Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

εδω στο νησι 2 μερες για καποιο λογο δεν παιζει ο skai και το hellenic tv ηταν οτι επρεπε...εχει σχεδον την ιδια εικονα με αυτην που ειχα αναλογικα με την κεραια.....Μαλλον οι panassonic plasma ειναι καλυτερες σε αυτον τον τομεα :) Η φωτο ειναι απο κινητο αλλα και παλι.........

skai.jpg

Δοκίμασε να αποσυμπιέσεις το zip στο φάκελο του skin με το χέρι, όχι μεσα απο το XBMC.

:a0210:

onlinen ευχαριστώ για την απάντηση. οντως είναι πολύ καλό skin αλλά βλέπω ότι καθυστερεί η 2.08.

για κάποιο κουφό λόγο είχε φύγει το directory cirrus από τα skins. με χειροκίνητο πέρασμα του skin ολα καλά. αν έχεις κωδικό στο xbmc forum πόσταρε το και τον developer του γιατί το ψάχνει ακόμα απότι κατάλαβα, αν και μιλάει για πρόβλημα του repo και χειροκίνητη εγκατάσταση αλλά με μισόλογα.

με την ευκαιρία θα ήθελα να καλωσορίσω τον lamda στο φόρουμ αλλά και τον kernel panic στο νήμα και να τους συγχαρώ για τις προσπάθειες τους για να κάνουν το πολύ καλό ακόμα καλύτερο.

σημαντικές προσθήκες στο ήδη πολύ δυνατό team του νήματος προς όφελος των νέων χρηστών του xbmc όπως εγώ.

έβαλα τα addons του lamda. πολύ βολικό για μένα αυτό των ραδιοφωνικών σταθμών (αθλητικά) όπου παλαιότερα για να ακούσω ένα σκορ έπρεπε να ανοίξω τον ενισχυτή - να πάω στο ραδιόφωνο κλπ. τώρα μπαμ έτοιμο και συνδέται σφαίρα από wireless adaptor που παίζω.

Last edited:

πολύ βολικό για μένα αυτό των ραδιοφωνικών σταθμών (αθλητικά) όπου παλαιότερα για να ακούσω ένα σκορ έπρεπε να ανοίξω τον ενισχυτή - να πάω στο ραδιόφωνο κλπ. τώρα μπαμ έτοιμο και συνδέται σφαίρα από wireless adaptor που παίζω.
Τώρα που 'γινε η θάλασσα γιαούρτι...

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

το πρόβλημα πρέπει να είναι όντως στο repo γιατί και σε μένα εξαφανίστηκε αυτό που είχα εγκαταστήσει απο το αποθετήριο και όταν πάω να το εγκαταστήσω ξανά μου πετάει πρόβλημα με το κατέβασμα, μιλάω για την svn του cyrus extended v2

:a0210:

onlinen ευχαριστώ για την απάντηση. οντως είναι πολύ καλό skin αλλά βλέπω ότι καθυστερεί η 2.08.

για κάποιο κουφό λόγο είχε φύγει το directory cirrus από τα skins. με χειροκίνητο πέρασμα του skin ολα καλά. αν έχεις κωδικό στο xbmc forum πόσταρε το και τον developer του γιατί το ψάχνει ακόμα απότι κατάλαβα, αν και μιλάει για πρόβλημα του repo και χειροκίνητη εγκατάσταση αλλά με μισόλογα.

με την ευκαιρία θα ήθελα να καλωσορίσω τον lamda στο φόρουμ αλλά και τον kernel panic στο νήμα και να τους συγχαρώ για τις προσπάθειες τους για να κάνουν το πολύ καλό ακόμα καλύτερο.

σημαντικές προσθήκες στο ήδη πολύ δυνατό team του νήματος προς όφελος των νέων χρηστών του xbmc όπως εγώ.

έβαλα τα addons του lamda. πολύ βολικό για μένα αυτό των ραδιοφωνικών σταθμών (αθλητικά) όπου παλαιότερα για να ακούσω ένα σκορ έπρεπε να ανοίξω τον ενισχυτή - να πάω στο ραδιόφωνο κλπ. τώρα μπαμ έτοιμο και συνδέται σφαίρα από wireless adaptor που παίζω.

Αψογα! Εχω username στο forum του xbmc . Θα το ποστάρω. Αν και .....νομίζω ότι δεν βρήκε καιρό ακόμα να το ανακαλύψει μόνος του.....:D
Θέλω κι εγώ πραγματικά να χαιρετήσω την είσοδο στο forum γενικά και τους 2 . (kernel panic και lambda)
Πολύ δυνατά μέλη ....αφήσανε "το ίχνος" τους με το πρώτο post !!!

( Τι ίχνος.....σημαδούρα ολοκληρη !!)

Δεν είχα τι να κάνω μετα την αποτυχία του SVP και είπα να δοκιμάσω το DSPlayer με βάση τον οδηγό που έδωσε πιο πάνω ο araifun.

Το εγκατέστησα στο δικό του φάκελο κρατώντας και το προηγούμενο XBMC έτσι ώστε να μοιράζονται την βιβλιοθήκη. Συμβαίνει λοιπόν το εξής παράξενο: οι σειρές παίζουν όλες, SD και HD ενώ απο τις ταινίες παίζουν μόνο οι SD. To log αναφέρει πρόβλημα με το LAVsplitter. Γιατί όμως παρουσιάζεται μόνο σε ματρόσκες με ταινίες και όχι στις σειρές; ε; Ε;

:smile:

και εγω το δοκιμασα σε Portable mode χτες στο πσ και επαιξε τα παντα...βεβαια στο πσ δεν ειδα διφορα στην εικονα με intel hd 3000...τωρα στην T.V με gt 430 θα εχει διαφορες????

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τελικά σε Windows 7 δουλεύει το subtitles script του Lambda ενώ σε Openelec όχι. Βασικά όποιος χρησιμοποιεί Openelec ή XBMC σε Linux ας μας δώσει feedback.

Δοκίμασα το script σε OpenELEC PVR-Generic_OSS.i386-devel, κατεβασμένο πριν ένα μήνα περίπου απο τα Official Daily Builds.

Φαίνεται να δουλεύει κανονικά στις περισσότερες περιπτώσεις. 1-2 φορές έβγαλε "error extracting subtitles" ενω μερικές φορές οι υπότιτλοι δεν υπάρχουν στο subtitles.gr αν και εμφανίζονται στη λίστα του script.

Πάντως η μορφή των αρχείων του subtitles.gr δεν ειναι και ό,τι καλύτερο. RAR μέσα σε φάκελο μέσα σε ZIP; Αδικαιολόγητα μπερδεμένο.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Δοκίμασα το script σε OpenELEC PVR-Generic_OSS.i386-devel, κατεβασμένο πριν ένα μήνα περίπου απο τα Official Daily Builds.

Φαίνεται να δουλεύει κανονικά στις περισσότερες περιπτώσεις. 1-2 φορές έβγαλε "error extracting subtitles" ενω μερικές φορές οι υπότιτλοι δεν υπάρχουν στο subtitles.gr αν και εμφανίζονται στη λίστα του script.

Πάντως η μορφή των αρχείων του subtitles.gr δεν ειναι και ό,τι καλύτερο. RAR μέσα σε φάκελο μέσα σε ZIP; Αδικαιολόγητα μπερδεμένο.

Εμένα Κώστα μένει στο downloading subtitles καθώς δεν παίζει ούτε τους .srt. Αλήθεια σε πιο path πέρασες το script στο Openelec;

Υ.Γ. Κώστα thanks για το feedback.

Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Εμένα Κώστα μένει στο downloading subtitles καθώς δεν παίζει ούτε τους .srt. Αλήθεια σε πιο path πέρασες το script στο Openelec;

Υ.Γ. Κώστα thanks για το feedback.

Μη με μπλέκεις με paths και τέτοια, ντεν καταλαβαίνει. :p

Έκανα install from zip, αφού πρώτα πήρα το φάκελο script.xbmc.subtitles απο το zip του lambda και το ξανασυμπίεσα σε script.xbmc.subtitles.zip

Όσες φόρες κόλλησε στο Downloading Subtitles είδα οτι, αν και βγαίνει ο συγκεκριμένος υπότιτλος στα αποτελέσματα αναζήτησης του subtitles.gr, όταν προσπάθησα να τον κατεβάσω απο το site ο υπότιτλος δεν υπήρχε:
Το site που φιλοξενούσε αυτόν τον υπότιτλο, δεν υπάρχει πλέον. Πηγαίνετε πίσω και προσπαθήστε να βρείτε ένα άλλο υπότιτλο.

BTW, το xbmc.log πως το βλέπω μέσα απο το Openelec; Νομίζω υπάρχει ένα addon αλλά δεν το βρίσκω.

Απάντηση: Re: Απάντηση: Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Όσες φόρες κόλλησε στο Downloading Subtitles είδα οτι, αν και βγαίνει ο συγκεκριμένος υπότιτλος στα αποτελέσματα αναζήτησης του subtitles.gr, όταν προσπάθησα να τον κατεβάσω απο το site ο υπότιτλος δεν υπήρχε:

BTW, το xbmc.log πως το βλέπω μέσα απο το Openelec; Νομίζω υπάρχει ένα addon αλλά δεν το βρίσκω.

Τα ίδια συμπτώματα έχω και εγώ. Δες εδώ http://openelec.tv/forum/14-general-help-and-support/23604-how-to-access-the-xbmclog πως μπορείς να δεις το xbmc.log του Openelec σε Windows 7.

Re: Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Τελικά σε Windows 7 δουλεύει το subtitles script του Lambda ενώ σε Openelec όχι. Βασικά όποιος χρησιμοποιεί Openelec ή XBMC σε Linux ας μας δώσει feedback.

Επειδή "έχασα τεύχη" για δώστε κανένα παραπάνω στοιχείο, με ενδιαφέρει σε openelec (έχω κολλήσει).
Αφορά νέες πηγές ελληνικών υποτίτλων? Που το βρίσκω?
Θα ενημερώσω αναλόγως με τις δοκιμές!

Έκανα update. Δοκιμασε το και ενημερωσέ με.
Θέλω να ξέρω αν δουλεύει σωστά πριν κάνω pull request.

https://github.com/lambda81/script.xbmc.subtitles/zipball/eden

Το site αυτό είναι μηχανή αναζήτησης και αποθηκεύει υπότιτλους από πολλά site.
Δεν αρκεί μόνο μια μέθοδος αποσυμπίεσης. Στο τελευταίο update έχω προσθέσει μια ακομή που εντόπισα.
Θα αποσυμπιέζει επομένως πιο πολλούς υπότιτλους.
Το "error extracting subtitles" βγαίνει είτε γιατί υπάρχει κάποια μέθοδος αποσυμπίεσης που δεν έχω εντοπίσει, είτε γιατί ο υπότιτλος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη.

Αυτό συμβαίνει γιατί το site συμπεριλαμβάνει ως υπότιτλους και links υποτίτλων που κατεβαίνουν από άλλο site, όπως το εργαστήρι υποτίτλων. Υπάρχει τρόπος να τα φιλτράρω, όπως κάτι τέτοιο θα γονάτιζε το site λόγω των συνεχόμενων requests.

Το site αυτό είναι μηχανή αναζήτησης και αποθηκεύει υπότιτλους από πολλά site.
Δεν αρκεί μόνο μια μέθοδος αποσυμπίεσης. Στο τελευταίο update έχω προσθέσει μια ακομή που εντόπισα.
Θα αποσυμπιέζει επομένως πιο πολλούς υπότιτλους.
Το "error extracting subtitles" βγαίνει είτε γιατί υπάρχει κάποια μέθοδος αποσυμπίεσης που δεν έχω εντοπίσει, είτε γιατί ο υπότιτλος είναι χωρισμένος σε δύο μέρη.

Αυτό συμβαίνει γιατί το site συμπεριλαμβάνει ως υπότιτλους και links υποτίτλων που κατεβαίνουν από άλλο site, όπως το εργαστήρι υποτίτλων. Υπάρχει τρόπος να τα φιλτράρω, όπως κάτι τέτοιο θα γονάτιζε το site λόγω των συνεχόμενων requests.
δεν ξέρω αν δούλευε σωστά πριν γιατί δεν το είχα δοκιμάσει, αλλά τώρα φαίνεται να είναι οκ

Ναι λοιπόν δουλεύει κανονικότατα!!! Μια απ' τις καλύτερες προσθήκες προσωπικά στο αγαπημένο μας XBMC. Μπράβο :ernaehrung004:

Βασικά κάντε extract το αρχείο του Lambda και αντικαταστήστε τον φάκελο script.xbmc.subtitles στο shared folder του Openelec/Userdata/addon_data .

Καλησπερα σε ολους σας
Μπορει καποιος να μου πει ξανα και αναλυτικα τα βηματα για να κανω enabled το script.xbmc.subtitles ?
Γιατι προσπαθω απο προχθες και τζιιιιφος.
Δουλευω WIN7x64
Ευχαριστω..............

πως μπορω να το εγκαταστησω σε eden rc1 win7 ? κανω install addon απο zip αλλα λεει το zip δεν εχει σωστο structure....