την μπλε οθόνη.

Όταν κινούμαι στο GUI δεν έχω πρόβλημα, ακόμα...

Χμμμμμ ….. νομίζω σωστή διάγνωση έκανες …

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

thanks
με ati η nvidia ?
με dxva2 ?
δώσε και ένα log όμως, η ανέβασέτο στο xbmc να δούνε αν είναι από compile η από software
αν προλάβω θα ανεβάσω απόψε

Last edited:
Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

thanks
με ati η nvidia ?
με dxva2 ?
δώσε και ένα log όμως, η ανέβασέτο στο xbmc να δούνε αν είναι από compile η από software
αν προλάβω θα ανεβάσω απόψε
Με ΑΤΙ5450 και DXVA2 παίζω. Ξέχασα να πάρω το log αν και σκέφτομαι οτι λόγω της μπλε οθόνης ίσως δεν προλαβαίνει να γράψει μήνυμα λάθος.