Xbmc/Kodi: Oδηγίες Εγκατάστασης, Ρυθμίσεις, Προβλήματα, κτλ

Απάντηση: Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

Αυτο το librtmp οταν το κατεβασω το βαζω στο Skin's addons?

Εχει οδηγίες στο link που παρέθεσα. Το κακό είναι πως θα πρέπει να κάνεις την διαδικασία κάθε που θα αναβαθμίζεις το xbmc. Αλήθεια γιατί δεν το έβαλαν στην eden?

Πάντως το hellenicTV συνεχίζει να μου κολλάει και στο ΝΟΧ 2.1 με και χωρίς EPG... Τι να πω, μήπως είναι το σύστημά μου, αλλά το δοκιμάζω σε 2 συστήματα.
Συγκεκριμένα κολλάει όταν μπω στο addon και μόλις πατήσω το βελάκι να πάω στο 1ο κανάλι (Mega).

Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

Για δώστε και κανας άλλος feedback ρε παιδιά, να ξέρουμε, is it just me?

Re: Οδηγός XBMC (Win 7)

πως μπορω να βρω τα addons σου?ειμαι νεος στο ολο θεμα βλεπεις...και ηθελα να σε ρωτησω εαν τα συγκεκριμενα addon παιζουν και στο atv2??

κανονικά θα πρέπει να μην έχουν πρόβλημα σε atv2.
κατεβάζεις το repo, πηγαίνεις στα addons, κάνεις εγκατάσταση το repo από το Install from zip file. Μετά πατάς Get Addons, σου εμφανίζει τα repos που έχεις εγκατεστημένα, αν έχεις εγκατεστημένο το δικό μου θα σου το εμφανίσει. Για σιγουριά τσεκαρέ το, πάτα c για να εμφανίσει το context menu και πάτα check for updates. Θα κάνει update όλα τα addons που έχεις εγκατεστημένα. Μέτα άνοιξε το repo μου και θα βρεις τα video addons και τα music addons, θα τα έχει προσθέσει. Από εκεί μπορείς να τα κάνεις εγκατάσταση.

Για δώστε και κανας άλλος feedback ρε παιδιά, να ξέρουμε, is it just me?

Τι να σου πω, ποιός ξέρει τι χημική αντίδραση έχει γίνει στην εγκαταστασή σου. Τα addons μου τα τεστάρω πάντα με αρκετά skins και πάντα σε καθαρή εγκατάσταση.

Σε ολα τα επεισοδια στο 49ο δευτερολεπτο σταματα.
Αυτο το librtmp οταν το κατεβασω το βαζω στο Skin's addons?
Για γραψε περισσοτερα γιατι ειναι πολυ ωραιο αυτο που δημιουργησες.
Δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα
Ευχαριστω ................

To post έχει οδηγίες εγκατάστασης και σε διαβεβαιώ ότι δεν μου κόβονται με αυτό.

To post έχει οδηγίες εγκατάστασης και σε διαβεβαιώ ότι δεν μου κόβονται με αυτό.
Εβαλα το .dll στο Replace Program Files/XBMC/system/players/dvdplayer/librtmp.dll from XBMC , και τωρα ειναι ολα ενταξει ..

Μια ακομη ερωτηση.
Θα ανανεωνονται ?
Και καθε ποτε ?

Τι να σου πω, ποιός ξέρει τι χημική αντίδραση έχει γίνει στην εγκαταστασή σου. Τα addons μου τα τεστάρω πάντα με αρκετά skins και πάντα σε καθαρή εγκατάσταση.

Έκανα rollback στην 1.0.0 και δουλεύει κανονικά. Τι να πω, ας περιμένουμε να δούμε και στους άλλους πως συμπεριφέρετε.

@ Kostas_Y

Lots of improvements that are not immediately apparent and some very nice additions, like like hardware accelerated deinterlacing and the "Play from here" button Cool
Κωστα αυτο ειναι δικο σου post στο xbmc forum για μενα
Που βρισκεται αυτο το { play from here,button }?

Εβαλα το .dll στο Replace Program Files/XBMC/system/players/dvdplayer/librtmp.dll from XBMC , και τωρα ειναι ολα ενταξει ..

Μια ακομη ερωτηση.
Θα ανανεωνονται ?
Και καθε ποτε ?

με το που μπαίνουν στο αντίστοιχο site του σταθμού θα εμφανίζονται και στο addon.
Οτι ισχύει για όλα τα on demand addons.

@lambda οκ το repo δουλευει μια χαρα στο atv2!!τωρα για το θεμα των υποτιτλων τι κανω?υπαρχει καποιο zip αρχειο να μου δωσεις να το περασω μεσα στο atv2?

@ Kostas_Y

Lots of improvements that are not immediately apparent and some very nice additions, like like hardware accelerated deinterlacing and the "Play from here" button Cool
Κωστα αυτο ειναι δικο σου post στο xbmc forum για μενα
Που βρισκεται αυτο το { play from here,button }?

Το βγάζει μόνο στις σειρές. Όταν μπεις στη λίστα επεισοδίων μιας σειράς, με δεξί κλικ σε ένα τίτλο (ή το "c")

καλημερα σε ολους!ηθελα να ρωτησω,υπαρχει κανενα repo η plugin για να βλεπεις τους αγωνες ποδοσφαιρου live?εκτος του sportsdevil...κατι σαν το repo του lambda??!!

ψαχνω usb ir reciever για να χειριζομαι το xbmc μου με το oneforall xsight lite τηλεκοντρολ μου,υπαρχει καμια προταση αξιοπιστη-οικονομικη?

Καλησπέρα και από μένα.
Χθες μπήκε η Έντεν με το πατσάκι της Daniella.
Όλα καλά, έβαλα και το cirrus (logic!) ext 2 αλλά...
ο dsplayer είναι ξεχωριστή προσθήκη στο xbmc ή έρχεται με την eden?????
αν όχι, τότε ¨παίζω¨με τον default και έχω dropped frames. Υπάρχει κάποιος οδηγός για να τον ρυθμίσω κατάλληλα??

Καλησπέρα και από μένα.
Χθες μπήκε η Έντεν με το πατσάκι της Daniella.
Όλα καλά, έβαλα και το cirrus (logic!) ext 2 αλλά...
ο dsplayer είναι ξεχωριστή προσθήκη στο xbmc ή έρχεται με την eden?????
αν όχι, τότε ¨παίζω¨με τον default και έχω dropped frames. Υπάρχει κάποιος οδηγός για να τον ρυθμίσω κατάλληλα??
Για δες αυτο εδω ...
Latest build
2012-03-25 Eden 11.0: http://dsplayer.passion-xbmc.org

Φίλε lambda καλησπέρα, μετά την αναβάθμιση του hellenic tv μολις μπαίνω σε αυτό κολλάει και ξεκολλάει μόνο με kill από task manager, στα skins Aeon Nox και cirrus extended v2. Στο Confluence δεν κολλάει. Δοκιμασμένο σε 2 pc με win7 και eden 11.0.

Τελικά, μετά από εκατοντάδες δοκιμές (κυριολεκτικά δοκιμή σχεδόν μία-μία ρύθμιση του skin) κατέληξα πως αυτό που μπλοκάρει το hellenicTV στο cirrus extended v2 (SVN και release) είναι η ρύθμιση skin-extended mod-enable extrafanart for tvshows. Αν είναι ενεργοποιημένη, κολλάει το σύστημα μόλις πάει να φορτώσει τα κανάλια. Δοκιμασμένο δεκάδες φορές, σε 2 συστήματα με win7-eden 11.0.
Tώρα είναι bug με την συγκεκριμένη λειτουργεία, είναι κάποιος συνδιασμός δικών μου ρυθμίσεων - addons...
Στο Nox 2.1.0 έφτιαξε και εκεί αλλά δεν κατάλαβα με ποιά ρύθμιση.

Last edited:

Μιας και ασχολούμαι λίγο καιρό με το xbmc και υπάρχουν εδώ μέλη με μεγάλη εμπειρία σε αυτό ελπίζω να βρω μια λύση.

Έχω περάσει κάποια TV shows από το ember ώστε να έχω καλύτερο έλεγχο και να μην αργεί το scraping.
Προτιμώ να βλέπω banners και μέχρι εδώ όλα καλά. Ενώ τα banners φαίνονται όπως πρέπει όμως, στο info κάθε σειράς η αφίσα φαίνεται ή στρετσαρισμένη ή καθόλου...
Δοκίμασα πολλά skins και σε όλα το ίδιο και το περίεργο είναι ότι κάποια στιγμή πριν από λίγες μέρες σε κάποια εγκατάσταση που είχα κάνει δούλευαν σωστά.
Ίσως να λείπει κάποιο αρχείο εικόνας που δεν βγαίνει από το ember αν και το allseason poster θα έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Επισυνάπτω screenshots από το cirrus v2.
Όχι πως είναι κανένα σοβαρό πρόβλημα, απλά έχω τη λόξα να θέλω να δουλεύουν όλα σωστά...

Attachments

• 1.jpg
    1.jpg
    67.5 KB · Views: 257
  • 2.jpg
    2.jpg
    61.3 KB · Views: 259

Μόνος μου ρωτάω, μόνος μου απαντάω... :smile:
Απ' ό,τι κατάλαβα, για να λειτουργήσει σωστά πρέπει το poster.jpg να είναι η αφίσα και το seasons-all.jpg το banner που στη συνέχεια θα πρέπει χειροκίνητα να γίνει rename σαν banner.jpg ώστε να το δει σωστά το xbmc.

Το θέμα είναι τώρα αν μπορεί το ember να ρυθμιστεί ώστε να σώζει απευθείας σε banner.jpg για να γίνεται η διαδικασία αυτόματα αλλιώς... μία μία οι σειρές...

Last edited:
Απάντηση: Οδηγός XBMC (Win 7)

...ή κατεβάζεις το addon artwork downloader που στα κατεβάζει με τα σωστά ονόματα και ησυχάζεις.

Ολα αυτα εξαρτωνται απο το καθε skin και το πως τα διαβαζει τα thumbs. Το xbmc υποστηριζει μονο ενα ειδος thumb για καθε media type. Στο scrapping ειτε με emm ειτε με το native scraper του xbmc πρεπει να ορισεις τι θελεις να ονομαστει σαν folder.jpg (thumb για το xbmc) benner η poster αναλογα με skin που χρησιμοποιεις.

Αν εσυ εχεις μεσα σε καθε tvshow καταλογο banner για folder.jpg (δηλαδη το thumb για το xbmc) και το skin ειναι φτιαγμενο να βρει poster τοτε θα εχει το προβλημα με τις συμπιεσμενες εικονες.

By the way... στο screenshoot που εχεις απο το cirus απο το "Get Artwork" μπορεις να κατεβασεις το poster.jpg που απο οτι καταλαβαινω χρειαζετε για να φανεται σωστα.

Nessus

Last edited:

Για να συμβεί αυτό χωρίς xml editing πρέπει το skin που χρησιμοποιείς να υποστηρίζει απενεργοποίση όλων των default menus και την ενεργοποίηση πολλών custom. Ένας από τους λόγους που ασχολήθηκα με το Rapier είναι η παραμετροποιήση του. Με τα custom panels που του πρόσθεσα τα custom menus δεν διαφέρουν πλέον σε τίποτα από τα default και μπορείς να τα φτιάξεις ακριβώς με τη σειρά που θέλεις. Θα του προσθέσω και presets για να μπορεί ο χρήστης να προσθέτει εύκολα στα menus και τις "δύσκολες" τοποθεσίες. (αυτές που δεν μπορούν να μπούν στα favourites.) :worshippy:

οποτε μεχρι να εχουμε και presents με αλλο τροπο?

Μιας και ασχολούμαι λίγο καιρό με το xbmc και υπάρχουν εδώ μέλη με μεγάλη εμπειρία σε αυτό ελπίζω να βρω μια λύση.

Έχω περάσει κάποια TV shows από το ember ώστε να έχω καλύτερο έλεγχο και να μην αργεί το scraping.
Προτιμώ να βλέπω banners και μέχρι εδώ όλα καλά. Ενώ τα banners φαίνονται όπως πρέπει όμως, στο info κάθε σειράς η αφίσα φαίνεται ή στρετσαρισμένη ή καθόλου...
Δοκίμασα πολλά skins και σε όλα το ίδιο και το περίεργο είναι ότι κάποια στιγμή πριν από λίγες μέρες σε κάποια εγκατάσταση που είχα κάνει δούλευαν σωστά.
Ίσως να λείπει κάποιο αρχείο εικόνας που δεν βγαίνει από το ember αν και το allseason poster θα έπρεπε να κάνει αυτή τη δουλειά.

Επισυνάπτω screenshots από το cirrus v2.
Όχι πως είναι κανένα σοβαρό πρόβλημα, απλά έχω τη λόξα να θέλω να δουλεύουν όλα σωστά...
στο δεύτερο screenshot πατάς το βελάκι δεξιά και επιλέγεις get thumb